najlepsza 11 rep. hiszpanii - Strona 12

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 25 gru 2006, 18:01

Jedyne czym go bije na głowe to chyba ... opalenizną :lol:

Już nie przesadzaj z tym Iniestą, naprawde - bo gracz Barcy ma naprawde potencjał i świetny okres za sobą w klubie ale kuźwa to już jest śmieszne. Tym bardzie gadanie "bije na głowe". Jest chyba starszy nie ? to gdzie by w wieku Cesca ? w solarium ? Zreszta jak ktoś daje rade w premiership to już innego wyznacznika być nie może :] Trudno sie nie zgodzić w tym że Iniesta ma teraz swoj czas i umiejetnie go wykorzystuje. Ale czasem naprawde Ronald przesadzasz z cukrowaniem. Bo porównanie to jedno, ale czy "bije na głowe" młodego to nie wiem ? Niby w czym bo gra dla Dumy Kataloni ? czy najlepsze występy zaliczał z ławki przy stanie 2:0 ?

Tylko prośba - Ty mnie nie próbuj przekonywać bo to nie ma sensu, ja naprawde lubie Inieste i jego gre, tylko to chyba nie jest sposób na porównanie.

Ale napisz 11 za Aragonesa :) Bo chce poznać Twoje zdanie Ronald

EDIT - Ronald wrócimy do rozmowy kiedy indziej :wink: Pozdro

Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 25 gru 2006, 18:50

widze ze co niektorzy maja male pojecie co do taktyki/znajomosci formy (obecnej) zawodnikow-wide rozza i jego ustawienie 3412 z 2 bocznymi obroncami-ludzie-wybieramy 11 z najlepszych obecnie pilkarzy a nie ulubionych bez wzgledu na przynaleznosc klubowa-podam wiec swoja-:

valdes/
lopez/pablo/puyol/ramos/
xavi/iniesta/albelda(ze wzgledu na brak lepszego choc obecnie wraca on dopiero do formy po kontuzji)/jesus navas/vicente(to samo co z albelda-ewentualnie antonio puerta z sevilli))/
villa

451 bez wypalonych(raul/salgado) i bez formy(torres)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 25 gru 2006, 21:56

zdaje się, że Iniesta jest od Cesc'a starszy, tak ? wiec nic dziwnego, że w kadrze lepiej sie prezentuje. W młodym wieku nawet 1 rok róznicy to bardzo dużo. Jeśli jednak idzie o wystepy w klubach, to nie mozna powiedzieć, który się lepiej sprawdza, bo każdy z nich odgrywa inną rolę. W Barcelonie jest wiecej gwiazd. Tam błyszczą Ronnie, Eto'o, Deco, Iniesta, Xavi, Messi, Marquez. barca bez Iniesty dałaby sobie spokojnie radę - Arsenal bez Cesc'a miałby spore problemy. W moim przekonaniu pisanie, że Ineista bije na głowe Cesc'a jest naduzyciem [byc może nawet semantycznym :P]

rkoeman pisze:genialna gra w wielkm klubie
tutaj trafiłeś w sedno, bo ten wielki klub grając od 20 minuty w 10, prawie pokonał drugi wielki klub w finale LM. Oczywiscie prawie robi róznice ... ale mimo wszystko.
A Cesc gra genialnie w Arsenalu, czy ci się to podoba, czy nie.
W tym sezonie najczęsciej był wybierany na gracza miesiaca w Arsenalu, co świadczy o tym jak ważną rolę odgrywa w zespole i jak mu to wychodzi.
Jesli chodzi o jego pozycję w Premiership [choć niektórzy twierdzą, że si enie nadaje zupełnie do tej ligi] Fabregas jest liderem asystujących na chwilę obecna, ma 9 kluczowych podań na swym koncie z przewagę 3 asyst nad drugim w klasyfikacji. A trzeba pamietać, że nasz najlepszy strzelec w tym sezonie za dużo sobie nie pograł, a druzyna zawodzi, jesli chodzi o wykorzystywanie stytuacji. Więc tym wieksze brawa dla Fabregasa, bo gdyby nasi gracze mieli skuteczność na optymalnym poziomie - to tych asyst byłoby o kilka wiecej.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 25 gru 2006, 22:02

grajac genialna pilke podczas swojego pobytu na boisku - jak drugi raz ogladalem final LM smialem sie ze dopiero wtedy zauwazylem cesca na murawie. wyjatkowo zawdiol w tamtym finale w przeciwienstwie do iniesty ktory z uporem maniaka jest pomijany przez fanatykow arsenalu

mysle ze o tamtym meczu zostalo napisane wiele wiec nie musze wspominac ze gdyby nie sedzia arsenal nawet przez chwile nie mialby nadziei na niemozliwe. nastepna okazja raczej sie szybko nie powtorzy a olewany i niedoceniany iniesta pewnie niebawem sie znowu znajdzie w finale. nie bedzie musial toczyc heroicznych walk z charltonami o 4 miejsce w lidze

