Liga Mistrzów (zbiorczy) - Strona 126

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Najlepszy zwycięzca LM w historii?

PSG 2025
2
8%
Real 2016/2017/2018
4
17%
Real 2014
0
Brak głosów
Bayern 2013
6
25%
Bayern 2020
2
8%
Barcelona 2009
0
Brak głosów
Barcelona 2011
0
Brak głosów
Barcelona 2015
3
13%
Juventus 1996
0
Brak głosów
Marsylia 1993
1
4%
Inny
6
25%
Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 07 gru 2006, 22:29

Basina na jakiej podstawie wnioskujesz, ze Bayern nie nalezy juz do scislej europejskiej czolowki a w gronie zespolow, ktore wygrwaly swoja grupe, jest najslabszy :>

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 07 gru 2006, 22:34

olson pisze:Basina na jakiej podstawie wnioskujesz, ze Bayern nie nalezy juz do scislej europejskiej czolowki a w gronie zespolow, ktore wygrwaly swoja grupe, jest najslabszy Łypiący

Widze, ze nie tylko mnie rozsmieszyla ta wypowiedz :P Bayern po stracie Ballacka wydaje sie byc troche slabszy, ale w moich zdaniem to...
Basina pisze:Co by nie mówić to od kilku sezonów bawarczycy nie są już ścisłą czołówką europejską.
... jest kompletna bzdura. :? W ostatnich latach na Bayernie nie jeden sie przejechal, w tym Arsenal :? Od tych kilku sezonow zajmuja dosc wysokie miejsca w LM.

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 07 gru 2006, 23:06

guru pisze:Widze, ze nie tylko mnie rozsmieszyla ta wypowiedz
Mnie wcale ona nie rozsmieszyla ;). Niech przedstawi argumenty na poparcie swojej tezy, ot tyle. Bo moim zdaniem tamto stwierdzenie nie jest sluszne, no ale przeciez nie musze miec racji :roll:.

Awatar użytkownika
spyrczak
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: spyrczak » 08 gru 2006, 8:16

Prawda jest taka ze Bayern od 2001 roku ma tendecje spadkowa w LM i z kazdym rokiem konczy te rozgrywki na nizszym etapie :? pomine tu pamietne ostatnie miejsce w grupie ale 2 lata temu zakonczyli rywalizacje na cwiercfinalach przegrywajac dwumecz z Chelsea a wczesniej w 1/8 wygrywajac z Arsenalem, rok temu skonczyli rozgrywki w 1/8 przegrywajac rywalizacje z AC Milan :? fak faktem w ostatnich latach nie wiodlo sie Bayernowi w LM ale nie zgodze sie ze stwierdzeniem ze Bayern nie nalezy do czolowki europejskiej :? jestem zdania ze obecny sezon bedzie przelomowy dla Bayernu w LM ;) widac roznice pomiedzy gra w tym sezonie a jak ta gra wygladala rok czy dwa lata temu ;) i nie jest to zwiazane tylko i wylacznie z odejsciem Ballacka, moim zdaniem duza role odegraly tu cele stawiane przed ta druzyna w LM przez zarzad ;) co roku Uli i Rummenigge zapewniali ze Bayern bedzie walczyl o zwyciestwo w LM z jakim skutkiem wszyscy wiemy, w tym roku bylo inaczej, otoz wlodarze klubu postawili jasny cel - wyjscie z grupy a jesli bedzie cos ponad to bedzie tylko lepiej ;) tym sposobem Bayern gra w pewien sposob mniej obciazony psychicznie co odbija sie na grze a co za tym idzie na wynikach jakie osiaga w tej edycji LM ;) tak wiec Bayern nalezy nadal i nalezec bedzie jeszcze dlugo do czolowki europejskiej ;) jeszcze nie jedna druzyna sie o tym przekona 8)
Ostatnio zmieniony 08 gru 2006, 12:26 przez spyrczak, łącznie zmieniany 1 raz.

