Prison Break - Strona 15

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
pablisso
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pablisso » 20 lut 2007, 23:17

berni pisze:ablisso napisał:
co moze powiedziec Franklin o Scofieldzie

Też się tak zastanawiam, bo w sumie skąd może wiedzieć co się z nim dzieje?
no mi przychodzi jedno na mysl- w "poprzednio w prison break" to bylo- ze Michael podawal Sucre nazwe forum, tylko ze poki co nic o tym forum nei wiemy... i dziwne, bo nic waznego to nnie bylo... ciekaiwe sie zapowiada wyjasnienie..

berni pisze:więc ciekawe co tam się kryje w tym nośniku...
nie pamietasz jak ojciec Michaela i Linca opowiadal to im? ze analityk skads tam nagral rozmowe prezydentki z jej bratem. i przeciez sam pope powiedzial- posluchajcie tego. ja mysle ze to mzoe byc to, ale znajac tworcow zaskoczą nas czyms ;)

Awatar użytkownika
limansky
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: limansky » 21 lut 2007, 0:33

Jedyne co może moim zdaniem Franklin, to zwabić Scofielda do siebie przez to forum. A tu będzie na niego czekać Mahone i reszta bandy zbója.

Odcinek dobry, wkońcu Bagwel odpuścił.

Awatar użytkownika
berni
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: berni » 21 lut 2007, 1:09

pablisso pisze:analityk skads tam nagral rozmowe prezydentki z jej bratem
A no może i tak...
limansky pisze:Jedyne co może moim zdaniem Franklin, to zwabić Scofielda do siebie przez to forum
OK, ale jak to sobie wyobrażasz? Że niby jak on ma go zwabić, jak skontaktować? Nie wydaje mi się, żeby chciał narobić koło dupy Michaelowi, bo po pierwsze przede wszystkim z tym forum C-Note nie ma nic wspólnego, bo przecież Michael dawał adres Sucre, a nie jemu... Więc wg mnie to będzie tak, że C-Note zrobi Mahone'a w balona, chyba, że coś z kosmosu wymyślą scenarzyści w wątku Scofield-C-Note, ale nie mam pojęcia co to może być. Ogólnie jakoś ten 'zły' kablujący C-Note do mnie nie przemawia...

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 21 lut 2007, 8:54

berni pisze:OK, ale jak to sobie wyobrażasz? Że niby jak on ma go zwabić, jak skontaktować? Nie wydaje mi się, żeby chciał narobić koło dupy Michaelowi, bo po pierwsze przede wszystkim z tym forum C-Note nie ma nic wspólnego, bo przecież Michael dawał adres Sucre, a nie jemu... Więc wg mnie to będzie tak, że C-Note zrobi Mahone'a w balona, chyba, że coś z kosmosu wymyślą scenarzyści w wątku Scofield-C-Note, ale nie mam pojęcia co to może być. Ogólnie jakoś ten 'zły' kablujący C-Note do mnie nie przemawia...

Ale Franklin też usłyszał tą rozmowę więc możliwe, że chodzi o to forum. a ja szczerze wątpię żeby Franklin nie wydał Michaela, za bardzo zależy mu na dobru żony i dziecka
limansky pisze:Odcinek dobry, wkońcu Bagwel odpuścił.
Aż szkoda mi się go zrobiło. Chłopak chciał założyć normalną rodzinę, ale był niestety seryjnym zabójcą i gwałcicielem, co nie działało na jego korzyść w oczach pani Hollander :D

Ciekawe jak tam sie Sucre ułoży z Maricruz. Coś mi się wydaje że to teraz on będzie pomagał Michaelowi, kiedy ten wpadnie w jakieś kłopoty. Na pewno Kima rozzłościli więc może być nie dobrze i jeszcze Sara nie wpuściła Kellermana do auta, co może się na niej zemścić, choć wątpię, bo główny bohater chyba nie straci ukochanej.

