OK. Trzeba to wszystko poukładać.
Zaza pisze:Nie koniecznie tak z tym cofnietym rozgrywającym bo to bardzie 4-1-2-1-2 Wink Jak by to Niggaz napisał, a teraz mówimy o trójce w lini i przed nimi jeden tzw. mediapunta.
I teraz mi powiedz czy to nie jest podobnie defensywne ustawianie jak 4-4-2 z dwójką klasycznych DM - tu masz trójke w lini z tym że Stanković przed nimi. Tam 2 klasycznych DM i dwóch skrzydłowycn po bokach z jednym schodzacym do środka.
Słuchaj, o każdej niemalże formacji można napisać, że
Zaza pisze:jest podobnie defensywne ustawianie jak 4-4-2 z dwójką klasycznych DM
Nawet Barcelona w takim razie gra na dwóch DM
Zaza pisze:Wiesz jesli przez 4 dni nikt nie ma czelnośc przyznać racji, choc tak naprawde wszystkie argumenty zostały wytrącone z rak od początku to wybacz.
Ja osobiście nie wiem do czego zmierzasz i cała ta "debata" tutaj zaczyna przypominać pijacką kłótnię - w sumie to się kłócimy, ale nie wiadomo o co, kiedyś tam był tego sens, ale w tym momencie jesteśmy trzy lata świetlne od głównego wątku.
Moim zdaniem ta rozmowa nie ma sensu. Wychodzisz z błędnego założenia, że grając ustawieniem 4-3-1-2 gdzie wśród tej "3" jest Vieira i Chuchu to od razu mają oni grać tylko i wyłącznie na DM. Bez sensu. Gdyby to napisał ktoś inny to bym się tylko lekko uśmiechnął, ale jeśli to pisze koleś, który wypisuje tutaj najwięcej komentarzy i którego wiedzę szanuję to nie wiem co mam zrobić.
Czy słyszałeś kiedyś o czymś takim jak wszechstronność? Piszesz tak uparcie o tych porównaniach do Starej Damy, ale czy duet Cambiasso - Vieira z Interu nie jest bardziej bramkostrzelny, ma więcej asyst i konstruuje dużo więcej akcji ofensywnych od podobnego duetu Juventusu sprzed roku? (czyt. duet Emerson - Vieira żebyś nie dostał oczopląsu
Kończę to bo nie widzę sensu prowadzenia tej dyskusji. Zastanów się Zaza o co Ci tak naprawdę chodzi bo głosisz nieraz takie herezje, że głowa boli. No ale rozumiem Cię. W Milanie wszystko się układa fantastycznie i nie ma o czym mówić to przerzuciłeś się na Inter (podobnie jak rzesza juventinich na komentarzach)