Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 271

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
Dark_Side
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dark_Side » 28 sty 2007, 23:06

Sero pisze:I jest 14 pod rząd zwycięstwo. Samo spotkanie nierozczarowało, aczkolwiek Inter w ostatnich 30 minutach znów grał na minimalizm co troche usypiało.
Widziałem całe spotkanie i niestety nie zgodze się z Tobą, rozczarowało mnie całe spotkanie, graliśmy strasznie ospale i niezwykle minimalistycznie. Ciężko tworzyło nam się akcje ofensywne, a jak już je mieliśmy to naogół brakowało wykończenia czy też ostatniego podania. Pierwsza bramka troche z niczego poprostu wyszło dośrodkowanie i Ibra dołożył głowę. Przy 2 bramce było sporo przypadku. Mam nadzieję, że poprostu specjalnie tak słabo zagraliśmy, żeby stracić jak najmniej sił bo z Romą może być ciężko grając tak jak dzisiaj.
Sero pisze:Pewnie niedługo możemy spodziewać się na youtubach porównań starcia Matrixa\Delvecchio & Matrix\Zizou :p

http://www.gazzetta.it

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 28 sty 2007, 23:15

Oby Delvecchio tą "główką" nie zabrał mocy Zidana, która przeszła na Matrixa w finale :P

Co do meczu... znów graliśmy na takim poziomie na jakim trzeba było zagrać. Jestem głęboko przekonany, że nie jest to 100% tego co mogą zagrać. No, ale za tydzień Roma i w tym meczu już będzie trzeba zagrać na wyższym poziomie nić ostatnio by wygrać. Chociaż z drugiej strony myślę, że drużynę Spalettiego znów dopadł lekki dołek. Tydzień temu remis a teraz "tylko" 1-0 ze słabą Sieną. Znów wychodzi syndrom braku ławki? Czy to tylko moje nietrafne uwagi? Zobaczymy za tydzień jaką formę na tle najlepszej w tym momencie drużyny we Włoszech zaprezentuje Roma. Wtedy będzie można mówić o ewentualnym dołku lub o jego braku.

PS: MVP meczu dla Ibrahimovic'a. To był chyba jeden z lepszych jego występów w Interze. Dryblował, podawał no i strzelił. Bramka nr 10 i już tylko jeden gol mu brakuju mu do drugiego Spinesiego i trzech do Tottiego. Albo mi się coś pomyliło...

EDIT: Coś mi się wydaje DarkSide, że nie oglądasz często meczy Interu. Przecież gramy tak "ospale" już dość długo. Ale chciałbym sprostować. Inter nie gra ospale. Nie wiem czy widziałeś (pewnie nie) ostatni mecz z Torino. Wszystko było OK do momentu strzelenia przez Torino wyrównującej bramki. Wtedy mediolańczycy rzucili się do gardeł Torino i bah... bramka. Gdyby nie padła tak szybko to by cisnęli tak długo, aż by padła. Inter gra tak jak przeciwnik pozwala, albo inaczej Inter dostosowuje poziom swojej gry do przeciwnika i stara się jedynie trochę wybić ponad jego poziom. Chciałbyś oglądać dwa, trzy razy w sezonie super spotkania wygrane bardzo okazale (patrz Sevilla) czy oglądać taki pewny Inter jak teraz w każdym meczu? Odpowiedź chyba jest jasna.
Ostatnio zmieniony 28 sty 2007, 23:21 przez Martin Pellegrino, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Dark_Side
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dark_Side » 28 sty 2007, 23:18

Martin Pellegrino pisze:PS: MVP meczu dla Ibrahimovic'a.
Ibra - bramka i asysta.
Maicon - bramka i asysta.

11 kolejki jak nic...

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 29 sty 2007, 8:47

http://sport.gazeta.pl/pilka/1,65083,3881908.html
Czy agresja to dobra odpowiedź na prowokacje Materazziego?

