Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 416

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
29%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
43%
Zatrudnienie Mourinho
2
14%
Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 27 lut 2007, 23:46

rkoeman pisze: z calym szacunkiem ale gago jest srednim pilkarzem.
Z calym szacunkiem, ale sadzisz tak na podstawie tych 2 miesiecy, ktore spedzil w Madrycie :?: Wiem, ze jestes uprzedzony do poludniowo amerykanskich talentow, ale poczekajmy jeszcze z ocenami. Moze wlasnie okaze sie pilkarzem, ktorego Real potrzebuje.
Jarzinho pisze:Cesc nie jest DM i neistety nie jest, az tak mocno nastawiony ofensywnie.
Dokladnie, a nam wlasnie potrzeba typowego ofensywnego pomocnika. Dlatego mam watpliwosci, czy warto wydawac 30-40 baniek (bo o takiej cenie mowi sie w przypadku Hiszpana) za pilkarza, ktory jest "kims pomiedzy". Jesli jednak w operacje wlaczony zostalby Baptista, to jestem na tak :wink: IMO nie powinien on byc jednak naszym priorytetem.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 28 lut 2007, 7:55

to kto powinien byc waszym priorytetem? ze sie z ciekawosci zapytam?

co do gago - tu nie chodzi o uprzedzenie ale o to jak pilkarz gra. koles przez 2 miesiace nei pokazal dokladnie niczego. rpzed nim do europy trafili pilkarze ktorzy potrafili chociaz blysnac a nie notowac w kazdym meczu po 10 strat. giovanni, denilson, assuncao, jrr, etc, etc

oni potrafili pokazac cos co pozwalalo ludzic sie ze beda swietni badz po prostu stali sie niezlymi pilkarzami. gago tego jak na razie nie pokazal i nie zanosi sie by pokazal

o ile wiem to koles nie gral w zadnej mlodziezowej reprezentacji argentyny (kieruje sie slowami komentatora na sky sports) i dopiero niedawno debiutowal w pierwszej reprezentacji. to o czyms wg mnie swiadczy.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 28 lut 2007, 11:03

rkoeman pisze:o ile wiem to koles nie gral w zadnej mlodziezowej reprezentacji argentyny
rkoeman Gago zagrał 12 meczów w Argentyńskiej kadrze U-20

2003
August: Member of the Argentinean team that reached the FIFA U-17 World Championship semifinals in Finland.
2005
July: Helps Argentina claim their 5th FIFA World Youth Championship.
Doszedł z U-17 do pół-finału Fifa World Cup U-17
I wygrał razem z Argentyną Mistrzostwa Świata do lat U-20

rkoeman pisze:oni potrafili pokazac cos co pozwalalo ludzic sie ze beda swietni badz po prostu stali sie niezlymi pilkarzami. gago tego jak na razie nie pokazal i nie zanosi sie by pokazal
wg. mnie jestes zbyt sceptyczny w stosunku do Fernando daleko mu do tego co pokazywał w Argentynie ale dajmy mu jeszcze czas.

rkoeman pisze:to kto powinien byc waszym priorytetem? ze sie z ciekawosci zapytam?
Shuster / Michel jako trener

Alexis, Xabi Alonso,Diego Milito, Pepe z Porto (chodzą takie plotki)

jack-sub
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jack-sub » 28 lut 2007, 11:28

Pomijając już brak typowego mediapunto, to właśnie ktoś "pomiędzy" przydałby się Realowi. Ktoś, kto potrafi płynnie z obrony przejść do ataku, rozrzucić piłkę po bokach, zagrać za plecy obrońców. Ktoś, kto organizuje grę od tyłu. Zawodnik, jakim w Milanie jest Pirlo, Liverpoolu Alonso, Barcelonie Xavi, Iniesta lub Deco, Arsenalu Cesc.
Ktoś, kto na ofensywnego pomocnika będzie pracował i dostarczał mu dobrych piłek.