Awatar użytkownika
revan
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: revan » 25 gru 2006, 22:19

Zaza pisze:Jedyne czym go bije na głowe to chyba ... opalenizną :lol:
to gdzie by w wieku Cesca ? w solarium ?
Nie wiem czy choroba Iniesty jest dobrym powodem do żartu. Chłopak ma kłopoty z pigmentacją skóry i prawdopodobnie do końca życia będzie miał taką karnację.
Co do dyskusji na temat obu piłkarzy to ciężko rozstrzygnąć, który lepszy. Ja w każdym razie jako kibic Barcelony nie zamieniłbym Andresa na Fabregasa (pewnie podobnie, jeno na odwrót, postąpiliby kibice Arsenalu).

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 25 gru 2006, 22:41

Jedyne czym go bije na głowe to chyba ... opalenizną Laughing
to gdzie by w wieku Cesca ? w solarium ?
w wieku cesca? byl gwiazda rep u-21 oraz talentem na ktorego czekali w pierwszej druzynie barcelony

to nie jest klub gdzie mozna stawiac na wynalazki typu senderoz liczac ze jakims cudem naucza sie grac w pilke

ps - kiedy arsenal odda 3 miliony euro czyli kase jaka trzeba wydac na szykolenie pilkarza w la masii?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 25 gru 2006, 23:34

rkoeman pisze:a olewany i niedoceniany iniesta
do mnie piszesz ? że niby ja olewam i nie potrafie docenić Iniesty ?
czy po prostu wsadziłeś wszystkich kibiców Arsenalu do jednego worka ?
rkoeman pisze:nie bedzie musial toczyc heroicznych walk z charltonami o 4 miejsce w lidze
chcesz powiedzieć, że fakt, iż Arsenal w mininym sezonie 'załapał' się do LM w ostatniej kolejce świadczy o tym, że podopieczni Wengera są słabym zespołem ? Wcześniej ironizowałeś, że 'Cesc genialnie gra w wielkim klubie'. Skąd te opinie ? Są "wielcy" bo ledwo do LM się dostali ? Bo przegrali w finale LM, grając od 20 minuty w '10' ? Może uwiera cię, że Wenger pozyskał Cesc'a i Meride ? Jak Arsenal przed kilku laty zdobywał mistrzostwa ligi, a Barcelona nie potrafiła [6, lub 7 - nie pamietam dokładnie] sezon wygrać rywalizacji w kraju, to wtedy Barcę uważałeś za 'wielki' klub ? Wtedy Barca toczyła heroiczne boje z Atletico o miejsce gwarantujące udział w LM.

rkoeman pisze:mysle ze o tamtym meczu zostalo napisane wiele wiec nie musze wspominac ze gdyby nie sedzia arsenal nawet przez chwile nie mialby nadziei na niemozliwe
gdyby .... gdyby .... gdyby Larsson nie wszedł na boisko w beznadziejnej sytuacji, to dziś 'wielki' Arsenal miałby tyle samo wygranych pucharów w tych elitarnych rozgrywkach co 'wielka' Barca.
rkoeman pisze:to nie jest klub gdzie mozna stawiac na wynalazki typu senderoz liczac ze jakims cudem naucza sie grac w pilke
wynalazek zwany Senderos został wybrany najlepszym graczem w swoim kraju, czy rzeczywiscie uważasz, że grać nie potrafi ?
odnośnie 3 mln €, czy Barcelona oddawałaby 3 mln gdyby nie musiała ?

