Ogólna dyskusja o polityce

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 707

Post autor: Berele Lewartow » 16 lut 2007, 16:28

Babel pisze:Wszystko pięknie użytkowniku Berele Lewartow tylko na starcie trzeba zadać sobie jedno zajebiście ważne pytanie: czy PiS realizuje to co obiecywał w swoich spotach (programach) wyborczych. I żeby nie było, że jadę tylko na PiS w naszej elicie rządowej standardem jest, że słowa po objeciu władzy nabierają innego znaczenia. Jednak ja widze różnice (poczawszy od koalicji z LPR i SO), choć przyznaje sie, że polityka interesuje się tyle co od czasu do czasu zostaje zmuszony do oglądniecie jakiegos programu informacyjnego.
Ale ja nie odnosiłem sie do teraz do zadnego konkretnego rzadu,ani obecnego,ani poprzedniego, tak samo odczytałem twoją wypowiedź.
Jedynie co chciałem zrobić,to zrozumiec twoja niewątplwie ciekawą figure retoryczna, która mnie zaintrygowała.
Babel pisze:A czy taki rząd klecony na siłe z partiami populistów, karierowiczy to jest ta gwarancja stabilności władzy. Czy osoby pani Kalaty, Fotygi, panów Giertycha, Polaczka, Gosiewskiego, Leppera etc. gwarantują coś innego niż kompromitacje?
Była szans odwołania tego rzadu. Nie zrobili tego, wiec widac ze nie ma lepszego sposobu na stabilizacje.
Babel pisze:Niby. Ale jak ktos obiera złe cele to nagle nie spowoduje to naprawy państwa. Generalnie nie zgadzam się z ideologią PiS-u, nie mówiac już LPR i SO więc podejrzewam, że tu jest różnica między nami. Po prostu mamy inny punkt odniesienia.
Oceny tego czy cele sa dobre czy złe, dokanoali wyborcy podczas wyborów parlamentarnych. I nie przypisuj mi juz inklinacji w strone LPR czy Samoobrony.
Babel pisze:Media z tego żyją. Kapisz?
Ale z okazji tego,ze oni z tego zyja nie moge icj oceniac negatywnie? Nie moge na ten temat dyskutowac, wyrazic dezaprobaty
Szkoda ze wiekszosc dyskusji w mediach wyglada własnie tak jak np ta dzisiejsza w tok fm- http://serwisy.gazeta.pl/tokfm/4,63306,,,,3923500.html
3 na 1 i jedziemy :o

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”