El-Polacco
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: El-Polacco » 08 gru 2006, 12:13

hmm spyrczak zobaczymy w 1/8 :] Wiadomo że nie ma łatwych rywali...zobaczymy co wylosują. Oczywiście że Bayern należy do ścisłej Europejskiej czołówki (inaczej nie byłby gdzie jest) z resztą jak wszystkie kluby w LM. Może faktycznie dzięki tej mniejszej presji grają lepiej i na luzie, ale to też nie jest rozwiązanie...

Liczę na pojedynek Inter - Chelsea w 1/8, pokazałby naprawdę w jakim miejscu jesteśmy. Odpaść z The Blues to żaden wstyd a w razie takiego scenariuszu skupić całe siły na Serie A. Były to napewno hicior :] Moglibyśmy oczywiście powalczyć, ale czekał by nas mecz rewanżowy na wyjeździe (patrz mecz z Villareal)

Wszystko się okaże 15 grudnia może UEFA sprawi mi prezent na urodziny i wylosuje dla Interu właśnie Chelsea

Pozdro

Awatar użytkownika
Basina
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Basina » 08 gru 2006, 12:30

Jako czołówkę mam na myśli zespoły, które regularnie grają załóżmy w ćwierćfinale i wyżej. Chyba zgodzicie się, że Bayern od kilku sezonów przepada wcześniej i to z zespołami, które do takowej czołówki bym zaliczył (Milan, Chelsea...) Taką tendencję spadkową zanotowały ogólnie zespoły z BL, bo także od kilku sezonów brakuje tam gwiazd największego formatu i to się odbija w ich osiągnięciach. Mówiąc, że nienależy do ścisłej czołowki mam też na myśli, że Bayern nie jest już drużyną przed którą rywale trzęsą portkami jak to było jeszcze kilka sezonów temu. Dziś to nadal wielka firma, ale chyba mamy świadomość, że do (nie)dawnej świetności trochę brakuje. Nie zmienia to faktu, że w tym sezonie radzi sobie zdecydowanie lepiej w LM, bo wyprzedzenie Interu jest tego najlepszym dowodem. Mimo wszystko wykładnikiem będzie faza pucharowa i wtedy będziemy mogli zmienić albo utrzymać swoje poglądy dot. europejskiej czołówki. Ja pojmuję ją jako regularny udział w ćwierćfinałach LM i aktualną dyspozycję...

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 08 gru 2006, 13:17

Basina pisze:Jako czołówkę mam na myśli zespoły, które regularnie grają załóżmy w ćwierćfinale i wyżej
Chelsea grywa regularnie, ale dopiero od 3 lat - gdzie była jak Bayern wygrywał LM ?

Ale co innego chciałem pisać :D

Hymn LM znacie ? Pewnie tak

mam tekst - jakby ktoś chciał [nie zdawałem sobie nigdy sprawy, że w tylu jezykach spiewany :D]

UEFA CHAMPIONS LEAGUE - Main Theme

Ceux sont les meilleurs equipes,
Sie sind die allerbesten Mannschaften
The main event

Die Meister, Die Besten, Les Grandes Equipes, The Champions

Une grande reunion
Eine grosse sportliche Veranstaltung
The main event

Ils sont les meilleurs
Sie sind die besten
These are the champions

Awatar użytkownika
Basina
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Basina » 08 gru 2006, 13:23

fieldy pisze:Chelsea grywa regularnie, ale dopiero od 3 lat - gdzie była jak Bayern wygrywał LM ?
Basina pisze:Ja pojmuję ją jako regularny udział w ćwierćfinałach LM i aktualną dyspozycję...

Dodałem to zdanie, żeby nie było że gra historia. fieldy dobrze wiesz o co chodzi, od statystyk długoterminowych są "spece" IFFHS i niech tak pozostanie. To samo można powiedzieć o Barcelonie - 3 sezony temu grała w PUEFA i też odpadła wcześnie. Nie chce się powtarzać, ale myślę, że kibicom Bayernu nie starcza dominacja na niemieckim podwórku i czekają na europejski sukces. A że czekają na niego stosunkowo długo, to nie zaliczę Bayernu do najściślejszej czołówki...

