FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 268

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 22 sty 2007, 14:17

rkoeman jeszcze nikogo tutaj niczym nie straszylem. Nawolywania do pisania postow nieco bardziej obszerniejszych to efekt posiadania - jak to nazwales - konsolki moderatora, ale nieco z drugiej strony - staramy sie traktowac wszystkich tak samo i tak samo reagowac na rzeczy naginajace regulamin. A poza tym opinia publiczna nie spi i tez reaguje, donosiciele sa wszedzie :lol:

Widze, ze szczegolnie bardzo zabolalo Cie to stwierdzenie o piasku. Hmmm, byc moze jakas trauma, wiec wstaw za nie kazde inne, ktore okresli slaba gre. Bo tak wczoraj Barcelona zagrala. I nie staraj sie mi wmawiac, ze nie jest to prawda, bo obaj dobrze wiemy, ze Twoja wiedza raczej na to nie pozwoli. I nie staraj sie tez rzucac tekstow o frustracji, bo to juz przerobilismy i zaczyna mnie nudzic. Bylem nazywany frustratem juz tyle razy, ze za chwile sam zaczne w to wierzyc :lol:

A i jeszcze jedno - dyskusja z _sympatycznym_andim_ moze Cie doprowadzic na skraj wyczerpania nerwowego, wiec uwazaj :lol:

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 22 sty 2007, 14:27

ja nie chce z nim dyskutowac a jedynie dowiedziec sie czegos ciekawego. fascynuje mnie jego osoba :D

a co do frustracji (zeby zakonczyc tego offtopa) to nie wiem czy ja nie bylem wiecej razy nim nazywany :D mysle ze pojedynek na to moglby trwac dlugi i zakonczyc sie w 13 serii karnych.

a do piasku sie przyczepilem bo wydalo mi sie to malo stosowne po tym jak wygladal mecz realu :P :P :P

wiec sympatyczny andi - co jest zlego w tym ze niektore klubu sa tak wielkie (real, barca, milan, etc) ze moga miec kazdego i prawie kazdy chce tam grac? zwykly kapitalizm. dzialajacy we wszystkich dziedzinach zycia

np taki rvn - mial mozliwosc gry w madrycie badz przenosin do nudnego i malo ciekawego mnichowa. dziwisz sie ze wolal pojsc do jednej z najwiekszych druzyn swiata? zamiast do ligi delikatnie mowiac sredniej i relatywnie slabej?

bo mnie nie dziwi.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 22 sty 2007, 14:34

rkoeman pisze:wiec sympatyczny andi - co jest zlego w tym ze niektore klubu sa tak wielkie (real, barca, milan, etc) ze moga miec kazdego i prawie kazdy chce tam grac? zwykly kapitalizm. dzialajacy we wszystkich dziedzinach zycia
rkoeman andi sympatyczny jest wyznawcą nowej wymyślonej przez siebie teori ekonomii tzw. 'ekonomi - sympatycznej' termin ten oznacza iz jezeli ktos przebija czyjąś ofertę skłądają swoja to jest - niesympatyczny :D

jaki jest najbardziej prawdopodobny termin powrotu Etoo i Messiego :?:
tzn. Etoo juz trenuje chodzi mi o to kiedy bedzie mógł grać
a kiedy Messi wróci do treningów :?:

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 22 sty 2007, 14:39

Na poczatek w sprawie sympatycznego andiego - pytanie o cos zbanowanego moze doprowadzic do - uwaga! - frustracji ( ;) ) spowodowanej niemoznoscia uzyskania od niego odpowiedzi ;) Niestety naszego kolege z mega teoriami goscilismy juz w naszych skromnych progach a regulamin zakazuje posiadania wiecej niz jednego konta. Dla spragnionych wrazen - mozna poszukac, dyskusje z nim sa gdzies rozsiane po naszym forum ;)

Po drugie - caly czas chodzilo mi o to nawiazywanie do Realu, bo jak sam pewnie zauwazyles (albo i nie) juz dawno nie napisalem, ze Real zagral swietny mecz. No ale czy to ze Real gra kiche blokuje mi mozliwosc skrytykowania tego co zagrala Barca? Chyba nie. Dlatego to zrobilem.

