Piłka Ręczna - Strona 6

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Reputacja: 0
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 24 sty 2007, 21:12

Jarzinho pisze:Mam nadzieje, ze to tylko zimny prysznic...
Hm.. Jezeli Francja by przegrala to bylby cud... Francja ten mecz musiala wygrac zeby grac dalej. Polska natomiast podkresle raz jeszcze nie jest tak dobra jak sie wielu wydaje. Wygrali sensacyjnie z Niemcami, ale w kolejnym waznym meczu juz sobie nie poradzili z glownymi faworytami do zdobycia zlota. Szkoda 2 czerwieni szczegolnie tej dla Karola, bo pewnie przez to siadla nam gra. I czemu Szmal nie gral bo meczu nie ogladalem ?
Jarzinho pisze:Oby wyciagneli wnioski.
Mam tez taka nadzieje. Jutro mecz z Islandia, ktory czarno widze, bowiem Islandia pokonala dzisiaj faworyzowana Tunezje, wczesniej wygrala z Francja...

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 24 sty 2007, 21:36

Martinho pisze: I czemu Szmal nie gral bo meczu nie ogladalem ?
Jak nie grał pierwsza połowa nalezała do niego.

Sami rozbudzili apetyty, wiec teraz raczej czuja ta presje. Naprawde po pierwszej polowe mozna było liczyc na wiecej. W drugiej cos sie zacieło, a Francuzi zaczeli grac ze sporo lepsza skutecznoscia. Takze ich bramkarz bronil swietnie, a nasi popełniali błedy w ofensywie.
Ja mam nadzieje, ze wygraja z Islandia, niby takze ich wygrana z Francja była spora niespodzianka.
Martinho pisze:Szkoda 2 czerwieni szczegolnie tej dla Karola, bo pewnie przez to siadla nam gra.

Bielecki dostał druga, kiedy juz było po wszystkim, jednak przez całe spotkanie Polacy dostawali głupio kary.

Awatar użytkownika
macko001
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: macko001 » 25 sty 2007, 17:17

dzisiaj bardzo ważny mecz z Islandią, myślę że jeśli ten mecz przegramy to tylko 2 wygrane w ostatnich meczach dadza nam awans do 1/4 finału

Islandia to zespół świetnie przygotowany fizycznie, cała ich gra opiera się na sile, przez co bedzie trzeba szczególnie uważać w koncowce meczu( o tym juz przekonali się Tunezyjczycy, ktorzy kontrowali prawie cały wczorajszy mecz a przegrali w końcowych minutach )

mam jednak nadzieję że wygramy ten mecz, więc do boju Polacy!

( mecz dzisiaj, godz 18.30 )

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 25 sty 2007, 19:57

Ufff. Ale się nerwów najadłem. Słaba pierwsza połowa w ataku, fatalny początek drugiej, ale tak od 45 minuty prawie wszystko nam wychodziło :D Wracamy do gry! Szmal znów kapitalnie.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8648
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 25 sty 2007, 19:58

POLSKA :!:
Ogladalem tylko koncowke meczu, bylem pewien, ze mecz znowu o 19.30 sie zaczyna. Ale trudno sie mówi.

POLSKA :!:

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 25 sty 2007, 20:02

O mamo wygraliśmy z Islandia 35:33 (12:14) :!: Czyli druga połowa musiała być niemal koncertowa bo w pierwszej jak zerkałem na meczyk to przegrywaliśmy nawet różnicą trzech bramek i szczerze to wątpiłem w nasz sukces :oops: Chłopaki maja charakterek :P Cieżki i bardzo ważny mecz za nami teraz przyjdzie zmierzyć nam się z kolejnym jakims pewnie jak to w tej fazie niełatwym rywalem. Radość Polaków po meczu jak po zdobyciu medalu (i dobrze niech się przyzwyczajają) :P radość uzasadniona bo po tym meczu chyba awansujemy do dalszej fazy. Tylko żeby nie trafić chyba na najmocniejsze Hiszpanię i Chorwację, czyli trzeba zając min druga pozycję w grupie :roll: co przy podrażnionych Niemcach i Francuzach może być trudne. Sytuacja w grupie bardzo skomplikowana bo chyba po dzisiejszym dniu cztery zespoły będą miały po 4 pkt :o

Forza Nasi :!:

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 25 sty 2007, 20:03

Brawo Polska latwo nie bylo... Dzieki temu meczowi niewiele nas dzieli do wlaczenia sie do wlaki o medale. Zostaly nam mecze z Tunezja, ktora dzis stracila juz szanse na awns oraz ze Slowenia, ktorej tez wesolo nie bedzie po dzisiejszym meczu z Francja ;) Jest wiec bardzo duza szansa na pokonanie obydwu druzyn o ile chlopaki sie nie poczuja mistrzami ;) Oby Polska doszla do finalu, wowczas namnozy sie kibicow pilki recznej, jezeli tak sie nie stanie to wszyscy ktorzy tak goraco im kibicowali na MS wroca do kibicowania nic nie zdobywajacej reprezentacji Polski w pilce noznej :lol: Noi moze prawie wszyscy. :wink:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 25 sty 2007, 20:04

Martinho pisze:Mam tez taka nadzieje. Jutro mecz z Islandia, ktory czarno widze, bowiem Islandia pokonala dzisiaj faworyzowana Tunezje, wczesniej wygrala z Francja...

