FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 241

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 08 gru 2006, 11:55

rkoeman
czlowiek, majacy hiszpanki w jednym palcy... reszta to nieuki, kopiujace newsy z blaugrany. Otoz nie. Nie wszystkei newsy opieraja sie na sporcie. Dlaczego oni potwierdzja, ze Iniesta gral dobrze :?: Przeciez sport i inne gazety tego nie pisaly, czyzby sluchali mnie. A moze wg. nich tak było. Jak ci podac linki do serwisow o Barcelonie, skoro oficjalna strona nic dla ciebie nie znaczy, sport to w pelni profesjonalny serwis...
rkoeman pisze: choc ty odkryles ogolnoswiatowy spisek majacy za zadanie zrobic ci na zlosc
A wytłumaczysz mi dlaczego wczesniej pisał, ze jest najslabszym zaowdnikiem,

rkoeman pisze:i wytlumaczysz w koncu dlaczego sport napisal ze deco byl najbardziej widoczny w pierwszej polowie meczu? czy raczej nie?
JAk widac nie tylko ja. Wszystkie serwisy o Barcelonie sa malo profesjonalne, zaczynajac od oficjalnego konczac na fcbarca czy fcb24, jedyne zrodlo prawdy to rkoeman :wink:

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 08 gru 2006, 12:24

fcb24.com to zaiste zrodlo. zrodlo tworzone przez 12-letnich gowniarzy.

fcbarca.com jest niezlym serwisem jednak tez pelnym bledow wynikajacych ze slabej znajomosci jezyka

wytlumacz mi jak to jest ze translatory zle tlumacza slowo 'destacado'? ktore pojawilo sie w realcji live na sporcie? jak to jest ze ja podalem linki do hiszpanskich stron a ty dalej twierdzisz ze zmienili tresc?

na tej samej zasadzie mozna dowodzic wszystko - np ronaldinho z villarrealem zagral slabo. to ze wszyscy wybrali go najlepszym zawodnikiem meczu nie jest prawda bo sport pisal cos innego ale zmienil. sam widzialem. gazety w hiszpanii nie maja racji...

odpowiesz w koncu co z tymi hiszpanskimi seriwsami robionymi przez kibicow? bo pisales o nich. ze wystarczy wejsc na pierwszy lepszy

a chcialem juz zakonczyc by nie psuc tematu. robie to dopiero teraz bo juz mi sie znudzilo....

z zupelnie innej beczki - prasa wloska znowu ma dzikie jazdy i widzi leo messiego w interze. ojciec leo zaprzeczyl, barca zaprzeczyla a oni dalej swoje.

dlatego zastanawia mnie jeden fakt - dlaczego ktos mysli ze mlody pilkarz, o wielkiej przyszlosci, wychowanek barcy bedzie chcial odejsc z druzyny o takim potencjale do ligi wloskiej?

Awatar użytkownika
carekk
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: carekk » 08 gru 2006, 13:00

to ja Was pogodze ogladałem BarcaTV i mówili że Deco w pierwszej połowie byl najsłabszym zawodnikiem a w drugiej grał lepiej :]

Awatar użytkownika
Basina
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Basina » 08 gru 2006, 13:12

Panowie myślę, że czas zakończyć tą wojnę. Każdy ma własne poglądy na dany mecz i wkład zawodników, więc nie napadajcie tak na siebie, bo to bez sensu. W imię ukochanego klubu skończcie najeżdżać na siebie. W końcu to był zwykły ligowy mecz i nie powinien budzić aż takich emocji.

Zajmijmy się lepiej nadchodzącym spotkaniem. Na Camp Nou gościmy RSSS okupujący 19. lokatę w PD i wydawałoby się, że czeka nas spacerek. Otóż przychodzi mi do głowy mecz sprzed kilku sezonów, kiedy na nasz teren przyjechała Numancia, która miała już pewny spadek. Wtedy wygraliśmy 1-0, ale męczarnie były niesamowite, bramka pod koniec. Sociedad o spadku raczej nie myśli, więc tym trudniej. Zespół ten napsuł też sporo krwi Realowi Madryt na wyjeździe i dzielnie się bronił, ale w ostateczności musiał uznać wyższość gospodarzy. Mimo wszystko stawiam, że uskrzydleni awansem do fazy pucharowej LM poradzimy sobie z outsiderem...

