Liga Europy (zbiorczy) - Strona 18

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Kto wygra Ligę Europy 2019/2020?

United
0
Brak głosów
Inter
6
35%
Wolverhampton
1
6%
Sevilla
5
29%
Leverkusen
0
Brak głosów
Roma
0
Brak głosów
Getafe
0
Brak głosów
Eintracht
2
12%
Ktoś inny
3
18%
Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 15 gru 2006, 14:19

Ciekawe jak by Wisła zagrała z Tottenham jak by wyeliminowała Feyenrod ? Pewnie zostalibyśmy rozjechani :) może i dobrze że odpadliśmy po walce :) niż mielibyśmy sromotnie przegrać z Tottenhamem :P

Werder Brema – Ajax Amsterdam
dosyć ciekawa para, Werder jest jednak faworytem tego meczu jak i całego Pucharu pocieszenia :)

Była możliwość trafienia Werderu na Seville, czyli przedwczesnego finału :D

Obejrzał bym sobie taki meczyk i mam nadzieje że w finale spotkają się te drużyny bo zasłużyły na to :P

Awatar użytkownika
Balon
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Balon » 14 lut 2007, 13:26

No nie wiem czy Werder jest faworytem spotkania z Ajaxem, po tym co pokazali w ostatnich dwóch kolejkach Bundesligi skłaniałbym sie ku remisowi w tym spotkaniu.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 22 lut 2007, 11:47

dziś rewanże P UEFA.
Kilka pojedynków zapowiada się bardzo emocjonująco.

AZ, podejmuje Fenerbahce, w pierwszym meczu w Turcji padł wysoki remis 3:3. Teraz faworytem wydają się być gospodarze, ale kto wie co Turcy zaprezentują. Warto wspomnieć, ze AZ w lidze czeka cięzki pojedynek z Ajaxem w następnej kolejce.

Do Blackburn przyjezdza Leverkusen - przed tygodniem w Niemczech lepsi okazali się gracze Bayeru, którzy wygrali 3:2. Mecz był chaotyczny i goli mogło być wiecej. Anglicy wciąż osłabieni, ale zdeterminowani, w lidze bowiem nie walcza specjalnie o nic, więc mogą walczyć na 110% swoich możliwości.

Ajax podejmuje Werder, Niemcy zapewnieli już soboe praktycznie udział przed tygodniem u siebie, gdzie wygrali 3:0. Ale Ajax miał swoje okazje. Ciekawe jak to bedzie wyglądało dzisiaj. Mecz pokazuje ZDF, wiec szykuje się kolejny wieczór z europejskimi pucharami.
myślę, ze Werder spokojnie awansuje. Wystarczy, ze będą sie umiejętnie bronić, grać spokopjnie, bez nerwów i konsekwentnie - a to potrafią bardzo dobrze.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 22 lut 2007, 12:08

fieldy pisze:Ajax podejmuje Werder, Niemcy zapewnieli już soboe praktycznie udział przed tygodniem u siebie, gdzie wygrali 3:0
Ajax przechchodzi słabszy okres ostatnio tylko remis u siebie 2:2
A postawa obrońców Ajaxu tragiczna, mozliwe ze to wynik kilku kontuzji

IMO Werder gra na pewno dalej

fieldy pisze:Do Blackburn przyjezdza Leverkusen - przed tygodniem w Niemczech lepsi okazali się gracze Bayeru, którzy wygrali 3:2. Mecz był chaotyczny i goli mogło być wiecej. Anglicy wciąż osłabieni, ale zdeterminowani, w lidze bowiem nie walcza specjalnie o nic, więc mogą walczyć na 110% swoich możliwości

Ciekawy pojedynek to fakt myśle ze jednak Blackburn straty odrobi, w końcu to tylko jedna bramka, zaś Leverkusen jakoś w tym sezonie mnie nie przekonuje

fieldy pisze:AZ, podejmuje Fenerbahce, w pierwszym meczu w Turcji padł wysoki remis 3:3. Teraz faworytem wydają się być gospodarze, ale kto wie co Turcy zaprezentują. Warto wspomnieć, ze AZ w lidze czeka cięzki pojedynek z Ajaxem w następnej kolejce

