Siatkówka

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post autor: Yukasz » 09 lut 2007, 21:13

Hej hej tu... PLS :P

Dziś odbył się pierwszy mecz X kolejki PLS w którym Resovia Rzeszów na własnym parkiecie uległa drużynie Wkręt-Met Domex AZS Częstochowa ( :hardkor2: ) 2:3 :jupi: Tym samym Resovia zakończyła serię czterech meczów z czołowymi drużynami ligi wychodząc z nich z bilansem jak dla mnie zaskakującym bo 2-2 :o Przed meczem w Rzeszowie na pewno po dwóch zwyciestwach z Jastrzębskim Węglem i AZS Olsztyn liczono na sprawienie kolejnej niespodzianki, ba trzecie miejsce w tabeli dawało ku temu podstawy. Sam mecz pokazał że siatkarze z Czestochowy okazali się za silni dla swojego rywala. A był to dziwny mecz bo sety nieparzyste wygrywali goście i toczyły się one pod ich wyraźne dyktando zaś w tych bardziej wyrównanych zywciężali gospodarze. Sam pojedynek poziomem nie mógł zachwycić bo sporo w nim było niedokładności i prostych błędów. W Częstochowie cały (?) mecz na pozycji rozgrywającego zagrał Stelmach i choć czasem można było odniejść wrażenie że zagrał nieprecyzyjną piłkę to raczej spisał się dobrze, w sumie mecz został wygrany :P Osobiście wśród Akademików nikogo bym nie wyróżnił bo cały zespół zagrał na niezłym poziomie choć można odczuć lekki niedosyt bo po wyraźnie wygranych setach w kolejnych drużyna ulegała rywalowi by w kolejnym znowu się sprężyć i zasłuzenie wygrać. Należy też zaznaczyć że w ekipie gości z powodu choroby zabrakło Gacka a na libero zastąpił go Salmon. Amerykanin niekiedy nie radził sobie z odbiorem zagrywki która odpowiednio zaserwowana chyba była kluczem do zwycięstwa. Jeszcze ważną rolę odegrał blok a same ataki przy dobrym odbiorze zagrywki kończyły się zdobytymi punktami.

Mam pytanie do czehera i pozostałych osób tzw ekspertów tego sportu - czego przed startem ligi spodziewano się po Resovii :?: Ja osobiście myślałem że czołowa czwórka PLSu nie będzie zagrożona a jak pokzały dwa wygrane mecze tej drużyny z Jastrzębiem i Olsztynem w Reszowie na czele z KJ mogą być zadowoleni z postawy zespołu. Co prawda wątpię aby Resovia dotarła do półfinału ale chyba tworzy się niezły zespół który w niedalekiej przyszłości może pokonać w/w drużyny w decydującej części rozgrywek :wink:

Wróć do „Inne sporty”