Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 275

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 24 lut 2007, 15:06

Już jutro 25 kolejka Calcio. Gramy w Cosenie z ... Catanią. Wszystko przez niedawne wybryki fanów rywala. W pierwszej rundzie wygraliśmy 2-1 po golach Stankovica, dla Catani trafił Mascara. Co ciekawe gospodarze jutrzejszego spotkania nie wygrali jeszcze w 2007 roku. Skład Interu jest wyjątkowo ciężki do wytypowania. Wszystko przez kontuzje Vieiry i Cambiasso + zawieszenie Dacourta. Do tego po meczu LM podobno niektórzy mają drobne urazy i Mancini zechce ich oszczędzić (Matrix, Crespo). Ba, jeden z włoskich portali podał, że nawet Grosso może wystąpić jako ... ofensywny pomocnik :lol: No to by było, Mancini szuka nowej pozycji dla Mistrza Świata :p
Na odzielny temat zasługuje Adriano. Gwiazda tydzień temu obchodziła swoje 25 urodziny. Chyba zapomniał jednak, że jest gwiazdą Mediolanu, sportowcem, a nie piosenkarzem z Hollywoodu. Prasa straszy obscenicznymi zdjęciami z Brazylijczykiem w roli głównej, Mancini skreślił go w meczu z Nietoperzami, a Moratti niczemu nie zaprzecza i zapowiada kare. Czy jutro zagra ? ciężko powiedzieć, ale dostawał już tyle szans i zaczął je wykorzystywać, że teraz nie można go ot tak skreślić.
Obok tych wszystkich problemów jest też lepsza wiadomość. Do kadry wraca Alvaro 'Chino' Recoba, który gdy gra to naprawde nie zawodzi.

Wracając jeszcze do kontuzji Cuchu to trzeba zauwarzyć, że w tym sezonie aż za często przebywa w gabinetach. To może rozpocząć w prasie nową fale plotek na temat pozyskania równie dobrego zawodnika. Niepokojące się to robi ...
Mecz pokaże Polsat Sport.

FORZA INTER

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 24 lut 2007, 15:38

Sero pisze:Wszystko przez kontuzje Vieiry i Cambiasso + zawieszenie Dacourta.
Rzeczywiście te osłabienia bardzo zaweżają pole manewru w drugiej lini. Nie bardzo wierze w ustawienie Grosso w środku pola, jeszcze jako ofensywnego zwodnika. Chyba zagramy z Zanettim i Dekim w środku, na skrzydła Figo i nie jestem w stanie wskazać kogo wystawi Mancini: Solari lub Grosso w klasycznym 4-4-2. Chyba, że Mancio sprobuje zagrać 4-3-1-2 to moze postawi na Maxwella, który grywał juz jako DM. Tylko nie widomo jak z jego zdrowiem. Zanosi się na wybitnie skrzydłowe ustawienie. Całe szczęscie, że to tylko Catania bo z Valencia bez Pata i Cambiasso bedzie niesamowicie ciężko.

Sprawy Adriano nie chce komentować. Juz wydawało sie, że nie bedzie sprawiał problemów i obchodzi go tylko do powrót. mam nadziej, że to ostatni wybryk. I chyba ostatni w Interze, bo kolejny może skończyć sie sprzedażą.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 25 lut 2007, 17:04

Zawsze fajnie popatrzeć jak Inter strzela 5 bramek, a jakby skonczyło sie na 8 to chyba nikt z Catanii nie miał by pretensji. Pierwsza połowa kontrolowana przez Inter, ale bez błysków i gol Samuela po rzucie rożnym w ostatniej minucie. W drugiej połowie rozwiązął się worek z bramkami: Solari, kapitalny gol Grosso, Ibra i Cruz. Szkoda straconych bramek, bo szczególnie pierwsza bramka paść nie powinna, ewidentne nieporozumienie Cordoby z Julio Cesarem. Widać, że Samuel z Cordobą nie sa tak pewni jak para z Matrixem. Burdisso dzisiaj wpuszczony jako defensywny pomocnik, ciekawe czy to juz jakieś próby na Valencie choć tam raczej atakować bedzie trzeba.

