Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 366

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
5
33%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
40%
Zatrudnienie Mourinho
2
13%
Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 24 gru 2006, 15:55

Arbeloa zagrał we wszystkich meczach Deportivo, najkrócej na boisku przebywał 70 min i raz 74 min reszte spotkań rozgrywał w pelnym wymiarze czasowym.
Jarzinho pisze:Arbeloa nie jest podstawowym zawodnikiem Depor
:mike:

Javier Balboa grywa w Raicingu Santander, ostatnio stzrelił nawet gola przeciwko Mallorce, jest tam rezerwowym
Ostatnio zmieniony 24 gru 2006, 15:59 przez Toudinho, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 24 gru 2006, 15:57

brylancik pisze:Jesteś pewien co do Arbeloy?

Jesli gra na prawej obronie w Deportivo to tak.

brylancik pisze:Oprócz wyżej wymienionych jest jeszcze Balboa który również w zeszłym sezonie był zawodnikiem Castylii a teraz ogrywa w PD. Na jakiej postawie twierdzisz, że Jurado wcześniej w barwach Atletico spisywał się przeciętnie?
Nap odstawie meczy, ktore widziałem w jego wykonaniu. Najpierw szans nei dostawał, bo był i Maxi i Martin, pozniej nie gral najlepiej, tak naprawde najlepszy jego mecz to ten z zeszłego weekendu z Getafe, wczesniej nie imponował. Przeziez Mista mial byc zastepca Petrova, tylko jesli pamietam przytrafila mu sie kontuzja i dlatego tylko Jurdado wskoczyl. W meczu z Barca takze nie imponował w przeciwienstwie do byłego zawodnika Valencii.

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 24 gru 2006, 16:05

Jarzinho pisze: Jesli gra na prawej obronie w Deportivo to tak.
Jego nominalną pozycją jest środek obrony, ale czasem trener z konieczności ustawia go na boku. Zresztą myślę że Toudinho Ci już wystarczająco wytłumaczył :lol:
Nap odstawie meczy, ktore widziałem w jego wykonaniu.
meczów
Jarzinho pisze:Przeziez Mista mial byc zastepca Petrova, tylko jesli pamietam przytrafila mu sie kontuzja i dlatego tylko Jurdado wskoczyl. W meczu z Barca takze nie imponował w przeciwienstwie do byłego zawodnika Valencii.
Właśnie coś mi się wydaje, że widziałeś go tylko w meczu z Barceloną. Jurado (nie jest na wypożyczeniu z Realu tylko sprzedaliśmy go za ok. 3mln z możliwością odkupienia za 2 lata za dwukrotnie wyższą cenę) grał w początkowych meczach tylko ostatnie 30min ale w każdym z nich pokazywał że ma talent do konstruowania akcji i wreszcie trener zaczął mu ufać w większym stopniu (pomimo tak młodego wieku). Błagam Cię, jak nie znasz na temat jakiejś sprawy to nie pisz.

Żeby nie było... Jeśli odpiszę to jakoś wieczorem. Ale i tak wątpię aby mi się chciało bo to większego sensu nie ma.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 24 gru 2006, 16:19

pozwole napisac cos od siebie - otoz przed sezonem i rok temu barcelona zmienila praktycznie caly sklad rezerw. pilkarze ktorzy mieli ponad 20 lat i male szane na gre w pierwszym skladzie barceloby odeszli

teraz ogrywaja sie w niej byli pilkarze barcelony c plus pilkarze z ktorymi wiazane sa duze nadzieje (rowniez nowi pilkarze kupieni przed zeszlym sezonem)

stad takie a nie inne wyniki. w realu castilla graja pilkarze bedacy w zespole juz wiele lat i szukajacy sobie miejsca w pierwszej lidze. poza realem bo polityka klubu nie jest stawianie na nich. nigdy nie bylo.

nie czytalem wszystkiego jako ze zaraz jade na wigilie ale mam wrazenie ze trwa licytacj ktory klub ma lepsza mlodziez i szkolke?

otoz la masia bije real na glowe. wystarczy sprawdzic ilu wychowankow barcelony gra w druzynach primera a ilu realu. wystarczy sprawdzic ilu wychowankow stanowilo o sile mistrza hiszpnii i europy

po prostu. bardzo latwo do oceny na tej podstawie. bo porownywanie 17-latka ktory dopiero zaczal grac w wyzszej klasie rozgrywek z pilkarzem nawet w tym samym wieku ale ogranym na tym szczeblu nie ma zadnego sensu. porownywac ich mozna dopiero jak zaczna grac w pierwszej lidze

rezerwy o niczym nie swiadcza. zarowno real jak i barca raz na jakis czas wprowadza drugie druzyny do segunda division a pozniej z niej spada na kilka lat

dawdi17
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dawdi17 » 24 gru 2006, 17:06