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 08 gru 2006, 13:28

Ale Bayern jednak wygrał LM kilka lat temu z valencia, pamietam jak Kołtoń grzmiał, że tak się karnych nie strzela :D

Chelsea 53 lata temu zdobyła mistrzostwo Anglii - przyszedł Roman i teraz mogą wygrać juz 4 raz, w tym 3 z rzedu.
Ja wiem, ze historia może nie jest najważniejsza, ale pisząć, że ktoś regularnie dochodzi do 1/4 LM, nie mozna brac pod uwagę Chelsea, a Bayernu nie. Czy Chelsea wygrała kiedyś LM ? Zdobyła Puchar Europy ?

Po prostu wydaje mi sie niesprawiedliwe wyżej cenić Chelsea, która dominuje dzieki pieniądzom wiadomego pochodzenia [lub tez niewiadomego] ni bayern, który od chyba zawsze liczy się w Europie.

Rozumiem jednak, że chodzi ci o ostatnie lata i kończe swoje wywody :D

Awatar użytkownika
Basina
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Basina » 08 gru 2006, 13:36

fieldy pisze:Po prostu wydaje mi sie niesprawiedliwe wyżej cenić Chelsea, która dominuje dzieki pieniądzom wiadomego pochodzenia [lub tez niewiadomego] ni bayern, który od chyba zawsze liczy się w Europie.
Ja też tak uważam tylko, że wyniki sportowe są wykładnikiem, a nikt nie sprawdza (stety czy niestety) jakiego pochodzenia jest siano pompowane w Chelsea. Niestety, od czasu kiedy Abramowicz zainwestował wiele klubów nie ma szans zatrzymać swoich gwiazd, które potem marnują się na ławce i jest to działanie na niekorzyść futbolu ogólnie. Ale Bayern traci wg mnie na słabnącym zainteresowaniu BL. Nie zmienia to faktu, że bawarczycy to nadal więcej niż solidna firma...
fieldy pisze:Rozumiem jednak, że chodzi ci o ostatnie lata i kończe swoje wywody
:spoko: ja również nie mam nic do dodania...

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 08 gru 2006, 15:37

fieldy pisze:
Basina pisze:Jako czołówkę mam na myśli zespoły, które regularnie grają załóżmy w ćwierćfinale i wyżej
Chelsea grywa regularnie, ale dopiero od 3 lat - gdzie była jak Bayern wygrywał LM ?

Ale co innego chciałem pisać :D

Hymn LM znacie ? Pewnie tak

mam tekst - jakby ktoś chciał [nie zdawałem sobie nigdy sprawy, że w tylu jezykach spiewany :D]

UEFA CHAMPIONS LEAGUE - Main Theme

Ceux sont les meilleurs equipes,
Sie sind die allerbesten Mannschaften
The main event

Une grande reunion
Eine grosse sportliche Veranstaltung
The main event

Ils sont les meilleurs
Sie sind die besten
These are the champions

Czytałem o hymnie już dawno. To coś związanego (zaczerpnięto chyba) z Heandlem (taki kompozytor, najsłynniejszy jego utwór to "Mesjasz", dla niewatjemniczonych Alleuja!, Alleluja!..." Jest śpiewany tylko w trzech językach tj. angielksim, francuskim i niemieckim.

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 08 gru 2006, 15:44

Basina zajmij sie lepiej swoja Barca ;). Kibice Bayernu dlugo czekaja na sukces w CL :lol:? To co maja powiedziec fani zespolow takich jak chocby Lyonu, Arsenalu, Valenci, Romy czy ManU? Przyznaj po prostu, ze masz jakis uraz do Bayernu i koniec tematu. Bo to troche chore stawiac zespol o takich tradycjach nizej niz nowobogacki klub napedzany mafijnymi pieniedzmi :roll:.

