FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post autor: Yukasz » 12 lut 2007, 3:04

krzychu212 pisze:Real w basketa jest w tym sezonie jedna z najmocniejszych ekip na świecie. Jest chyba liderem ligi ACB, drugiej IMO na świecie.
Real w kosza jest dużą niespodzianką gdyż po poprzednim sezonie w którym odpadł już w I rundzie play-off z Barcą odmłodził skład a tu od początku ruszył pełną parą. A to że przez długi okres czasu w lidze nie przegrał nawet meczu było dużym zaskoczeniem ale i tak do ścisłej czołówki w Europie trochę mu brakuje choć o dziwo bardzo mało :roll: Natomiast w ULEB Cup Real rozgrywki zaczął fatalnie ale i tak wyszedł z grupy bo wyjść musiał, ULEB to nie Euroliga :roll: I oczywiście że Real jest jednym z faworytów do wygrania tego pucharu ale jak jest się liderem w najlepszej lidze europejskiej to faworytem być musi. Natomiast Barca i tak wg mnie ma lepszy skład niż Real mimo że jest dużo niżej w lidze. Początek Barcelony w lidze był zupełnie inny niż Realu - mega padaka i porażki nawet u siebie z najsłabszymi drużynami. A w eurolidze Barca radzi sobie świetnie i awansowała do TOP 16 z pierwszego miejsca w grupie gdzie zmierzy się m.in. z Prokomem :P Na szczęście Barcelona ostatnio lepiej zaczęła grać też w lidze a sam puchar Hiszpanii rozgrywany w Maladze to udowodnił :arrow:

Ćwierćfinały:
Akasvayu Girona - DKV Joventut 82:84
Unicaja Malaga- Winterthur F.C. Barcelona 62:77
Tau Cerámica Vitoria - Caja San Fernando 82:73
Real Madryt - Gran Canaria Grupo Dunas 85:82

Półfinały:
DKV Joventut - Winterthur F.C. Barcelona 70:84 (38:36)
Tau Cerámica Vitoria - Real Madryt 72:74 (34:42)

Finał:
Real Madryt - Winterthur F.C. Barcelona 53:69 (5:21, 10:10, 20:16, 18:22)

Mecz finałowy od pierwszych minut należał do Barcy która prowadziła już 10:0 i przez cały mecz utrzymywała tę, większą lub nieznacznie mniejszą przewagę :P Meczu nie oglądałem :( ale po wyniku widać że kluczem do zwycięstwa była obrona, obrona i jeszcze raz obrona jak na prawdziwe wojny przystało 8)

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

MVP Copa del Rey Jordi Trias.

Visca el Barca :!: :wink:

PS Postawiłem na Barcę po kursie 2,05 :chill: Na Real był jakoś ok 1,9 :lol2: Na Barcę w nogę też sobie zatypowałem :P

Wróć do „Hiszpania”