Ale to, że trenerzy pierwszej drużyny Realu nie korzystają z wychowanków wcale nie oznacza, że są oni słabi. Wg mnie to, że drużyna złożona z samych wychowanków awansowała do drugiej ligi i w dodatku nie jest w niej teamem do bicia pokazuje nam, że oni naprawdę umieją grać w piłkę, nie uważasz?
Uwierz mi, że czekam na czas taki jaki był na początku 2000 roku, początek ery Galacticos, zaraz po transferze Luisa Figo. Otóż w owym czasie Real nie był synonimem marktingu w piłce tylko normalną drużyną, a trener Vicente Del Bosque korzystał z wychowanków. Wprowadzał m. in. Ikera Casillasa, testował gdzie tylko się da Gutiego (Jose Maria naprawdę dużo mu zawdzięcza), tworzył potęgę Raula, dawał pograć tez ,np. Davidowi Aganzo (dzisiaj Racing Santander), Antonio Nunezowi (teraz Celta Vigo, wcześniej Liverpool). Mimo iż dwaj ostatni nie są jakimiś wielkimi kopaczami to jednak chyba głównie dzięki eksperymentom Vicente mamy dzisiejszych Ikera, Gutiego i Raula (jeo akurat wynalazł Jorge Valdano, ale dalsza kariera el 7 to ogromna zasługa "Sfinksa").
Dlaczego Real teraz, pomimo zdolnej młodzieży, nie korzysta ze swoich wychowanków? Wg mnie problemem jest brak Hiszpana na stanowisku trenera. Nawet Queiros (ten z ManU, nie pamiętam poprawnej pisowni jego nazwiska) czy Lopez Caro stawiali na wychowanków, a oni przecież są Hiszpanami. Jest w nich przywiązanie do swoich, promowania ich, cieszą się z postępów w reprezantacjach (różne kategorie wiekowe) swojego kraju. U Capello też trochę to widać - sprowadza "swoich" z Juventusu, faworyzuje Cassano (do czasu kłótni). Jak trenerem był Luxemburgo to zapanowała moda na Brazylijczyków. Dlatego myślę, że podstawą jest trener Hiszpan, można to zobaczyć też w innych drużynach (np. Benitez na początku sprowadzał Hiszpanów, Wenger też gustował w Francuzach). A jeśli będziemy mieli prezesa i trenera z Madrytu to wtedy Real będzie niczym Athletic (100% Basków). I tu tkwi problem.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 24 gru 2006, 19:06

Nie zgodzę się , że wychowankowie grający w pierwszej drużynie to zasługa rodzimego szkoleniowca. Według mnie to polityka transferowa jest zła. Klub taki jak Real Madryt jak żaden inny klub stara się być medialny , a nic nie nakręca fanów jak wielkie transfery za wielkie pieniądze. Wychowankowie takich pieniędzy nie zapewnią. Wszyscy wiedzą , że taki De La Red nie jest gorszy od Gago , no , ale cóż , nie ma takiego nazwiska , jest piłkarzem anonimowym o którym mało kto coś wie. Jego koszulki po prostu by się nie sprzedawały aż tak dobrze :P .
Inna sprawa to to , że wychowankowie potrzebują ogrania. W pierwszej drużynie. Może ich zjeść trema i mogą popełnić parę kiksów , a w przypadku błędów defensorów i środkowych pomocników może zakończyć się to stratą punktów. Taki piłkarz potrzebuje wielu spotkań żeby oswoić się z pełnymi stadionami i dlatego trenerzy rzadziej ich wystawiają. To oni płacą za decyzję , często swoją pracą.
Można powiedzieć , że wypożyczenie wszystko załatwia. Błąd. Zauważyłem , że najczęściej jak młody zawodnik zacznie błyszczeć na wypożyczeniu to nie wraca do swojego klubu , ale jest sprzedawany. Jakby się bano , że to tylko chwilowa zwyżka formy. Przykład to Duńczyk Bendthner z Arsenalu. Co prawda nie został jeszcze oficjalnie sprzedany , ale po kliku dobrych występach więcej mówi się o jego przenosinach do nowego klubu niż powrót na Emirates Stadium. :roll:
Inny przykład to mój Interek. Sprzedaż młodego Adriano żeby po kliku latach odkupywać.