Awatar użytkownika
limansky
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: limansky » 21 lut 2007, 9:49

berni pisze:OK, ale jak to sobie wyobrażasz?
Scenariusze mam conajmniej 2. Pierwszy z nich jest taki, że C-note pisze na forum że potrzebuje pomocy (laptopa bracia juz mają ;)) i wrabia Scofielda. Drugi scenariusz to oczywiście kolejna niespodziewana sytuacja, C-note coś wymyśla i oszukuje Mahone'a (moim zdaniem bardziej prawdopodobne, choć mu bardzo zależy na rodzinie. Może znowu weźmie zonę i córkę i będzie uciekać?).

Moim zdaniem coś jeszcze stać się musi z Popem, bo Kim mu tak po prostu tego nie odpuści. A Kellerman? Pewnie ucieknie i będzie działał solo :wink:

Awatar użytkownika
pablisso
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pablisso » 21 lut 2007, 12:36

krzychu212 pisze:Ciekawe jak tam sie Sucre ułoży z Maricruz. Coś mi się wydaje że to teraz on będzie pomagał Michaelowi, kiedy ten wpadnie w jakieś kłopoty. Na pewno Kima rozzłościli więc może być nie dobrze i jeszcze Sara nie wpuściła Kellermana do auta, co może się na niej zemścić, choć wątpię, bo główny bohater chyba nie straci ukochanej.
Mysle ze z Sucre nie bedzie wielkich problemow, bochyba z pieniazkami nie bedzie mial klopotow, zaszyja sie gdzies i bedzie luzik, zalezy tylko czy za taksowka ruszyl poscig- tego nie widzielismy.

Co do Kellermana, chlopak sie ostro wkurzyl na nich i nie zdziwilbym sie jakby przeszedl na strone prezyentowej, lub dzialal na wlasna reke przeciwko niej. Kto widzial trailerek to wie o co chodzi ;) Karabin snajperski, Kim spisujacy miejsca odweidzin prezydentowej w 17 odcinku, bedzie sie dzialo.
limansky pisze:Scenariusze mam conajmniej 2. Pierwszy z nich jest taki, że C-note pisze na forum że potrzebuje pomocy (laptopa bracia juz mają Wink) i wrabia Scofielda. Drugi scenariusz to oczywiście kolejna niespodziewana sytuacja, C-note coś wymyśla i oszukuje Mahone'a (moim zdaniem bardziej prawdopodobne, choć mu bardzo zależy na rodzinie. Może znowu weźmie zonę i córkę i będzie uciekać?).
Ja mysle ze 1 scenariusz bardziej pasuje do Prison'a. Znowu napiecie, dramatyczna sytuacja, spotkanie falszywka... Jezeli tak bedzie to zaloze sie ze Michael zrobi tak ze C-Note pojdzie z nimi, a Mahone'a zgubia... Jedyne co wiemy to ze akcja bedzie zabojcza!

A jak sadzcie- serial sei skonczy teraz? Pomalu przeciez dochodzi akcja do kulminacyjnego momentu. Zdobyli nagranie, wiedza co i jak, juz jest blisko. w nastepych 5 odcinkach powinno sie wyjasnic o co chodzi i koniec. jak sadzicie powinni skaczyc juz serial?

Awatar użytkownika
Meczetinio
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Meczetinio » 21 lut 2007, 18:21

wedlug mnie nie bo wiem jak sie skończy (zakonczenie w stylu zagubeni czyli musi być ciąg dalszy)i chyba napewno będzie druga seria :D ogólnie serial jest świetny a jego popularnośc jest podobna do poppularności The OC czy LOST

The Game
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: The Game » 21 lut 2007, 18:47

....potrzebuje link do 17 odicnka 2 sezonu :) :) :)
najlepiej w calosci i zeby byl sprawdzony i dzialajacy :) :)
z gory dzieki :) :) :)
pzdr :twisted: :twisted: :twisted:
Visca El Barca

Awatar użytkownika
berni
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: berni » 21 lut 2007, 19:09

The Game pisze:potrzebuje link do 17 odicnka 2 sezonu
Znajdują się na poprzedniej stronie.

