Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 119

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
35%
2
5
25%
3
1
5%
4
3
15%
Poniżej 4
4
20%
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2416
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 08 lut 2007, 21:36

Major Leon - Kuźwa jak do Ciebie przemówić? Myślisz, że błędy sędziów były tylko na korzyść Juve? Takie filmiki, na których będą pokazane błędy arbitrów na każdy klub da się zrobić. Tu nie chodzi o to, czy sędziowie im ileś tam razy pomogli czy nie, tylko o to, czy to było spowodowane korupcją. Przy niezbitych dowodach nawet najlepsi adwokaci mogą sobie odpuścić starania bo niewiele wskurają. Juve jest w Serie B więc czego ty chcesz? Żeby ich całkiem wywalili, gdzieś tam do regionalnej. Zmienił zarząd. Lucek jest zawieszony już nie będzie szopek. A ile było tak naprawdę w zeszłym sezonie to nie zgadniemy :wink: Trzeba wierzyć sądowi.

Serie A czasem oglądam. Nie jakoś super często, ale jeden mecz na kolejkę czemu nie :wink: Resztę spotkań oglądam skróty.

Wyluzuj chłopie bo jak dalej będziesz tak gadać to długo nie zabawisz na tym forum :P

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 08 lut 2007, 21:48

Major Leon pisze:robię nowy profil na tej stronie
Powodzenia :lol2:

Już miałem mu dawać 4 WP i zapowiedzieć, aby się uspokoił, ale jego głupota była szybsza :?

Mój post ma być ostatnim dotyczącym tego pana. Kolejne będą usuwane.

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 09 lut 2007, 14:12

RealFan pisze:Myślisz, że błędy sędziów były tylko na korzyść Juve?
Widzę, że w końcu dotarło to nawet do kogoś, kto z Juventusem wspólnego ma tyle, co dwie porażki w LM. Brawo.

btw. solojuve.com - bye JP ! :wink:

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2844

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 09 lut 2007, 14:34

Snipp_ pisze:btw. solojuve.com - bye JP ! Wink
jestem pod wrażeniem. duży rozmach, oby przełożyło się na działalność samej stronki.Redakcja znajoma, dość kontrowersyjna. Czy będzie realną konkurencją dla JP,czas pokaże.Żczę sukcesów

Awatar użytkownika
mejgus
Skład B
Skład B
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mejgus » 10 lut 2007, 9:08

sci pisze:jestem pod wrażeniem

ja tak samo :shock: w sumie nigdy tej strony nie odwiedzałem ale wczoraj mowie sobie można sprawdzić. i jednak się opłacało. oglądałem ten filmik z prezentacji naprawdę świetny. graficznie zapowiedz prezentowala sie świetnie. jak taki poziom utrzymają i będą mieli chęci dalej uaktualniać stronę to na pewno będzie świetny serwis o Juve.

Nic tylko życzyć jak najlepiej :) :)

no i się zaczęło

Vicenza - Juventus

JUVENTUS: Buffon; Birindelli, Chiellini, Piccolo, Balzaretti; Marchionni, Zanetti, Paro, Nedved; Del Piero, Palladino.

Subs: Mirante, Legrottaglie, Marchisio, Camoranesi, Trezeguet, Zalayeta, Bojinov.

Widać że DD zastosował rotacje. Szkoda jednak że Biżinow nie gra. Jak narazie nic ciekawego na boisku się nie dzieje. Alex strzelil obok bramki z rzutu wolnego.

4' minuta spotkania. 0-0

6' i jest 0-1 ladnie to ze spokojem zrobil Palladino 8) :) :)

Awatar użytkownika
Lelinho73
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lelinho73 » 11 lut 2007, 17:18

Juventus zremisował z Vicenzą 2:2 choć prowadził juz 2:0,Deschamps był bardzo zdenerwowany tym faktem i powiedział że bedzie chciał coś takiego wyeliminowac w przyszłości.

Awatar użytkownika
Barbarzynca
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Barbarzynca » 12 lut 2007, 14:09

a tym czasem coraz gloscniej sie mowi o odejsciu Deschampa, szczerze, to dal bym mu dokonczyc ten sezon, a pozniej dac wolna reke, w sensie: Albo jestes asystentem i uczysz sie prowadzic wielki klub, albo sie zegnamy.