Swoją drogę ciekawe czy ta bramka Grosso to dośrodkowanie czy zamierzony strzał. Ja nie jestem w stanie ocenić, ale jeśli tak planował to respekt.

Forza Inter!

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 25 lut 2007, 17:11

No i mamy 17 zwycięstwo pod rząd :!: Ogrywamy Catanie 5-2.
Trzeba przyznać, że przy pustych trybunach widowisko sportowe wygląda jak na cmentarzu. Nawet kiedy pada 7 bramek. Mecz ciekawy - szczególnie w drugiej części meczu. Nasi obrońcy są niesamowici. Gdyby podliczyć tak wszystkie mecze sezonu to przynajmniej co w trzecim meczu jakiś defensor trafia do siatki. Dziś uczynili to rezerwowi Samuel i Grosso, a także Solari, po raz 11 w lidze Ibra i przełamał się Julio Cruz ustalając wynik. Obie bramki dla gospodarzy idą na konto Cordoby. Najpierw niepewne zachowanie i nieporozumienie z Cesarem, które skrupulatnie wykorzystał Spinesi, a później Ivan dał uciec Coronie. Jednak brawo dla Nerazzurrich za mobilizacje, bo mimo wszystko nie jest łatwo ciągle wygrywać do tego przy tak słabej sportowo-kibicowskiej atmosferze. Za drugą połowę napewno należy wyróżnić Solariego. Strzelił, dogrywał dzięki czemu przy golu Zlatana zaliczył asystę. Jednak pierwsza połowa była słaba w jego wykonaniu co troche psuje note.
Adriano dostał szansę i coś tam próbował, ale nie bardzo wychodziło. Liczę jednak na niego w meczu na Mestalla. Oby do tego czasu się opamiętał i zrozumiał, co teraz jest najważniejsze.
Babel pisze: Burdisso dzisiaj wpuszczony jako defensywny pomocnik, ciekawe czy to juz jakieś próby na Valencie

No właśnie. Widać, że Mancini próbuje eksperymentować z obrońcami w pomocy. Przecież przed zejściem Maxwella to Grosso na zmiane właśnie z Brazylijczykiem grywali w środku. Pozatym Figo nie zagrał, dwoma słowy, skład na Valencie jest wielką niewiadomą.

FORZA INTER

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 25 lut 2007, 17:32

Wynik iście hokejowy, że tak powiem. Pierwsza połowa bardzo przeciętna. Mieliśmy przewagę w posiadaniu piłki i w sytuacjach bramkowych, ale pierwszych 45 minut nie można zaliczyć do udanych. Dopiero w samej końcówce Samuel otworzył wynik strzelając z głowy po rzucie rożnym. W drugiej odsłonie spotkanie ożywiło się i praktycznie za każdym razem kiedy przyśpieszaliśmy grę padała bramka. Szkoda dwóch niepotrzebnie straconych po błędach Cordoby. Oprócz bramek mieliśmy słupek Solariego i poprzeczkę Cruza, plus jeszcze kila sytuacji, więc wynik mógł być jeszcze wyższy.
Babel pisze:Swoją drogę ciekawe czy ta bramka Grosso to dośrodkowanie czy zamierzony strzał. Ja nie jestem w stanie ocenić, ale jeśli tak planował to respekt.
W pierwszym momencie myślałem, że to było dośrodkowanie, ale później w powtórce zobaczyłem, że tam praktycznie nie miał do kogo podawać więc może zdecydował się na takiego lobika. Trudno powiedzieć jak było.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 25 lut 2007, 18:14