A tak przy okazji to przestańcie już z tymi prośbami o linki. Tu raczej powinniśmy się wypowiadać nt treści prisona, a nie o linki prosić. Czy to tak wielki problem wpisać w google 'Prison Break pl' albo co...?

A jesli to problem, to podam pierwszy i ostatni raz i mam nadzieję, że skończy się to wyskakiwanie z linkami, bo to już zaczyna denerwować. Przynajmniej mnie... Strona www.prisonbreak.blox.pl - tam jest forum i zawsze linki się pojawiają, nieraz przed 4 nad ranem... Linków zawsze jest dużo, więc problemów ze ściąganiem nie powinno być.

A tak przy okazji... Na jednej z polskich stron zobaczyłem, że najbliższe 2 odcinki odbędą się planowo, tzn co tydzień, a po 19. odcinku będzie ponad 1,5-miesięczna przerwa! Nie wiem czemu ma to służyć, ale może przeciągają tak, bo po prostu skończy się Prison po 22. odcinku drugiej serii? Może to właśnie będzie największe zaskoczenie? Wszyscy wiadomo spodziewają się przynajmniej 3. sezonu, ale te przerwy dają mi do myślenia, zwłaszcza, że już dosyć dużo się wyjaśniło. Co wy o tym sądzicie?

Awatar użytkownika
pablisso
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pablisso » 21 lut 2007, 22:51

No moze i to zapowiada koniec, ale rok temu tez tak bylo. przed ostatnimi odcinkami byla dosc duza przerwa. teraz tez po 13 byly az 2 miechy przerwy... Nie wiem czego tam sei dopatrywac, ale mysle ze jednak to co poweidzial tworca- P.Scheuring, ze odejdzie po 2 sezonie i ze Fox jak chce to moze krecic 3 napawa nas nadzieja... c

hociaz tekst z wikipedi mowi co innego: "Jak na razie nie ma potwierdzonych informacji o dalszych planach z serialem (po 2 sezonie), ale w jednym z wywiadów reżyser wspominał o 6 sezonach." Dziwne... Plotki mam nadzieje...

Wierze ze porazka z Lostem nie powtorzy sie, chociaz dla kasy robi sie rozne rzeczy ;/

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 21 lut 2007, 22:57

pablisso pisze:Wierze ze porazka z Lostem nie powtorzy sie
:lol:

2 sezon PB to straszna szmira przy 2 sezonie Lost, przy 3 zresztą też...bo Lost w przeciwieństwie do PB zawsze będzie niesamowicie wciągał :] ja każdy odcinek Lost oglądam z wielkim zaciekawieniem niezależnie od tego czy jest słaby czy nie...ostatnio oglądając PB chce mi sie spać przede wszystkim :]
17 odcinek taki dziwny...nudny był, ale zwroty wśród bohaterów (T-Bag cały, C-Note cały, Sara zamykająca drzwi przed Kellermanem) wprowadziły do serialu coś takiego, że zaczyna mi się podobać trochę bardziej :] Odcienk generalnie 6,5/10

Awatar użytkownika
berni
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: berni » 21 lut 2007, 23:07

Bonso pisze:2 sezon PB to straszna szmira przy 2 sezonie Lost, przy 3 zresztą też...bo Lost w przeciwieństwie do PB zawsze będzie niesamowicie wciągał Krzywy ja każdy odcinek Lost oglądam z wielkim zaciekawieniem niezależnie od tego czy jest słaby czy nie...ostatnio oglądając PB chce mi sie spać przede wszystkim Krzywy
17 odcinek taki dziwny...nudny był, ale zwroty wśród bohaterów (T-Bag cały, C-Note cały, Sara zamykająca drzwi przed Kellermanem) wprowadziły do serialu coś takiego, że zaczyna mi się podobać trochę bardziej Krzywy Odcienk generalnie 6,5/10
Zapatrzony tylko w Losta... Prison Break sucks...

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 21 lut 2007, 23:10

śmieszny post :lol:
mógłbym coś napisać na temat amerykańskich seriali, ocenić każdy z nich po kolei i ocenić który jest najlepszy, ale jakoś mi się nie chce, wolę być dla Ciebie dalej zapatrzony w Losta :] Przynajmniej do czasu kiedy będziesz umiał pomyślec nad tym co przeczytałeś...

