Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 391

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
29%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
43%
Zatrudnienie Mourinho
2
14%
Awatar użytkownika
kabanos6
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kabanos6 » 29 sty 2007, 17:29

vakabayashi pisze:As pisze dzis ze mozliwe ze Real wypozyczy do konca sezonu Ricardo Oliviere z Milanu. Tylko jak oni to sobie wyobrazaja jak przecież Ricardo nie ma chyba paszportu UE, a w Realu wyszstkie miejsca non-UE sa obsadzone (Marcelo,Diarra,Robinho) :?:
W tym klubie wszystko jest możliwe :D A tak na serio to ja cały czas wieze ze nasz klub bedzie na szczycie moze nie w tym roku ale gdyby nie było jakiejś rewolucji w składzie to młodzi by sie zgrali i moze cos by z tego bylo.

Awatar użytkownika
mihalinho
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mihalinho » 29 sty 2007, 21:51

Krążą spekulacje, że po ukończeniu sezonu 06/07 Capello ma zastąpić Jose Murinho.

Dobrego zespołu nie da się zbudować w pół roku. Koncepcja trenerska (w tym przypadku Capello) potrzebuje czasu aby móc sprawnie funkcjonować. Oczywiście potrzebni są również profesjonalni wykonawcy, którzy swoją boiskową indywidualność i specjalizację będą umiejętnie przeplatali z myślą taktyczną.

Moim skromnym zdaniem należy dać Capello kredyt zaufania - przecież jest to trener z bogatym bagażem doświadczeń, można powiedzieć, że na footballu zjadł zęby.

Nie widzę potrzeby zatrudniania kolejnego szkoleniowca, który będzie musiał montować kolejną jedenastkę podwykonawców.

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 29 sty 2007, 22:41

mihalinho pisze:Koncepcja trenerska (w tym przypadku Capello) potrzebuje czasu aby móc sprawnie funkcjonować.

Funkcjonować, ok. I jak będzie funkcjonowac ? Tak jak w Juve, gdzie każdy mecz wygrywali po 1:0 i było dobrze ? To jest Hiszpania, tutaj taka taktyka się nie sprawdza, co jest udowadniane w każdym kolejnym meczu Realu.
mihalinho pisze:Moim skromnym zdaniem należy dać Capello kredyt zaufania
Capello zaczynając, dawał sobie kilkadziesiąt dni, na to żeby Real grał dobrze. Nie udało się, co jest każdy widzi, ja mam tego dosć. Zatrudnienie Capello było błędem, wprowadzanie taktyki defensywnej, do ligi która charakteryzuje się techniką i pięknem gry, jest głupotą.

Patrząc na ostatnie mecze Realu, nic innego mi do głowy nie przychodzi, jak skończyć z Capello. Bo niby to jest wina piłkarzy, ze sie nie angażują, że robią z siebie gwiazdeczki. Ok, w porządku, w tym tez jest troche racji, ale to trener ustawia ich w meczu i to trener odpowiada za to jak wygląda ich gra na boisku. Defensywa, cofanie się, strzelenie jednej bramki... takie coś w Primera Division ? Ja dziękuje, mówię do widzenia Fabio. I nie wiem, kto ma być następcą. Może Mourinho, może Benitez. Byle nie Capello.

Awatar użytkownika
mejgus
Skład B
Skład B
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mejgus » 29 sty 2007, 22:50

Bonso pisze:Capello zaczynając, dawał sobie kilkadziesiąt dni, na to żeby Real grał dobrze. Nie udało się, co jest każdy widzi, ja mam tego dosć. Zatrudnienie Capello było błędem, wprowadzanie taktyki defensywnej, do ligi która charakteryzuje się techniką i pięknem gry, jest głupotą.

