Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 277

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 05 mar 2007, 13:33

Zico przepłacić na pewno nie przepłaci jeśli suma jest juz ustawona, bo warunków umowy nie zmienia z dnia na dzień, ale jesli nie to Chelsea może znów chcieć coś pokazać, to inna sytuacja niż iz żądania w kwesti Shevy i rozliczenia za Crespo. Ale jest też jedno pytanie czy Inter zdecyduje sie na wykupienie Crespo ? Ile wg. Ciebie teraz trzeba by dać za El Polaco ?

Kwestia jego umowy i prawa bosmana też pewnie bedzie miała znacznie, bo jak zauważyłeś może wrócić i pozostac 1 sezon, ale po nim dostanie oferty z każdego klubu w Itali [liczącego sie] i bedzie mógł wybierac a zarobki beda z 5 milionów bo lepiej mu dac na reke w momencie gdy nie płaci sie na niego nic :wink:

Chyba pierwszą osoba która go porównywała pod wzgledem piłkarskich umiejetnosc do Marco był ... Fabio Capello. Jeszcze za czasów gdy razem prowadzili, co by nie mówić sam potencjał i umiejetnośc Zlatana sa takie ze porównania nie dziwią :!: ale wiele iz rózni w innych kwestiach :wink:

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 05 mar 2007, 17:14

Chelsea faktycznie nie zrobi to wielkiej różnicy czy odejdzie za 5 mln czy w 2008 za darmo. Ile wart jest Hernan ? na moje to jakieś 10-12 mln ojro. I możliwe, że Roman wpadnie na pomysł wymiany z dopłatą. Dziś np. pojawiły się kolejne plotki o niepewnej przyszłości Adriano w Interze, a wiadomo od conajmniej 2 lat, że Rusek ma na niego chętke. Czy teraz będzie idealna okazja do wyrwania go z Mediolanu ?
zresztą w ataku Nerazzurrich szykują się spore zmiany. Recoba już zapowiedział powrót do Urugwaju, Crespo wiadomo - kierunek Londyn (ewentualnie Adriano), Cruz jeszcze się trzyma, ale niedługo 33 lata, a takiemu napastnikowi ciężko utrzymać się w wielkim klubie. I na dobrą sprawę pewny zostaje tylko Ibrahimovic ;)

Widzieliście, derby w niedziele o ... 15 :?

UltraInter

Post Wyświetl pojedynczy post autor: UltraInter » 05 mar 2007, 17:38

Sero pisze:Widzieliście, derby w niedziele o ... 15

nie, pod naciskiem mediów odbędą się o 20.30 :)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 05 mar 2007, 19:14

Sero ale wątpie by Inter w ten sposób to rozważał, bo przeciesz wiesz ze oddanie teraz gdzie kolwiek Cruza była by błedem, a niech on nawet ma 36 lat :wink: Juz pomijam to że poprzedni sezon miał świetny, poprostu w taki klubie musi być ktos z doswiatczeniem, który nie krzyczy do prasy że "gram albo odchodze" a gdy dostaje szanse pokazuje co i jak. Także tu lata nie mają znaczenie, inna sprawa w kontekscie Crespo i jego ewentualnego wykupienia, bo to mówimy o gotówce która trzeba wyłozyć.

Ja dzis przedstawiłem małą wizje mercato w temacie Bayern :wink: I to wizja poprate plotami, zacytuje posta chyba nie masz mi zazłe ? nie bede dwa razy pisałe tego samego:
Zaza pisze:Pozwólcie że wrzuce swoje trzy grosze, bo tak czytam Wasza dyskusje i ... Pizza chyba nie masz racji, bo ta umowa z ta klauzula nie została podpisana, a gdyby miał taki zapis w umowie podpisanej podczas transferu z Palermo do Violi to nie było by tematu przed tym sezonem - Inter - w Luca Toni podczas letniego mercato i całej afery był o włos od Interu, dosłownie już miał bilet :wink: Tylko Viola postawiła veto, a potem zmieniono wyroki i zatrzymali go.

Podczas serialu Viola - Toni - Inter, wiele sie mówiło o tym że Fiorentina zatrzymała Luca proponuja mu "ostatni taki kontrakt w jego karierze" ale on nadal nie został podpisany :!: Obecnie wg. moich informacji zarabia "tylko" 1,5 miliona euro za sezon, Inter proponował mu 4 miliony....