Awatar użytkownika
berni
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: berni » 21 lut 2007, 23:33

No cóż Bonso... Odebrałem twojego posta tak a nie inaczej. Wychwalasz pod niebiosa Losta, który w opinii chyba większości co odcinek, to jest słabszy, a Prisona krytykujesz, podczas gdy zbyt wielu krytyków tego serialu nie ma (odnośnie drugiej serii). Według mnie drugi sezon Prisona jest dobry, chociaż przyznam, że nieznacznie bardziej podobała mi się pierwsza seria. Dla mnie ten komentarz
Bonso pisze:2 sezon PB to straszna szmira przy 2 sezonie Lost, przy 3 zresztą też...bo Lost w przeciwieństwie do PB zawsze będzie niesamowicie wciągał Krzywy ja każdy odcinek Lost oglądam z wielkim zaciekawieniem niezależnie od tego czy jest słaby czy nie...ostatnio oglądając PB chce mi sie spać przede wszystkim Krzywy
17 odcinek taki dziwny...nudny był, ale zwroty wśród bohaterów (T-Bag cały, C-Note cały, Sara zamykająca drzwi przed Kellermanem) wprowadziły do serialu coś takiego, że zaczyna mi się podobać trochę bardziej Krzywy Odcienk generalnie 6,5/10
jest śmieszny, bo ewidentnie forujesz tutaj Losta podając wg mnie jakieś badziewne argumenty.
Bonso pisze:Przynajmniej do czasu kiedy będziesz umiał pomyślec nad tym co przeczytałeś...
Wkurwiają mnie takie komentarze - co było takiego dziecinnego w mojej reakcji, bo rozumiem, że za taką ją traktujesz? Nie każdy musi się z tobą zgadać, a ty mnie NIE POUCZAJ i nie traktuj z góry.

Było, było.

Awatar użytkownika
pablisso
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pablisso » 22 lut 2007, 0:12

Bonso nie tylko dla berni'ego twoj post byl smieszny. naprawde ludzie ogladaja Losta 3 sezon juz z przywyczajenia, czy z glupiej ciekawosci czy nastepny odcinek to bedzie porazka... Ja tak patrze na to. Zawsze pierwsze czesci seriali, filmow i roznych produkcji sa lepsze. Matrix jest najlepszym przykladem. To ze twoje zdanie o prisonie jest takie to nie znaczy ze innych tez takie jest :]

Powiedz mi co bylo ciekawego w drugim sezonie losta oprocz paru ostatnich odcinkow? To ze ci z drugiego konca wyspy docierali przez 15 odcinkow do ekipy glownych bohaterow? Czy to ze pojawily sie nowe watki- jakies niedziedzie i zjawy (o ktorych przypadkowo zapomniano w koncowce i w 3 sezonie) czy to ze znaleziona nowa baze i to nic nie dalo? Co prawda watek z Eko i samolotem jest ciekawy, ale sory- szmira :)

2 sezon Prisona. Wieczna akcja, poscigi, niesamowite i przyznam przesadzone sytuacje... To sie liczy dla ludzi. A nie sezon losta ktory ciagnie sie jak flaki z olejem. Pamietam fajne stwierdzenie przeczytane tu na forum >>Fani Prisona mowia: "Kolejny dobry odcinek", zas fani Losta : " W koncu dobry odcinek"<< To jest prawda z ktora musisz sie zmierzyc i z ktora przed chwila przegrales :]

Nie wiem jak to u Ciebie z Lostem bylo, ale moi znajomi nie walili do mnei drzwiami i oknami jak mialem wszystkei odcinki 1 i 2 sezonu. A jak wszedl Prison to od dawna mam na dysku wszystko co sie ukazalo z Prisona i teraz tylko jak ktos spyta sie na gg czy przegram to mowei :"4 dvd z dostawa do domu i odbiorem osobistym". O Loscie nie ma mowy zeby tak bylo :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”