Inter Mediolan (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post autor: Zaza » 02 sty 2007, 12:04

Zaraz zaraz powoli - bo jak zacznie każdy pisać co innego to jak ciul sie połapiemy w tym.

Martin Pellegrino a czy ustawienie taktyczne nie ma odbicie na stylu gry ? To opisz mi ten styl Inter bo napisałeś wiele ale tylko w formie kontrataku.

Nawet Barcelona ? hmm no tym mnie zaskoczyłeś, czyli teraz wiem dla czego nie rozumiesz co pisze :roll: Jak Duma Kataloni gra ? 4-2-3-1 czy jak kto woli 4-1-2-2-1 i kto jest odpowiadzialny za destrukcje i asekuracje bocznych stref boiska ? Edmilson :] Czyli jeden DM tak ? Xavi i Deco rozgrywaja praktycznie w lini za plecami Eto'o :] wiec co Ty piszesz ? Ale jakie to ma znacznie że Barca gra jednym Edmilsonem od destrukcji do tego że Inter przy 4-4-2 ma dwóch DM w lini, lub przy 4-3-1-2 3 od destrukcji piłkarzy ? Bo chyba nie chcesz porównywac obu ustawiań :roll: Czy stylów.
Martin Pellegrino pisze:Ja osobiście nie wiem do czego zmierzasz i cała ta "debata" tutaj zaczyna przypominać pijacką kłótnię - w sumie to się kłócimy, ale nie wiadomo o co, kiedyś tam był tego sens, ale w tym momencie jesteśmy trzy lata świetlne od głównego wątku.

Ale nikt sie nie kłuci, no co Ty. Od 4 dni czekam aż ktos z Was porówna ustawianie Fabio z tym Mancio. Założenia taktyczne, opisze styl gry, cechy. I wiekszośc wypowiedz jest jak Twoją - dużo ciekawie ale nadal mało na temat, bo nie napisałem wiele o najważniszej sprawie w tej rozmowie czyli dwójki DM i Interze pod wzgledem stylu. Nie z podziałem na defensywny - ofesnywny ale na cechy i styl prezentowany w grze ofensywnej.
Martin Pellegrino pisze:Moim zdaniem ta rozmowa nie ma sensu. Wychodzisz z błędnego założenia, że grając ustawieniem 4-3-1-2 gdzie wśród tej "3" jest Vieira i Chuchu to od razu mają oni grać tylko i wyłącznie na DM

Moim zdaniem chyba sam nie wierzysz w co piszesz - to znajdz mi inny liczący sie klub w europie mający tak defensywnie ustawiąną linie pomocy :!: Przy 4-4-2 :] Bądz przy 4-3-1-2 zakładając że tak gra Inter z Javierem w pomocy. Bo nikt nie wychodzi z założenia że cała trójka odpowiada ze destrukcje, wzłaszcza w momencie posiadania piłki. Bo tak sie nie da. Ale chyba to ustawianie pokazuje wiele pod tym wzgledem ?
Martin Pellegrino pisze:Zastanów się Zaza o co Ci tak naprawdę chodzi bo głosisz nieraz takie herezje, że głowa boli. No ale rozumiem Cię. W Milanie wszystko się układa fantastycznie i nie ma o czym mówić to przerzuciłeś się na Inter (podobnie jak rzesza juventinich na komentarzach)
Chodzi mi o to byś zaczą pisac o faktach :roll: Znajdz inny taki klub - liczacy sie. Kuźwa teraz to jest cacy ustawianie itd spoko ale przyznajmiej przedstaw fakty :] W Milanie ? a co ma Milan do tego ? to było na poziomie gówniarza który zaraz powie pani że Zaza pisze coś co mu sie nie podoba. Przeciesz to forum, nie tylko do komentowania plotek czy wyników, ale do dyskucji na temat piłki i faktów. A taktyka i style gry to sól tej ziemi - po to sie oglada czasem i 40 meczy w miesiecu. A ta wypowiedza pokazałeś że jak coś nie pasuje w rozmowie to czas zmienic temat :] Może zmień temat jeszcze na calciopoli albo może na te 17 lat bessy. Bo najwyraźniej ten Ci nie odpowiada.

Sero pisze:Zaza wyjaśniliśmy już sobie, ale Ty dalej nawiązujesz do anty-złej-capellowskiej-juvenusovskiej taktyki Manciniego. Piszesz, że my nie mamy racji, natomiast Ty ją masz. Dziwne to trochę, ale dlaczego nikt inny z forum nie widzi problemu ala taktyka ?