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 26 gru 2006, 0:22

nie kibice arse a ludzie wypowiadajacy sie w tym temacie. z tego co czytalem znasz sie na pilce wiec tobie bym nie zarzucil niedocenianie iniesty. jednak jako kibic kanonierow przeceniasz cesca. pilkarza ktory w rep hiszpanii zawalil mecz z francja. a jako ze to dyskusja dotyczaca tej reprezentcji pisze o tym

koles ma olbrzymi potencjal. tylko ze jego rozwoj mocno sie przychamowal. a jako ze jest od iniesty duzo slabszy w kazdym elemencie gry powinien siedziec na lawie w rep hiszpanii

o to chodzilo w mojej wypowiedzi

ukradniecie pilkarzy mnie nie boli. powoduje jednak jeszcze wiekszy brak sympatii do wengera i angielskich klubow. wykorzystujac inne niz w kajach unii prawo pracy moga wykrasc dowolnego pilkarza. to duzo latwiejsze niz wychowanie go w klubie. na szczescie niedlugo przepisy sie zmienia i wiecej takich akcji nie bedzie

jednak moje zdanie na ten temat nie wplywu na ocene gry pilkarza. bo o tym dyskutujemy

wspominasz okres barcy bez trofeum. odpowiadam. tak byla wtedy wielkim klubem. zawsze nim bedzie. arsenal wielkim klubem nie byl nigdy. i nie bedzie nim w przyszlosci. nie dlatego ze jest gorszy jako druzyna. chodzi o ogrom barcelony - czym jest dla kibicow w tym regionie, jak rozbudowany jest sam klub, jak bogata ma historie, jacy pilkarze wniej grali , etc, etc

ale to nie ma nic wspolnego z dyskusja na temat iniesta vs cesc.

ps - senderos ma jedna zasadnicza wade. slabo gra w pilke ;)

ps2 - nie pros mnie bym lubil druzyne i trenera ktory kradnie pilkarzy jak arsenal :P i nie potrafi przegrac z honoroem wietrzac spisek sedziow ;)

ps3 - tak cie delikatnie denerwuje dla jaj ;)

ide spac

snookereczek
Junior
Junior
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snookereczek » 26 gru 2006, 0:45

rkoeman pisze:tak cie delikatnie denerwuje dla jaj

rkoeman- lubisz napinkę, lubisz, nie??
Praktycznie każda twoja wypowiedź ma kogoś wyprowadzic z równowagii.
:?
rkoeman pisze:tylko ze jego rozwoj mocno sie przychamowal.
O TAK! Święta racja! Cesc przyhamował! Tylko szkoda, że niedawno został wybrany najlepszym piłkarzem młodego pokolenia na świecie. W tym sezonie w Premiership przewodzi w klasyfikacji najlepiej asystujących piłkarzy.

rkoeman pisze: ukradniecie pilkarzy mnie nie boli.
To dobrze, że nic Cię nie boli.

rkoeman pisze:arsenal wielkim klubem nie byl nigdy.
:roll: :roll: :roll: Super...
Osiągnięcia:

* Zwycięstwo w lidze angielskiej: 13
o 1931 1933 1934 1935 1938 1948 1953 1971 1989 1991 1998 2002 2004 (od 1998 Premiership)
* Puchar Anglii: 10
o 1930 1936 1950 1971 1979 1993 1998 2002 2003 2005
* Puchar Ligi: 2
o 1987 1993
* Puchar UEFA (wówczas Puchar Miast Targowych): 1
o 1970
* Puchar Zdobywców Pucharów: 1
o 1994
:roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
rkoeman pisze:chodzi o ogrom barcelony - czym jest dla kibicow w tym regionie, jak rozbudowany jest sam klub, jak bogata ma historie, jacy pilkarze wniej grali

No tak, w Arsenalu nikt znany i dobry nie grał.
rkoeman pisze:ale to nie ma nic wspolnego z dyskusja na temat iniesta vs cesc.
Więc po co poruszasz ten temat :?: ŻĘBY SPROWOKOWAC :!:
rkoeman pisze:senderos ma jedna zasadnicza wade. slabo gra w pilke
:roll: :roll: :roll:
rkoeman pisze:nie pros mnie bym lubil druzyne i trenera ktory kradnie pilkarzy jak arsenal
Ani ja, ani fieldy prosic nie zamierzamy.

rkoeman pisze:ide spac
Miłych snów.[/b]

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 26 gru 2006, 0:54

Revan jak czujesz sie urażony to przepraszam :roll: Faktycznie troche nie na miejscu było to odniesienie do opalenizny. Tym bardzie że nic do niego nie mam. A chorony sie nie wybiera ....

