Ogólna dyskusja o polityce - Strona 41

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Kto zna się lepiej na polityce?

czarny samael
11
22%
Kamil232
23
46%
Nie wiem. Carlo to Carlo.
16
32%
Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 16 lut 2007, 18:17

duch99 pisze: Słyszeliście jak Wałęsa zbluzgał Kaczyńskiego.
Powiem szczerze, że nie słyszałem. Jakie to były bluzgi (oczywiście wykropkuj co nieco, albo podaj z 2 pierwsze litery coby nie podpaść modom :wink: albo daj linka)?

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 704

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 16 lut 2007, 18:33

duch99 pisze:Wszystkie karty były po stronie PiSu.
:roll:
Jak było naprawde, to sie pewnie nigdy nie dowiemy, a juz mówienie,ze 'wszystkie kary były po stornie PiSu' to dosć duze nadzycie, szczegolnie patrzac na notatke Rokity z ewentualnymi minsterstwami dla PO, która mogłaby swiadczyc o tym,ze to wlasnie platforma wygrała wybory.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 16 lut 2007, 19:54

deltinho pisze:Powiem szczerze, że nie słyszałem. Jakie to były bluzgi (oczywiście wykropkuj co nieco, albo podaj z 2 pierwsze litery coby nie podpaść modom albo daj linka)?
Bez przesady zadnych bluzgów tam nie było. Wałęsa powiedział ze "mamy durnia za prezydenta" i ze "Kaczyńscy są coraz bardziej niepoważnymi ludźmi".

LINK z cala wypowiedzia:
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... 24363.html

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 16 lut 2007, 22:49

nie mam czasu, czytać wszystkich postów - może jutro :P
więc nie wiem, czy juz ktoś o tym wspomniał, ale co do minusów rządu ...
... kiedy wypłynęły taśmy Renaty - PiS szybko zmienił temat na agentów w mediach - Subotić etc. Teraz - kiedy ludzie za bardzo się przejęli dymisją Dorna i Sikorskiego - znalazł się nowy temat - WSI - miały być rewelacje, a co jest ? nic nie ma. Macierewicz mówił, że będzie się działo, politycy PiSu mówili, że wypłyną powazne nazwiska, że bedzie przełom, etc - a co jest ?
nic nie ma.

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 16 lut 2007, 23:34

To jest wszystko przemyslane. Koalicja rzadzaca narobi burdelu, to zaraz sami wyskocza z konferencja, na ktorej beda opowiadac o machlojkach i nieprawidlowosciach w opozycji, badz agenturalnej przeszlosci. Ludzmi manipulowac jest latwo, i te wszystkie zabiegi wlasnie sa na celu po to, zeby zakryc nieprawidlowosci u Kaczorow. Zaloze sie, ze jak wyplynie jakas afera(zaslugujaca na miano afery, a nie ta z Aneta K.), to Kaczki wyciagna asa z rekawa i wyjdzie na to, ze PiS jest biedny, a wszyscy inni sa zli. Na razie ta taktyka sie sprawdza-ale tylko dla koalicji., PO juz sobie nie radzi z taka bezpardonowa walka.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 16 lut 2007, 23:50

fieldy pisze:Subotić etc. Teraz - kiedy ludzie za bardzo się przejęli dymisją Dorna i Sikorskiego - znalazł się nowy temat - WSI
Co do Beger i Suboticia sie zgodze to jwednak z WSI i Dornem juz nie.
WSI bylo zapowiadane juz dawno, wtedy chyba jeszcze nie bylo nawet pomyslu usuniecie Dorna :think: - chociaz moge domniemywac tylko co tam w kuluarach sejmowych bylo na rzeczy
Raport WSI zapowiadano chyba na poczatku stycznia a z Dornem to raczej byla spontaniczna decyzja - przynajmniej mnie sie tak wydaje :!:
Owszem gierki polityczne sa ale nie wpadalbym az w takie skrajnosci i wszedzie widzial spisek, co za tym idzie nie zostawialbym miejsca na przypadek
Berik pisze:PO juz sobie nie radzi z taka bezpardonowa walka.
I dobrze - kto mieczem wojuje od miecza ginie :!: Zreszta PO sama dziala no siebie destrukcyjnie

