Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 249

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
Valencianista
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Valencianista » 26 lis 2006, 14:38

coco pisze:lepiej sciagnac Quaresme

A ja akurat zgodzę się z tym stwierdzeniem.Owszem Ricardo nie poradził sobie w Barcelonie.Ale po pierwsze był młodszy.Sądzę,że dziś jest i jako piłkarz i jako człowiek silniejszy.Po drugie przyszedł w takim momencie do Barcy gdy na gwałt potrzebny był zbawiciel.Dość powiedzieć,że dużo lepsi od niego się tam nie sprawdzili.
Jego talent obserwuję od dłuższego czasu i z kazdym miesiącem ten piłkarz zyskuje.O tym jaką ma wartość można było się przekonać choćby w meczu z Benficą gdzie strzelił kapitalną bramkę.Zyskał bardzo dużo pewności siebie od czasu odejścia z Barcelony.
Pytanie tylko czy będzie chciał przejść.W Porto jest gwiazdą pierwszego formatu.[/i]

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 26 lis 2006, 14:55

Przecież wiadomo, że te wszycie kwoty to wymysł pismaków. Co prawda Massimo nie raz mówił, że Messi to wspaniały piłkarz. Ba, nawet raz powiedział, że to jego zdaniem to najlepszy zawodnik na świecie, ale na pytanie czy będzie go kupował odpowiedział, że podoba mu się także gra wielu aktorów, ale to nie powód aby ich od razu ściągać do Mediolanu. Na pewno przydałby się Messi w Interze, bo brakuje takie piłkarza właśnie, ale nie za takie pieniądze.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 26 lis 2006, 15:25

RóżA pisze:Dzisiaj w Internecie ukazała się kolejna plotka łącząca Messiego z Interem. Tym razem kwota za jaką młody Argentyńczyk miałby przejść do Włoch wynosi 70 milionów funtów. Kwota jaką Lionel ma zapisaną w klauzuli odstępnego wynosi chyba 100 mln Widać, że szukanie następcy Figo trwa w najlepsze, ciekawe ile w tych farmazonach prawdy

Właściwie to pytanie jaki gracz nie był łączony z Interem ? bo chyba już niewielu takich zostało. Druga sprawa to kwota. Wcześniej czytałem, że może chodzić nawet o 90 mln. funtów co już wogóle było by cyrkiem. Może gdyby Messi nie był tak kontuzjogenny. Zresztą trzecia sprawa to Barca. Przecież to nie jest klub potrzebujący na gwałt pieniędzy, a tak młodego i megahiperutalentowanego pasującego do zespołu gracza ciężko znaleźć. Zresztą Messi nawet nie gra na pozycji Figo (albo ja o tym nie wiem).

Zmieńmy temat na bardziej poważny. Już dziś mecz na szczycie w którym wicelider Palermo podejmie lidera czyli Inter Mediolan.
Inter 30
Palermo 27
tak więc 3 punkty straty to w zasadzie nic. Dobrze, więc będzie powiększyć sobie przewagę do 6 oczek. Łatwo jednak nie będzie w tamtym roku przegraliśmy na Renzo Barbera 3-2 w 2.kolejce kiedy to dostawaliśmy nawet łomot 3-0. Dziś mamy nadzieję na inny scenariusz. Podróż sentymentalną odbędzie Fabio Grosso, któr spędził kilka miłych sezonów w zespole "różowych" i co warte podkreślenia dalej ciepło wypowiada się o byłej drużynie.
Misja do wykonania. Strzelić gola i nie dać poszaleć Amauriemu (6 goli w Serie A) i Di Michele (5 goli), którzy przy podaniach Coriniego stanowią świętą trójce Palermo. Z kolei Zlatan i Crespo zatroszczą się o to by były bramkarz Interu, Alberto Fontana nie nudził się zbytnio na bramce. Defensywy obu zespołów są bardzo ciekawe.

Cassani, Zaccardo, Barzagli, Pisano
Zanetti (Maicon), Cordoba, Materazzi, Grosso

pomoc także

Tadesco, Corini, Dellafiore, Brienza
Figo (Zanetti), Cambiasso, Vieira, Stankovic

no i atak :)

Amuri, Di Michele
Ibra, Crespo

Być może po raz pierwszy od ostatniej kontuzji w pierwszej "11" wybiegnie Cuchu. Czas najwyższy by w końcu powrócił bo i tak ma już za dużo kolejek z głowy. A dla równowagi z powodu kontuzji wypadł Dacourt.