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 08 gru 2006, 13:47

carekk pisze:to ja Was pogodze ogladałem BarcaTV i mówili że Deco w pierwszej połowie byl najsłabszym zawodnikiem a w drugiej grał lepiej :]

to ciekawe stwierdzenie jako ze w pierwszje gral duzo lepiej niz w drugiej :lol:

barca tv na polsacie? tam gdzie 'cava' (wino musujace) znaczy dla nich 'kawa' ? :D

a kolega ma racje i ja zakonczylem definitywnie temat. czekam juz z niecierpliwoscia na jutrzejszy mecz. najpier spacerek i efektowna zabawna ze slabiutkim w tym sezonie realem sociedac (mam nadzieje ze satni zagra dluzej i cos strzeli) a pozniej deser w postaci meczu sevilli z realem. ew wygrana sevilli da nam duzy spokoj podczas przerwy na klubowe mistrzostwa swiata :)

ciekawe czy ryjek da odpoczac iniescie (bo nie wiem czy zmienic go w hiszpanskiej wersji pilkarzykow na marce na kogos innego)? jak myslicie? bo walcze o 150 tys euro :lol:

Awatar użytkownika
Basina
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Basina » 08 gru 2006, 13:52

Ja myślę, że Andres odpocznie - nie chcą go narażać, bo tak im zależy KMŚ :) Liczą na możliwie pełny skład i zaangażowanie w Japonii (ja w to wątpie :))

Liczysz na Santiego? Ja już sam nie wiem co o nim myśleć, niby dobrze kręci, ale jak dla mnie Barca to za wysokie progi. No chyba, że on też figuruje wśród Twoich piłkarzyków :P

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 08 gru 2006, 14:13

niet. zreszta wkleje ktorych wybralem na jutro-

pato (abondazzieri czy jak mu tam) - escude, milito, zambro - alves, iniesta (ale raczej go zmienie), ronaldinho, poulsen - milito, kanoute, guddi

:lol:

znani sa zawodnicy powolani na jutrzejszy mecz - ze skladu wypadl rafa ktory caly czas czuje uraz kostki i trener da mu odpoczac

Awatar użytkownika
kon2r
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kon2r » 08 gru 2006, 16:13

Kadra na mecz z Realem Sociedad:
Bramkarze: Valdés, Jorquera
Obrońcy: Belletti, Zambrotta, Thuram, Puyol, Gio, Sylvinho, Oleguer
Pomocnicy: Edmílson, Motta, Xavi, Deco, Ronaldinho, Iniesta
Napastnicy: Ezquerro, Giuly, Gudjohnsen

Widzimy że troche sie to pomieszało :wink: kontuzjowany w poprzednim meczu Andres Iniesta wraca do składu za to Rafa Marquez który do składu powrócił znowu z niego wypadł. podobno skarży sie na ten sam ból w kostce co przed werderem. miejmy nadzieje ze Thuram da sobie rade :wink:

Edit:
rkoeman pisze:ciekawe czy ryjek da odpoczac iniescie (bo nie wiem czy zmienic go w hiszpanskiej wersji pilkarzykow na marce na kogos innego)? jak myslicie? bo walcze o 150 tys euro
Jest dopiero co po kontuzji na 99,9% jestem pewny że na murawe camp nou wybiegnie Xavi a Andres zasiądzie na ławce

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 10 gru 2006, 14:05

czas napisac o meczu bo widze ze nikt sie nie kwapi:

strasznie dziwnie to wygladalo. mielismy ogromna przewage ale nie umielismy jej wykorzystac przez bledy liniowych - dwa wyjscia na czysta pozycje zepsute bledna decyzja sedziego. za to przy golu iceman byl na spalonym i wg mnie lekko przeszkadzal bramkarzowi.

graczem meczu ludo oraz vv (jego obrona w ostaniej akcji meczu to klasa swiatowa - nie dziwie sie ze kazdy go za to chwalil). szkoda ze ronaldinho nie trafil nozycami. zabraklo malutko i nie wiem co prasa musialaby napisac o tym golu. zlozyl sie genialnie i pieknie przymierzyl. szkoda. coraz bardziej podoba mi sie gra icemana - zaczyna czaic o co chodzi w naszej grze - pressing, wychodzenie na pozycje, pomaganie w defensywie. gdyby nie milimetrowy spalony mialby piekna bramke na koncie. kapitalnie zabral sie z pilka gubiac obrone i swietnie uderzyl

ogolnie ciezkie punkty wywalczone na stojaco.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 10 gru 2006, 14:23