Nie zdziwie sie jak po tym sezonie Viola wystawi Toniego na sprzedaż, bo wtedy go zatrzymali gdyż on im gwarantował to iz szybko pozbieraja sie po aferze. I dobrobą co trzeba, atak Mutu - Toni współpracuje na maksa, chyba najlepsza para napastników w całej serie A. Ale Viola czynni usline staranie o Gilardino, i kilku innych, szukając prawdopodobnie zastepcy Luci.

Inna sprawa że możliwy jest powrót Adriano do ... Fiorentiny. Ale własnie na mocy wymiany :roll: I też sie nie zdziwie, bo Cesare Prandelli zna Adriano jak mało kto, grał już z Mutu w parze. A sam wspomina Viola jak najlepiej. Tylko tu może "problemem" byc fakt że Adriano musiał by sie zgodzic na obciecie zarobków o 100%... jesli sie zgodzi to badziemy mieli w lidze nowe pary Mutu - Adriano i Toni - Ibra :P

Warto tez zwrócić uwage na to iz prawdopodobnie Milan i Inter stoczą wyścig o dwóch Włochów :] Rolando Bianchi e Fabio Quagliarella - onaj jakże inni napastnicy, snajper Regginy ma sznute na miejscu, gracz Dorri obie nogi i głowe na karku :wink: Razem mogli by nie zły duet stworzyć. Oba klub ich cenią... ale może nasz kluby tez beda ich ceniły i podzielą łupy :wink: Wasz Bianchi za Crespo, Nasz Quagliarella i gra ! Bo wątpie by Milan sprowadził kolejnego gracza w napad o podobnej charakterystyce co Gila i Pippo. Inna sprawa ze może Viola kupi Bianchiego ale wtedy - patrz wyżej :P

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 12 mar 2007, 15:20

No i niestety uraz Dacourta okazuje się dość poważny. Nie znam się bardzo ale to zwichnięcie torebki stawowej kostki nie brzmi zbyt optymistycznie. Teraz zostajemy już bez środkowych pomocników. Zobaczymy za ile na boisko wróci Cuchu, który moim zdaniem już w następnej kolejce powinien zagrać ogon. Ciekawe też jak przebiega leczenie Vieiry. Na początku mówiło się o 6 tygodniach przerwy ale może okazać się że trochę dłużej to potrwa. Ma nadzieję, że do meczu z Romą będziemy mieli przynajmniej dwóch z nich do dyspozycji. A teraz Burdisso będzie mógł się ogrywać na nowej pozycji. :wink:

Awatar użytkownika
MaT-Ti
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaT-Ti » 14 mar 2007, 20:22

UltraInter pisze:
Sero pisze:Widzieliście, derby w niedziele o ... 15

nie, pod naciskiem mediów odbędą się o 20.30 :)
a widziałem i bolała mnie pierwsza połowa szczególnie gdy Ronaldo strzelił gola :( to było dla mnie takie smutne (ze względu że Wielbię Inter i Tego piłkarza) No ale derby zakończyły się pozytywnie dla Interu.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 15 mar 2007, 16:00

Chłopaki już chyba zdobycie Scudetto świętują. :o

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Trochę za wcześnie :think: :naughty:

Mogli przynajmniej Ronaldo zaprosić :foch: :roll:

TS borys IFC
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 80

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 16 mar 2007, 21:51

almiron podobno do nas-zal.pl nie mowie ze jest slaby ale mozna bylo zostawic pizarro a nie teraz rozgladac sie za pomocnikiem podobnej klasy badz slabszym.zreszta sergio skonczy tak jak pizza albo jeszcze gorzej... :roll:

Angelo
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Angelo » 17 mar 2007, 0:34

Pizarro sam chciał odejść. Zapewne ambicja nie pozwalała mu na grzanie ławy, chciał grać w pierwszej jedenastce to przeszedł do Romy. Zapewne Mancini chciał żeby został lecz wiadomo iż z niewolnika nie ma pracownika. A nie okłamujmy się gracz z Chile słabo grał, jedynie kiedy się wyróżniał to w meczach ze słabymi zespołami. Veronowi to on mógł co najwyżej wyczyścić buty, więc nic dziwnego że Mancio stawiał na Argentyńczyka. Almiron nie skończy jak Pizarro, ponieważ zostanie jak już sprowadzony jako uzupełnienie składu i dobrze będzie o tym wiedział.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 17 mar 2007, 10:19

Ostatnio niestety nie mam czasu żeby się wypowiadać, więc zbiore wszystko w kupe.