Moze poprostu zawodnicy nie potrafia wykonac zadan taktycznych ktore Capello im zleca?? w kazdym badz razie nawet jego pupilek Emerson nie gra. A dwie najwieksze gwiazdeczki sa na wylocie. Wiec widac ze cos sie zaczyna tam zmieniac. Jednak najczesciej zmiany potrzebuja czasu by sie przyjac wiec badzcie cierpliwi a moze cos z tego wyjdzie. Jednak zawodnicy musza dawac z sibie jak najwiecej a nie klocic sie.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 29 sty 2007, 23:03

No cóż Capello pewnie pozostanie najbardziej kontrowersyjnym szkoleniowcem ostatnio jaki sie Realowi trafił tzn. jego niewątpliwe zasługi

- wyrzutka Galcticos
- stawianie na młodzież m.in Torresa
- nie trzymanie sie kurczowo swoich pomysłów (vel wyrzucenie Emersona, powrót do łąsk Helguery)

nieweczone są przez kompletne oderwanie od realiów hiszpańskiej piłki
stawianie na defensywe, komplentny brak ofensywy w druzynie Realu, kontrowersje na boisku poza boiskiem itd itp

Capello :arrow: nie zdziwiłbym sie gdyby w lecie odszedł

Mourinho ja nie chce na ławce Realu, za dużo kontrowersji wywołuje jego osoba. Moje typy to Del Bosque (tak jak pisze felietonista Sport.es 'moze to nie najlepszy trener na świecie, ale na pewno najlepszy dla Realu') albo Bernd Schuster z Getafe - kazdy inny spoza tej dwójki (no moze prócz Beniteza i Wengera ale oni nigdy nie odejda) to bedzie kolejna głupota włodarzy Realu

mihalinho pisze:Nie widzę potrzeby zatrudniania kolejnego szkoleniowca, który będzie musiał montować kolejną jedenastkę podwykonawców.
Capello fundamenty zbudował pod drużyne z tyłu pora moze zeby on sam albo ktoś inny zbudował drużyne od przodu.

Cristiano Ronadlo za 50 mln dollarów :x co za bezsens za takie pieniadze mozna miec 3 graczy b. solidnych albo 2 wybitnych, jesli dojdzie do tego ponoć szykowanego transferu tzn. ze nikt nie wyciagnął w Madyrcie wniosków z Galacticos

Awatar użytkownika
mihalinho
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mihalinho » 30 sty 2007, 0:19

vakabayashi pisze:Del Bosque

Stara gwardia Realu wypowiadała się o nim jako człowieku, który rozumie piłkarzy. Nigdy nie był ważniakiem i nie uważał się za wybitnego trenera. Był dla nich jak ojciec (w przenośni piłkarskiej rzecz jasna). Odpowiedni człowiek na odpowiednim miejscu.

Bonso pisze:Funkcjonować, ok. I jak będzie funkcjonowac ? Tak jak w Juve, gdzie każdy mecz wygrywali po 1:0 i było dobrze ? To jest Hiszpania, tutaj taka taktyka się nie sprawdza, co jest udowadniane w każdym kolejnym meczu Realu.
Nie sądzę aby taki szkoleniowiec jak Capello miał jeden oklepany styl. Na pewno doskonale zdaje sobie sprawę, że Hiszpańska piłka to zupełnie inna bajka niż Calcio.
vakabayashi pisze:Cristiano Ronadlo za 50 mln dollarów co za bezsens za takie pieniadze mozna miec 3 graczy b. solidnych albo 2 wybitnych, jesli dojdzie do tego ponoć szykowanego transferu tzn. ze nikt nie wyciagnął w Madyrcie wniosków z Galacticos
Jestem tego samego zdania. W tym momencie za umiejętnosciami (których C. Ronaldo nie brakuje) wielkimi krokami stąpa komercja i reklama.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 30 sty 2007, 16:21

http://www.realmadrid.com/articulo/juga ... _36624.htm

Oficjalna strona Realu Madryt podała ze 3 polaków Krzystof Król, Kamil Glik i Szymon Matuszek stali sie piłkarzami Realu Madrid Juvenil C.

Wiec kategorii młodzieżowych tego klubu :shock: Jestem musze przyznac troche zaskoczony, mimo wszystko nie dawałem wiary artykułom z prasy polskiej a tu jednak przyszło potwierdzenie.

