Piłkarz roku by FIFA - Strona 4

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 18 gru 2006, 22:49

Canavaro, hmmm.
To nie taki zly wybor. Pokazal klase na MS i dzieki temu dostal ta nagrode. Zidane zbyt wysoko. Ronaldinho powinien wygrac.
W chwili obecnej jest najlepszym pilkarzem i pokazal swoj wielki talent w od poczatku roku do teraz.

ajaccien
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ajaccien » 18 gru 2006, 22:54

A ja, bez względu na to czy wybór FIFA był słuszny czy nie, za niesłuszną uważam nazwę tego tematu. Tak wiem, że istnieje od dwóch lat, ale dopiero teraz zauważyłem.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2414
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 18 gru 2006, 23:21

Czyli Cannavaro zgarnął właściwie wszystkie najważniejsze indywidualne wyróżnienia. O tym kto tu jest słusznie, a kto nie było tyle pisane, że... :roll: Nie ma sensu tego powtarzać kto jak i dlaczego.

Fabio zaliczył dobry sezon w Juve i świetne MŚ. Nie można powiedzieć, że nie zasłużył na tą nagrodę. Gdyby dostał Ronaldinho nikt by się nie kłócił, ale on ma już trochę tych nagród, niech inni też się nacieszą :P Tym bardziej, że Fabio nie był przypadkową postacią w finałowej trójce i zapracował sobie na to wyróżnienie :wink:

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 19 gru 2006, 1:11

RealFan pisze:Gdyby dostał Ronaldinho nikt by się nie kłócił, ale on ma już trochę tych nagród, niech inni też się nacieszą Razz
To akurat nie może mieć znaczenia przy wybieraniu piłkarza roku :P Ale masz rację ;) :P

Dokładnie, wszystkim nie dogodzisz :P Fabio ma swoich przeciwników i zwolenników. Uważam, że zasłużenie wygrał plebiscyt. W Juve sie odrodził, miał 2 bardzo dobre sezony. Fakt, odebrano scudetti, zdegradowano Juve, ale każdy mógł na własne oczy się przekonać o dobrej Formie Canny. Dyrygował obroną Juve, wielokrotnie ratował zespół i tego, co pokazał na boisku, jego interwencji... tego oszukać się nie da. Do tego poprowadził Italię na MŚ, wyprawiał tam cuda niewidy, grał skutecznie i widowiskowo. Na nagrodę zasłużył też Ronaldinho, bo tego odmówić nie można ;) Podobnie jak Henry. Obecność Zidane'a zupełnie niezrozumiała dla mnie :roll: Cieszę się jednak, że zaczęto wreszcie doceniać defensywnych piłkarzy, bo to oni odwalają czarną robotę na boisku ;) Jest to pewnego rodzaju 'odwet' za Maldiniego jeszcze :P nawet R. Carlosa ;)
Teraz Fabio nie błyszczy formą, ale Włochom nigdy specjalnie nie wiodło się w Hiszpanii (pewnie znajdą się wyjątki). Siła włoskiej piłki tkwi w Calcio, czy tego chcecie, czy nie :P Fabio, Zambro czy Cassano, nigdy w Hiszpanii nie pokażą tego, co pokazali w Italii :P choć życzę im jak najlepiej :)

Steve Randle
Imitacja forumowicza
Imitacja forumowicza

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Steve Randle » 24 gru 2006, 17:43

Ja akurat wypowiem się o nagrodzie FF. Podobnie jak Gerard Houllier uważam, że Cannavaro niesłusznie zdobył nagrodę FF. Także nieporozumieniem jest to, że 2 miejsce zajął Gigi Buffon. Prawdę mówiąc w tym roku nie było piłkarza który dobrze spisał się w Lidze Mistrzów, Mistrzostwach Świata i w swojej lidze. Wybór był trudny ale ja postawiłbym na Jensa Lehamann który przez cały rok utrzymywał wysoką dyspozycję. Co wy na to?

