Złota Piłka - Strona 6

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Kto zasłużył na Złotą Piłkę?

Messi
10
22%
Ribery
21
46%
Ronaldo
15
33%
Awatar użytkownika
ossy
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 27 lis 2006, 22:23

guru pisze:Fabo gral w Juve, ktore bylo zamieszane w afere korupcyjna. Byl jednym z nich...
Taaak, jego genialna gra w obronie, odbiory i to wszystko było ustawione?

guru pisze:Poza tym MS to tylko 7 meczow, taki dodatek do sezonu
To mogl sobie Henry na MŚ zagrać genialnie, skoro to tylko taki dodatek.
Choć zawsze myslalem ze to najwazniejsza pilkarska impreza, ale co tam-tylko dodatek

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 27 lis 2006, 22:23

guru pisze: Fabo gral w Juve, ktore bylo zamieszane w afere korupcyjna.
Niechce po tobie "jeździć", ale co to ma do rzeczy, walczył jak zawodnicy innych zespołów, pokazywał wielką klase, i nie miał żadnej wiedzy o aferze, która zresztą nie miała najmniejszego wpływu na jego grę, bo ona zmnieniała wyniki a nie to co on prezentował na boisku a naprawde był nieomylny

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 27 lis 2006, 22:25

guru pisze: 3 bramki to naprawde malo
moze napisz ile sytuacji zmarnowal...?!
guru pisze:Fabo gral w Juve, ktore bylo zamieszane w afere korupcyjna. Byl jednym z nich...
dokladnie...zostal skazany...teraz odsiaduje dozywocie w wiezieniu zwanym Bernabeu...takie elitarne..wiesz ile kosztuje utrzymanie takowego jednego "wieznia"?! bzdury gadasz... i niby nawet to co?! Napastnicy byli przeplaceni zeby sie o niego odbijali jak od sciany?! na MS swuata tez?! przeciez byly kontynuacja tego sezonu... podobnie GiGi...cale Calcio...a wygrali..az dziw bierze nie?!

Awatar użytkownika
King_of_CKM
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: King_of_CKM » 27 lis 2006, 22:26

(L)oczkerson pisze:guru napisał:
Fabo gral w Juve, ktore bylo zamieszane w afere korupcyjna.

To już lekk przesada tak pisać.Czy ktoś mu coś udowodnił?raczej nie...
Więcej takie rzucanie oskarżeń jest niesprawiedliwe według mnie.
Zresztą jego zaanagażowanie w gre było prawdziwe,napewno nie miał nic wspólnego z machlojkami wśród "działaczy".

Awatar użytkownika
ossy
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 27 lis 2006, 22:27

Jeszcze jedno mnie cieszy. Wygrał Fabio-przerwał dominacje Gaucho-Platini pozostal jedynym zawodnikiem ktory wygrał Złotą Piłkę 3 razy z rzędu. :)

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 27 lis 2006, 22:28

(L)oczkerson pisze:i nie miał żadnej wiedzy o aferze,

Jak ty mi to potwierdzisz?
ossy pisze: To mogl sobie Henry na MŚ zagrać genialnie, skoro to tylko taki dodatek.

To moze zle zagral?
ossy pisze:Choć zawsze myslalem ze to najwazniejsza pilkarska impreza, ale co tam-tylko dodatek

W tym przypadku to tylko dodatek, bo zlota pilke nie dostaje sie za MS, tylko caly sezon. Samo Premiership to 38 meczow + LM i reszta pucharow. Ale co tam. Fabio byl genialny na MS...

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 27 lis 2006, 22:29

guru pisze: To moze zle zagral?
dokladnie...chyba ze tylko na tyle go stac..bo ja szczerze wiecej sie po nim spodziewalem...mog juz wygrac krola strzelcow w fazie grupowej..sytacji mu nie brakowalo..

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 27 lis 2006, 22:31

dzieciol pisze:dokladnie...chyba ze tylko na tyle go stac..bo ja szczerze wiecej sie po nim spodziewalem.

To przypomni sobie jak na tych MS osmieszyl ta "stalowa obrone" Wlochow. Na ich szczescie, Gigi byl na posterunku.

EDIT
A może dobrze? Ja go bez przerwy widzialem na spalonym Laughing

To salbo ogladasz mecze. Twoj problem.
I w KLUBIE, debilu
:ban:

EDIT 2
ossy pisze:Zadam Ci pytanie. Ośmieszył Cannavaro?
Nie jestem w stanie odpowiedziec Ci na to pytanie, niestety nie pamietam juz :?
Ostatnio zmieniony 27 lis 2006, 22:35 przez guru, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
ossy
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 27 lis 2006, 22:31

guru pisze: To moze zle zagral?
A może dobrze? Ja go bez przerwy widzialem na spalonym :lol:

guru pisze:Fabio byl genialny na MS...
I w KLUBIE,

guru pisze:To przypomni sobie jak na tych MS osmieszyl ta "stalowa obrone" Wlochow.

Zadam Ci pytanie. Ośmieszył Cannavaro?