AZ raczej an sto procent zagra dalej taka zaliczka 3 goli na wyjezdzie spokojnie im wystraczy, jakoś w turków nie wierze

Awatar użytkownika
spyrczak
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: spyrczak » 23 lut 2007, 11:15

Oto komplet wczorajszych spotkan Pucharu UEFA:

AZ - Fenerbahce - 2:2 => AZ
Blackburn - Bayer - 0:0 => Bayer
Nancy - Shakhtar - 0:1 => Shakhtar
Dinamo Bukareszt - Benfica - 1:2 => Benfica
Maccabi Haifa - CSKA Moskwa - 1:0 => Maccabi Haifa
Celta - Spartak - 2:1 => Celta
Newcastle - Waregem - 1:0 => Newcastle
Osasuna - Bordeaux - 1:0 => Osasuna
Panathinaikos - Lens - 0:0 => Lens
PSG - AEK - 2:0 => PSG
Parma - Braga - 0:1 => Braga
Sevilla - Steaua - 1:0 => Sevilla
Ajax - Werder - 3:1 => Werder
Rangers - Hapoel - 4:0 => Rangers
Espanyol - Livorno - 2:0 => Espanyol

Bylo kilka niespodzianek :P dla osobiscie najweiksza bylo odpadniecie Blackburn ktore myslalem bez problemu wygra choc 1:0 na swoim boisku no ale jak widac nie taki Bayer slaby :P oraz Nancy ktore przeciez na swoim boisku gra bardzo dobrze, podobno :P AZ z bieda ale jakos im sie udalo przejsc dalej, a Werder malo co aby odpadl z zawodzacym poraz kolejny w Europie Ajaxem ;)

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8782
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 23 lut 2007, 11:29

I jak sie okazalo, przeciwnicy Wisly w grupie odpadli :lol: Okazuje sie, ze mieli najlatwiejsza z mozliwych grup :wink: A Szachtar gra dalej :P Wiem, ze takie porównania sa troszke na wyrost, gdyz mecz meczowi nie rowny, ale jednak :P

Nikt tego chyba nie zauwazyl, ale w UEFA znowu slabo spisuja sie wloskie druzyny. Juz wszystkie ekipy odpadly z rozgrywek.

Awatar użytkownika
Lelinho73
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lelinho73 » 23 lut 2007, 11:36

Pary 1/8 finału:
Newcastle-Alkmaar
Maccabi Hajfa-Espanyol
Rangers-Osasuna
Braga-Tottenham
Sevilla-Szachtar
Lens-Bayer
PSG-Benfica
Celta-Werder

Musiek
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Musiek » 23 lut 2007, 13:14

Lelinho73 pisze:Newcastle-Alkmaar
Tutaj postawiłbym na Newcastle. Ostatnio nie zawodzą i daje im większe szanse niż Holendrom.
Lelinho73 pisze:Maccabi Hajfa-Espanyol
Tutaj ze wskazaniem na Espanyol, choć Maccabi też ma spore szanse. Jednak postawiłbym na Espanyol.
Lelinho73 pisze:Rangers-Osasuna
Tutaj myślę, że Rangersi wyjdą zwycięsko. Ostatino brytyjska piłka góruje nad hiszpańską, a poza tym Osasuna to słaba drużyna.
Lelinho73 pisze:Braga-Tottenham
Tutaj Tottenham ewidentnie. Drużyna, która jest w stanie rywalizować z czołówką w Anglii spokojnie sobie poradzi z Bragą.
Lelinho73 pisze:Sevilla-Szachtar
Bardzo ciekawa para. Obie drużyny prezentują bardzo dobry poziom. Myślę, że bedzie zacięte widowisko, z którego zwycięsko wyjdzie Sevilla.
Lelinho73 pisze:Lens-Bayer
Hmmm. Ostatnio gra Bayeru zaczyna mi się podobać. Lens jest w dobrej formie. Kolejne, myślę, wyrównane spotkanie, ale postawiłbym na Niemców.
Lelinho73 pisze:PSG-Benfica
Tu większe szanse daję Benfice. PSG słabiutko w Ligue, w Uefa lepiej, ale mimo wszystko Benfica to doświadczona druzyna, która zapewne mierzy w czołowe lokaty w Uefa. Sądzę, że Benfica awansuje.
Lelinho73 pisze:Celta-Werder
Tutaj Werder sobie spokojnie poradzi. Celta to nie jest drużyna na poziomie Werderu, a Bremeńczycy prezentują poziom światowy.