Basina pisze:Zajmijmy się lepiej nadchodzącym spotkaniem. Na Camp Nou gościmy RSSS okupujący 19. lokatę w PD i wydawałoby się, że czeka nas spacerek. Otóż przychodzi mi do głowy mecz sprzed kilku sezonów, kiedy na nasz teren przyjechała Numancia, która miała już pewny spadek. Wtedy wygraliśmy 1-0, ale męczarnie były niesamowite, bramka pod koniec.

Wywołałes wilka z lasu.... Moze nie meczarnie choc zwyciestwo 1-0 w przypadku Barcelony z druzyna, ktora zajmuje pozycje w samym dole tabeli, nie mzona uznac za wielkie. Cieszy kolejna bramka Ronaldinho, ktory moze spokojnie powalczyc o Pichichi... Dobrze dzisiaj jak dla mnie wygladała prawa strona Belletti/ Giuly i oczywiscie Ronaldinho. Szkoda pozostałysz sytuacji El Cracka, ale coz nie zawsze przewrotki wchodza. Ogolnie zapanowała moda na takie bramki. Świetnei bronil takze VV, co w koncowce sie przydało i to bardzo, troche niemrawao Eidur, ale ja sie do tego przyzwyczaiłem.
Teraz KMŚ i mam nadizeje, ze zwyciestwo nie powinno byc zagrozone. Nei wiem czego mozna sie spodziewac po Internacional i Club America. Po dzisiejszym spotkaniu AL Ahly z Auckland trudno typowac druzyne z Egiptu do zwyciestwa.
Jak dobrze pamietam wraz z pierwszym zespolem leciec mieli dwaj pilkarze BarcyB :arrow: Crosas i G. d. Santos. Obaj w ostatnim meczu zagrali dobrze(BarcaB), wiec warto dac im szanse.

Co do tematu z rkoeman'
rkoeman pisze:fcb24.com to zaiste zrodlo. zrodlo tworzone przez 12-letnich gowniarzy.
Sorry, nie orientuje sie kto prowadzi jaki serwis. Przynajmniej nie interesowałem sie tym(podobnie jak tym, ze niektorzy pisza relacje z meczu, ktorego nie mieli przyjemnosci widziec :arrow: tiago?). Jedno jest pewne, wszyscy nie maja racji tylko ty.
Oficjalna sie nie zna(hiszpanski serwis), polskie nie potrafia tłumaczyc, carekk zle słyszał, a ja meczu nie widziałem, albo nie lubie i to bardzo Deco, a uwielbiam Inieste. Prawda taka, ze mecz ogaldałem na arbskim gownie, 32 TV, a zdania nie zmienie. Pozdrawiam(jakby co wal na priv)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 10 gru 2006, 14:28

Jakoś tam nie mogłem się zabrać do napisania kilku słów odnośnie wczorajszego meczu bo był bardzo dziwny. Frustrowałem się i denerwowałem, że nie możemy strzelić gola bo przewagę mieliśmy znaczną. Na dodatek sędzia liniowy skutecznie uniemożliwiał nam zdobycie bramki :roll: Generalnie sędziowanie w tym meczu było tragiczne. Czerwona kartka dla Sylvinho to śmiech na sali po prostu. Gdyby Ronaldinho trafił nożycami to bramka ta byłaby chyba piękniejsza od tej z Villarreal a może nawet od bramki Rivaldo z Valencią. Coś niesamowitego po prostu. Cieszy mnie, że Giuly złapał wiatr w żagle. Wczoraj był pierwszoplanową postacią. Valdes pozostał skoncentrowany do końca meczu i w ostatnich sekundach popisał się wspaniałą interwencją. Milutko. Ogólnie cieszą trzy punkty i utrzymanie pozycji lidera.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 10 gru 2006, 14:32

troche niemrawao Eidur, ale ja sie do tego przyzwyczaiłem
no i znowu widzialem inny mecz :shock: jak iceman gral niemrawo to znowu bylem pod wplywem uzywek i widzialem tylko wynik :D

