Siatkówka

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post autor: Babel » 30 lis 2006, 9:15

bellus pisze:Wiesz może - Babel - jak się robi ranking rozgrywających? to są ataki na czysto (bez bloku) czy jak? Ciekaw jestem bo jakoś mam wrażenie, że to taka uznaniowa statystyka troche.

http://ligaswiatowa.wp.pl/kat,27431,wid ... omosc.html

Cofnijmy się troche w czasie. Tam na dole tej strony jest legenda. Oczywiście sam ocenisz wiarygodność rankingu, ale suche statystyki nigdy nie oddaja pełnego obrazu poziomu rozgrywajcego.
bellus pisze:1. Kazynski jak zrobił to 3,70 to było na meczu gwiazd ligi rosyjskiej, tam nie dopuszczono do konkursu Kazakov przypuszcza się, że on może mieć podobny zasięg
Tak na prawde zasięg podałem tylko w formie ciekawostki, bo Brazylijczycy nie są w czołówce skoczności, a wygrywaja bez problemu. Wysoko skacza jeszcze grający we Włoszech australijaski środkowy Daniel Howard i Kubańczyk Leo Marshall. Jednak trudno coś zweryfikować jeśl nie widzi ich się w akcji (na stronie fivb podaja ze Howard łapie 375 cm). Pamiętam jak czytałem wywiad ze Świdrem, to opowiadał że o Marshallu krążą legendy, że podczas jednek treningu skoczył tak wysoko aż walnąl z całym impetem głową w obręcz i odwieźli go do szpitala :D.

Wróć do „Inne sporty”