Awatar użytkownika
mejgus
Skład B
Skład B
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mejgus » 12 lut 2007, 22:27

Z ofensywą dużych problemów nie mamy. Chlopaki dobrze sobie radzą pokazują klasę. Ale nasza mentalność zwycięzców nie wytrzymuje całego meczu. do przerwy najczęściej jest bdb ale potem to juz inna sprawa. Gdy prowadzimy i kontrolujemy gre rozlega się gwizdek na przerwe. A DD chyba nie potrafi do nich przemówić bo jak wyjdą na drugą połowę to juz nie graja z takim impetem jak wcześniej. Przeciez obrony nie mamy takiej fatalnej a błedy ktore popełnia wynikaja tylko z braku koncentracji. To nie jest froma czy umiejętności ale to ze DD ich nie umie nastawic. Wprowadzenie Legro w ostatnim meczy tez duzo nie dalo. Giorgio z Felice bardzo ładnie sobie w srodku oborny grali. SAzczegolnie jestem zaskoczony z postawy Piccolo, który wziął się za przeproszeniem "z dupy" a gra dobrze i pewnie. Rozumiem że Alessando nie gra juz tak pewnie na prawej stornie obrony. Ale Lippi majac kontuzje w obornie potrafił ich tak ustawić i nastawić że grali dobrze. Nie ważne czy grał Igor "swojak" Yudor czy Paulo "Rzeźnik" Montero.Juventus miał zawsze dobra solidną i pewną obrone. Było pewne że jak nie strzelimy gola to chociaż zagramy na 0 z tyłu. A teraz już tak nie jest. i pan DD musi coś z tym zrobić.

Tuttosport pisze, że w Turynie kibice już się niecierpliwią. Tutaj tak amo :evil: A zarząd dał mu podobno 20 dni na pokazanie umiejętności. W sumie nie miałbym nic przeciwko jakby wrócił do nas Marcelo Lippi, a DD był jego asystentem. Nauczył by się napewno jak sie prowadzi taki klub jak Juventus. Zdobyte doświadczenie napewno by mu pomogło w przyszłym prowadzeniu pierwszej drużyny. Ale jak narazie to on jest 1st coach więc niech robi swoje i niech to będzie jak najlepsza praca...

Czas zweryfikuje jego umijętności 8)

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 13 lut 2007, 5:00

mejgus pisze:W sumie nie miałbym nic przeciwko jakby wrócił do nas Marcelo Lippi
W sumie? JA bym oddał wszystko żeby Lippi wrócił do Turynu i z tego co nasz Marcel udzielał w wywiadach można wywnioskować, że posiada dużą chcęć do powrotu. Za jego kadencji Juventus grał prześlicznie i to wie każdy! Czy pod koniec lat 90-tych czy na początku XI wieku Juve liczyło się w Lidze Mistrzów, ba był wśród faworytów! Wiadomo, że DD nie zdoła dokonać tego co zrobił z Monaco bo moim zdaniem Juve jest zbyt wysoką popreczką. Szanuje kolesia za dokonania, ale myślę, że czas na bardziej doświadczonego trenera chociaż tak jak mówiłm wcześniej nie chce go skreślać bo to jednak nie jest Juventus z plejadą gwiazd... Jednak widzę, że brak mu odpowiedniej motywacji do kontrolowania tego co się dzieje na boisku i to zaczyna boleć... przez całe zimowe mercato nie wzmocnili obrony... to już jest porażką. Cieszy mnie to, że mądrze trzymają pieniądze na letnie transfery, ale aż oczy bolą od oglądania naszej defensywy! Zresztą powtórze to co powtarzałem...'Czas pokaże!'

Awatar użytkownika
mejgus
Skład B
Skład B
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mejgus » 13 lut 2007, 13:23

Tomusmc pisze:W sumie? JA bym oddał wszystko żeby Lippi wrócił do Turynu
przynajmniej bysmy mieli pewny awans :D

z dzisiejszych wiadomosci wynika ze dwoch naszych obroncow jest na wylocie chodzi tu o Zebine i Tudora. a wiec zostanie nam Legro, Boumsong, Piccolo, Balza, Chiellini, Robert Kovac i Alex B. Oni plus Grygera będą musieli stanowić o sile naszej defensywy w przyszym sezonie. ale cos czarno to widze. Jak zagramy czwórką Kovac,Chiellini,Balzaretti,Grygera to będzie dobrze ale juz na ławie nie mamy praktycznie nikogo. Zarzad sie musi wziąść i skombinowac kogo. Zeby Marcelo(!!!) miał w kim wybierac 8)

i jak zawsze świeże ploty : Eto'o prawdopodobnie zagra w Juve
no coment :D :D

Awatar użytkownika
Lelinho73
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lelinho73 » 13 lut 2007, 14:19