Standardowo, każdego dnia na asie można przeczytać o nowych piłkarzach, którymi interesuje się Real. Dzisiaj padło na Pepe.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 28 lut 2007, 11:29

czyli zle mowili na ss (dziwilem sie ze tak mowili i wydawalo mi sie to dosc dziwne)

co do mojego nastawienia - jestem nastawiony sceptycznie. z prostej przyczyny - odkad interesuje sie pilka hiszpanska gago jawi mi sie jako jeden z gorszych zakupow z lig zza oceanu. powaznie. stawiam go na rowni z geovannim. na razie nie pokazal totalnie nic. co gorsze blokuje miejsce w skladzie wychowankom realu ktorzy na pewnonie byliby slabsi. do tego za taka kase mozna bylo kupic kogos duzo lepszego z europy. w samej lidze hiszpanskiej mozna bylo wyjac de la pene za 5 milionow i z marszu bylby w stanie pomoc druzynie

nie wiem jak uwazasz ale wg mnie capello poleci od razy jezeli real nie przejdzie bayernu. nie bedzie sensu go trzymac. jedyne co wtedy moze sie stac to pogorszenie atmosfery w druzynie. jezeli uda mu sie awansowac czeka was meczarnia do konca sezonu. a pozniej tak czy siak nowy trener. najlepiej wyglada schuster ale pewnie pojawia sie inni kandydaci. mlodych i zdolnych trenerow nie brakuje. tak jak i naprawde solidnych i tanich pilkarzy z ligi holenderskiej, portugalskiej i francuskiej. do tego rynek hiszpanski bez napinania sie na wielkie gwiazdy klubow takich jak sevila bo kosztuje to za duzo kasy

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2416
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 28 lut 2007, 11:49

rkoeman pisze:to kto powinien byc waszym priorytetem? ze sie z ciekawosci zapytam?
Na to pytanie musi sobie odpowiedzieć trener. Nie zarząd, tylko trener i nie ważne czy to będzie Capello czy ktokolwiek inny. Do mercato jeszcze daleko i trzeba się skupić na dograniu tego sezonu i...wywalczyć awans do CL :!: W innym przypadku nie mamy co nadmiernie kombinować z transferami bo klub poniesie spore straty finansowe.

Chcemy dalej dopiero budować drużynę więc plan musi być przemyślany. Puki co nasz zarząd wywnioskował - wydać jak najwięcej kasy na paru dobrych zawodników, a potem się pomyśli :P Dla takiego rozumowania mówimy głośne i stanowcze - NIE!!!
Najpierw trzeba pomyśleć, a potem działać :!:

Trzeba sobie ustalić plan działania. Taktykę dobiera się pod zawodników, nie na odwrót. Nieco inaczej może to jednak wyglądać, kiedy ci piłkarze dopiero są w planach i nie ma pewności czy w ogóle coś z tego będzie. Przecież tak jak kobieta może poronić albo urodzić martwe dziecko, tak samo transfer może nie dojść do skutku pomimo usilnych nieraz starań :P Przykra sprawa, ale nie nierealna. Real ma z tym pewne doświadczenia z lata.

Czyli musimy wiedzieć co ma być siłą po bokach boiska, co ma być siłą w środku pola. Skrzydłowi czy boczni obrońcy, a może jedno i drugie? Przybycie skrzydłowych jest jednak równoznaczne z niewypełnieniem planu na środku pomocy, czyli może lepiej tylko obrońcy bez żadnego Cristiano Ronaldo, czy Manciniego? Na środek też trzeba mieć kilka opcji bo nie ma, że ktoś powie chcę tego czy tamtego i go ma. Przecież znamy niedawne zonki, co nie :P I co ważne trzeba też wiedzieć czy ma to być zawodnik typu mózg bądź łącznik pomiędzy pomocą i atakiem czy może właśnie ktoś w stylu Cesca (nie sugeruję tu akurat jego. To wymysły prasy :P ) i wtedy linia środkowa z większą równowagą, bez wyraźnego lidera :?: I te wątki, problemy, a potem rozwiązania można snuć bez końca, czyli pointą niech będzie...itd. :P

Ja niczego nie narzucam, nie sugeruję. Raz, że nie mam wpływu na klub, a dwa, że wszystko zależy od wizji trenera i jego przemyślanego - oby -planu :wink:

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 28 lut 2007, 12:04

rkoeman pisze:wychowankom realu ktorzy na pewnonie byliby slabsi
i tu sie zgodze, niestety blokuje na chwile obecną wątpie by był lepszy od De La Reda a można i było Estebana Granero spróbować :oops:

rkoeman pisze:nie wiem jak uwazasz ale wg mnie capello poleci od razy jezeli real nie przejdzie bayernu. nie bedzie sensu go trzymac
cieżko powiedzieć, przedewszyskim myśle ze z Getafe Real bedzie miał trudne zadanie, nie wiem czy przeskoczym coś ponad remis.

