Wyceniamy gwiazdy ...

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post autor: Akarin » 28 sty 2007, 3:26

Prawa noga - jak już kolega deltinho wyprowadził innych z błędu, nie jest to jego mocniejsza noga, niemniej jednak nie służy mu tylko do podpierania się i czasami nią strzela bramki - 5
Lewa noga - jego silniejsza noga, potrafi uderzyć dobrze z daleka jednak gra nogami to nie jest jego największy atut - 7
Gra głową - jest wysoki, to bardzo dobrze gra głową, większość jego bramek jakie widziałem padały po strzale głową, nawet w debiucie w Tottenhamie strzelił Reinie bramkę głową, niestety gola nie uznano - 9
Szybkość - nie jest on typem sprintera, to nie jego bajka, nie biega szybko - 5
Drybling - jego pięta achillesowa, naprawdę nie potrafi zrobić choć paru dryblingów dobrze -3
Przegląd pola - nie widziałem, żeby brał sam piłke i szedł z nią nikomu nie podając, raczej stara się odegrać do partnera z zespołu - 7
Podania [ostatnie] - raczej sam czeka na to osatnie podanie, choć jak ma okazję to i sam zagrać umie do kolegi- 6
Odbiór piłki - kiedyś jak widziałem jego grę to się zastanawiałem czemu on nic nie walczy o piłkę, dziś jest juz dużo lepiej Grzesi częściej walczy o piłkę i to nieraz z dobrym skutkiem -6
Przyspieszenie - słabe, za mało zwrotny jest, ale jakby poćwiczył to mógłby ten element poprawić- 4
Spryt - posiada, jednak nie zawsze wykorzystuje, mimo wszytko da się czasami zauważyć - 5
Gra ciałem - tu nie ma się do czego przyczepić, jeden z jego lepszych elementów - 7
Czytanie gry [umiejętnosc przewidywanie - sznuta snajperska] - patrząc na jego grę to rzeczywiście ma sznutę, niemal zawsze znajdzie się tam gdzie trzeba i pyknie bramkę, szczególnie w tym sezonie dobrze mu idzie - 8
Charyzma boiskowa - nie posiada wielkiej charyzmy, raczej ejst spokojny i łatwo podporządkowuje się innym -5
Dośrodkowania - tu powinien poćwiczyć, bo jeszcze dobrej wrzutki w pole karne w wykonaniu grześka nie widziałem -3
Stałe fragmenty gry - nie widziałem, zeby wykonywał wolne, za to karne idą mu bardzo dobrze i strzela je w miare pewnie -6
Podatność na kontuzje - tutaj trzeba powiedzieć, że kontuzje go unikają i nie nękają, ma chłopak szczęście :P, jest zdrowy niemal przez cały czas -9
Strzały z dystansu - czasmi jakieś tam odda, kiedy już stzrela z dystansu to raczej z dobrym skutkiem -6
Sam na sam [wykończenie akcji] - tutaj różnie, wiadomo jak w Polsce się postrzega Rasiaka większość mu życzy, żeby nie trafił a on raz tak raz tak - 6
Pracowitość - duzo pracuje na boisku, nauczyła go tego liga angielska, poza tym ma coś do udowodnienia niedowiarkom w Polsce :]- 8
Kreatywność - nie jego sprawa, choć mógłby się trochę chociaż poprawić -3
Kondycja- raczej nie ma z nią problemów i wytrzymuje pełne 90 min- 8

średnia ocen: 5.71
coś cienka wyszła :P

Wróć do „Piłka nożna na świecie”