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 17 lut 2007, 0:30

fieldy pisze:a co jest ?
nic nie ma.
Jest ok 800 stron, na tych stronach są zapisane nieprawidłowości działania WSI, które okazuje sie,ze nie zajmowały sie dokonca tym czym miały, naduzywajac swoich mozliwosci.
Oczywiscie, oczekiwania byłby duzo wieksze, zgoda,Macierewicz cały czas podgrzewał atmosfere ok,ale gadanie ze tam nie ma nic jest głupie.
fieldy pisze: Teraz - kiedy ludzie za bardzo się przejęli dymisją Dorna i Sikorskiego - znalazł się nowy temat - WSI
No raczej nie. Odtajnienie raporu o WSI, było zaplanowane juz wczesniej. Choc pewnie masz racje, bo ja jestem zmanipulowany przez Kaczynskiego, a moherowy beret zsuwa mi sie na oczy.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 17 lut 2007, 1:10

Berele Lewartow pisze:Jest ok 800 stron

No chyba faktycznie moherowy beret zsuwa ci sie na oczy bo stron jest dokładnie 374. No chyba ze w IV RP mamy cudowane rozmnożenie dzieki opatrzności bożej i wstawiennictwu wielkiego ojca dyrektora.

Czy ty czytałeś ten raport?
Bo wydaje mi sie ze chyba mielismy inne wersje ty tą z 800 stronami i trescia:
Berele Lewartow pisze:na tych stronach są zapisane nieprawidłowości działania WSI, które okazuje sie,ze nie zajmowały sie dokonca tym czym miały, naduzywajac swoich mozliwosci.
Ja zas znalazłem w raporcie duzo bzdur i oskarżen bez dowodów które byc moze w wiekszosci wymyslił sobie Antoni Macierewicz przy pomocy swojej spiskowej teorii dziejów.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 17 lut 2007, 10:19

czeher pisze:WSI bylo zapowiadane juz dawno, wtedy chyba jeszcze nie bylo nawet pomyslu usuniecie Dorna
Raport z tego co wiem, miał być wcześniej ujawniony, ale odkładali to.
Dorn podobno w styczniu złożył dymisje, a ogłosili to po kilkunastu dniach - jak już wiadomo było, że na danich raport bedzie ujawniony.
Może jestem przewrazliwiony, ale tak to widze. Może węsze wszedzie spisek, grę polityczną etc - jednak politycy dają mi powody, aby tak sadzić. Nic nie poradze.
Berele Lewartow pisze:ale gadanie ze tam nie ma nic jest głupie.
bo ja ogólnie za mądry nie jestem :?

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 17 lut 2007, 10:41

Dobra, moj bład, ale i tak specjalnie by sie nie napinał, szczególnie ze na forum nie ma osób które cały ten rapor by przeczytały.
Ja rozumiem,ze jesli ktos oczekiał sensacji na miare tego,ze Doda zatanczy z Maserakiem w Tancu z Gwiazdami to sie przeliczył.
Ale pisanie,ze tam nic nie ma, jak juz raz pisałem jest głupie, bo zajmowanie sie przez słuzby handlem bronia, rynkiem paliwowo-energetycznym, gospodarka czy mediami, w jakimkolwiek stopniu jest niewłasciwe, raport potwierdizł to co tak naprawde miał potwierdzic. Nieprawidłowosci w działaniu WSI.
Ale juz koncze, bo zaścianek jestem.