wg. mnie CApello powienien polecieć był po meczu z Levante nowy coach miałby na coś czas a tak nie ma sensu go zwolnić po meczu z Getafe bo zaraz LM a potem Grand Derby

rkoeman pisze:jedyne co wtedy moze sie stac to pogorszenie atmosfery w druzynie

atmosfera jest fatalna i tak, nie na linii gracze inni gracze (jak to było w poprzednich latach) ale na linii trener - reszta drużyny : Reyes,Robinho, Emerson, Pavon, MEija to na pewno niezadowoleni gracze a w przeszłosci złość manifestowali Cassano, Diarra

rkoeman pisze: jezeli uda mu sie awansowac czeka was meczarnia do konca sezonu
jeśli uda sie mu awansować, to na Real czeka z 20 drużyn lepszych od Bayernu i lepszych obecnie od Realu, przejście o runde dalej w LM to żaden sukces. Za Vincete del Bosque nie wypadaliśmy poza 4 najleszpszych.

przejdziemy Bayern; wylosujemy Lyon, Man UTd, Arsenal, Milan czy też Inter bądz Valencie i nie widze nas dalej

rkoeman pisze:a pozniej tak czy siak nowy trener

a moze i nowy dyrektor sportowy bo Mijatovic wyraznie zbładził

rkoeman pisze:najlepiej wyglada schuster ale pewnie pojawia sie inni kandydaci. mlodych i zdolnych trenerow nie brakuje
Schuster`a chciałCalderon przed sezonem ale przystał na pomysł Mijatovica czyli na Capello

Powiem tak sezon raczej dla nas skonczy sie za tydzien (Getafe-Bayern-Barcelona) i znów w MAdrycie zacznie sie lamęt, bedą sądy nad Calderonem zwolni sie Capello będzia pomysł na C. Ronaldo itp 'galacticos' i znów od nowego sezonu sie zacznie

a tak na marginesie C.Ronaldo w Realu MAdryt mówie stanowcze - NIE :!:
tak samo jak kazdemu transferowi powyżej 35mln ojro (np. Cesc)
mamy kilkunastu baaardzo utalentownych wychowanków, jest masa dobrych i świetnych piłakarzy duzo tańszych

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 28 lut 2007, 12:17

vakabayashi pisze: Estebana Granero spróbować
Puki co jak tak patrzę na mecze rezerw niczym szczególnym mnie nie porwał. Nie widzę dla niego miejsca w pierwszej drużynie. Przynajmniej na dzień dzisiejszy :P

pozwoliłem sie na chwilę ujawnić, coby klapsa wymierzyć :wink: // fieldy

No wiesz i teraz mam czerwoną pupę przez Ciebie świntuchu :naughty: // RealFan
Ostatnio zmieniony 28 lut 2007, 12:42 przez Kluchman, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 28 lut 2007, 12:38

a torresa widziales? tez nie. a jakos sobie radzi. lepiej niz wszystkie nowe wynalazki razem wziete. druzyna rezerw nie jest do tego by walczyc o czolowe miejsca 2 ligi a jedynie jest zapleczem pierwszego zespolu

mysle ze spokojnie znalazlby sie pilkarz mogacy grac z podobnym skutikiem jak gago. ale nie kosztowalby takiej kasy

w barcelonie b gra np niejaki crossas. koles ktory jest typowym pomocnikiem szkolki barcelony czyli potrafiacy grac jak guardiola/arteta/xavi/iniesta/de la pena

myslisz ze koszotwalby krocie?

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 28 lut 2007, 12:52

rkoeman pisze:druzyna rezerw nie jest do tego by walczyc o czolowe miejsca 2 ligi a jedynie jest zapleczem pierwszego zespolu
No co Ty powiesz :o

Wyraziłem swoją subiektywną opinię na temat Granero. Tyle. Ale Ty musiałeś zaraz wyjechać z teoriami o roli rezerw :lol:
O Torresie wcześniej się nie pisało bo powiedzmy sobie szczerze, czy był nam potrzebny boczny obrońca? Dopiero kontuzje spowodowały, że trzeba było kogoś spróbować. Wykorzystał swoją szansę to pozostał w drużynie. Kilku innych piłkarzy też parę razy zagrało i zapewne jeszcze zagra. Ale! Nie uważam aby De la Red czy Nieto prezentowali się lepiej niż Gago. Również niewiele wnosili. No Ruben zabłysnął zdobyciem ładnej bramki ze słabą Eciją. Także jedynym argumentem przeciwko Gago na tle wychowanków na tą chwilę jest wyłącznie to ile kosztował. Nie można prognozować jak jeden z drugim radziłby sobie w wyjściowym składzie z drużyną z La Liga. Jeśli jednak przykładowy Granero wcale się szczególnie nie wyróżnia w Castilli to co przemawiałoby za jego grą w pierwszym zespole na dzień dzisiejszy?