Słaby z Ciebie patriota :P Zagralismy przeciwnosc wczorajszego spotkania... W koncowce nei zawiodł Bielecki, rzucił dla naszych 3-ostatnie bramki. W koncu Szmal wybronil. Wracamy do gry, chyba to były dwa najtrudniejsze spotkania, wiec teraz mzoe byc jeszcze lepiej. Ćwierćfinał stoi otworem 8)

Awatar użytkownika
BartekTS
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BartekTS » 25 sty 2007, 20:27

Jeśli pozwolicie dam wam link do meczu Dania - Hiszpania który zapowiada się bardzo ciekawie jak narazie wynik meczu 6-5 dla Danii. Chyba zaden z modów nie bedzie miał mi tego za złe.

http://www.rojadirecta.com/canal/tv2live4.asx

Awatar użytkownika
macko001
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: macko001 » 25 sty 2007, 21:28

Brawo POLSKA :!: :!: :!:

świetny, emocjonujący mecz, na szczęście z happy endem dla naszych
najlepszy mecz Bieleckiego na tych mistrzostwach, Szmal w życiowej formie ( oby tak do finału:) ), kolejny fenomenalny mecz Jurasika - czasami nawet wchodzil do 2 linii i pomagal kolegom skutecznie

Mamy teraz tyle pkt co Niemcy i Islandia i pewnie.... Francja, ktora jeszcze gra ze Słowenią
wydaje się że aby awansować pewnie do cwiercfinalu nalezy wygrac jeden z meczów, albo ze Słowenia albo z Tunezja( oby wygrali oba, bo jesli zajma miejsce 3 lub 4 to prawd. beda grali w 1/4 finalu z Hiszpanią lub Chorwacją a wtedy..... wiadomo)

LookAsh
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LookAsh » 27 sty 2007, 18:57

Niemcy chyba dosc niespodziewanie pokonali Francje 29 - 26 a ja mam male pytanie w zwiazku z ta informacja z onetu: http://sport.onet.pl/0,1257854,1474131,wiadomosc.html

Jest tam napisane, ze to bardzo korzystny wynik dla nas i jezeli tylko wygramy z Tunezja i Slowenia, to wyjdziemy do cwiercfinalu z 1 miejsca.

Bardzo bym sie z tego cieszyl, ale czy przypadkiem o kolejnosci nie decyduje roznica bramek ? Bo gdyby bylo inaczej, to w tabeli przeciez przed ta kolejka nie bylibysmy na 4 a na 2 miejscu, bo przeciz pokonalismy Niemcow i Islandie.

Z gory dzieki za rozwianie watpliwosci :)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 27 sty 2007, 20:52

Pierwsza polowa bardzo dobra, ale teraz juz jest znakomicie... Wszystko wychodzi 8) A ktos mowil, ze bedzie ciezko, 40 powinna pasc :
Polacy nadal mobilizacja, wiec wszystko chyab juz w tym spotkaniu załatwione, roznica klas jest widoczna.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 27 sty 2007, 23:02

Jarzinho pisze:40 powinna pasc :
i padła 8) meczu całego nie oglądałem, widziałem tylko, że na początku od razu im odskoczylismy ale póxniej przewaga długi czas wynosiła tylko 1 bramkę.
Natomiast oglądałem mecz Niemców z Francuzami i mogą powiedzieć, ze to był świetny mecz. Pod każdym względem. A to co wyprawiał Hening Fritz w bramce to zupałny kosmos. Grę Francuzów ciągnął głównie Nicola Karabatic, Niemcy świetnie zagrali w obronie widać wzięli przykład z Islandii. Po Niemieckiej stronie świetnie zagrał głównie Krause - mecz życia chyba mu wyszedł. Niemicy kontrolowali mecz, ale w końcówce zaczeli łapać kary 2- minutowe i Francuzi zblizyli się na 2 bramki i wtedy to Francuzi mieli dwie 7-emki i.... i nic bo Fritz obie wybronił :shock: i dał Niemcom zwycięstwo. Niemcom wychodziło w tym meczu niemal wszytko, ale trzeba zaznaczyć, że Francuzcy bramkarze zagrali bardzo słabo.
Poza tym dzisiaj jeszcze jeden bramkarz wprowadził swoją drużynę do ćwierćfinału- mianowicie duńczyk Kasper Hvidt, bronił genialnie w meczu z Rosją i został graczem meczu, Barcelona się cieszy :wink: 8)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 28 sty 2007, 18:54

Kolejne efektowne zwyciestwo Polaków w grupie tym razem Polacy nie dali wiekszych szans ekipie Słowenii. 38-27 nie pozostawia złudzen ktora ekipa była lepsza. Kapitalne spotkanie Marcina Lijewskiego 12 bramek w 36 minut oczywisice takze świetnie spisywał sie w bramce Szmal, oby nic mu sie nie stało. Dostał w koncowce prosto w twarz... Pierwsze miejsce i czekamy na rywala.

Awatar użytkownika
tiaga
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tiaga » 28 sty 2007, 21:04

Zgadzam się z przedmówcą. :P

Fantastyczny mecz Polaków, a co mnie najbardziej cieszy to show w wykonaniu M. Lijewskiego. ;)
Cała reprezentacje spisała się fantastycznie, aż miło było oglądać. Zresztą wynik 38:27 mówi sam za siebie.
Wierzę, że chłopcy są w stanie zajść daleko na tych mitrzostwach! :)

Dla tych, którzy nie mieli możliwości oglądać meczów, albo dla tych, którzy po prostu mają ochotę sobie przypomnieć ostatnie 10 minut z...

meczu z Niemcami :P

lub

meczu z Islandią

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”