Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 111

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
35%
2
5
25%
3
1
5%
4
3
15%
Poniżej 4
4
20%
Awatar użytkownika
Havok
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Havok » 23 gru 2006, 23:04

Takie małe sprostowanie. Fiat nie jest bogatsza firma niz Tamaoil. Wręcz przeciwnie. Jeszcze nie tak dawno, Fiat miał zostac kupiony przez GM. Jednak do tranzakcji nie doszło, bodajze z powodu zbyt wysokich długów włoskiego potentata motoryzacyjnego. Dopiero od momentu wprowadzenia Pandy na rynek, Fiat wychodzi na prosta. Ja sie osobiosci dziwie skad firma ma pieniadze na transfery Juve przy swoim ogromnym długu. Licze ze po awansie do Serie A, znajda jakiegos powaznego, strategicznego sponsora, w sumie to jest o tym przekonany. Pozostaje nam cierpliwie czekac do konca sezonu i modlic sie o miloiony dolarów wraz z przybyciem inwestora. Pozdrawiam. Wesołych Świąt

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 24 gru 2006, 3:49

Dla mnie w ogóle jest głupotą porównywać Fiata do Tamoil. Zawsze główny sponsor jest na koszulkach danego klubu, a Fiat jako podsponsor nie ma na to szans niestety. To co mówi kolega wyżej jest prawdą. Dlaczego producent samochodów nigdy nie był na koszulkach Juve? Poprostu albo jest 'za biedny' albo sam nie chciał...
maciek_88 pisze:przynajmniej UEFA
Plany są zawsze, tylko dlaczego Juve zawaliło Puchar Włoch w tym roku? Mieli szansę, a jej nie wykorzystali

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 24 gru 2006, 9:54

Dla mnie w ogóle jest głupotą porównywać Fiata do Tamoil. Zawsze główny sponsor jest na koszulkach danego klubu, a Fiat jako podsponsor nie ma na to szans niestety. To co mówi kolega wyżej jest prawdą. Dlaczego producent samochodów nigdy nie był na koszulkach Juve? Poprostu albo jest 'za biedny' albo sam nie chciał...

? :? Fiat to turynski producent samochodow zalozony miedzy innymi przez Giovanni'ego Agnelli ! Co za tym idzie byl on wlascicielem i Fiata i Juve, wiec o czym Ty mowisz? Gdyby chcial to zmiast paskow na koszulach moglby byc logo fiata.

Tomusmc pisze: Plany są zawsze, tylko dlaczego Juve zawaliło Puchar Włoch w tym roku? Mieli szansę, a jej nie wykorzystali

Bo:

byl to pierwszy powazny mecz po degradacji,

byl to pierwszy powazny mecz Didiera od 2 lat,

Didier nie mial wystarczjaco czasu na stworzenie druzyny.

starczy?

Havok pisze:Takie małe sprostowanie. Fiat nie jest bogatsza firma niz Tamaoil. Wręcz przeciwnie. Jeszcze nie tak dawno, Fiat miał zostac kupiony przez GM. Jednak do tranzakcji nie doszło, bodajze z powodu zbyt wysokich długów włoskiego potentata motoryzacyjnego. Dopiero od momentu wprowadzenia Pandy na rynek, Fiat wychodzi na prosta. Ja sie osobiosci dziwie skad firma ma pieniadze na transfery Juve przy swoim ogromnym długu. Licze ze po awansie do Serie A, znajda jakiegos powaznego, strategicznego sponsora, w sumie to jest o tym przekonany. Pozostaje nam cierpliwie czekac do konca sezonu i modlic sie o miloiony dolarów wraz z przybyciem inwestora. Pozdrawiam. Wesołych Świąt

Skad masz te informacje? Fiat, to rowniez Alfa Romeo, Iveco, Maserati, sponsoruje F1 (wiesz jaka kasa musi na to isc?), wiec watpie aby Tamoil byl bogatszy.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 788

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 24 gru 2006, 11:14

Tomusmc pisze:
Plany są zawsze, tylko dlaczego Juve zawaliło Puchar Włoch w tym roku? Mieli szansę, a jej nie wykorzystali
Bo straciliśmy gola w 120 minucie a potem karnego strzelał Buffon, bo reszta nie miała jaj :lol:

W sumie to nie jest śmieszne :roll:

Awatar użytkownika
Havok
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Havok » 24 gru 2006, 11:58

Havok napisał:
Takie małe sprostowanie. Fiat nie jest bogatsza firma niz Tamaoil. Wręcz przeciwnie. Jeszcze nie tak dawno, Fiat miał zostac kupiony przez GM. Jednak do tranzakcji nie doszło, bodajze z powodu zbyt wysokich długów włoskiego potentata motoryzacyjnego. Dopiero od momentu wprowadzenia Pandy na rynek, Fiat wychodzi na prosta. Ja sie osobiosci dziwie skad firma ma pieniadze na transfery Juve przy swoim ogromnym długu. Licze ze po awansie do Serie A, znajda jakiegos powaznego, strategicznego sponsora, w sumie to jest o tym przekonany. Pozostaje nam cierpliwie czekac do konca sezonu i modlic sie o miloiony dolarów wraz z przybyciem inwestora. Pozdrawiam. Wesołych Świąt