Ciekawostką meczu jest prezydent Palermo, Maurizio Zamparini. Koleś daje ciekawe komentarze które polecam przeczytać :D fragmenty
W mojej opinii, mamy najlpeszego trenera we Włoszech, myśle też, że Franceso uważa, że ja jestem najlepszym prezydentem na półwsypie Apenińskim skromniś
Moratti więcej ode mnie ma tylko szczęścia, ale w niedzielę wygram z nim 4:1. Jesteśmy teraz na drugim miejscu, ale przełomem po aferze Calciopoli będzie Palermo. Klub piękny w środku i na zewnątrz

FORZA INTER

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 26 lis 2006, 16:09

Sero pisze:Di Michele (5 goli)
Di Michele dzisiaj nie powiększy swojego dorobku bramkowego bo poprostu w meczu nie zagra ;)

Byłoby dobrze dzisiaj wygrać, ale mnie usatysfakcjonuje nawet remis. Palermo chyba już trochę spuściło z tonu [porażka w ostatniej kolejce, łomot 0-3 w Pucharze UEFA], a Inter ma szansę na 10. mecz z rzędu bez porażki. No i warto by trochę przytemperować Zampariniego i jego wypowiedzi w stylu "wygramy 4-1" :lol:

FORZA INTER

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1499
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 26 lis 2006, 21:32

qrde przesada ... nie wiem co Palermo chce osiagnac ale sie im udaje narazie ... nic nie graja i jedna okazje jaka mieli to ja wykorzystali :/ Inter gra mondrze ... jednak Palermo przyfarciło tym razem ... piekna bramka Ibry po asyscie Adriano ... Adriano który do 25 minuty walczył jak lew ... pózniej go troche siły opósciły ogółem cała druzyna gra dobrze ... raz którys z 2 Bresciano lub Guana zatanczyli w polu karnym ale nic z tego nie wyszło bo obrona gra dzis dobrze ale w koncówce chyba przysneli bo mysleli o 2 połowie ... Capitano wiecej w srodku operuje niz po bokach ale mam nadzieje ze w 2 połowie Inter strzeli decydujaca bramke bo nie ma co ukrywac Palermo po 1 połowie nie zasłuzyło na chocby remis w tym meczu ... czekamy na 2 połowe

Forza INTER !!

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 26 lis 2006, 21:40

Coco wiesz sam że Inter ostatnio strzelał bramke w pierwszej możliwej okazji :wink: To tez nie bywałe szczescie tak w lidze jak i w LM, Crespo ostatnio w tym brylował, pierwsza okazja 1:0, co prawda potem sie tak kończyło ale to osobny temat. O meczu napisze później, zobaczymy jak sie skonczy. Jednak co sam zauważyłeś znów Zanetti praktycznie na środku pomocy :shock: Małym szokiem było gdy zaczą grać w pomocy a teraz rozgrywa :roll:

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1499
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 26 lis 2006, 22:35

no i lider jest obroniony 8) brawa dla całej ekipy

Zaza pisze:Inter ostatnio strzelał bramke w pierwszej możliwej okazji
nie porównój Palermo do Interu w tym meczu Palermo poprostu nie istniało ... w 2 połowie jedyna ich sytuacja to słupek po rzucie roznym ... bardzo bardzo dobra gra Adriano ... 2 asysty ... i szarpał ładnie ... najwazniejszy był usmiech na jego twarzy ... napewno odwdzieczył sie tymi asystami za to ze dostał szanse i to w takim meczu ... pózniej ostatnie 10-15 minut było widac ze na 100 % kondycyjnie nie jest przygotowany ... ale jestem w stanie mu wybaczyc ... oby tylko urazy Cordoby i Ibry nie były powazne ... Crespo troche dzis zawiódł ... grał dosc długi okres czasu ale nic nie pokazał ... jednak jego wartosc jest nieoceniona :wink: dzisaj mi sie Deki podobał .. walczył w przodzie i w obronie ... robił ładne akcje ... troche sie zdziwiłem ze Mancio nie wystawił Vieiry (piekna brama) :wink: i Cambiasso ... ale jak wiadac chyba pomału konczy swoja edukacje i zaczyna sie kształtowac jako trener ... byc moze warto było dac mu ten czas ? ... sam nie wiem co ja pisze ale w tym sezonie potwierdza ze cos jednak potrafi z tej druzyny wykrzesac ... jednak mimo wszystko zebym sie do niego przekonał musiałby wygrac LM

Zaza pisze:Jednak co sam zauważyłeś znów Zanetti praktycznie na środku pomocy

Zanetti sie szykuje .. niedługo bedzie tam grał jak tak dalej pójdzie z naszymi srodkowymi pomocnikami :wink: nie oczywiscie zartuje ... ale dobrze sie sprawdzał w tej roli .. nie musiał tyle biegac po flance przez co wiecej miejsca miał Maicon i bardzo czesto grajacy w tym meczu na prawej stronie Adriano

no to teraz oby tak dalej ...

FORZA INTER !!!!!!!!