To by bylo na tyle w kwestiach ideologiczno-mentalno-psychologiczno-filozoficznych, czyli prosciej mowiac - zakonczmy dyskusje srednio zwiazana ze sprawami o ktorych sam pisalem, cyli z merytoryka :lol:

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 22 sty 2007, 15:26

eto'o bedzie juz teoretycznie gotowy do gry w meczu celta. kilka minut moglby zagrac. ale mysle ze ryjek poczeka jeszcze tydzien. trenuje juz pod pelnym obciazeniem od tygodnia

messi za to ma wrocic na poczatku lutego - z nim jest o tyle latwiej ze fizycznie jest juz gotowy do gry. kontuzja palca nie wyklucza czwiczen kondycyjnych - przeszkadza tylko w treningu z pilka. wiec on bedzie gotowy do gry niemal z marszu. eto'o bedzie potrzebowal ostroznego wprowadzania do gry

na liverpool beda juz dawno zdrowi i gotowi

Awatar użytkownika
Byczy
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Byczy » 22 sty 2007, 16:40

rkoeman pisze:kilka minut moglby zagrac

Nie chcialbym tego. Niech narazie sobie gra w gierkach treningowych, a potem wchodzi na boisko. Rijkaard powinien poczekac, bo szkoda juz wprowadzac nieogranego Eto'o, ktory moze sie nabawic (nawet przez przypadek) jakiejs kontuzji. Niech wroci w dobrym stylu, ale nie za wczesnie :)

na liverpool beda juz dawno zdrowi i gotowi

No i to jest pocieszenie, bo z obecna forma Liverpoolu Barca bez Eto'o i Messiego raczej by sobie nie poradzila. Chociaz nawet i z nimi moze sobie nie poradzic :D

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 22 sty 2007, 17:01

Byczy pisze:Nie chcialbym tego. Niech narazie sobie gra w gierkach treningowych, a potem wchodzi na boisko. Rijkaard powinien poczekac, bo szkoda juz wprowadzac nieogranego Eto'o, ktory moze sie nabawic (nawet przez przypadek) jakiejs kontuzji. Niech wroci w dobrym stylu, ale nie za wczesnie
Skoro bedzie zdrowy i dostanei pozytywna opinie to niby dlaczego nie. Tak to mozna by przez rok odkladac powrot Czarnej Perły. Skoro juz cwiczy z zespolem na pełnych obrotach to nie widze zadnego powodu zeby go nie wystawic. Nieograny, chyba sam zawodnik i trener wiedza kiedy bedzie gotowy, raczej nie bedzie grał bo kibice czekaja na jego powrot.

Nie wyobrazam sobie lepszego powrotu Eto'o jak mecz na CN.

Byczy pisze:No i to jest pocieszenie, bo z obecna forma Liverpoolu Barca bez Eto'o i Messiego raczej by sobie nie poradzila. Chociaz nawet i z nimi moze sobie nie poradzic
Kiedys za takie herezje palono. Wystarczy jeden mecz Liverpoolu i zaraz jest w formie, i odwrotnie.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 22 sty 2007, 19:50

rkoeman pisze:. bo skoro pilkarz przyjmuje dlugie podania (tak jest to liczone przez firme zajmujaca sie wszystkimi statsami pilkarskimi) z niewiele mniejsza skutecznoscia niz taki pilkarz jak ronaldinho to znaczy ze jednak umie przyjmowac pilke
Statystyki to ja mam gdzies bo nie odzwierciedlaja poziomu pilkarza
A zawodnicy takiej klasy jak Saviola czy Ludo maja podobne przyjecie. NIe zawsze doskonale i precyzyjne.
Swoja droga gratuluje naszemu ksieciu drugiej bramki w sezonie. Statystycznie na koniec sezonu moze miec ich ok 4 :cry:

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 23 sty 2007, 5:13

skoro napisalem i twierdzisz ze ludo nie umie przyjac pilki a okazuje sie ze umie bo przyjmuje ich najwiecej po ronaldinho to co w nich do ciebie nie przemawia? poza tym ze podwazaja twoja teorie?

z innej beczki:

messi wlasnie zaczal przedostani tydzien ostaniej fazy przygotowan przed powrotem do gry. codziennie bedzie mial podwojna sesje zajec i niedlugo bedzie gotowy do gry przez 90 minut

niezla wiadomosc

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 23 sty 2007, 12:24

wiadomosc rzeczywiscie niezla.