A jeszcze tylko jedno
fieldy pisze:Dorn podobno w styczniu złożył dymisje, a ogłosili to po kilkunastu dniach - jak już wiadomo było, że raport po chwili bedzie ujawniony.
Może jestem przewrazliwiony, ale tak to widze.
Podobno to ludzie prawicy sa podatni na teorie spiskowe.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 17 lut 2007, 10:50

Bardzo dobry komentarz podsumowujący cały ten raport o WSI. Warto też zauważyć date ukazania (dzień przed ujawnienim)
http://fakty.interia.pl/felietony/zarze ... icz,871433

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 17 lut 2007, 11:54

Berik pisze:PO juz sobie nie radzi z taka bezpardonowa walka.
Co ty nie powiesz. W jaki to sposób Platforma sobie nie radzi?
czeher pisze:Zreszta PO sama dziala no siebie destrukcyjnie
Kolejny, który wierzy w spiskową teorię dziejów, że Platforma już się kończy i nie jest w stanie jej pomóc. Skoro działaniem destrukcyjnym jest krytyka koalicji i dążenie do przejęcia władzy to naprawdę koniec jest już bliski. :roll:

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 17 lut 2007, 12:25

duch99 pisze:W jaki to sposób Platforma sobie nie radzi?
Jasne ze Platforma sobie nie radzi, po pierwsze przegrała wybory i parlamentarne i prezydenckie bo była słabsza w kampani wyborczej, za malo obicywal i nie chciała Polski solidarnej tylko liberanej a fe... a i jeszcze dziadek Tuska był w Wermahcie no i PO stoi tam gdzie kiedys stało zomo. Potem nie mogła sie dogadac z Pis i zamiast wspólrzadzic krajem została na lodzie(w opozycji). Od platformy odchodza jej czolowi politycy (np.Gilowska) itd. Platforma nie ma konkretnego programu a jej głowny cel to krytyka rzadu i odsuniecie Kaczynskich od wladzy a potem jakos to bedzie. Nie mozna tez zapominac o rozłamach w PO patrz sytuacja z Rokita i jego poparciem dla kandydata na prezydenta Krakowa.

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 17 lut 2007, 12:29

PO to juz nie jest ta sama partia, co chociazby przed wyborami prezydenckimi. Nie maja planu dzialania, Tusk sam nie wie czego chce i jeszcze dochodzi zamieszanie z chyba najbardziej konkretnym politykiem w calym sejmie- Janem Rokita. Platforma miala szanse zaatakowac, ale tego nie zrobila. Gdy ujawniono tasmy Beger, to Tuska bodajze przez tydzien nie bylo w ogole na wizji i nie udzielano z nim wywiadow. A to byla doskonala okazja na daniu pstryczka w nos Kaczorom. Tusk nie wie co robic. Dostal po dupie w wyborach prezydenckich i sejmowych i nie umie sie podniesc. PO nie ma planu dzialania. To nie jest ta sama partia, co chociazby 2 lata temu; zatrzymali sie w rozwoju.

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 17 lut 2007, 12:47

Berele Lewartow pisze:Ja rozumiem,ze jesli ktos oczekiał sensacji na miare tego,ze Doda zatanczy z Maserakiem w Tancu z Gwiazdami to sie przeliczył.
Problem polega na tym, ze te wielkie oczekiwania byly nakrecane przez sam PiS. Przypomnij sobie wywiad z premierem w Rzeczpospolitej, gdzie mowil o "Ubekistanie" i o tym, ze wlasnie dla tego dokumentu warto bylo zawrzec koalicje z LPRem i Samoobrona. Zreszta nie tylko on zapowiadal wielkie rzeczy. W podobnym tonie wypowiadali sie m.in pan Wassermann i pan Macierewicz, ktory twierdzil ze jest wrecz "porazony" tym co odkryl. I tak ta spirala sie nakrecala, a potem sie okazalo, ze z duzej chmury maly deszcz.
P.S. Z tego co slyszalem, to szykuje sie juz pierwszy pozew w tej sprawie - jesli Lech Kaczynski nie przeprosi Piotra Najsztuba za pomowienia zawarte w raporcie, to panowie spotkaja sie w sadzie :wink:

Zablokowany

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”