Awatar użytkownika
King_of_CKM
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: King_of_CKM » 27 lis 2006, 22:34

dzieciol pisze: To moze zle zagral?

dokladnie...chyba ze tylko na tyle go stac..bo ja szczerze wiecej sie po nim spodziewalem...mog juz wygrac krola strzelcow w fazie grupowej..sytacji mu nie brakowalo..

Sytuacji nie brakowało,ale trzeba pamietac ze zapewnił Francji 1 pkt z Korea(chociaz mogł zapewnic i 3pkt) ,ale równie dobrze mógl tej bramki nie strzelić i Francja by sie pożegnała z MŚ 23 czerwca.Zapewnił Francji także awans do półfianału dzieki swojej bramce.
To nie jest mało wcale,trzeba go za to nawet w pewnym stopniu cenić ze nawet nie bedac w najlepszej formie strzelil to co poprostu trzeba było strzelic,nie jestm jakims wielkim fanem Henry'ego ale bardzo mi sie podbala jego gra przez caly 2006 rok,szczególnie w Arsenalu.
Ostatnio zmieniony 27 lis 2006, 22:36 przez King_of_CKM, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 27 lis 2006, 22:35

guru pisze:To przypomni sobie jak na tych MS osmieszyl ta "stalowa obrone" Wlochow. Na ich szczescie, Gigi byl na posterunku.

strzelil?! nie! wiec co mam sobie przypominac?!

ta dyskusja do niczego nie dojdzie...Guru..decyzja zapadla..twoje posty na nic sie zdadza...mogl strzelic wiecej bramek, mogl wygrac mistrostwa...mialby zlota pilke na 100%...z nim jest podobnie jak z Tottim w 2000 roku..sezon zagral w lidze siwtny..mistrzostwa Europy tez, jednak przegrali je...nie z kim innym jak z Francja w Finale...zlota pilke dostal..o ile sie nie myle Nedved?!

Awatar użytkownika
ossy
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 27 lis 2006, 22:40

guru pisze:To salbo ogladasz mecze. Twoj problem.
guru pisze:Nie jestem w stanie odpowiedziec Ci na to pytanie, niestety nie pamietam juz
Skoro nie pamietasz, to skad wiesz ze Henry nie byl ciagle na spalonym?

Z tego co pamietam był najczesciej lapanym na spalonym zawodnikiem na MŚ.

dzieciol pisze: ile sie nie myle Nedved?!
Chyba sie mylisz, wtedy wygrał Figo

proponowałbym nie oddalać się za bardzo, od tematu przewodniego // fieldy

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 27 lis 2006, 22:54

niewydaje sie Wam ze Miro Klose z 25golami i 13 asystami w BL oraz z tytulem krola strzelcow mundialu powinien znalezc sie znacznie wyzej w rankingu :idea: :roll: ...

IMO Klose pokazal sie z najlepszej strony ze wszystkich kandydatow...

a Fabio - no nie wiem obronca, ciezej sie na tej pozycji wykazac...perfekcyjne mistrzostwa wystepy Juve tez na wysokim poziomie...czy zasluzyl na to wyroznienie bardziej od Klose...klocilbym sie, ale lepiej niech juz tak pozostanie...

LookAsh
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LookAsh » 27 lis 2006, 22:58

No i nie bylo sensacji, wygral Cannavaro co mnie osobiscie nie cieszy :? Sytuacja podobna do tej z 1996 roku, wtedy najwazniejsza impreza byly mistrzostwa Europy i wiadomo, ze najlepszy pilkarz tych zawodow otrzyma zlota pilke. Wygraly Niemcy, ktorzy nie mieli zadnego wyrozniajacego sie pilkarza, zadnej supergwiazdy wiec nagrode dla najlepszego pilkarza starego kontynentu otrzymal Sammer - jako lider i symbol calego zespolu. Teraz est tak samo, wobec braku indiwidualnosci grajacych na wysokim pozimie, supersnajpera a majacy dobra obrone nagrode zgarnia lider tej defensywy. Sad but tru...

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 27 lis 2006, 23:13

Jezeli wyznacznikiem były MŚ Cannavaro i Buffon znalezli sie na nalezytych miejscach. Tylko jesli ktos mowi jak to swietnie grali w Jvuentusie to wypisuje bzdury. Jak mozna żle sie prezentowac w meczach, które zespoł nie ma prawa przegrac, a przeciwnicy, albo nie maja za zadanie strzelac bramek i wygrywac badz maja to utrudnione przez sedziego. Mysle, ze w takich warunkach i Boumsong by sie tak prezentował. Juventus był raczej argumentem przeciw ich kandydatura niz za. Mam nadzieje, ze Barcelona kupi sobie kilka meczy, pozniej sedziow, to moze Ula zdobedze ZP. :P Dlaczego nie skoro tak naprawde nie beda chcieli go przejsc, bedzie miał ułatwione sporo zadanie. :P :P

Gratulacje za MŚ, bo to juz pisałem... Za MŚ 10 powinna skąłdac sie z samych Włochów i Francuzów.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”