Skoki Narciarskie - Strona 32

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.

Najwybitniejszym polskim skoczkiem narciarskim jest:

Adam Małysz
43
74%
Kamil Stoch
15
26%
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 02 mar 2007, 13:24

enoce pisze:Brak "narodowego orła" w kwalifikacjach to dla mnie trochę niespodzianka (choć zapowiadał że nie weźmie w nich udziału). Czuje się aż tak mocny? Ponoć to specyficzny obiekt (przynajmniej tak wszyscy mówią) a tu proszę Adam nawet poćwiczyć nie chce, ciekawe.
Małysz skakał już na tejs koczni przecież, już chyba we wtorek były pierwsze treningi. W srodę odwołali, a wczoraj znów skakał - dziś nie wziął udziału w kwalifikacjach - czy to mu coś da ? jakąs przewage psychologiczną ? nie sądzę, ale może odpoczynek, choć taki krótki - coś mu pomoże. Kto wie.
Często faworyci opuszczają kwalifikacje - to żadna nowość. Trzeba zaufac trenerom.

Awatar użytkownika
enoce
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: enoce » 02 mar 2007, 13:35

Wiem że skakał, ale trening czyni mistrza, a może jest zmęczony regeneruje siły na dwa skoki w konkursie, no chyba faktycznie że chce osiągnąć jakąś psychologiczną przewagę. Faworytów jest wielu... zwycięzca będzie tylko jeden (na 99,9%). Mam nadzieję że będzie to Wiślak, ale też że reszta naszych zaprezentuje odpowiednio wysoki poziom i miejsce w konkursie zajmie przyzwoite a nie skończy się na kwalifikacjach i jednym konkursowym niedolocie, w końcu to mistrzostwa świata.

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 03 mar 2007, 10:49

alez skok! to jest ten Adam!!! Bravo... jak powiem ze juz ma zloto nikomu krzywdy tm nie zrobie, bo odrobic taka przewage na srednie skoczni to sztuka, a tym bardziej ze trzeba gonic Malysza w takiej formie, to jest praktycznie niewykonalne...wszyscy skakali dobrze...dokladali sobie metr pol..ale skok Polaka...klasa... mam nawet wrazenie ze mogl leciec jeszcze dalej, bo ladowanie zaczal juz wysoko nad ziemia...ale to juz nie wazne...bravo tez Kamil...13 miejsce..bede z niego ludzie..baaa juz sa;) a reszta..hmmm ze tak powiem na swoim poziomie;)

Awatar użytkownika
ossy
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 03 mar 2007, 10:50

No tak Jarzinho, Kuttin był zajebisty :cry:
Tylko co wtedy mielismy?

'dalej już mogą tylko bociany' :lol:

Awatar użytkownika
adezo
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: adezo » 03 mar 2007, 10:51

no i mamy czego chcieliśmy. Adam znokautował wszystkich rywali niepozostawiając nawet cienia nadziei rywalom. Zawodnikom pozostała tylko rywalizacja o 2 miejsce. Szkoda ze Żyła zawalił skok, bo że Mateja zawali byŁem pewny. A Stoch na swoim poziomie. Po pierwszej serii 13 miejsce z aspiracjami na pierwszą dzisiątke

ossy pisze:Kuttin był zajebisty Crying or Very sad
Tylko co wtedy mielismy?

4 wygrane zawody Pucharu Świata

Awatar użytkownika
Scyzoryk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scyzoryk » 03 mar 2007, 10:52

:shock: :shock: :shock:
Takiej przewagi sie nie spodziewałem ...

No to wiemy kto zdobędzie tytuł . Nie wierze , że w II serii ktoś może wyprzedzić Małysza .

Kamil Stoch też dobrze 13 miejsce , w drugiej serii ma szanse sie jeszcze poprawić

Awatar użytkownika
ossy
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 03 mar 2007, 11:37

Ładnie 1(22 przewagi :o ) miejsce i 11 mamy dzisiaj. Ale to co zrobił Adaś to przechodzi ludzkie pojecie, teraz tylko walczyc z Ammanem o krysztalową kule.

P.S. Choć oczywiscie to zadne osiągniecie, bo z Kuttinem bylo lepiej :cry:

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 03 mar 2007, 11:43

Małysz dał rade. Wspaniały pierwszy skok, w zasadzie wygrał konkurs pierwszym skokiem. Drugi myślałem ze będzie lepszy od pierwszego, ale niestety nie. Bardzo się ciesze z postawy Kamila Stocha, który powoli staje się swietnym skoczkiem, będą z niego ludzie 11 miejsce to już coś.

Adam potwierdził, że jest FENOMENEM. Przez 10 lat dostarcza nam Polakom ogromne emocje, nie ma drugiego sportowca, który tyle emocji daje ludzią w Polsce. BRAWO ADAM.

