NBA...

zygy
Skład B
Skład B
Reputacja: 0
Kontakt:

Post autor: zygy » 20 gru 2006, 14:01

Dzisiaj pomimo porażki Toronto z Phoenix Suns(to żadna ujma, gdyż "słońca"to najlepsza ekipa sezonu) kolejny dobry występ zaliczył Andrea Bargnani-18pkt.(przy słabszej nieco skuteczności wprawdzie poniżej 50%) i 8zb. będąc jednocześnie 2strzelcem Raptors za T.J.Fordem.
Dorobek punktowy włoch jednoznacznie pokazuje że ustabilizował on swoją formę na poziomie ponad 10pkt. i 5zb na mecz i ewidentnie widać jego progresje w jego grze od początku sezonu.
Mozna powiedziec, ze podkoszowi maja trudniej, aby błysnac jednak majac na uwadze takich zawodnikow jak Duncan, Okafor czy Howard to wszystko to jest nieprawda
Spoko tylko weż poprawkę na to że wszyscy wymienieni trzej zawodnicy to amerykanie więc nie mieli aż takich kłopotów z aklimatyzacją w zupełnie innym kraju a ma to niebagatelne znaczenie na początku pierwszego sezonu gry.
Gdzie jest Tsikishivli(czy jak mu tam), Darko Milicic duzo mowil, a na parkiecie tego jak nie było przełozenia tak nie ma nadal. Oczywiscie były wyjatki jak Novitzki(9), Biedrinis(11) czy Gasol(3), ale z "1" rownac sie moze jedynie Hiszpan.
To prawda że było kilka "europejskich niewypałów" z wysokimi numerami i prym tu wiedzie Darko Milicić ale nie można porównywać np.Bargnaniego, który w rozgrywkach euroligowych notował średnią ponad 12pkt. i 8zb. na mecz do Tskishiliviego czy innych podobnym jemu wynalazkom, którzy nie powąchali nawet w Europie parkietów.
Poza tym zauważ że w 1sezonie gry w NBA Nowitzki też nie zachwycał i dopiero pózniej zrobił kolosalne postępy, stając się gwiazdą.Nie zapominajmy że Bragnani jest młodym graczem i jesli dalej będzie się tak rozwijać to myślę że obok Nowitzkiego,Gasola czy Okura będzie wiódł prym wśród europejczyków w najlepszej lidze świata.
Dla mnie Bargnani ma parkeicie wiekszych postepow nie zrobił od poczatku sezonu. Dla mnie "1" zobowiazuje jednak do lepszej gry.
Bez przesady na początku sezonu Bargnani co prawda grał nieco mniej ale zdobywał po kilka pkt. na mecz zaś w ostatnich kilkunastu meczach zdobywa średnio ponad 15pkt. i 6zb. na mecz więc nie pisz mi że nie widzisz w jego grze żadnego progresu.Zresztą statystyki zaniżają mu początkowy słabe występy więc tako do końca nie możemy się nimi sugerować.

Wróć do „Inne sporty”