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 28 lut 2007, 13:11

RealFan pisze:Jeśli jednak przykładowy Granero wcale się szczególnie nie wyróżnia w Castilli to co przemawiałoby za jego grą w pierwszym zespole na dzień dzisiejszy?

RealFan

Cesc Fabregas przymierzany do Realu MAdryt z Arsenalu za prawie 30 mln euro czym sie wyróżniał w Barcelonie B :?: Zdobył z nią LM:?: Nie.Wyrózniał się talentem tak samo jak Granero.W Barcelonie szanys nie dostał w Arsenalu :arrow: tak.

Zauważył go Wenger dał mu szanse i dziś marzy o nim Real, ile wtedy kosztował Fabregas realnie patrząc 1mln euro 2,3,4 mln euro :?:

To nie sztuka kupić piłkarza o którym wszyscy wiedza ze gra super i dać za niego 20-30 mln(C.Ronaldo) ale sztuka kupić pilkarza gdy ma 13 lat za 10 tys euro, wychować go i sprawić by stał sie liderem zespołu (np. Raul, Błaszczykowski) :arrow: tego dziś Real nie robi i nie ma widoku by robił w najbliższym czasie i dlatego m.in cierpi na brak sukcesów

W najlepszych latach Real nie trwonił 20mln euro na nie sprawdzone 'przyszłe' gwiazdki a kupował zawodników mogących od razu decydować o sile drużyny - Redondo, Panucci, , Solari, McMananan, Morientes, Suker, Mijatovic itd.

RealFan pisze:Nieto
jego je presja, poza tym szanse dostał tylko dzieki ciezkiej pracy jak wykonwyał na treningach, bo to gracz Realu C

Krytyke zakupu Gago kosztem wychowanków robił nawet Del Bosque mówiąc ze Real ma w druzynie młodzieżowej zawodników na takim samym bądz lepszym poziomie.

Nie mówie ze Gago to zły pomysł ale akurat szansa takim graczom jak Granero, De La Red ,Mata, B. Valerjo sie należy

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 28 lut 2007, 13:12

ale nie chodzi o to. jaki byl sens kupowania gago juz teraz skoro ja, kibic z polski, bylem pewien ze realu nie zbawi? za taka kase mozna bylo miec pilkarza ktory pomoglby realowi juz teraz. jezeli nie daloby sie takiego kupic lepiej chyba ogrywac jakiegos wychowanka bo okaze sie ze przyjdzue nowy trener i gago zostawnie oddany do zaragossy albo innej osasuny

w tym problem - kupowac w zimie nieogranych pilkarzy wiedzac jaka jest sytuacja w kadrze to skrajny debilizm i nachalna proba mydlenia oczu socios. dosc nieudana.

higuian, gago i marcelo kosztowali naprawde wielka kase. a okazuje sie ze w druzynie rezerw jest torres ktory nie gra od nich gorzej. ba, gra lepiej.

o czym do zle swiadczy? o polityce klubu a raczej jej braku. nerwowe ruchy ktore daja wielkie nic. podczas gdy durny munitis dalby teraz realowi wiecej niz gago (przyklad specjalnie od czapy)

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 28 lut 2007, 13:31

vakabayashi pisze:Cesc Fabregas przymierzany do Realu MAdryt z Arsenalu za prawie 30 mln euro czym sie wyróżniał w Barcelonie B
Nie powiem Ci, bo nie widziałem żadnego spotkania rezerw Barcy, a już tym bardziej z Cesciem w składzie.

Szansa konkretnym graczom się należy, jednak nie może to być hop siup bo stawiamy na wychowanków. Wprowadzenie każdego z nich do zespołu nie może brać się z własnego widzi mi się bo taką mamy filozofię. Jak gość pokaże co trzeba to szansę dostanie i to jest oczywiste. Soldado pokazał dobrą skuteczność to zrobił awans sportowy i być może jeszcze się w Realu zadomowi. Popatrz na Juanfrana i Balboę...Czy oni pokazują coś wartego uwagi w Primera Division :?: Jurado się wybijał to też jest już w Atletico, ale trzeba zaznaczyć - jako rezerwowy. Teraz jest w pierwszym składzie częściej bo kontuzje wykluczyły Maxiego i Petrova. No i Real przecież może go wykupić. Skoro nie mieścił się do pierwszej drużyny to niech gdzie indziej się pokaże. A co dopiero Granero, który nawet szczególnie się nie wyróżnia na tle reszty zawodników rezerw. Borja Valero też już chyba grał w Mallorce (?) Wyróżniał się, pokazał swoją przydatność do pierwszej drużyny Realu :> De la Red i Mata to już dość głośne nazwiska kiedy się mówi o Realu. Nie ma sensu dalej o nich dyskutować.