gral naprawde dobrze - pomagal w obronie, cofal sie po pilke, sedzia ukadl mu swietne sytuacja sam na sam, mininalnie spalil przy golu ktorego sedzia nie uznal, etc, etc

ps fcb24 jest prowadzona przez 15-latkow. niech to wystarczy za rekomendacje. poziom tlumaczen powoduje bol zeba. mnie interesuja jedynie serwisy hiszpanskie. inne nie sa wolne od bledow - nawet moja blaugrana (tyle ze walcze mocno z blednymi tlumaczeniami)

a co to barca tv na polsacie to sytuacja jest zabawna. kolega pracujacy w polsacie sport opowiada o nich smieszne rzeczy. i jest bardzo marnego zdania o kolesiu ktorzy przygotowuje opisy meczu by komentatorzy mieli o czym mowic nagrywajac skroty

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 10 gru 2006, 16:21

rkoeman pisze:ps fcb24 jest prowadzona przez 15-latkow. niech to wystarczy za rekomendacje. poziom tlumaczen powoduje bol zeba. mnie interesuja jedynie serwisy hiszpanskie. inne nie sa wolne od bledow - nawet moja blaugrana (tyle ze walcze mocno z blednymi tlumaczeniami)

a co to barca tv na polsacie to sytuacja jest zabawna. kolega pracujacy w polsacie sport opowiada o nich smieszne rzeczy. i jest bardzo marnego zdania o kolesiu ktorzy przygotowuje opisy meczu by komentatorzy mieli o czym mowic nagrywajac skroty
We wszystko ci moge uwiezyc, bo mzoe i masz racje. Jedna nei iwem czy carekk mowil o realcji PS.
rkoeman pisze:Cytat:
troche niemrawao Eidur, ale ja sie do tego przyzwyczaiłem

no i znowu widzialem inny mecz jak iceman gral niemrawo to znowu bylem pod wplywem uzywek i widzialem tylko wynik

gral naprawde dobrze - pomagal w obronie, cofal sie po pilke, sedzia ukadl mu swietne sytuacja sam na sam, mininalnie spalil przy golu ktorego sedzia nie uznal, etc, etc
Nie wiem zcy intersujesz sie Premiership, albo czy ogladałes wczoraj derby Manchesteru. Tam cos podobnego wlasnie co ty powiedział komentator C+ o Vassellu(czy jak mu tam). Wrecz te same słowa, jednak na koncu dodał, ze to głownie za strzelanie bramek mu placa, a z tego sie nie wywiazuje. Eidur wczoraj mial szanse, ale czy on takich nie ma w Barcelonie. Ma i to zawsze. Cofał sie i pomagał, w koncu to miał byc argument za w rywalizacji z Saviola. Jednak ja przyzywczailem sie do bramek zawodnikow grajacych na tej pozycji, a tu jest nie jest imponujaco. Oczywiscie cieszy mnie jak zawodnik biega, odbiera pomaga, tylko zeby to robił wraz z gołwna rola jaka jest mu przypisana.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 10 gru 2006, 16:25

Ale czy Eidur wczoraj źle wywiązywał się ze swojej roli? Strzelił nawet gola, którego mu nie uznali. Trudno. Miał więcej okazji? Nie. Nie dostawał żadnych piłek, które mógłby wykończyć. Jeżeli oczekujesz od niego bramek to musisz też oczekiwać od innych zawodników, że będą mu to umożliwiać. Eidur to nie Eto'o, że sam sobie poradzi i strzeli gola bez niczyjej pomocy. Saviola to samo. Strzela jak mu wyłożysz. Zresztą Gudi strzelił już w tym sezonie bodajże 9 bramek. Mało? :roll:
Ostatnio zmieniony 10 gru 2006, 20:09 przez Mentor, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 10 gru 2006, 16:30

9 goli i 4 asysty.

nie wiem czego ludzie spodziewaja sie po icemanie. naprawde. kolejny mecz w ktorym gra swietna pile a dalej czytam ze jest slaby badz niewidoczny

otoz jak ktos twierdzi ze wzoraj byl niewidoczny slabo zna sie wg mnie na pilce. tak musze to niestety nazwac.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”