Martin Pellegrino a czy ustawienie taktyczne nie ma odbicie na stylu gry ? To opisz mi ten styl Inter bo napisałeś wiele ale tylko w formie kontrataku.
Nawet Barcelona ? hmm no tym mnie zaskoczyłeś, czyli teraz wiem dla czego nie rozumiesz co pisze
Martin Pellegrino pisze:Ja osobiście nie wiem do czego zmierzasz i cała ta "debata" tutaj zaczyna przypominać pijacką kłótnię - w sumie to się kłócimy, ale nie wiadomo o co, kiedyś tam był tego sens, ale w tym momencie jesteśmy trzy lata świetlne od głównego wątku.
Ale nikt sie nie kłuci, no co Ty. Od 4 dni czekam aż ktos z Was porówna ustawianie Fabio z tym Mancio. Założenia taktyczne, opisze styl gry, cechy. I wiekszośc wypowiedz jest jak Twoją - dużo ciekawie ale nadal mało na temat, bo nie napisałem wiele o najważniszej sprawie w tej rozmowie czyli dwójki DM i Interze pod wzgledem stylu. Nie z podziałem na defensywny - ofesnywny ale na cechy i styl prezentowany w grze ofensywnej.
Martin Pellegrino pisze:Moim zdaniem ta rozmowa nie ma sensu. Wychodzisz z błędnego założenia, że grając ustawieniem 4-3-1-2 gdzie wśród tej "3" jest Vieira i Chuchu to od razu mają oni grać tylko i wyłącznie na DM
Moim zdaniem chyba sam nie wierzysz w co piszesz - to znajdz mi inny liczący sie klub w europie mający tak defensywnie ustawiąną linie pomocy
Chodzi mi o to byś zaczą pisac o faktachMartin Pellegrino pisze:Zastanów się Zaza o co Ci tak naprawdę chodzi bo głosisz nieraz takie herezje, że głowa boli. No ale rozumiem Cię. W Milanie wszystko się układa fantastycznie i nie ma o czym mówić to przerzuciłeś się na Inter (podobnie jak rzesza juventinich na komentarzach)
Sero pisze:Zaza wyjaśniliśmy już sobie, ale Ty dalej nawiązujesz do anty-złej-capellowskiej-juvenusovskiej taktyki Manciniego. Piszesz, że my nie mamy racji, natomiast Ty ją masz. Dziwne to trochę, ale dlaczego nikt inny z forum nie widzi problemu ala taktyka ?
To przedstaw podpunkty gdzie sie myle. Bo narazie tylko piszeszcie Zaza nie masz racji i paka - a to mnie tylko bardzie utwierdza w tym że nie potrafi okreslić tego ustawianie i stylu. Porównaj taktyke, znajdz inni taki klub przy 4-4-2 z tak defensywnym środkiem pomocy - znajdz klub grający 4-3-1-2 tylko z jednym piłkarzem od rozgrywania w lini pomocy.
Sero bądz tak łaskawy i przypomnij kolegą nasza rozmowe z przed sezonu
Sero pisze:Może chodzi Ci o to iż czasami idzie zasnąć przed meczem Interu natomiast Milan gra wpsaniale, strzela po 5 goli na mecz a stwarza sobie 4 razy więcej dogodnych sytuacji
Kompromitacja
Kuźwa wiele piszecie ale nadal nie macie odniesienie do najważniejszych podpunktów
Babel w dzisiejszych czasach piłka jest na takim poziomie że nie ma takiego czegoś jak teorie na temat gre "defensywnej i ofensywnej" bo na siłe może napisac że w Chelsea i Drogba broni i walczy w destrucji, spoko ale cechy i umiejetnosci rozgrywania Lamparda i Ballacka, pokazują jakie są ich zadania no tak czy nie ? Przeciesz Jose nie wystawia ich tylko dla tego by byli. Ich obowiazkiem jest pomóc drużynie ale kto teraz nie ma takiego obowiązku w dzisiejszej piłce ? Najważniejsze jest to że i Anglik i Niemiec mają przy tym ustawieniu prowadzić gre rozgrywać. Kreować.
Czemu odniosłeś sie tylko to cześci mojej wypowiedz ?
W dzisiejszych czasach piłka tak szybka, zależna od drużyny i poszczególnych elemetnów że chyba już nie można mówić że ktoś gra ofensywnie czy defensywie, ale może mówić jaki kto ma styl gry
Barcelona jako jedna z najwiekszych broni wykorzystuje szybki pressing po stracie, czyli taki Zambrotta nie wraca na swoją pozycje gdy straci piłke, tylko odrazu atakuje piłke, zlatuje sie Eto'o i Deco i jest przeciecie na połowie rywala. Ale czy to jest przejaw gry defensywnej ? w zadnym razie...
Czesto o tym jak dany klub gra świadczy potencjał graczy w ofensywie, jest wielu fanstatycznych rozgrywajacych w europie, którzy potrafią zagrać wszystko. Dosłownie. Ale właśnie oni mają "to coś" - urodzili sie do gry ofensywnej czy też kombinacyjnej. Nie jeden klub ma 2 czy 3 takich graczy w pomocy. Ich gra jest oprata nie na technice to to dziś ma 90% graczy, oparta na finezji, polocie, zgraniu, wizji gry z boiska. Mówienie że taki Xabi Alonso jest typowym DM to grzech
Ważna jest też równowaga w grze, szczególnie w lini pomocy, no ale nikt mi nie powie że równowagą dla Dejana jest 3 piłkarzy mających co by nie mówić zawsze wielcej zadań w destrukcji. Bo równowaga dla ofensynych Lamparda i Ballacka jest wspomniany Essien który też sie zapedza ale to czasu. Podobnie Gattuso. Ale to jest równowaga w momencie gdy oba kluby mają 2 i 3 rozgrywajacych w drugiej lini.
Babel pisze:Camoranesi u Capello nie miał, aż takie swobody działania jak Javier w Interze na prawej obronie. Tu jest ta niewielka róznica. I tyczy się to raczej każdego zawodnika Interu.
Aha czyli rozumiem że to nie było porównanie spoko ! Ale zauważ taka swobode, ba może i wieksza miał Zambrotta, wiec w zadnym razie nie moze być odniesienie bo obaj trenerzy gdzie indziej [z lini defensywnych] przeniesli akcenty gry. Patrz na jeden przykłąd:
Znów Chelsea ale tak to bywa. Akcenty gry...
Jesli Jose wystawi Cole i Kanibala na bokach defensywy to proste jak że te akcenty beda skierowane na lewa strone Anglika - i on grając wysoko gra praktycznie w pomocy [na miejscu Lamparda który jest w lini z Ballackiem] a wtedy Kanibal nie słynący z ofensynych zapedów przesłówna linie do swojej lewej strony. I gdy Cole hasa praktycznie nie wracaja w linie obrony - to Chelsea gra 3 w lini obrony, bo Ahsley jest jak skrzydłowy wtedy - rozumiesz ?
P.S Sero wszystkiego najlepszego
I prosze Was by następna Wasza wypowiedz nie było w formie kontraataku
Sorry za kolor