Awatar użytkownika
Basina
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Basina » 09 gru 2006, 12:11

olson po co ta napinka? Kulturalnie próbuje tłumaczyć swoje zdanie i tyle. Wcale nie cenię nowobogackiego klubu wyżej niż Bayernu - jest dokładnie odwrotnie. Sukces w CL? Jak dla mnie dla Arsenalu sukcesem można było nazwać ich zeszłoroczną postawę i finał? Nie będę komentował każdego zespołu, który wymieniłeś, bo każdy patrzy na to z innego punktu. Nie chodzi koniecznie o końcowe zwycięstwo. Wracając raz jeszcze do zeszłego sezonu - Barca była faworytem od początku, a na Arsenal nikt nie liczył zważywszy na ich postawę w europejskich pucharach i ilość kontuzji. W pewnym sensie to oni byli większymi zwycięzcami.
olson pisze:Przyznaj po prostu, ze masz jakis uraz do Bayernu
Gdybym miał jakiś uraz do Bayernu to w innych słowach bym się wypowiadał. Zapytam tak jesteś zadowolony z tego co Twój klub osiąga w ostatnich latach w Europie?

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 09 gru 2006, 13:25

Basina pisze:Zapytam tak jesteś zadowolony z tego co Twój klub osiąga w ostatnich latach w Europie?
Jestem usatysfakcjonowany. Bo wiem, ze obecnie tak samo jak w poprzednich 2-3 latach nie jestemy w stanie konkurowac z Barcelona, Chelsea czy chocby Milanem. Po prostu. Tam na stol ida inne pieniadze i dopoki w Monachium tak nie bedzie sie dzialo, dopoty na Allianz nie bedzie zespolu siejacego postrach w europejskiej pilce. Wszystko to sprawa pieniedzy m.in. slawnych juz praw telewizyjnych :roll:.
Basina pisze:Kulturalnie próbuje tłumaczyć swoje zdanie i tyle.
Ale jak na razie nie odpowiedziales na moje pytanie. Napisales, ze Bayern jest naslabszym zespolem sposrod tych, ktore wygraly swoja grupe. Chcialem, zebys podal jakies argumenty, ale chyba sie nie doczekam :lol:.

Awatar użytkownika
spyrczak
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: spyrczak » 09 gru 2006, 13:41

olson pisze:Wszystko to sprawa pieniedzy m.in. slawnych juz praw telewizyjnych Rolling Eyes.
Niestety prawda :( nawet w pilce noznej rzadza pieniadze i to nie male ;) jeszcze nie dawno przed meczem Barca - Werder kiedy to wazyly sie losy Blaugrany w LM ktos porownal roczne przychody obu tych klubow wlasnie z tych nieszczesnych praw telewizyjnych ;) otoz Barcelona co roku dzieki sprzedazy praw telewizyjnych zarabia plus minus 123 mln euro, a Werder 30 mln euro ;) roznica jest ogromna i napewno nie jest to statystyka bez znaczenia ;) jasne ze mozna powiedziec ze to nie pieniadze graja tylko pilkarze i wszystko zalezy od ich aktualnej dyspozycji o czym nas przekonalo chocby Monaco czy Porto ale przeciez to dzieki wlasnie ogromnym fundusza sprowadza oraz placi kontrakty wielkim gwiazda pilki noznej ktorych zadaniem jest splacac ta kase w formie osiagniec sportowych druzyny ktora reprezentuja ;) dlatego moze sie trafic jeden udany sezon jakiejs biedniejszej druzynie i dojsc do finalu LM czy nawet ja wygrac ale to jest tylko jeden sezon :? zeby na dluzej utrzymac sie w elicie pilkarskiej trzeba co roku inkasowac coraz to wieksze pieniadze aby osiagac sukcesy a min. roznica w przychodach z praw telewizyjnych pomiedzy Bundesliga a PD, Serie A czy tez Premiership uniemozliwia to w znacznym stopniu ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”