To przedstaw podpunkty gdzie sie myle. Bo narazie tylko piszeszcie Zaza nie masz racji i paka - a to mnie tylko bardzie utwierdza w tym że nie potrafi okreslić tego ustawianie i stylu. Porównaj taktyke, znajdz inni taki klub przy 4-4-2 z tak defensywnym środkiem pomocy - znajdz klub grający 4-3-1-2 tylko z jednym piłkarzem od rozgrywania w lini pomocy.

Sero bądz tak łaskawy i przypomnij kolegą nasza rozmowe z przed sezonu :] Jakie było moje zdanie ? nie potwierdziło sie? :] no przyznajmiej teraz sie nie "wypieraj" :wink: Bo doskonale wiesz co sie dzieje. Tym bardzie że rozmawialismy na ten temat wiele razy.

Sero pisze:Może chodzi Ci o to iż czasami idzie zasnąć przed meczem Interu natomiast Milan gra wpsaniale, strzela po 5 goli na mecz a stwarza sobie 4 razy więcej dogodnych sytuacji

Kompromitacja :? Czyli Ty chyba nie masz pojecia o czym piszemy :? On opisz mi ten styl Interu ? nadal czekam i żaden nie ma czelnosci sie przyznać. To jest taka kompromitujaca teorie jak bys naprawde ograniczał sie to wyników - że ktoś zasypie, że ktoś nie strzela 15 itd - mecz zawsze oglądam do końca. Obojetnie jaki jest. Bo zasypieć to może przy muzyce a nie piłce, bo chyba że sie ma deski i KO :wink: Ale co to ma do stylu ?

Kuźwa wiele piszecie ale nadal nie macie odniesienie do najważniejszych podpunktów :arrow: Prosze odpowiedz mi ktoś na proste pytania ? "Tak" lub "Nie" - mały test, bo jak każdy zacznie pisać to nigdy sie nie dogadamy.

:arrow: Obecnie 4-4-2 z dwójką DM jest praktycznie takie samo jak Fabio ?
:arrow: Stanković pełni role w 100% taka jak Nedved ? schodząc do środka na lepsza prawą noge ?
:arrow: 4-3-1-2 ? jesteś w stanie znaleśc inni klub w europie z liczących sie grający 3 w lini tak defensywnych piłkarzy ? Dwójką DM i obrońcą ?
:arrow: Czyli inne kluby w/w grające podobnym lub takim samym systemem 4-3-1-2 bez klasycznych skrzydłowych, w tej forme dwóch a nawet i trzech rozgrywajacych ? A jednego DM ? czyli na odwót niż Inter tak ?
:arrow: Jaki jest styl, już odchodzac od ustawianie, styl, warianty, cechy coś co jest wizytówką tej gry ?

:arrow: wiecej nie pisze bo i tak pewnie zmienicie temat :roll: ['] nie udzielając zadnej jasnej odpowiedzi. Wiec nic dziwnego że sie potem zastanawiacie o co tu chodzi ..

Babel w dzisiejszych czasach piłka jest na takim poziomie że nie ma takiego czegoś jak teorie na temat gre "defensywnej i ofensywnej" bo na siłe może napisac że w Chelsea i Drogba broni i walczy w destrucji, spoko ale cechy i umiejetnosci rozgrywania Lamparda i Ballacka, pokazują jakie są ich zadania no tak czy nie ? Przeciesz Jose nie wystawia ich tylko dla tego by byli. Ich obowiazkiem jest pomóc drużynie ale kto teraz nie ma takiego obowiązku w dzisiejszej piłce ? Najważniejsze jest to że i Anglik i Niemiec mają przy tym ustawieniu prowadzić gre rozgrywać. Kreować.

Czemu odniosłeś sie tylko to cześci mojej wypowiedz ?