Kary od UEFA nie są na szczęście zbyt surowe. Co prawda zauważalny może być przede wszystkim brak Maicona przez te 6 spotkań, ale z karami dla Burdisso i Cordoby czyli środkowymi obrońcami powinniśmy sobie poradzić. W końcu więcej będzie miał szanse pograć Andreolli o ile zostanie. Natomiast Cruz dostał tylko dwa mecze co nie jest zbyt wygórowaną karą. Troche dziwne, że Toldo nie zawiesili. Najgorzej ma Navarro i powiem szczerze, że też spodziewałem się kilku-miesięcznych zawieszeń dla naszych. Pozatym Moratti złożył apelacje i są szanse, że zawieszenia będą jeszcze mniejsze.

Od wczoraj Recoba oficjalnie zapowiada rozbat z Interem po zakończeniu sezonu. Stał się jednym z ulubieńców przez te 10 lat spędzonych w Mediolanie, ale niestety kontuzje go zatrzymały, a gdyby nie one dziś miałby napewno status wielkiej gwiazdy, świetnego dryblera i napastnika, a tak stał się symbolem naszej ławki oraz lekarzy. Tak więc powrót do Urugwaju wydaje się być przesądzony. Tak na marginesie to najlepszego Chino ! 100 lat :!:
Almiron ? wypowiadałem się tyle razy na jego temat, ale po krótce zrobie to jeszcze raz. Nie dla tego pana. Dla mnie nigdy się nie wyróżnił w lidze, pozatym są lepsi, młodsi i do tego krajanie do wzięcia, nawet z niższych lig włoskich w sam raz do uzupełnienia składu. Zresztą można by się nawet postarać o dwóch rezerwowych bo często kontuzjowani są wszyscy nasi defensywni pomocnicy od Cuchu przez Pata do Dacourta.

Jutro z kolei wyjazd do Ascoli. Raczej nie spodziewam się wielkiego widowiska. Wiadomo z jakim nastawieniem podejdą gospodarze do meczu z liderem tabeli. 9 graczy będzie bronić, jeden będzie stał na środku boiska i dobiegał do wykopywanych piłek. Im szybciej strzelimy, tym łatwiej będzie o kolejne gole. Ciekawe też czy Mancini zdecyduje się postawić Burdisso w pomocy.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 17 mar 2007, 12:53

Recoba zapowiada odejście, ale mam dziwne wrażenie że pozostanie w drużynie Interu (słabość Morattiego). Trudno mi sobie wyobrazić druzyne bez Chino w kadrze. Fakt jest taki, że gdy grał w Interze zawsze grał świetnie. Tu nie można miec zarzutów. Niestety jedyna i największa przeszkodą na drodze do bycia jedną z największych gwiazd nie tylko Interu, ale światowej piłki jest zdrowie Alvaro. I tego własnie mu życze w dniu urodzin, niezależnie czy pozostanie w Interze czy odejdzie. Jeśli odejdzie niech mu się powodzi tak jak Obie.

Almiron. Sam nie wiem. Niby potrzebujemy gracza który wzmocni ławke. Ale duzo pytajników pojawia sie przy nazwisku Argentyńczyka. Czy nie lepiej dac szanse komus z Primavery? Albo sciagnąc, młodego dobrze rokujacego na przyszłośc zawdnika, najlepiej Włocha? Empoli chyba sporo ceni Almirona to tez jest kolejne ale. Przy założeniu, że kontuzje bedą omijały Inter (w przeciwieństwie do tego sezonu) to wątpie aby był w stanie wygryźć kogos z zawodników takich jak Stankovic, Vieira, Cambiasso, Dacourt, Zanetti, zawodnik sprowadzony za Figo, czy nawet Maxwella który pokazał, że moze grac także w pomocy.