Skad masz te informacje? Fiat, to rowniez Alfa Romeo, Iveco, Maserati, sponsoruje F1 (wiesz jaka kasa musi na to isc?), wiec watpie aby Tamoil byl bogatszy.
Był artykuł o tym w "Wprost". Nie mam już tego numeru, ale podałby Ci dokłada numer egzemplarza, date wydania i strone gdzie widnieje owa informacja. Pozdro

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 24 gru 2006, 22:14

Lakier pisze:byl to pierwszy powazny mecz po degradacji,

byl to pierwszy powazny mecz Didiera od 2 lat,

Didier nie mial wystarczjaco czasu na stworzenie druzyny.

starczy?
Żadne wytłumaczenie z Twojej strony.
maciek_88 pisze:Bo straciliśmy gola w 120 minucie a potem karnego strzelał Buffon, bo reszta nie miała jaj
To był dopiero początek PW, a co byśmy powiedzieli w finale? To też nie jest żadne wytłumaczenie

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 24 gru 2006, 22:57

Tomusmc pisze:
maciek_88 pisze:Bo straciliśmy gola w 120 minucie a potem karnego strzelał Buffon, bo reszta nie miała jaj
To był dopiero początek PW, a co byśmy powiedzieli w finale? To też nie jest żadne wytłumaczenie
Ale ja nie próbuję nikogo tłumaczyc. Trzeba sobie jasno powiedziec, że po ewentualnym awansie (wolę nie mówic ,,hop") będzie cholernie ciężko. Formacja, która była naszą dumą, której 3 reprezentantów trafiło do 11 roku rozpadła się, a zastępcy nie są nawet w połowie pewni jak wspomniana 3. Wyjątkiem jest niby Kovac, ale chyba ostatnio miał kontuzję i jesteśmy skazaani na to co mamy teraz. Co można też powiedziec o pomocy, w której występuje 2 młokosów na środku (ostatnio wreszcie wrócił Zanetti) z obrońcą na prawym skrzydle i napastnikiem na lewym... Mam nadzieję, że zarząd to widzi i nie zostawi tak tego. Inna sprawa, że nie wiadomo jak będzie wyglądała gra pod przewodnictwem DD w Serie A, na razie Francuz mnie nie przekonał w roli trenera :roll:

Awatar użytkownika
Paolo_Rossi
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Paolo_Rossi » 29 gru 2006, 12:31

maciek_88 pisze:Co można też powiedziec o pomocy, w której występuje 2 młokosów na środku (ostatnio wreszcie wrócił Zanetti)

Oby wrócił jeszcze GG bo Paro mnie nie przekonuje póki co a Marchisio gra tylko i wyłącznie z konieczności :?
maciek_88 pisze:napastnikiem na lewym...

To tylko pokazuje że Juventus nie ma zmiennika dla Nedveda ale o tym wiadomo nie od dzisiaj.W poprzednim sezonie był Mutu a teraz nie ma nikogo..był Kapo to poszedł do Levante a szkoda bo wprawdzie nie jest to jakiś wielki talent ale miałby teraz kto grać a tak to gra Palladino :roll:

maciek_88 pisze:am nadzieję, że zarząd to widzi i nie zostawi tak tego.

Zarząd widzi,wzmocnienia będą tego jestem pewien.Pytanie tylko kto przyjdzie?Póki co wymienia sie Giveta, Luisao, Mascherano i kilka innych nazwisk.Zamiast Giveta wolałbym Barzagliego ale nie wiem czy uda sie go pozyskać a co do to Mascherano nie przekonuje mnie on wogóle,wolałbym kogoś innego na jego miejsce.

PS.Co taki zastój w tym temacie?

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 29 gru 2006, 12:44

Paolo_Rossi pisze: PS.Co taki zastój w tym temacie?
Jakie nastroje, tyle postów :roll: . Dobrze, że ten rok już się kończy. Co do Barzagliego nie wiem czemu, ale mam olbrzymie wątpliwości czy gdyby przyszedł, to czy uzdrowiłby naszą defensywę. Pamiętam jakie były nastroje, kiedy przychodził Legro - jeden z najzdolniejszych włoskich obrońców, ocierał się o kadrę... A tu klops :?. Rozebrano najlepszą obronę Europy i nie wiem kiedy uda nam się stworzyć takie cudo. Mam tylko nadzieję, że zarząd spróbuje rozwiązać problem ze środkiem pomocy, bo od kilku lat nie widziałem sprawnie działającego środka pola w ważnych meczach (poza pojedynczymi meczami, ale mi chodzi głównie o Ligę Mistrzów). Zobaczymy co przyniesie lato...