Popatrz na obecną Castillie. I wiesz co? Głośno jest o Macie, Beuno, a tak naprawdę (przynajmniej moim zdaniem) lepiej prezentuje się od nich Adrian Gonzalez. Co nie oznacza wcale, że musi zaraz wejść do pierwszej drużyny kiedy na dobrą sprawę nie ma wniej dla niego miejsca. Sam wiesz ilu i jakich miałby konkurentów. Popatrz teraz na obronę. Ktoś się tam wyróżnia? W sumie to jeden zawodnik przykłuł nieco moją uwagę...Sergio Sanchez (czy jak mu tam)...zaglądam mu w metryczkę, a tam wypożyczony z Espanyolu :P Co więcej Real chce go wykupić - cena 3 mln euro, a na Montjuic zagrał może ze trzy czy cztery spotkania w tym sezonie.

Widzisz rkoeman wreszcie zacząłeś mówić konkretnie o co Ci chodzi. I tu masz rację, że kupienie kogoś sprawdzonego w Europie i to być może nawet sporo lepszego byłoby wyjściem z sytuacji dużo prawidłowszym niż młokosy w Ameryki. Tylko drużynę "na dziś" chcieliśmy zrobić latem. Niestety pomysły okazały się zbyt ambitne i mało realne. Mimo to przyszło kilku doświadczonych graczy mających stanowić o sile od zaraz i co? mały niewypał :P Dlatego pewnie zrodził się ten pomysł z młokosami. Pożyjemy zobaczymy co dalej. Teraz zapowiadane są transfery z Europy, zawodników z renomą. Byleby nie było kolejnego zonka :roll:
Ostatnio zmieniony 28 lut 2007, 13:42 przez Kluchman, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 28 lut 2007, 13:41

wiesz gdzie wyplynal talent cesca? podczas meczow mlodziezowek (roznych kategorii) i turniejow juniorskich (nie podczas gry w druzynie rezerw - tam sie tylko uczyl grac w pilke i pracowal na kondycja) - teraz przypomnij sobie jaka furore robili ostatnio pilkarze grajacy teraz w castilli

brakuje im czegos do cesca w ich wieku? nie. tez sie wyrozniaja. tak jak wyroznia sie krkic w barcelonie

przeciez w pierwszej lidze hiszpanskiej grac ponad 50 wychowankow realu (poza samym realem) wiec cos jest nie tak jak dla mnie

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 28 lut 2007, 13:59

Dobra, ci zawodnicy co ostatnio zrobili taką furrorę:
:arrow: Javi Garcia - dostał parę szans, obecnie od dłuższego czasu leczy poważny uraz.
:arrow: Mata - sytuacja klarowna i wszystkim znana. Powinien dostać szansę, aczkolwiek gra na lewym skrzydle, czy jak kto woli na lewym ataku (bo to nie klasyczny skrzydłowy), gdzie konkurencja jest duża. Zważywszy na słabą formę Reyesa i Robinho Capello powinien go jednak jakiś czas temu wprowadzić. Teraz doszedł mu jeszcze Cassano więc sytuacja Juana jeszcze bardziej się komplikuje. Warto odnotować, że często jest zmieniany przez Michela.
:arrow: De la Red - wszystko jasne. Emerson nie wyleci z kadry, więc młody Hiszpan w niej się nie znajdzie. Mimo to dostał kilka okazji do zaprezentowania się. Wypadł przyzwoicie, jednak nic powalającego na kolana nie pokazał. Zapewne jeszcze pojawi się w pierwszej drużynie do końca sezonu.

Kogoś pominąłem z tych wyróżniających się :>
rkoeman pisze:przeciez w pierwszej lidze hiszpanskiej grac ponad 50 wychowankow realu (poza samym realem) wiec cos jest nie tak jak dla mnie
:spoko: Tylko ilu z nich mogłoby grać w Realu Madryt? Kilku owszem by się znalazło, jednak nie przesadzajmy bo Real to nie Racing czy inna Tarragona :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”