Beznadziejnie ogląda się mecz bez udziełu publiczności, ale wielkie brawa dla Interu! Zagrali praktycznie bez zmęcenia, spokojnie i z rozwagą. Akcje przeprowadzane powoli, jedno podanie i gol. Mądra piłka, trzeba przyznać i oczywiście gratuluje kolejnego z rzędu zwycięstwa :) Nie rozumiem tylko za co Spinezi dostał czerwoną kartkę, za kłótnie z sędzią? Fakt spalony był, ale później pokazali tylko sędziego z kartką w ręku :P Adriano znowu bez rewelacji, asystę zanotował przy golu Cruza, ale poza tym całkiem bezbarwny, aż szkoda patrzeć na tak wielkiego piłkarza, który gra dużo poniżej oczekiwań.

p.s. piękna bramka Grosso, jak rasowy napastnik, a nie obrońca :)

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 25 lut 2007, 18:19

Przy golu Cruza zaliczył asystę Maicon chyba. Jeśli chodzi o Spineziego to czerwoną kartkę dostał na pewno za jakieś dyskusje, bo to nawet nie on był wtedy na spalonym.
Tomusmc pisze:Adriano znowu bez rewelacji,
Nie wiem w jakim sensie znowu, bo przed słynną już imprezą prezentował się bardzo przyzwoicie i strzelał nawet sporo bramek.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 25 lut 2007, 18:22

Zico_FCI pisze:Nie wiem w jakim sensie znowu, bo przed słynną już imprezą prezentował się bardzo przyzwoicie i strzelał nawet sporo bramek.
Napastnik, który w 16 meczach strzela ledwie cztery bramki nie jest rewelacją. Z tego co wcześniej oglądałem nie prezentował się lepiej niż dzisiaj.
Zico_FCI pisze:Przy golu Cruza zaliczył asystę Maicon chyba

A ja byłem pewien, że to Adriano :roll:

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 25 lut 2007, 18:27

Napewno asystę zaliczył Maicon. Adriano wtedy uciekał prawym skrzydłem i czekał na podanie od rodaka, ten jednak wybrał Cruza.

Tomusmc pisze:Napastnik, który w 16 meczach strzela ledwie cztery bramki nie jest rewelacją. Z tego co wcześniej oglądałem nie prezentował się lepiej niż dzisiaj.

No tak jeśli weźmiemy pod uwagę cały sezon to nie wygląda to najlepiej. Ale wierz Tomusmc, że Adriano w 2007 roku prezentuje się już dobrze. A że spytam, kiedy ostatnio widziałeś jak grał ?

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 25 lut 2007, 18:53

Sero pisze:A że spytam, kiedy ostatnio widziałeś jak grał ?

Oglądałem ostatnio mecz Interu w styczniu albo w grudniu, nie potrafię dokładnie odpowiedzieć kiedy to było, ale grał cieniutko! Dzisiaj oglądnąłem po dłuższej przerwie i jest to samo :roll: mogę się mylić, ale oceniłem to co widziałem i tyle. Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 01 mar 2007, 9:22

Kryzys [*] a tu nikt nie pisze. Widać, że sezonowcy :P

Okazuje się, że w tym sezonie Udine to dla nas rywal nie do pokonania. Remis 0-0 na wyjeździe po który rozpoczęliśmy serie zwycięstw i remis wczoraj, który tą passe zakończył. Jednak ubytki kadrowe w końcu odbiły się wyniku meczu ligowe i mimo, że mogliśmy ten mecz wygrać to gra nie była najlepsza, zgłasza w pierwszej połowie. Dopiero po straconej bramce zaczęliśmy grać tak jak należy, ale niestety wystarczyło to tylko na remis. Jakby tego było mało to przyplątała się kolejna kontuzja. Adriano zszedł z boiska już pierwszej połowie z powodu jakiegoś urazu. Zobaczymy czy będzie to coś groźnego. A w następnym meczu nie zagra Crespo, który nazbierał już kilka żółtek i będzie zawieszony. Szkoda trochę, że podczas ostatniego okienka nie sprowadzono do klubu żadnego środkowego pomocnika, bo problemy z tą pozycją już w tym sezonie mieliśmy.