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 29 gru 2006, 13:24

maciek_88 pisze:Zobaczymy co przyniesie lato

Mam nadzieje ze przede wszystkim upał 8) A tak na poważnie to nie ma co liczyć na to, że w ciągu jednego mercato odbudujemy potęge Juve, przeciez nieuniknione jest to ze odejdzie jeszcze ze dwoch obecnych Juventino :? , a przeciez nie kupimy odrazu 5 zawodnikow ktorzy w pierwszym sezonie beda zgrani jak kiedys Zambro-Thuram czy Nedved-Camoranesi itd. Trzeba cierpliwości :wink: w przyszlym sezonie mam nadzieje ze uda sie nawiązać walke o P. Uefa

Hapi Ńu Jer !

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 29 gru 2006, 15:23

Sawyer w jedno okno nie ale zawsze może w zimie dokupić :P A tak na poważnie też jestem zdanie że nie da odrazu odbudować kadry. Tym bardzie że za rok nie bedzie miało Juve zagwarantowane udziału w LM a to jest niestety ważny argunemt na rynku. Może nie tyle w walce o takiego np Barzagliego ale juz zagranicy trzeba miec ten argument. Tak wiec stopniowa odbudowa. Choć jak sie widzi te nazwiska massowo łaczone z Juve to ma sie wrażenia że wszystko załatwią odrazu :wink: Dziś ciekawa opcją [choć mało prawdopodobną :roll: ] jest Malijczyk al'a skała z The Red's czyli Momo Sissoko :twisted: Obecnie kontuzjowany ale człowiek z żelaza. W tym sezonie do czasu urazu wymiatał na pozycji DM, miał tyle odbiorów i był nie do zajechania. Tylko że Benitez mu ufa w 100%, jest młody i zdolny a wyrwanie go teraz po sezonie graniczy z cudem. Ba nawet 2 razy trudniej ostatnio łaczonego niż gracza WHU.

Na zdjeciu prasowy skład Juve w 2007 roku :wink Ligue 1 rulez :] Chyba Abidala i Ribery'ego najtrudniej bedzie wyciagnąć.

Bete
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bete » 30 gru 2006, 13:14

Napastnik Juventusu Waleri Bożinow potwierdza zainteresowanie jego osobą włodarzy AC Milan.

W wywiadzie udzielonym dla jednej z bułgarskich gazet Bożinow powiedzał: „Wiem, że Milan jest mną zainteresowany. Jednak Rossoneri będą musieli negocjować warunki transferu z Fiorentiną i Juventusem”.
co wy na to? mam nadzieje ze sie nie uda bo bozinow ma duży talent

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 30 gru 2006, 13:35

Secco już się wypowiedział, że Bułgar zostaje z nami do lata. Inna sprawa, że jak będzie grał tyle co dotychczas, to wielkiej kariery w Turynie mu nie wróżę. Trzeba jednak obiektywnie przyznac, że lepiej prezentuje się Palladino i gdybym był trenerem, to stawiałbym na niego. Co do okładki Corriere Dello Sport to skwituję to :lol: . Przecież sam Abidal kosztowałby z 20 milionów, do tego Klose z Treze razem w ataku... Nie zdziwię się jeśli w lecie będziemy obiektem największej ilości plotek transferowych w Europie. W tamtym roku Real - rewolucja, nowy prezes i trener itd, a teraz gigant (jeszcze chyba można użyc takiego określenia :roll: ), który wraca (chyba wróci :wink: ) do najwyższej klasy rozgrywkowej z okrojonym składem i potrzebują wzmocnień. Tribal i reszta serwisów już zaciera ręce :].

Bete
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bete » 30 gru 2006, 17:37

wydaje mi sie ze jesli juz to kilka z tych transferow sie spelni. bedzie trudno ale jesli sciagna klose abidala i riberyego. to sklad bedzie najlepszy na swiecie

Wciskaj Shift (duże litery) i Alt (polskie znaki) chłopcze :roll: //Tomusmc

Awatar użytkownika
Havok
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Havok » 31 gru 2006, 15:17

Zaza, ciekawe zdjęcie przedstawiłeś. Wychodzi z niego, ze w I składzie Juve ma grać 7 nowych zawodników:| To jest jeszcze mniej prawdopodobne, niż zapowiedz Moggiego o nowych transferach. Wydaje mi sie, tak jak Tobie, że Ribery i Abidal sa nie do ruszenia i oby Klose również nie przychodził(z czystej niechęci do niego). Barzagli, Luisao i Mascherano są jak najbardziej w zasięgi rękni Juve. Nie moge jednak odczytac nazwiska zawodnika między Camoranesim A Mascherano, bo moj zwrok mi na to nie pozwala. Mam nadzieję, że zarząd będzie bardziej słowny niz Lucek i sprowadzi 3-4 dobrych graków. Wiesz ja cały czas żyję nadzieje, że perspektywabrania udziału w tworzeniu nowej historii Juve jest wystarczajacym bodzcem bo przyłaczyc sie do nich a nie np. do Realu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”