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 24 gru 2006, 20:33

dawdi17 pisze:Queiros
On jest Portugalczykiem ;) Tak żeby nie było..

dawdi17
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dawdi17 » 24 gru 2006, 21:09

Ale to i tak Półwysep Iberysjki :D[/quote]

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 24 gru 2006, 21:37

Generalnie nie debatujemy tutaj nad tym, która szkółka jest lepsza. Problem pojawił się wtedy gdy nie kto inny jak bbaros popisał się taką oto wypowiedzią ->
bbaros pisze:
Niggaz pisze:Genialna polityka wręcz. Wydać około 40 mln euro na trzech (Marcelo, Gago, Higuain) młokosów z Ameryki Płd. a wychowanków olać ciepłym moczem. W Madrycie jak widać nic się nie zmienia.
czyzby przemawiała przez ciebie zazdrosc? Duma Katalonii za to kupuje Islandczyka który nic wielkiego do druzyny nie wnosi. Widac w tym twoim klubie tez cos szwankuje... przeciez macie tylu wpsanialych wychowankow o la boga :D
Tak na dobrą sprawę to trudno powiedzieć o co bbarosowi chodziło. Chciał odwrócić kota ogonem używając (z miernym skutkiem) ironii po czym szybko się wycofał i zdania w kwestii wychowanków już nie zabrał. Ograniczył się już tylko do pyskówek :]

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 24 gru 2006, 21:54

brylancik pisze:Zmiana nicka nie sprawi, że osoby które wcześniej Cię uważąły za debila zmienią zdanie To tak ode mnie od serca, jako że mamy święta.

Czyzby rodzice sie tak do ciebie zwracali, nie dziwie sie im.

Zmiana nicku, chyba 99% osob wie jaki mialem wczesniej nick i takze dwoch moderatorow wie dlaczego go zmienilem. Tobie nie musze mowic. Mlodszemu dzieciakowi sie tłumaczyc nie bede. Mozliwe, ze pomylilem sie co do tematu zawodnika Depor, bo wiem, ze raz tam gra Arbeloa a raz Barragan i dlatego ta pomylka. Jesli tak to sorry. Wiesz mi widzialem wiecej meczy Atletico niz Realu, wystarczy spojrzec na rozpiske C+ :P Co do Jurado to wszystko napisałem.

3 WP. Nie toleruję takich wycieczek. Poziom rynsztokowy. // Niggaz

:arrow: szacunek za sprawiedliwosc i rowne karanie :roll: :P

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 25 gru 2006, 17:06

Czerwono tu :P Nie wiem czy widzieliście ale szukając filmu znalazłem ciekawa propozycje dla fanów Realu i nie tylko. Bardzo długo zapowiadana i reklamowana premiera filmu z Zizou w roli głównej. Mecz oczami Francuza. Szkoda że to jakiś zbiór tego co wyprawiał Zidane na boisku. Bo ten mecz z Villareral to chyba remis Królewskich ? Ale nie tym sie kierowali.

ZIDANE - PORTRET Z XXI WIEKU Powrótki na szczescie w lepszych momentach :P

Mogli kupić prawa do filmu "rezerwowy: :] - pełnej wersji - nakreconego przez Vikasha Dhorasso na mundialu. Tak ponoć też są dobre sceny z szatni :P Szkoda że nigdy go nie zobaczymy...

EDIT Powód odejscie Antka z Real :P Pewnie jeden z powodów :wink: Przed mecze z Espanyolem Nie wiedziałem że ma zdolnosci taneczne może teraz "Taniec z gwiazdami" :P

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 28 gru 2006, 14:15

Chciałem dodać fotke dnia ale niestety jakas blokada jest na Arabski :] wiec tu coś ciekawego napisze - sorry ze ppp ale temat spi.

Al-Jazeera Sport: أشارت بعض وسائل الإعلايد ثالث اي الإ- سباني سائل الإعلايد ثال :!:

Krótko mówiąc kuwejcki następca tronu Hassan Al Mohammet Salifou Ali-Baba XVIII chce przejąc Real Madryt ! Sensacyjna wiadomośc jednak Madryt nabrał wody w usta !

Powiedzcie mi jak to jest, czy teraz Calderon wybrany prezydentem przez fanów moze negocjowac sprzedać klubu ? czy czeka Królewskich referendum ?

KoperFCB
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KoperFCB » 28 gru 2006, 14:17

Dziś w Hiszpanii Prima Aprilis ;)

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 28 gru 2006, 14:25

Zaza pisze:Ali-Baba
:roftl3: :roftl3:

Co jak co ale nazwisko mu wymyślili pierwszorzędne :P Jak już napisał wcześniej kolega, w Hiszpanii jest teraz Prima Aprillis i ludzie lubią sobie robić sobie dżołki. Pamiętam jak raz się nabrałem że Real w końcu kupił Joaquina :oops:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 28 gru 2006, 14:30

:lol: ale szybko przetłumaczyłem nie :Pأشارت بعض وسائل الإعلايد ثالث اي الإ- سباني سائل الإعلايد ثال :] Chciałem dać fotke Ajmana Al Zawahiri :P
brylancik pisze:Pamiętam jak raz się nabrałem że Real w końcu kupił Joaquina
Dzis wymiana Kaka' - Cassano :P

Koper Prima Aprilis jak Prima Aprilis ale czy może wogóle pozwolić sobie na cos takiego ? Został wybrany przez kibiców i co referendum ? Czy nie ma takich praw jako prezydent ?

P.S. Zamias Ali Baba może Baba jaga :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”