Co do finału to dobry byłby Sevilla - Werder i myślę, że te dwie drużyny prezentują obecnie najlepszy poziom i są głównymi faworytami do zdobycia Pucharu Uefa.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 23 lut 2007, 15:48

:shock: 4 ekipy La Liga graja nadal, najwiecej... Moze to zaden wyznacznik, ale milo to widziec. 3 z nich to faworyci swoich par, przynajmniej wg. mnie, najmocniejszego rywala dostała, ale powinna sobie takze poradzic. PSG sie odradza, na dobre im wyszła zmiana trenera. PSG-Benfica i Newcastle -Alkmaar to najciekawsze pary.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 23 lut 2007, 16:11

raczeywiscie dobrze idzie Hiszpanskim druzyna w UEFA w tym roku. Moze znowu puchar ich bedzie? :D

Osobiscie to uwazam, ze puchar zdobedzie ktos z dwojki Sevilla - Werder.

Ale oczywiscie moze sie zdarzyc jakis czarny kon rozgrywek :)

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 23 lut 2007, 16:34

Nom tak jak Jarzinho pisal, Newcastle-Alkmaar i PSG-Benfica to najciekawsze pary. Osobiscie to w tej edycji pucharu UEFA kibicuje Newcastle. :wink: Mysle, ze dadzą rade z Alkamaar.
Tottenham tez latwo miec nie bedzie. :twisted:
Pojedynek Lens- Bayer tez dosc ciekawy. Espanyol latwo miec nie bedzie. Myslalem, ze CSKA zgasi to Maccabi Hajfa, ale nie dali rady.

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 23 lut 2007, 17:02

Dwa niemieckie zespoly na tym etapie, ladnie. I jeszcze oba maja spore szanse na awans do kolejnej rundy. Bayer w rundzie rewanzowej radzi sobie nie za dobrze, przegrywajac az 3 mecze w 5 kolejkach. Zajmuja dopiero 8. miejsce, ale w Europie idzie im duzo lepiej. Moga powalczyc z Lens.

Werder natomiast wylosowal latwiejszego przeciwnika niz Aptekarze. Tylko ze Brema moze miec problem. Ostatnio w lidze graja bardzo zle, z Ajaxem na Amsterdam ArenA tez nie zaprezentowali sie dobrze [bylo duzo sytuacji bramkowych z kontr, ale w obronie bardzo niepewnie]. Awansowali tylko dzieki czerwonej kartce Lindenbergha, ktora Holender otrzymal juz na poczatku spotkania na Weserstadion. Szanse na pokonanie Celty nawet w obecnej formie Werder ma duze, jednak jezeli mieza w wygranie Pucharu UEFA, to na pewno ich gra musi ulec znacznej poprawie. I mam nadzieje, ze tak sie stanie.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 08 mar 2007, 13:46

Pora na pierwsze mecze 1/8 finału.
Kilka meczów zapowiada się bardzo ciekawie.

Wyrównany mecz będzie we Francji pomiedzy Lens i Bayerm Leerkusen. Niemcy nadspodziewanie dobrze poradzili sobie z Blackburn. Francuzi grają pierwszy mecz u siebie. Byc może będą w stanie czymś zaskoczyć gości, pewne jest, że będą musieli wygrać, aby myśleć o awansie, gdyż Bayer u siebie raczej nie przegra.

Newcastle - AZ
Anglicy zagrają bez kilku waznych graczy, m.in bez Owena, Moore'a, czy Babayaro. Do gry wracają natomiast Emre i Duff, więc bedzie kim grać. Stawiam na Anglików w tym meczu.