Panowie - Fabregas to jeden z najbardzie utalentowanych piłkarzy młodego pokolanie grający na równym wysokim poziomie w wielkim klubie :!: I kto tego nie przyzna albo ma uraz albo styki ... Bo mecz z Blackburn to tylko jeden z wielu w którym ten łepek ustwiał gre Kanonierów ! czapki z głów :]

Nie ma tych perełek aż tak wiele by pisać kto da rade kto nie, inna sprawa że Cesc w tak młodym wieku poprostu wymiata. Przeciesz on gra w premiership chwilami tak jak z "rówieśnikami" a na przeciw ma np. [jak ostatnio] jednego z największych rzeźników i brutali całej ligi Robbiego Savage :twisted:

Samo porównanie Iniesta - Cesc nie jest na miejscu bo nie da sie ich porównać, obaj maja coś w sobie - inna sprawa że Cesc w tak młodym wieku ma pewne miejsce w 1"1" Kanonierów a Andres nie i czesto gra gdy jest "po meczu" [nie tylko dla jasnoscie bo nie raz to on odmieniał losy spotkania]

Przeciesz jeśli na miano spełniającego sie "złotego dziecka" nie zasługuje Cesc - to ja już nic nie wiem - bo kto inny ? On i Leo Messi to obecnie dwaj najbardzie cooltowe postacie przedstawicieli "total manager" wink: Tych którzy dali rade w wielkim świecie piłki mimo że jeszcze nie mają zarostu :P Ja osobiście nawet bardzie cenie Cesca :!: I nie przez jakies porównania czy anty-nastawienie dla Leo ale poprostu zawsze bardzie ceniłem tych w środku pomocy :twisted: A to kto lepszy kto gorszy to sie okaże że 5 lat ... [jak zawsze po czasie, daj im Boże by te kariery nadal sie tak rozwijały bo to jest przyszłość :]

Przeciesz jak bedziemy stawiali młodym kryterie - ten wolny, ten słaby ten gubi piłki - ten ma zeza itd tyo wyjdzie że nikt nie zasługuje na miano tej "nadzieji footbalu" a o 11 takich "młodych wilków" w europie na tym poziomie to już nie ma co mówić :P

P.S. Jordan to jak pod kątem formy oceniasz to Xabi Alnoso na już za Albelde w środek tej dwójki w drugiej lini :wink: choć kapitan Valenci wrócił w pore i już pokazał ze sama jego obecnośc duże daje :P

astonvilla
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: astonvilla » 26 gru 2006, 0:57

snookereczek pisze:wybrany najlepszym piłkarzem młodego pokolenia na świecie

Sorry za OT ale ciekawego jakiego rankingu :lol: Bo według Fifa i Uefa najlepszym piłkarzem młodego pokolenia był Messi wiec nie potrzebnie wprowadzasz ludzi w błąd :o

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 26 gru 2006, 4:17

rkoeman pisze:plus genialna gra w wielkm klubie :lol:
rkoeman pisze:nie bedzie musial toczyc heroicznych walk z charltonami o 4 miejsce w lidze
Z Tottenhamem. :o
rkoeman pisze:to nie jest klub gdzie mozna stawiac na wynalazki typu
senderoz liczac ze jakims cudem naucza sie grac w pilke
Obraza pilkarza. Pisanie nazwisk z malej litery + NAPINKA= rkoeman. Oczywiscie moderatorzy nawet nie kiwna na to palcem. Chloap k sobie bezkarnie lamie regulamin i nie dostaje za to 'prezentow' :roll: Poza tym moja obecna range by idealnie do niego pasowala.
rkoeman pisze:ps - kiedy arsenal odda 3 miliony euro czyli kase jaka trzeba wydac na szykolenie pilkarza w la masii?
:lol2:
rkoeman pisze:w wieku cesca? byl gwiazda rep u-21 oraz talentem na ktorego czekali w pierwszej druzynie barcelony
No wlasnie. Cesc natomiast majac 19 lat, gra w pierwszej reprezentacji Hiszpani :o
rkoeman pisze:ukradniecie pilkarzy mnie nie boli. powoduje jednak jeszcze wiekszy brak sympatii do wengera i angielskich klubow.
A za ile do Barcy przeszedl Gio? Cos mi sie zdaje, ze za friko. A przeciez jest pilkarzem odpowiednio przygotowanym na gre na najwyzszym poziomie.
Kradzież :arrow: dokonane bez wiedzy prawowitego właściciela bezprawne zabranie jego własności, złodziejstwo.
Jezeli tak bylo zglos to na policje!
rkoeman pisze:wspominasz okres barcy bez trofeum. odpowiadam. tak byla wtedy wielkim klubem. zawsze nim bedzie. arsenal wielkim klubem nie byl nigdy. i nie bedzie nim w przyszlosci. nie dlatego ze jest gorszy jako druzyna. chodzi o ogrom barcelony - czym jest dla kibicow w tym regionie, jak rozbudowany jest sam klub, jak bogata ma historie, jacy pilkarze wniej grali , etc, etc
Idac twoim tokiem myslenia to Barca tez nim nie jest. Jedynie Real,Juve.Liverpool FC i Milan moga liczyc na to miano. :> A co do WIELKOSCI Arsenalu to snookereczek Ci juz odpisal na ten temat.
i nie bedzie nim w przyszlosci. Nie dosc, ze napinacz to jeszcze prorok :lol2:
Jak glosy w Forumowym plebiscycie nie sa jeszcze podliczone to chetnie bym zrezygnowal z brylancika w kategorii 'Najslabsze ogniwo forum" na rzecz pana rkoeman
revan pisze:Ja w każdym razie jako kibic Barcelony nie zamieniłbym Andresa na Fabregasa (pewnie podobnie, jeno na odwrót, postąpiliby kibice Arsenalu).