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 26 lis 2006, 22:35

coco pisze:piekna bramka Ibry po asyscie Adriano
Byłem w szoku, że Imperatore wyszedł w pierwszej 11. :shock: ale chyba się opłaciło bo przy drugiej bramce, prześlicznej zresztą, także asystował. Walczyć walczył, ale brakuje mu jeszcze tego czegoś :/

2-1 i Inter umocnił się na pierwszym miejscu. W rundzie rewanżowej gramy wszystkie mecze trudne u siebie [Roma, Milan, Palermo, Fiorentina] no i wszystko zmierza do celu... jakiego? wszyscy wiedzą ;)

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 26 lis 2006, 23:02

Mecz widzialem tak przelotnie :? Wiele na jego temat nie moge powiedziec, ale... widzialem wszystkie brameczki 8) Ibra :rydzyk: Zreszta Amauri tez strzelil bardzo ladna. No i wkoncu Pat 8) Byl faulowany, podnosl sie i biegl za akcja. Adriano ladnie wyczekal, podal a Vieira :shock: Strzelil bardzo ladna bramke, ktora zapewnila 3 punkty Interowi :wink:

Gratulacje

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 27 lis 2006, 0:17

Coco to nie chodziło o porównanie Inter - Palermo czy coś, sam dobrze wiesz że tak było. A dziś podobnie z bramką Ibry, pierwszy strzał. Co do Zanettiego to mnie troche dziwi to że gra juz teoretycznie na 5 :shock: pozycji w tym sezonie. Są głosy że Mancini woli w defensywie Maciona na prawej a Grosso na lewej i szuka też pozycji dla Javiera tak na siłe. No bo co by nie mówić trudno by w wieku 32 takie zmiany robić, rozumiem z prawej na lewa flance czy na środek w obrony a w pomoc i to na każdej pozycji.

ładnie hukna Ibra, ale meczu nie może ocenić bo wygrał Liroy :lol: Podobnie jak Guru widziałem jednym okiem, może powtórke zobacze :wink:

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 27 lis 2006, 7:33

Brawo... jest szansa na pobicie rekordu Romy z zeszłego sezonu :twisted: choć może to nie jest najważniejsze. Teraz u siebie z Messiną, potem Empoli, Siena i Lazio. Gdy wygramy te mecze to przewaga nad Romą powinna się powiększyć przynajmniej o 2 oczka... no i pobilibyśmy rekord :twisted:

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 27 lis 2006, 8:45

Martin Pellegrino pisze:2 oczka... no i pobilibyśmy rekord
z jakiej racji o dwa oczka ma sie jeszcze przewaga powiekszyc?!

wg mnie wrecz preciwnie..o te dwa oczka to sie przewaga zmniejszy..albo o dwa ooczka w dol tabeli poplyniecie;)

widzialem mecz..i powiem, ze jakos mnie nie zachwycil :?

Bramka Ibry?! bo ja wiem czy ladna...blad Fontany... ale Viera to juz co innego, moze lekko po rykoszecie ale fajnie walna bez zastanowienia...

i ogolnie..

Gratuluje:)

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 27 lis 2006, 9:02

Gratulacjie.. w tej chwili jestescie niepokonani i pewnie kroczycie po mistrza.. miejmy jednak nadzieje ze wyscig nie bedzie jednostronny :)

TS borys IFC
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 80

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 27 lis 2006, 19:07

no i pieknie adi sie przebudzil wygralismy z najpowazniejszym aktualnie kandydatem do tytulu oprocz oczywiscie nas i kolejny mecz zwycieski od juz calkiem dlugiego czasu oby tak dalej agha zamaprini pewnie musial sie obudzic wreszcie bo to 4;1 raczej mu sie snilo zobaczyl wreszcie ze jednak do interu to mu jeszcze daleko choc musze przyznac ze podoba mi sie palermo i cih sposob prowadzenia klubu bardzo zdolni zawodnicy duza liczba wlochow i doswiadczenie pomieszane z mlodoscia z tego naprawde moze ywjsc cos ciekawego

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 27 lis 2006, 19:50

dzieciol pisze:z jakiej racji o dwa oczka ma sie jeszcze przewaga powiekszyc?!
Bo Inter w najbliższym czasie nie ma najsilniejszych przeciwników, a raczej ze średniakami i słabeuszami nie przegrywają w tym sezonie, inaczej jest z Romą --> najpierw zwycięstwo 7-0 z Catanią by trzy dni później przegrać ze słabym Shakhtarem. Wydaje mi się, że Roma ma w najbliższym czasie derby, a tam może się im noga powinąć. Stąd wydaje mi się, że w najbliższym czasie Inter jeszcze odskoczy troszkę od Romy. Nie liczę na dominację zupełną a'la Lyon w Ligue ę, ale nie powinniśmy w tym sezonie gubić punktów z takimi zespołami jak Messina, Empoli i Siena.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”