Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 276

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 03 mar 2007, 0:04

Sero pisze:Już wiadomo, że Adriano nie zagra z Livorno

Jednak powołany, choć wcale nie jest powiedziane że zagra. Ale jak nie o tym... pamietacie ostatnia "impreze" urodzinową ? Fakty bedzie z czasem, jak to prasowe seriale, ale widac temat wciaż zyje - patrz foto :wink:

100 LAT :!: :wink:

Troche o tym sie ostatnio pisało, ja co prawde fotke zobaczyłem dopiero dziś, zreszta to szampan [!?] ale wcześniej tez był nie ciekawe fotki dla niego - pamietny "stolik w ogrodzie" A pamietacie jak La Gazzetta zrobiła zabawe dla fanów "zakładajcie kask na głowe Adriano" :wink:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8659
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 03 mar 2007, 0:07

Sero pisze:Może Recoba wróci do składu i zagra od początku ?
Nie zapominaj, ze trenerem jest Mancini, a nie Moratti czy cloner :lol2:
Choc oczywiscie bylbym bardzo szczesliwy, gdyby Alvaro zagral cos wreszcie :P

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 03 mar 2007, 8:25

cloner pisze:Nie zapominaj, ze trenerem jest Mancini, a nie Moratti czy cloner

A co to ma wspólnego z Morattim, ze mną czy z tobą ? :roll:
O tej imprezie Adriano troche pisaliśmy i nikt nie był zadowolony. A butle miał jak widzę przednią.

powołania na dzisiejszy mecz z Livorno ...

Bramkarze: 1 Francesco Toldo, 12 Julio Cesar Soares, 22 Paolo Orlandoni, 79 Fabian Carini.
Obrońcy: 2 Ivan Ramiro Cordoba, 4 Javier Zanetti, 6 Maxwell, 11 Fabio Grosso, 13 Maicon, 16 Nicolas Burdisso, 23 Marco Materazzi, 25 Walter Samuel.
Pomocnicy: 5 Dejan Stankovic, 7 Luis Figo, 15 Olivier Dacourt, 19 Esteban Cambiasso, 21 Santiago Solari, 91 Mariano Gonzalez.
Napastnicy: 8 Zlatan Ibrahimovic, 9 Julio Cruz, 10 Adriano, 18 Hernan Crespo, 20 Alvaro Recoba, 99 Lampros Choutos.

... i wtorkowy z Valencia, jakoże Inter nie wróci już do Mediolanu, a po spotkaniu uda się do Hiszpani. Najbardziej jednak zaskakuje powołanie Cambiasso. Niedawno z obozu dochodziły wieści, że nie będzie zdolny do gry przez miesiąc, a tu bum jest, tylko ciekawe czy w pełni zdrów ? Tak więc właściwie brakuje tylko Vieiry.

Dziś natomiast - jak zapowiedział Moratti - będziemy kalkulować. Tzn. zagramy w mocno rezerwowym składzie, a odpocząć mają Maicon, Maxwell, Ibra, Stankovic, Matrix + zawieszony Crespo + kontuzjowani Cambiasso i Adriano. W pierwszym meczu wygraliśmy 4-1, ale dziś tak łatwo napewno nie będzie.

FORZA INTER

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 03 mar 2007, 9:40

Sero pisze:A co to ma wspólnego z Morattim, ze mną czy z tobą ?
Własnie też za bardzo nie zrozumiałem.

Co do Cambiasso to chyba pozytywne wieści, bo nie wierze w to, że jeśli Cuchu nie nadaje się do gry to nikt nie będzie ryzykowal jego zdrowia. A z tą 24 osobową kadrą, niezależnie od tego czy odrazu przemieszczają się do Hiszpanii czy zawitaja jeszcze do Mediolanu, może Mancini po prostu chce zgrupowac zawodników aby skoncentrowali się tylko na piłce. Chce odpowiednio zmotywować piłkarzy i zbudować atmosfere walki. Własnie podobne akcje jak ta ostatnia Adriano pokazuja zasadność takich działań. Szczególnie przed tak ważnym meczem.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8659
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 03 mar 2007, 9:53

A co to ma wspólnego z Morattim, ze mną czy z tobą ?
Tyle ma wspolnego, ze ja i Moratti wstawialibysmy Recobe do 1. skladu, a Mancini jakos nie za bardzo jest do tego chetny. Przeciez Alvaro to ulubieniec Szefa :wink:

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 03 mar 2007, 16:25

właśnie wyszliśmy na prowadzenie 2:1.
Kiedy Ibra został sfaulowany przed polem karnym przez Passoniego już wiedziałem ,że będzie gol. Cruz krótko podaje do Ibry a ten mocnym , płaskim strzałem umieszcza piłkę w bramce.