Nic tylko kibicować chłopakom azeby jak najszybciej rozwineli sie i przeszli do Realu Madryt Castillia a potem to juz pierwszy skłąd :P

'Nasi' zapozowali juz w strojach treningowych Real Madryt

Obrazek

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 30 sty 2007, 16:25

No no, proszę bardzo. Ciekawe tylko czy zdołają się przebić do pierwszego składu... życzę im jak najlepiej, chyba każdy z nas chciałby chociaż w jednym meczu takiego klubu jak Real zobaczyć naszych młodych wilków :]

Ale chciałem też się zapytać o Jose. Coraz rzadziej widuję go w koszulce Realu, nie gra już tak często w pierwszym zespole co na początku wypożyczenia. Czy ukazywały się jakieś komunikaty ze strony klubu o transferze definitywnym? Sam zainteresowany ponoć bardzo chciałby zostać...

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 30 sty 2007, 16:27

Reyes podobno odniósł jakąs kontuzję i przez jakiś czas ma nie grać. Z tego co czytałem jego wypowiedzi, to wynika, że nie ma zamiaru wracać.
Poza tym ostatnio trochę marudził, że Wenger w niego ostatnio nie wierzył i takie tam bzdury :D

RóżA pisze:Czy ukazywały się jakieś komunikaty ze strony klubu o transferze definitywnym?
Nawet jeśli nie, to sam piłkarz juz nie chce wrócić do Arsenalu, więc ... może do Barcy pójdzie :D

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 30 sty 2007, 16:43

Cikawiło mnie jedynie czy klub poczynił jakieś starania o Reyesa. Najbardziej prawdopodobna wydaje się wymiana + kilka milionów do kasy Arsenalu.
fieldy pisze:Poza tym ostatnio trochę marudził, że Wenger w niego ostatnio nie wierzył i takie tam bzdury
Wenger nie wierzył w Reyesa :lol: Syndrom Ashley'a? :> :lol:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2431
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 30 sty 2007, 16:50

Jose w Realu spisuje się dosyć dobrze na tle całej reszty zespołu. Ma raczej pewne miejsce w składzie więc nie marudzi :P Teraz ma jakąś kontuzję, która trudno stwierdzić czy wyączy go z gry. Co do transferu definitywnego to właściwe działania pewnie zaczną się pod koniec sezonu, tymczasem Reyes był niedawno na spotkaniu z przedstawicielami zarządu, gdzie między innymi miała być poruszona sprawa kontraktu dla Hiszpana. Z tego możemy wnioskować, iż faktycznie Real myśli o wykupieniu go z Arsenalu :wink:

Według włoskiej prasy porozumiano się wreszcie w sprawie Ronaldo. Ciekawe, że Real jednak przystał na wypożyczenie Oliveiry. Ba, ponoć był to właśnie pomysł zarządu Królewskich :shock:

Major Leon
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Major Leon » 30 sty 2007, 17:18

hmm według mnie to dobry interes
Real nie tylko pozbył się kapryśnej gwiazdy ale też pozyskał świetnego zawodnika w młodym wieku
Myślę że Oliveira zrobi całkiem niezłą karierę w Madrycie:D

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 30 sty 2007, 17:39

http://www.as.com/articulo/futbol/Capel ... tb_45/Tes/

"CAPELLO ERA UN DEMONIO Y EL MADRID, UN INFIERNO" :lol2:

Wygląda na to, że mu się w Madrycie nie podobało :lol:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 30 sty 2007, 18:26

Jeszcze niedawno zastanawiałem sie, ktory z dwojki Beckham/ Ronaldo pierwszy bedzie "mile" wspominal Real. Chyba dobrze obstawiłem. Brak szacunku z jednej strony przeklada sie na takie samo postepowanie z drugiej strony.
Teraz warto czekac do lata na prawdziwa reakcje Beckhama...
Narazie z Galacticos w dobrej atmosferze odszedł chyba tylko Zidnae... No coz na poczatku milo i przyjemnie, a na koncu okazuje sie, ze to farsa...

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 30 sty 2007, 18:47

Ronaldo odeszedl, to jest juz fakt. Niestety w ostatnim czasie nie gral najlepiej, zeby nie mowic ze wogole nie gral.
Wielu sie cieszy z jego odejscia, ale inni sa smutni. No ale juz przyszedl na niego czas. Nie ma mniejsca dla niego w tej druzynie i dobrze ze odchodzi. Gdyby odeszedl latem to Real dostal by za niego 20 mln, bo tyle oferowal Milan, a teraz 8, czy 9 mln.
Ronaldo strzelil 104 gole w Realu i napewno przeszedl do historii tego klubu. :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”