Zarowno Eto`o jak i Messi beda nam cholernie potrzebni w lutym.

P.S. Czy Ty nigdy nie spisz rkoeman? :D

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 23 sty 2007, 16:14

Kod: Zaznacz cały

Porteros: Valdés y Jorquera
Defensas: Oleguer, Puyol, Thuram, Márquez, Sylvinho y Gio.
Centrocampistas: Xavi, Iniesta, Deco, Edmílson y Motta
Delanteros: Giuly, Gudjohnsen, Ronaldinho, Saviola y Ezquerro
Frank powołał kadre na zaległe spotkanie z Betisem... Brakuje kontuzjowanego Bellettiego, ktory bedzie pauzował ok. 10 dni oraz Zambrotty, ktory odpoczywa. Szkoda tego drugiego, bo z Ula stworzyli neizłe flanki. Przynajmniej wiadomo, ze Oleguer zagra w wyjsciowym skladzie, a Włocha zastapi pewnie Gio.
Ciekawe jak ustawi pomoc Holender, Iniesta to chyba podstawa, pozniej kazdy z kadry moze zagrac...Pewnie zagra Deco, ktory potrzebuje gry. Napad Ronaldinho- Saviola- Giuly inna opcja nie wchodzi w gre. Saviola zagrałby 2 mecze w podstawowym skladzie z rzedu, kiedy ostatnio mial taka serie :P

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 24 sty 2007, 21:52

co tu duzo mowic o naszej grze w pierwszej polowie [*]. W drugiej musi byc znacznie lepiej. Deco niedlugo znowu bedzie musial pauzowac za kartki. Mysle, ze przydaly by sie zmiany w drugiej polowie. Motta powinien zostac zmieniony ze wzgledu na zolta kartke.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 25 sty 2007, 1:03

Motta cały czas krył Juanito, MArquez wybiegł nie wiem w jakim celu, bo spalonego by nie było... Wybiegł do nikogo nikt w tym rejonie nie stał. Motta natomiast wbiegł ponownie w środek pola karnego za Juanito, a obok Roberta pozostał Gio, ktory kompletnei nie wiedział co sie dzieje. Tak wiec bezsensowne zachowanie Meksykanina. Jesli juz by mial komus przekazac to Holendrowi, bo jesli przekazał Thiago to kto wtedy mail sie zajac obronca Betisu, skoro Rafa wybiegł z pola bramkoweg i stanał jak wryty.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 25 sty 2007, 13:02

nie wiem czy sie cieszyc czy plakac. Zdobylismy jeden punkt i jestesmy samodzielnym liderem. Tyle ze ten lider stoi na slomianych nogach bo gramy slabo ale jakos punkty ciulamy bo nie mozna powiedziec ze je zdobywamy:(
powoli zaczynam sie obawiac nadchodzacych meczow bo w tym styly i w takiej formie bedziemy tracic sporo punktow. Denerwuje mnie rowniez brak jakiejkolwiek poprawy naszej gry od dluzszego czasu...jakis trybik nie dziala dosc dobrze w maszynie zwanej Barcelona

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 25 sty 2007, 13:38

Runda mogła by lepsza. Przynajmniej teraz czeka nas czesc trudniejsza. Valencia, Sevilla, Saragossa, Atletico. Szkoda remisow z Valencia, Atletico. Nie jest zle, bo w koncu to Barcelona jest liderem.
Najwazniejsze, zeby sie kontuzje zadne nie przytrafily, wraca Eto'o, niedługo Messi i bedzie dostepna cała kadra. Jest kilka powodow do zadowolenia.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”