Dokladnie. Nie tylko kibice Arsenalu i Barcelony. Takze fani talentu ktoregos z pilkarzy. Dla mnei Fabregas zawsze bedzie lepszy od Iniesty, co nie zmianie faktu, ze szanuje Inieste. W odroznieniu od Ciebie.
Sorry, ze zrobilem OT, ale nie jestem sam. :wink:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 26 gru 2006, 11:07

Jaka napinka w ogóle :lol2:
rkoeman słusznie zauważył, że temat jest o reprezentacji Hiszpanii i tego się trzymajmy [przynajmniej stwarzajmy pozory]
Zmieniłem IE na mozille, wiec nie będę cytował selektywnie, bo mi w mozilli to nie działa, macie szczęscie :P

rokeman twierdzisz, że przeceniam Cesc'a. Dlaczego tak uważasz ?
Zgadzam się z tym, że Iniesta jest w mega formie i zasługuje na grę w kadrze, nie uważam wcale, że Cesc jest lepszym graczem, bo tego tak łatwo ocenić nie idzie. Ty twierdzisz, że Iniesta bije Cesc'a na głowe, guru natomiast, że jest odwrotnie - ja mówie, że prawda lezy pośrodku i w zaleznosci od meczu, formy, okoliczności [czy to kadra, czy klub] każdy ma swoje plus i minusy. Na pewno obaj zasługują na powołania do reprezentacji, a kto będzie grał w pierwszej "11" ? to już decyzja trenera, może nawet lepiej, jakby Cesc siedział na ławie - wtedy będzie 'swieższy' na grę w klubie, a mnie głownie to interesuje.
Cesc gra genialnie w Arsenalu i jakby powiedziała posłanka Beger - jest to 'fakt autentyczny' Strasznie dużo widzi, potrafi zagrać niesamowite piłki, słabiej gra głową, ale ten akurat element jest mu najmniej potrzebny - Iniesta zdaje się też najsłabiej gra głową, na pewno wiesz lepiej. Ale jak mówiłem - obaj głową grać nie muszą, ważne, że grają z głową. I Cesc tak gra, a ma 19 lat i nie uważam, żeby jego rozwój się zahamował. Po odejsciu Pata, to Cesc został namaszczony na jego następce. Z początku róznie mu szło, później z meczu na mecz coraz lepiej. Doszło do tego, że ośmieszył Pata w meczu LM, strzelił gola i zaliczył asyste, przyćmił swego mistrza. Już jako 17 latek strzelał gole w LM :P że przypomnę bramkę z Rosenborgiem, kiedy to ośmieszył obrone Norwegów, i przekładał sobie piłkę z nogi na nogę, jak na treningu. Kapitalny gol.
Jednak temat mówi o reprezentacji, nie o klubie i jestem skłonny przyznać ci racje, że Iniesta na dzień dzisiejszy bardziej od Cesc'a zasługuje na miejsce w podstawowej "11" Nie zgodze sie natomiast ze stwierdzeniem, że piłkarz Barcy bije na głowę w kazdym elemencie gry Cesc'a

odnosnie Senderosa [tak na marginesie] on nie jest podstawowym graczem Arsenalu, a mimo to z nim w składzie, Arsenal pobił rekord w LM w meczach bez straty gola. Ma słabsze mecze, nie jest wielkim talentem, ale grać w piłkę potrafi.