56% Tak (675) - 44% Nie (525)
:roftl3:

Trochę tendencyjne te pytanie. :foch:

Jak dla mnie graczem meczu Maicon. Podobnie jak Ibra zdobył gola i zaliczył asystę, ale to co on biega … drugi Cafu normalnie. Muszę jednak przyznać, że Zlatan rozegrał jeden z lepszych meczów w barwach Interu. Praktycznie nie miał głupich strat, co mu się naprawdę bardzo rzadko zdarza. Kilka razy cudował, ale to w granicach rozsądku.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 29 sty 2007, 9:41

Mecz nie należał do tych najbardziej dramatycznych i trzymających do końca w napięciu. Własciwie to gre ustawila sytuacja z początku. Kolejny zawodnik testował wytrzymałość Materaca. Maicon faktycznie był wszędzie. Na początku jak strzelił bramke to się dziwiłem co on tam robił. Świetny transfer, jak pisałem to po pierwszym meczu ligowym gdzie Maicon zawalił bramkę to komentarze były inne niż teraz. Szkoda, że Burdisso dostał zółtą kartkę i nie zagra z Romą.

Co do ospałego grania to chyba żadna drużyna, nie tylko włoska nie narzuca strasznego tempa gdy gra ponad 80 minut z przewaga zawodnika, a od 38 minuty prowadzi. A to, że Inter ma potencjał a gra minimalistycznie to fakt, ale to już uroki Calcio.

Teraz czas na pobicie rekordu :D Pazza Inter Amala

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8695
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 29 sty 2007, 15:47

- tu mozna obejrzec całe wczorajsze zamieszanie w polu karnym :P

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 29 sty 2007, 15:53

Coś a'la faul Ariela Ortegi na Edwinie vdS podczas 1/4 finału France 98.
Wtedy, co Dennis strzelił jedna z piękniejszych bramek, jakie w życiu widziałem :P

Ortega też podnosząc sie z murawy tak trafił Edwina, z tego co pamiętam - wyleciał z hukiem z boiska :D

Materazzi chyba ma jakiś magnes w sobie, że te głowy innych tak przyciąga :)

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 29 sty 2007, 16:05

Kolejna udana prowokacja Materazziego... no ale cóż, dzięki temu łatwiej o zwycięstwo :P

Aha, gratuluję wyrównania rekordu i życzę dobicia do 100 punktów :wink:

Awatar użytkownika
AgaD
I am the Special One

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AgaD » 30 sty 2007, 12:25

Skąd wiecie, że Materazzi go sprowokował? Oglądając mecz odniosłam wrażenie, że Gennaro Delvecchio wyszedł na boisko z zamiarem zrobienia krzywdy wybranym zawodnikom Interu. Upatrzył sobie Brazylijczyków: najpierw Adriano a potem Julio Cesara. Nie wiem, co go napadło, ale z tego co wiem, to futbol nie jest sportem, w którym się umyślnie kopie i poniewiera rywali, a on właśnie tak się zachowywał. Najbardziej i tak rozbawiła mnie jego reakcja po czerwonej kartce. Zachowywał się tak, jakby był niewinny i absolutnie nie zasłużył na czerwony kartonik, a każdy widział jak było...

Zachowanie Matrixa na plus. Staje w obronie swoich kolegów, to dobrze o nim świadczy :lol:

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 30 sty 2007, 13:29

Agnieszka pisze:Skąd wiecie, że Materazzi go sprowokował?
Biega już z etykietą na.. klatce piersiowej :lol: ;)

Nieładne zachowanie Delvecchio i za sam faul na Cesarze należała mu się kartka (może nawet czerwona), bo był to ewidentny atak na bramkarza. Matrix obrońca uciśnionych?? :lol: Zareagował dość gwałtownie, w swoim stylu (a to już prowokacja :P ). Nosił wilk razy kilka... :lol:
Tak czy inaczej, zawias dla Delvecchio powinien byc dłuuugi i nic nie usprawiedliwia jego idiotycznego zachowania.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 30 sty 2007, 17:18

