Trwają halowe ME w lekkoatletyce odbywające się w angielskim Birmingham. Nie, nie oglądałem.
Pani Lidia Chojecka wywalczyła tytul Mistrzyni Europy na 1500m, wyprzedzając Rosjanki Natalię Pantelejewą oraz Olesję Czumakową. Innych sukcesów reprezentanci/-tki Polski w dniu dzisiejszym nie zanotowali/-ły. Kolejne ciekawe konkurencje w dniu jutrzejszym, w tym, o ile się nie mylę skok o tyczce. Chyba.
Odniosę się również do powyższej wiadomość. Otóz Pani Tia Hellebaut ponownie okazała się lepsza od rywalek i to aż o 9 cm (2,05). Druga Antonietta di Martino (Włochy) i trzecia Wenelina Wenewa (Bułgaria) zaliczyły po 1.96. Jak nadmieniłem, nie oglądałem, ale mam wrażenie, że np. nie było Kajsy Bergqvist, bo gdyby była, to chyba byłaby wśród medalistek. Niemniej jednak kolejny sukces Pani Hellebaut (2,05 to najlepszy w tym roku wynik na świecie). Być może będzie to kolejna bardzo udana dla Belgii impreza bowiem...
... Pani Kim Gevaert, której, nie ukrywam, życzę jak najlepiej zakwalifikowała się dziś do finału 60m miażdżąc konkurencję. 7,10 to rekord Belgii i najlepszy w tym roku wynik na świecie. Trzecia w półfinałach, z czasem 7,22 była Greczynka Ekaterini Tanou, która wraca do rywalizacji po dyskwalifikacji za doping. Liczę, że jutro Pani Gevaert również nie pozostawi rywalkom złudzeń.