Celta - Werder
jeden z głownych faworytów do końcowego triumfu, czyli Werder w meczu z Ajaxem [w rewanżu] nie zachwycił. Dziś nie zagra kilku kluczowych graczy: Frings, Borowski, Klasnic i Baumann. W hiszpanii na pewno łatwo ne bedzie, ale myslę, że powinni remis wywalczyć.

PSG - Benfica
Mecz transmituje DSF o 20:45
W ekipie gospodarzy nei zagra Yepes, a ekipie gości - Rui Costa. PSG ostatnio obniżyło loty, ale gra u siebie. Stawiam na remis - losy dwumeczu rozstrzygna się w rewanżu.

Braga - Spurs
Podopiecznie Jol'a bedą osłabieni. Nie zagrają: King, Assou-Ekotto, Mido. Ale to nie powinno jakoś znacznie wpłynąć na grę Kogutów, bez Kinga grają od dawna, Mido ma kto zastąpic, bo grać może Keane i Berbatov, a Ekotto głownie przeszkadza na boisku.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 08 mar 2007, 21:55

fieldy pisze: Newcastle - AZ
Ten mecz wybrałem i nie zawiodłem się. Bardzo ciekawa pierwsza połowa. 5 bramek, kilka ciekawych akcji z obu stron, ale to oczywiście Newcastle dominowało. Piękne sztuczki Duffa, raz magicznie zagrał Sibierski. Ładne spotkanie w wykonaniu Martinsa. Nie spodziewałem się aż tak dobrej gry angielskiego teamu. Najlepszy ich mecz jaki widziałem w tym sezonie. Naprawdę mi zaimponowali.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 09 mar 2007, 7:39

RC Lens - Bayer Leverkusen 2:1 (1:0)
Bramki: Olivier Monterrubio (17 min.), Daniel Cousin (70 min. - karny) - Karim Haggui (51 min.).

Maccabi Hajfa - Espanyol Barcelona 0:0

Newcastle United - AZ Alkmaar 4:2 (4:1)
Bramki: Gretar Rafn Steinsson (8 min. - sam.), Kieron Dyer (21 min.), Obafemi Martins - dwie (23 i 37 min.) - Szota Arweładze (31 min.), Danny Koevermans (73 min.).

FC Sevilla - Szachtar Donieck 2:2 (1:1)
Bramki: Marti (8 min. - karny), Enzo Maresca (88 min. - karny) - Tomas Huebschman (19 min.), Matuzalem (60 min. - karny).

Celta Vigo - Werder Brema 0:1 (0:0)
Bramka - Hugo Almeida (84 min.).
Sędziował: Robert Małek (Polska).

Paris St. Germain - Benfica Lizbona 2:1 (2:1)
Bramki: Pedro Pauleta (36 min.), Pierre-Alain Frau (41 min.) - Simao Sabrosa (9 min.).

Glasgow Rangers - Osasuna Pampeluna 1:1 (0:1)
Bramki: Brahim Hemdani (90 min.) - Raul Garcia (17 min.).

SC Braga - Tottenham Hotspur 2:3 (0:0)
Bramki: Paulo Jorge (76 min.), Ze Carlos (81 min.) - Robbie Keane - dwie (57 i 90 min.), Steed Malbranque (72 min.).

Też obejrzałem spotkanie NU-AZ i Anglicy pokazali kawał dobrego futbolu. Szczególnie dobry był Oba Martins, w pierwszej połowie wykańczał akcję, w drugiej ... wziął się za rozgrywanie. Jak nie on :p i nieźle mu to nawet wychodziło. Dość zaskakujący remis Sevilli u siebie z Szachtarem, który stracił przecież mózg drużyny Tymoszczuka i bramkarza Pletikose. Najlepszy wynik osiągnął natomiast Tottenham wygrywając na wyjeździe i pakując 3 bramki Bradze. Do dobrej dyspozycji wraca chyba Werder, ostatnio zaczeli lepiej grać w BL, teraz wygrywają w UEFA. Znów są głównym faworytem do końcowego zwycięstwa.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”