Zebina podobno jest już po słowie z włodarzami Milanu(kolejny prawy obrońca),a z Tudorem rozwiązano kontrakt,bo ostatnio tylko miał kontuzje.

Awatar użytkownika
p.szerge
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: p.szerge » 13 lut 2007, 21:49

Tomusmc pisze:Ja bym oddał wszystko żeby Lippi wrócił do Turynu i
Myślę, że Deschamps prowadzi dobrze Juve, macie lidera, jak awansujecie do Serie A, to myślę, że i tam będzie dobrze.

Awatar użytkownika
Mates
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 61

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mates » 13 lut 2007, 22:04

DD to napewno dobry trener, jeszcze mlody ale widac ze wie o co w tym zawodzie chodzi. ale Lippi to jest osobowosc, geniusz-za to co zrobil z reprezentacja Italii to mu powinni pomnik postawic :P jesli Juve chce wrocic szubko na szczyt to tylko z Nim. bo ja sie boje ze DD nie da rady z niezbyt silna kadra (a taka bedzie na poczatku Waszych wystepow a Serie A) zrobic wyniku. z Lippim mieliyscie wieksze szanse :!:

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 13 lut 2007, 22:58

p.szerge pisze:Myślę, że Deschamps prowadzi dobrze Juve, macie lidera, jak awansujecie do Serie A, to myślę, że i tam będzie dobrze.
DD póki co nie radzi sobie jako trener Juventusu. Na początku cała ekipa grała tak, jakby jej zależało. Teraz jednak jest całkiem odwrotnie. Mam sentyment do Lippi'ego i jeśli bym go zobaczył w Juve to zdecydowanie bym był bardziej zadowolony. Wiem, że szanowny Pan Marcelo też jest przywiązany do Bianconerich co mnie tym bardziej cieszy. Ja niestety za nikogo nie mogę podejmować decyzji z całym szacunkiem do DD :)

Awatar użytkownika
Havok
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Havok » 14 lut 2007, 22:12

Przysłowie mówi, że dwa razy się nie wchodzi do tej samej rzeki, nie mówiąc już o 3. Bo jak wiemy z historii, ewentualny powrót na ławkę trenerską Lippiego będzie jego 3 podejściem na owo stanowisko. Nie wiem, czy Marcello zdobywając z Juve wszystko co było do zdobycia, będzie miał motywację by trenować nasz klub. Jednakże obecna sytuacja przedstawia sie troche inczej, niż za czasów jego świetności, kiedy to podczas każdego startu Serie A, Juve z marszu było typowane na mistrza Włoch. Teraz jest inaczej i napewno nie będziemy stawiani w gronie faworytów do zobycia Scudetto, a przynajmniej nie jako główny kandydat(choc to zależy w dużej mierze od letniego okienka transferowego) więc to wszystko może w nim wywołać falę ambicji:) Dalej. Marcello zna doskonale mentalność Juve, zna większość zawodników z którymi przyjdzie mu trenować. Wie doskonale, jakie jest optymalne ustawienie formacji, wie jak wyciągnać z naszego zblazowanego klubu to co najlepsze. Dlatego chętnie zobaczyłbym go ponownie w puchowej kurteczce z herbem Juve i cygarem w ustach:) Z drugiej strony cały czas wierze(być może naiwnie) w umiejętności DD, że tak jak przeciętne Monaco doprowadził do finału LM, tak nieprzeciętny Juventus doprowadzi do zdobycia 28(dla mnie 30) tytułu mistrza Włoch:) Do tego jest prawdziwym Juventino. Ja jednak optuje za Lippim, ze względu na historię, doświadczenie, umiejętności(MŚ!!) i za łezkę w oku, która zwilżyła mi gałki oczne podczas pamiętnego półfinału LM z Realem Madryt w 2003 roku:) Pozdrawiam!!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”