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 24 gru 2006, 18:04

Dla mnie ta nagroda to jedno wielkie nieporozumienie. Z resztą podobnie jak Złota Piłka. Thierry nie dostał nawet nominacji :o Żart. Zidane dostał się trójki najlepszych graczy poprzedniego sezonu :o Kolejny żart. Jedyne co mnie pociesza to to, że Cannavaro do końca swojej kariery nie powącha już żadnej nagrody.

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 24 gru 2006, 22:19

Róża, uważasz, że Henry zasłużył na te nagrody? :lol:

bbaros
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bbaros » 24 gru 2006, 23:54

Snipp_ pisze:Róża, uważasz, że Henry zasłużył na te nagrody? :lol:
Snipp_, uwazasz ze RozA uwaza, ze Hanry zasluzyl na te nagrode? :lol:

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 24 gru 2006, 23:57

RóżA pisze:Thierry nie dostał nawet nominacji
bbaros pisze:Snipp_, uwazasz ze RozA uwaza, ze Hanry zasluzyl na te nagrode?
Skoro nie dostał nawet nominacji, znaczy to, że Róża liczył na jeszcze więcej. Wniosek z tego taki, że czas dla Ciebie na spokojny sen.

bbaros
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bbaros » 25 gru 2006, 0:02

Snipp_ wyciagasz zbyt pochopne wnioski. ale to nic... w 2007 sie ogarniesz i bedzie dobrze :wink: co do tych wszystkich nagrod to ich przyznawanie nigdy nie bedzie sprawiedliwe bo dla takiego kolesia jak RozA Henry zawsze bedzie najlepszy i zal mu dupe bedzie sciskac bo Francuz nie dostal nawet nominacji... a dekoral wciaz bialy :D

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 25 gru 2006, 0:06

Snipp_ wyciagasz zbyt pochopne wnioski.
Utwierdzasz mnie tylko w przekonaniu, że sen dobrze Ci zrobi. Chyba, że ukryłeś coś przed rodzicami pod wigilijnym stołem.
bbaros pisze:co to tych wszystkich nagrod to ich przyznawanie nigdy nie bedzie sprawiedliwe
Tak jest. Tytuł Cannie kupił Moggi.

bbaros
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bbaros » 25 gru 2006, 0:14

Snipp_ pisze:Tak jest. Tytuł Cannie kupił Moggi.
przesada :!: a czy ja cos takiego napisalem :?: jak dla mnie Fabio zasluzyl sobie na to trofeum i nie uwazam tak dlatego ze jestem sympatykiem Realu. takze wyluzuj.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 25 gru 2006, 0:29

Snipp_ pisze:Róża, uważasz, że Henry zasłużył na te nagrody?

Właśnie tak uważam. Z resztą pisałem już o tym przy okazji przynawania Złotej Piłki.

bbaros pisze:dla takiego kolesia jak RozA Henry zawsze bedzie najlepszy i zal mu dupe bedzie sciskac bo Francuz nie dostal nawet nominacji

Żal mi dupe ściska jak czytam Twoje posty. Od Nowego Roku postaraj się zacząć nowe życie, bez pilka.pl :wink:

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 25 gru 2006, 0:48

Nie no. Jak tacy pilkarze jak Eto'o i Henry nie sa nawet nominowani a taki Zidane, ktory w poprzednim sezonie zrobil wielkie nic, pomijajac zakonczenia kariery to cos jest nie fair. Wogole to jaranie sie gra Cannavaro, te jego nominacje i nagrody sa zabawne.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 25 gru 2006, 0:51

guru pisze:Wogole to jaranie sie gra Cannavaro, te jego nominacje i nagrody sa zabawne

W ogóle nie masz racji. Canna zasłużył na tę nagrodę, grał bardzo dobrze w poprzednim sezonie. Najgbardziej denerwuje mnie po prostu to, że Thierry gra na bardzo wysokim poziomie już nie pierwszy sezon i w końcu mogłoby zostać to docenione...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”