Nie chciałem cię prosić, abyś lubił Arsenal, bo po co ?
Nie wiem skąd taki wniosek.
rkoeman pisze:tak cie delikatnie denerwuje dla jaj
:beer:

snookereczek ciekawe skąd wiesz, ci ja zamierzam, znamy sie może ? :think:

Gwoli wyjaśnienia, Cesc został wybrany najlepszym graczem młodego pokolenia, ale nie na swiecie, tylko w europie [właśnie dlatego nie chciałbym być pakowany do wora z innymi, czy to kibicami Arsenalu, czy tu piszacymi :wink: ] Wybierali sedziowie, pamietam, zę drugi był Messi.

guru pisze:
rkoeman pisze:
nie bedzie musial toczyc heroicznych walk z charltonami o 4 miejsce w lidze
Z Tottenhamem.
napisał, że z Charltonami, czyli zespołami pokroju Charltonu, dla mnie Spurs są takim zespołem :D
guru nie ucz modów dzie... ostrzeżeń rozdawać, kazdy, kto choć trochę sledzi 'forumowe życie' wie, ze rkoeman wszystko pisze małą literą, wydrukuj sobie regulamin i naucz się, przydaje się później.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 26 gru 2006, 13:03

Ja rozpętałem wojnę to i ja postaram się ją zakończyć. Postaram się również wszystko ułożyć w spójną całość, ale nic nie obiecuję, w końcu wczoraj post się skończył... :twisted:

Zacznę może od zdania które mnie zabolało najbardziej:
rkoeman pisze:nie kibice arse a ludzie wypowiadajacy sie w tym temacie. z tego co czytalem znasz sie na pilce wiec tobie bym nie zarzucil niedocenianie iniesty. jednak jako kibic kanonierow przeceniasz cesca.
Rozumiem że te słowa z niedocenianiem Iniesty były kierowane do mnie? Mylisz się. Ja w żadnym wypadku nie niedoceniam Andresa. Już na poprzednich stronach z resztą o tym pisałem. Dla mnie Iniesta gra bardzo podobnie do Cesca, ten sam styl, ten sam boiskowy charakter i te same przyzwyczajenia. Pisałem również że o tym kto będzie grał w reprezentacji będzie decydowała chwila- zależy który z nich będzie w wyższej formie. Teraz jest to Iniesta, który jest w doskonałej formie, ale jeszcze w zeszłym toku to Fabregas bardziej zasługiwał na reprezentowanie Hiszpanii. Poza tym ich umiejętności są porównywalne i nie można mówić że któryś z nich 'bije na głowę' drugiego :wink:

rkoeman pisze:arsenal wielkim klubem nie byl nigdy. i nie bedzie nim w przyszlosci.
Że co? Że jak? Że krowa to piękny ptak? Tylko jej skrzydełek brak :]
Tym stwierdzeniem mnie rozwaliłeś. Serio. Nawet nie chce mi się tego komentować- zrobili to moi poprzednicy.

I tym optymistycznym akcentem pora chyba skończyć ten OT :wink:

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 26 gru 2006, 13:50

nie zrozumiales mnie - wielkich klubow na swiecie jest kilka - real, barca, milan, juve, mu, liverpool, boca czy moze bayern

reszta miewa wspaniale druzyny i okresy ale na przestrzeni lat nie moze rownac sie w wymienionymi - ogrom tych klubow jest niewyobrazalny - ilosc kibicow na calym swiecie, rozpoznawalnosc, rozbudowana struktura, pilkarze jacy w nich grali powoduja ze tak sie je nazywa

nie jest to moj wymysl tylko historyczne fakty. kluby te dzialaja inaczej niz np sympatyczny arsenal w ktorym trener dostaje 10 lat i wygrywa przez ten czas trzy ligi i jakies puchary krajowe. nastepnie dostaje szane n eskerymenty z pilkarami typu senderoz. ma swiadomosc ze jak obecna druzyna nie wypali i tak bedzie mial kolejne szanse

koniec offtopa rowniez z mojej strony

jako ze hiszpania ma grac 4-3-3 a cesc w obecnej chwili jest slabszy niz iniesta, xabi alonso, senna, albelda czy xavi nie ma miejsca w pierwszym skladzie. i tyle

EDIT - prosilem. wole bana niz edycje moich komentarzy :P (ew pisz na priwa a ja zmienie jak cos bedzie zle :P) co napisalem z bledem? senderoz a nie senderos? zaden blad. spotkalem sie z dwoma pisowniami tego nazwiska i na pewno nie uzylem drugiej formy by kogos obrazic. sa na to lepsze sposoby
Ostatnio zmieniony 26 gru 2006, 15:54 przez rkoeman, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”