W dzisiejszych czasach piłka tak szybka, zależna od drużyny i poszczególnych elemetnów że chyba już nie można mówić że ktoś gra ofensywnie czy defensywie, ale może mówić jaki kto ma styl gry :] Real Madryt Capello też nie gra jakos max defensywnie, bo gdyby tak było to by walczył co najmniej o remis, ale nie w tym rzecz. Oczywiscie zdarzają sie mecze jak z Valencią gdy jedna kontra załatwia sprawe ale błedem by było też sie tylko do tego meczu odnosić. Tylko jaki styl prezentuje Real Fabio ? No właśnie już nie da sie mówić "ofensywny - defensywny" bo to banały dla kolorowej prasy i tych mniej bedących w temacie. Bo wychodząc z założenia że nawet napastnik może bronić w pressingu [ba musi] czyli dany klub gra defensywie. Ależ skąd !

Barcelona jako jedna z najwiekszych broni wykorzystuje szybki pressing po stracie, czyli taki Zambrotta nie wraca na swoją pozycje gdy straci piłke, tylko odrazu atakuje piłke, zlatuje sie Eto'o i Deco i jest przeciecie na połowie rywala. Ale czy to jest przejaw gry defensywnej ? w zadnym razie...

Czesto o tym jak dany klub gra świadczy potencjał graczy w ofensywie, jest wielu fanstatycznych rozgrywajacych w europie, którzy potrafią zagrać wszystko. Dosłownie. Ale właśnie oni mają "to coś" - urodzili sie do gry ofensywnej czy też kombinacyjnej. Nie jeden klub ma 2 czy 3 takich graczy w pomocy. Ich gra jest oprata nie na technice to to dziś ma 90% graczy, oparta na finezji, polocie, zgraniu, wizji gry z boiska. Mówienie że taki Xabi Alonso jest typowym DM to grzech :? Zniewaga :wink: dla jednego z najlepszych rozgrywajacych w europie. Taki Gilberto teraz gra z tyłu pomocy - lidero drugiej lini, ale ile wcześniej grał ofensynego ze srodkowych pomocników. Przeciesz transfer Vieiry i przyjscie Cesca sprawiły że Wenger zmienił mu pozycje. Ale Canarinhos nie zapomniał co prezentował przez zmianą pozycji. Bo to świetny rozgrywajacy. Ba chyba obok Juninho jeden z nie licznych Canarinhos łaczący obie te cechy.

Ważna jest też równowaga w grze, szczególnie w lini pomocy, no ale nikt mi nie powie że równowagą dla Dejana jest 3 piłkarzy mających co by nie mówić zawsze wielcej zadań w destrukcji. Bo równowaga dla ofensynych Lamparda i Ballacka jest wspomniany Essien który też sie zapedza ale to czasu. Podobnie Gattuso. Ale to jest równowaga w momencie gdy oba kluby mają 2 i 3 rozgrywajacych w drugiej lini.
Babel pisze:Camoranesi u Capello nie miał, aż takie swobody działania jak Javier w Interze na prawej obronie. Tu jest ta niewielka róznica. I tyczy się to raczej każdego zawodnika Interu.

Aha czyli rozumiem że to nie było porównanie spoko ! Ale zauważ taka swobode, ba może i wieksza miał Zambrotta, wiec w zadnym razie nie moze być odniesienie bo obaj trenerzy gdzie indziej [z lini defensywnych] przeniesli akcenty gry. Patrz na jeden przykłąd:

Znów Chelsea ale tak to bywa. Akcenty gry...

Jesli Jose wystawi Cole i Kanibala na bokach defensywy to proste jak że te akcenty beda skierowane na lewa strone Anglika - i on grając wysoko gra praktycznie w pomocy [na miejscu Lamparda który jest w lini z Ballackiem] a wtedy Kanibal nie słynący z ofensynych zapedów przesłówna linie do swojej lewej strony. I gdy Cole hasa praktycznie nie wracaja w linie obrony - to Chelsea gra 3 w lini obrony, bo Ahsley jest jak skrzydłowy wtedy - rozumiesz ?

P.S Sero wszystkiego najlepszego :!:

I prosze Was by następna Wasza wypowiedz nie było w formie kontraataku :wink: bo niestety nie moge rozmawiać z wami 5 na raz :wink: Nie da sie niestety odnieśc do wszystkiego. Bo nie bede pisał posta trzy godziny skoro i tak potem kilku z Was pominie fakty przy swoim kontraatku. Odniesie sie tylko do faktów przedstawionych " :arrow: " I tak szkoda że tego nie może Wam pokazać, nawet na kartce papieru, bo pisać trudniej. Ale chyba juz dokładnie tego nie opisze.

Sorry za kolor :wink: Pozdro

Wróć do „Włochy”