Czyżby 18 zwyc? :mike:

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 03 mar 2007, 16:56

Diamen23 pisze:Czyżby 18 zwyc?
Kolega to się chyba dopiero obudził. W środe był remis z Udine :D

Jest zwycięstwo, ale okupione stratami przed derby. Wcale nie takimi małymi stratami. Maicon i Mancini zostali ukarani czerwonymi kartkami. A tytuł coraz bliżej, Roma znów gubi punkty, tym razem z Ascoli. Już 16 punktów przewagi nad Romą i chyba nie ma juz o czym mówic w kwestii dogonienia.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 03 mar 2007, 17:04

Babel pisze:
Diamen23 pisze:Czyżby 18 zwyc?
Kolega to się chyba dopiero obudził. W środe był remis z Udine :D
haha , faktycznie przespałem ten mecz :lol: .

Cóż , zgodzę się z Babelem , że zwycięstwo popsuły czerwone kartki dla Maicona i Manciniego.
Czerwona kartka dla Brazylijczyka Mysona jak dla mnie jest nieporozumieniem :roll: .
Mam nadzieję , że Mihajlović poradzi sobie w roli szkoleniowca czarno-niebieskich w najbliższym meczu.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 03 mar 2007, 19:10

cloner pisze:Tyle ma wspolnego, ze ja i Moratti wstawialibysmy Recobe do 1. skladu
Wystawiłbyś go do składu po chyba trzymiesięcznej kontuzji ?

Jest zwycięstwo, ale w meczy z Milanem nie wystąpi nasz najlepszy ostatnio zawodnik Maicon. Szkoda, teraz Zanetti wróci na prawą obronę, a w środku znowu będzie dziura. Powołanie Cambiasso nic biedak nie znaczyło i dzisiaj nawet nie zmiesił się 18-stce meczowej. Także w meczach z Valencią i Milanem raczej nie ma co liczyć na jego występ.

Awatar użytkownika
Kendo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kendo » 03 mar 2007, 19:18

No mistrza juz praktycznie macie. Dominacja Interu w tym sezonie jest niezaprzeczalna. juz niedługo derby. Już sa odpowiedzi na problemy w środku pola. Mowa o 23 letnim pilkarzu Udinese Sulley Muntarim. Gracz bardzo solidny na pewno poradzilby sobie na SS. W razie kontuzji ktoregos graczy z pierwszej jedenastki na pewno potrafilby go zastapic.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 03 mar 2007, 19:25

Zico_FCI pisze:Szkoda, teraz Zanetti wróci na prawą obronę, a w środku znowu będzie dziura
No własnie wydaje mi się, że Zanetti zostanie na środku pomocy bo tam juz praktycznie nie ma kogo wstawić, a na prawą obronę wywedruje Burdisso (swoja drogą ostatnio więcej gra na bokach) robiąc miejsce na środku dla Cordoby lub Samuela. W sumie jakby nie patrzeć ten sezon nie rozpieszcza nas jeśli chodzi o kontuzje i dzwne wykluczenia (patrz Viera 3 kolejki, Crespo za rzekome symulowanie, czy dzisiejsze wykluczenie Maicona). Całe szczescie silna i wszechstronna kadra spisuje sie rewelacyjnie i pokonuje te wszystkie przeszkody.

Ale derby to jeszcze odległa przyszłośc. Teraz ważniejsza jest Valencia.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 03 mar 2007, 21:51

No i o to chodzi panowie. Zaczynamy nową serie :p
Szkoda jednak głupiej czerwieni dla Maicna. I to przed derbami. Co do Manciniego to Moratti już zapowiedział, że być może się odwołają i trener będzie mógł zasiąść na ławce. Jeśli nie to i tak nie będzie to tak wielka strata jak Brazylijczyka. Też myślę, że trenejro zdecyduje się na Burdisso (albo Cordobe) na prawą stronę, a Capitano pozostanie w środku.
Dzisiejszego meczu niestety nie widziałem, ale oglądałem skróty. Okazji nie było za wiele. Kapitalna asysta Ibry przy bramce Cruza 8) Pozatym Szwed idzie jak burza w klasyfikacji strzelców. W tamtym sezonie 6 bramek, teraz już 13. Julio jak zwykle, gdy gra nie zawodzi i strzela. Nie zdziwię się jeśli z VCF zagramy takim atakiem.

Babel pisze:Ale derby to jeszcze odległa przyszłośc. Teraz ważniejsza jest Valencia.