Seria skończyła się na 17 zwycięstwach, a teraz trzeba rozpocząć nową. :wink:
Ostatnio zmieniony 01 mar 2007, 9:55 przez Zico_FCI, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 01 mar 2007, 9:40

Mancini WON :!: :evil: :x

My graliśmy, Udine się broniło. Szczególnie po tej strzelonej bramce Obodo zrobili nam prawdziwą "obronę Częstochowy" :P Trochę irytował sędzia. Nie jestem pewny dwóch fauli w polu karnym na Crespo, ale jeden napewno był. Asysta Maxwella bardzo ładna. Najpierw zostawił za plecami gracza rywala, a później perfekcyjnie wrzucił na Hernana. Po niezłym występie z Catanią, słabiutko spisał się Solari. Najlepszy z kolei był Zanna, walczył, odbierał, rozgrywał i nawet strzelał na bramkę. Widać jednak Inter gorzej gra w środku tygodnia :p
Zico_FCI pisze:Jakby tego było mało to przyplątała się kolejna kontuzja. Adriano zszedł z boiska już pierwszej połowie z powodu jakiegoś urazu. Zobaczymy czy będzie to coś groźnego

Adriano jak Adriano, ale coś niedobrego działo się z kolanem Maicona. Co prawda dograł mecz, ale możliwe, że na jakiś środkach przeciwbólowych. Gdyby jego zabrakło w kolejnych meczach, to by była dopiero strata.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 01 mar 2007, 12:25

Zico_FCI pisze:Kryzys [*]
Niestety jestem tak zdruzgotany, że nie mogę nic napisać.

Z powodów osobistych meczu nie ogladałem, może ktoś mi obiektywnie napisać jak radził sobie Burdisso na środku pomocy, bo przy całej jego uniwersalności nie jestem pewny czy się nadaje? A wygląda na to, że Mancini próbuje go na Valencie. Podobnie jak Flores ustawiał Marchene na DM.

Nawet nie wspominajcie o kontuzjach i urazach wrrrrrrrr.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 01 mar 2007, 14:23

Babel pisze:może ktoś mi obiektywnie napisać jak radził sobie Burdisso na środku pomocy
Moim subiektywnym ( :P ) zdaniem zagrał średnio. Jeżeli jeszcze w destrukcji sobie radził (trudno żeby nie) to ofensywie prawie w ogóle się nie udzielał (nic dziwnego). Wydaje mi się, że taka opcja nie wchodzi w grę w meczu z Valencią. Mancini pewnie nie chciał wczoraj ryzykować zdrowia naszego jedynego środkowego pomocnika Dacourta, dlatego zdecydował się na wariant z Burdisso w środku pomocy. Z tego co Mancio mówił przed meczem, to Dacourt był gotowy do gry, ale jeżeli by mu się coś stało to [*]. Zobaczymy ja będzie wyglądał jedenastka w meczy z Livorno. Adriano pewnie nie zagra po wczorajszym meczu, nie wiadomo co Maiconem, a Deki i Dacourt mogą zagrać, ale równie dobrze mogą nie zagrać. Do tego trzeba dodać zawieszenie Crespo.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 02 mar 2007, 7:54

Babel pisze:może ktoś mi obiektywnie napisać jak radził sobie Burdisso na środku pomocy

Zgadzam się z tym co napisał Zico. To co było do odebrania odebrał, ale zero z przodu. Napewno lepszą opcją jest Dacourt. Zresztą Burdisso nigdy nie miał ciągu, nawet jak grął na lewej stronie, więc troche dziwi mnie to wciskanie Nicolasa na pozycje bardziej ofensywne niż środkowy obrońca.

Już wiadomo, że Adriano nie zagra z Livorno. Imperator ma coś z mięśniem, ale przy dobrych układach powinien być gotowy na Valencie. Swoją drogą Mancini w jednym z dwóch meczów (Udine, Livorno) miał dać odpocząć Zlatanowi. Teraz jednak nieobecny będzie Brazylijczyk, dochodzi zawieszony Crespo i zostajemy tylko z Cruzem. Może Recoba wróci do składu i zagra od początku ?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”