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 03 mar 2007, 12:45

ossy pisze:P.S. Choć oczywiscie to zadne osiągniecie, bo z Kuttinem bylo lepiej Crying or Very sad
juz sie przestan z niego smiac ;)

Toudinho pisze:Adam potwierdził, że jest FENOMENEM
dokladnie, i to nie tylko w Polsce, bo i na swiecie...nie ma drugiego ktory by 3 razy pod rzad zdobyl zlota kule...sam zobacz gdzie sa dzisiaj Ci ktorzy w tamtym czasie rywalizowali z Adamem o krysztalowa kule...nie ma, albo skacza slabo...utrzymac przez taki szmat czzasu taka forme to jest niebywaly, nawet bym powiedzial niewykonalny wyczyn...udalo sie to tylko jednemu...wielkie Brawa..tereaz tylko pogon za Pucharem...

PS swietne zachowanie Morgiego, i Simona...brawo!!!

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 03 mar 2007, 13:08

Czapki z głów przed Tym Panem :brawo:

Takiego sportowca jak Małysz pewnie już za swojego życia się nie doczekam. Wygrać czwarte złoto na Mistrzostwach Świata i to w takim stylu to naprawdę wielka rzecz. Tyle wzruszeń i emocji ile Adaś nam dostarczył ... naprawdę wielkie dzięki.

Szkoda, że taka impreza nie mogłaby się odbyć w Zakopanem, oczywiście za Małyszem w roli głównej. To by dopiero było niezapomniane przeżycie :P

Awatar użytkownika
Kendo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kendo » 03 mar 2007, 13:16

Malysz zdeklasował rywali. Ale szczerze się tego spodziwalem.Malysz przy swoim atomowym wybiciu na sredniej skoczni jest jeszcze lepszy niz na duzej.Odwalil ich że ho ho. Brawo też dla Kamila. Pokazal Romanowi że amnestia dobrze mu zrobiła :P . Podobalo mi sie zachowanie Ammana i Morgiego ktorzy po wygranej Adama podniesli go i pokazali że to ten pan jest tutaj najlepszy.

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 03 mar 2007, 19:08

Bosko :P

Skoków nie oglądałem, bo zaspałem :roll: obudziłem się na ostatnie dziesięć skoków :evil: Cóżtu dużo mówic, w skokach Adam już po wyjściu z progu było widać, że bedzie zajebisty skok. Ponad 20 pkt przewagi nad takim zawodnikiem jak Amman mówi samo za siebie. Brawo dla Stocha za 11 miejsce, może na dłużej wejdze do "elity" i jeszcze czymś nas zaskoczy w PŚ :?:

Może takim niedowiarkom jak Jarzinho da do myślenia dzisiejszy występ Małysza.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 03 mar 2007, 20:32

Vianuch pisze:Może takim niedowiarkom jak Jarzinho da do myślenia dzisiejszy występ Małysza.
ossy pisze:P.S. Choć oczywiscie to zadne osiągniecie, bo z Kuttinem bylo lepiej
ossy pisze:No tak Jarzinho, Kuttin był zajebisty
Tylko co wtedy mielismy?

Jesli ktos ma problemy z czytaniem, radze to zgłosci jeszcze przed zakonczeniem roku szkolnego, bo sobie chlopaki rady w gimnazjum nie dacie.

WOW. Pierwsze osiagniecie, wkoncu to Malysz ogrom pracy Fina, wszyscy szczegolnie mlodzi zrobili znaczace postepy, nalezy podkreslic "znaczace". Tylko gdzie one sa widoczne. W PŚ czy na MŚ, radze się cofnąc do IO i porownac wyniki tych mlodych. Małysza i za czsow Tajnera i Kuttina do skakania potrafil przygotwoac jego wuj Szturc :wink:
Dzisiaj był popis polskich juniorow w Japonii, pokazywali taka klase jak 2-3 lata temu na MŚJ. :roll:

Cos wzgledem tego seoznu, bo przypuszczam, ze w seszłym sezonie ze skokami panowie nie mieli duzo do czynienia.
:arrow:
Vianuch pisze:Właśnie, jednak coś się posuneło. Pokazał się Hula i Żyła. Nie są to może zawodnicy wybitni, ale zwróć uwagę jacy byli rok temu... Na siłe z nich małyszów nie zrobią.
ossy pisze:NIc nowego, tylko podczas MŚ czy Olimpady za Kuttina, Małysz sie wogole nie liczyl. Stoch nie mogl sie zakwalifikowac do '30', a nikt nie wiedzial kto to Żyła.
:roll: :P

Cos od siebie
Jarzinho pisze:Ja mam nadzieje, ze medal bedzie

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 701

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 03 mar 2007, 20:46

Racja, wyjebać tego całego Lepisto w pidzdu. [k****] gdzie jest teraz Rutkowski?? :?

WP // Babel

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 03 mar 2007, 20:55

Berele Lewartow pisze:Racja, wyjebać tego całego Lepisto w pidzdu. [k****] gdzie jest teraz Rutkowski?? :?
W wiezieniu.

BTW:

http://www.sport.pl/skoki/1,65075,3930242.html

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”