Dokładnie. Powiem nawet więcej, że jeśli miałbym wybierać jedno zwycięstwo i jedną porażkę w tych dwóch meczach to winnera bym wziął z Nietoperzami. Wierzę jednak iż uda się wygrać oba mecze :]

FORZA GRANDE INTER

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 05 mar 2007, 12:43

http://sport.onet.pl/0,1248705,1497233,wiadomosc.html

Lekka przesada, ale trzeba przyznać, że w sobotę Ibra zagrał świetne zawody. Był to jego najlepszy mecz w barwach Interu, a może i w ogóle od kiedy gra we Włoszech. :wink:

Sero pisze:Powiem nawet więcej, że jeśli miałbym wybierać jedno zwycięstwo i jedną porażkę w tych dwóch meczach to winnera bym wziął z Nietoperzami.
Nie jesteś odosobniony w tym „wyborze”. Wiadomo, że mecz z Milanem jest ważny, ale tak naprawdę w nim gramy tylko o prestiż, bo powiedzmy sobie szczerze – w tabeli sytuacje mamy komfortową nawet w przypadku przegrania w derby. Natomiast mecz z Valencią, to mecz o wszystko. Jeśli go wygramy bez Vieira i Cuchu to będzie mogli śmiało myśleć nawet o końcowym trumfie w tych rozgrywkach.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 05 mar 2007, 13:16

Słowa agenta Crespo pokazuja znów jaka jest sytuacja, i co było rok temu, ostatnio Hernan w wywiadzie dla La Gazzetta miał żal do Milanu, ale nie chciał odpowiedzieć na ciekawe pytanie, teraz Romek może postawić Inter pod cianą. Wtedy sytuacja była prosta, my chcemy Shevchenke, Wy Crespo = dogadamy sie - ale Chelsea chciała policzyć karte Hernana nawet i za 20 milionów :roll: Albo inne tezy że wymiana z tym ze Milan nie dostanie blisko 60 milionów euro ale z 30... Sytuacja była prosta, chcemy Crespo ale nie ma mowy o tranzakcjach wiązanych. Wiemy jak sie skończyło. Jestem przekonany że Inter też nie da sie wciagnać w takiej gierki. Bedzie chciał wykupić Crespo za pewną suma, w odpowiednich granicach, ale gdy Chelsea znów postawi warunki to "ciao e grazie" :roll:

Nikt nie ma watpliwośc ze Crespo to już Włoch :P i jak mało kto ma smukałke do strzelania na półwyspie Apenińskim, ale jego umowa z Chelsea jest dla niego jak smycz :? Na szczecie ta umowas go uwolni za jakiś czas. Swoja droga gdyby Crespo wrócił do Chelsea i nie chciał rozmawiać o nowej umowie to za rok był by najbardzie łakomym kąskiem na rynku na zasadzie wolnego wśród Włoskich klubów. Wtedy nawet Inter da mu z 5 na reke zamiast płacić 25 :P Chyba że kwota transferu jest juz w pisana w umowe o wypozycznie :!: Bo jakiś czas temu widziałem takiego news, który sugerował ze Mancio powoli rezygunje z Crespo, ale tam był tekst że "o kwocie odstępnego" i wcale ona nie musi wynosić tyle ile w przypadku Hiszpańskich gwiazd :wink:

Asysta Zlatana kapitalna, i juz typy Ibra Cruz - atak Nerazzurich :wink: ale porównania do Marco nie na miejscu, jak powiedział jeden z Włoskich ekspertów "w wieku aspektach nigdy mu nie dorówna" - miał za pewne na myśli inne boiskowe wydarzenia niż sama gra :P

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 05 mar 2007, 13:27

Zaza pisze:Crespo
No nie wiem czy tak będzie. Crespo ma kontrakt z Romkiem do końca przyszłego sezonu i raczej nic nie wskazuje na to, aby miał ochotę go przedłużyć. Jeśli Chelsea ściągnie Hernana po tym sezonie do siebie to, może tylko na tym stracić. Nie wydaje mi się aby zbyt wiele tam grał przy Shevie i Drogbie, więc pożytek sportowy będzie nie wielki, a po sezonie Crespo za friko odejdzie do Interu, lub innego włoskiego klubu. Jedynym rozsądnym wyjściem dla Chelsea jest sprzedaż Crespo za w miarę racjonalną sumę, bo przepłacać raczej Moratti nie będzie miał ochoty.
Zaza pisze:Zlatan
Co ciekawe to nie jest pierwsze porównanie Ibry do Van Bastena. Nie wiem czy dobrze pamiętam, ale chyba jakiś czas temu Mancio powiedział, że bardzo stylem gry Zlatan przypomina Holendra.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”