Tenis

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post autor: Yukasz » 22 sty 2007, 13:18

Jako że zaspałem na uczelnię :P to mogę sobie pooglądać ciekawy ostatni meczyk IV rundy :arrow: Nadal - Murray. W pierwszym secie zawodnik który serwował wygrywał swojego gema i tak było aż do stanu 6:6. Póżniej mieliśmy dogrywkę w której juz Brytyjczyk wcześniej cały czas doprowadzający do remisu był lepszy, sporo lepszy. Faworytem jest Hiszpan Nadal który rozstawiony jest z drugim numerem w turnieju, a Szkot z pietnastym. W rankingu ATP Nadal też zajmuje drugą pozycję a Murray szesnasty. W drugim secie prowadzi Murray 3:1 :o

Na zwycięzcę tego pojedynku juz czeka Fernando Gonzalez (CHI).

Pozostałe pary V rundy:

Roger Federer (SUI) - Tommy Robredo (ESP)

Mardy Fish (USA) - Andy Roddick (USA)

Tommy Haas (GER) - Nikolay Davydenko (RUS)

Jedno mnie w Australian Open trochę dziwi - w każdym niemal meczu są błędy sędziów. Wczoraj widziałem pomyłkę na korzyść Hingis i dzięki temu nie przegrała on gema z Chinką Li, a nawet go wygrała do 40 :roll: Dziś też gdyby Murray nie kazał sprawdzać przy pomocy komputera zagrywanych piłek to nie uzyskałby punktów które dla mnie wydawały się być oczywiste 8) Wcześniej nie widziałem, choć za dużo tenisa nigdy nie oglądałem tyle pomyłek sędziowskich. A te przykłady które wymieniłem to tylko kropla w morzu :badziewie:
cloner pisze:Nie, a dlaczego pytasz Question
Chciałem znać wasze zdanie :roll: A ona ma budowę faceta :badziewie: Sport... :roll:

Wróć do „Inne sporty”