W tym wypadku nie ma raczej mowy o żadnym prowokowaniu przez Matrixa.
Przecie to co robił Delvecchio już na początku klasyfikowało się na żółtą kartkę, a po uderzeniu z 'Zidanea' nie mogło być żadnej mowy o łasce od sędziego. Zresztą wszyscy potępili zachowanie zawodnika z trenerem Novellino na czele. Chociaż nie jeden pan był odmiennego zdania :lol:
"Materazzi upada z dużą łatwością, musi być bardzo słaby w tej części swojego ciała"

- chodzi oczywiście o Domenecha :] :*

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 02 lut 2007, 8:16

I koniec zwycięskiej serii. Inter remisuje w pucharze Włoch z Sampą 0-0 dzięki czemu jest w finale Coppa Italia i po raz 3 z rzędu zmierzymy się w nim z Romą. Meczu nie widziałem (wiadomo ręczni robią furorę :D ), ale na skrótach mieliśmy kilka dogodnych sytuacji. Przede wszystkim Cruz, który rozegrał pierwszy cały mecz po kontuzji. Mancini dał też szansę młodym Bonucciemu, Maaroufiemu, Bolzoniemu i Fautario.
Jak niespodziewanie podały włoskie strony, snajper Realu Madryt Antonio Cassano jest na dobrej drodze, by po zakończeniu tego sezonu zasilić szeregi Interu Mediolan.

Były piłkarz Romy był łączony z transferem do Nerazzurrich już w styczniu tego roku, jednakże Massimo Moratti wszystkiemu zaprzeczył. Czwartkowe wydanie 'Corriere dello Sport' informuje, że Cassano zaakceptował już ofertę klubu z Via Durini, Inter miałby zapłacić Realowi ok. 2mln funtów. Piłkarzowi ma być zaoferowany 4-letni kontrakt i zarabiałby on mniej niż teraz w Hiszpanii (3mln funtów).

Zastanawiam się tylko gdzie Cassano miałby być wsadzony :roll: Zresztą mam nadzieję, że to tylko plotka i nie będziemy musieli zaprzatać sobie głowy pozycją dla niego.

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 02 lut 2007, 8:47

Sero pisze:Zresztą mam nadzieję, że to tylko plotka
na Twoim miejscu tez bym mial nadzieje...
Cassano razem ze Zlatanem, Vieira?! Mieszanka wybuchowa...a czy i Mancini bylby wstanie ulozyc tego chlopaka?! jak juz sie chyba nie da, bo nawet Capello ta sztuka po raz drugi sie nie udala...czy on spokornial?! watpie, w ogole, sie nie zmienil od czasu opuszcze nia Rzymu..dzisiaj tam juz onim zapomniano, i mam nadzieje, ze nikt nie bedzie musial go sobie przypominac, chyba ze w barwach innej druzyny...

Co do tego czy to plotka....hmmm bardzo mozliwe ze nie... Cassano w Realu jest na "wydaleniu" wiec to kwestia czasu kiedy odejdzie...a ktory to bedzie klub?!.... wiec dlaczego nie Inter... ?

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 02 lut 2007, 19:45

dzieciol pisze:wiec dlaczego nie Inter... ?
Nie sądzę aby zgodził się przyjść do Interu aby zostać w najlepszym razie 4 napastnikiem. Nie sądzę także aby ktoś z Interu specjalnie o niego zabiegał, co nie raz Mancini i Moratti powtarzali.

Wczorajszy mecz oglądałem tak „jednym okiem” i z tego co widziałem był to bardzo słaby mecz. Żaden z zawodników jakoś się specjalnie nie wyróżnił. Nieźle po wejściu na boisku pokazał się Recoba, który mógł i chyba powinien zaliczyć w krótkim czasie dwie asysty, ale niestety jeszcze Cruz po kontuzji do formy nie doszedł. Jak zwykle najwięcej zamieszania robił Mariano i jak zwykle niewiele z tego wynikało.

edit: Deki przedłużył kontrakt do 2010 roku. :spoko:

Obrazek

UltraInter

Post Wyświetl pojedynczy post autor: UltraInter » 03 lut 2007, 8:00

i tyle się nacieszyliśmy meczem Inter - Roma... przez bande idiotów z Sycylii...wytępić napinaczy i wio dalej :] [*] dla zmarłego Policianta

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”