Co do wizyty w Ascoli to chyba nie ma innego wyjscia niz zainkasowanie kolejnych 3 punktów. Nawet w mocno eksperymentalnym, osłabionym składzie. Forza Inter.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 18 mar 2007, 17:48

IBRAHIMAGIC!!!

Nie sądziłem, że kiedyś mi to przejdzie przez klawisze. Ale trzeba oddac szacunek za to co wyprawia w tym sezonie. Chyba razem z Maiconem najrówniej grający piłkarz Interu. Jeszcze jakby króla strzelców zdobył to juz beka maksymalna. Szkoda, ze się wykluczył z kolejnego spotkania, bo korona króla strzelców przy braku obciązenia innymi rozgrykami jest realna. Nawet zabawa w Chucka Norrisa, Samuela w 90 minucie nie zabrała nam 3 punktów. Sam mecz jak wiekszość w tym sezonie bez historii. Efektywna zmiana Adriano, dużo kartek i kontrola nad spotkaniem choć i gospodarze swoje szanse mieli.

Forza Ragazzi.

p.s Roma znów gubi punkty 8)

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 19 mar 2007, 14:08

JP pisze:Podczas dzisiejszego studia przedmeczowego na kanale Sky Sport, Ciro Ferrara ujawnił, że pomocnik Empoli, Sergio Bernardo Almiron w przyszłym sezonie będzie grał w barwach Juve. Według szefa sektora młodzieżowego, Juventus już sfinalizował transakcję.

Almiron jest Argentyńczykiem, ma 27 lat, mierzy 180 cm wzrostu i waży 76 kg. W obecnym sezonie w 22 spotkaniach strzelił cztery gole.
Czyżby Juventus „wybawił” nas od tego fantasisty? Oby :D

Muszę przyznać, że jestem lekko zszokowany dorobkiem bramkowym Zlatana w tym sezonie. Jeszcze jedna bramka i wyrówna swój rekordowy dorobek z pierwszego sezonu w Juve. Walczyć o koronę króla strzelców będzie raczej ciężko, bo Totti czy Toni też grają w tym sezonie bardzo równo, ale szansa na pewno jest.

Adriano zaliczył co prawda wczoraj dwie asysty, ale on musiałby w końcówce tego sezonu na prawdę mnie zachwycić i nastrzelać sporo bramek, abym zmienił zdanie na jego temat i nie chciał wywalenia go. Szanse już pewnie dostanie w najbliższej kolejce z Parmą, bo Ibra będzie zawieszony za kartki. Mam nadzieję, że Mancini da trochę pograć Recobie w ostatnich meczach sezonu, bo wygląda na to, że rzeczywiście w lecie pożegnamy się z Chińczykiem.

TS borys IFC
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 80

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 19 mar 2007, 19:16

Zico_FCI pisze: Czyżby Juventus „wybawił” nas od tego fantasisty? Oby Very Happy

rzeczywiscie OBY to byla prawda.
Zico_FCI pisze:Adriano zaliczył co prawda wczoraj dwie asysty, ale on musiałby w końcówce tego sezonu na prawdę mnie zachwycić i nastrzelać sporo bramek, abym zmienił zdanie na jego temat i nie chciał wywalenia go.

no fakt przyszly sezon tez ewnie bedzie w jego wykonaniu w kratke.chcialbym zeby moje pororokowania sie nie sprawdzily ale mam zle przeczucia.gdyby mozna bylo cofnac czas do letniego mercato i zostawic martinsa a sprzedac adiego.ale coz czasy oby oby minely oby nie bezpowrotnie

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 28 mar 2007, 18:59

Komisja Apelacyjna UEFA po rozpatrzeniu odwołań Interu Mediolan i CF Valencii zdecydowała się na zmniejszenie kar za udział w bójce po starciu 1/8 finału Ligi Mistrzów Ivanovi Cordobie i Maiconowi z Interu - twierdzi włoska prasa.

Brazylijczyk po pierwszym werdykcie miał odpoczywać od europejskich pucharów przez sześć spotkań, teraz nie zagra tylko w trzech. Kolumbijczyk z kolei nie będzie mógł wystąpić w dwóch meczach, a nie jak podano wcześniej w trzech.

Jak donoszą włoskie media, jeśli Cordoba i Maicon po powrocie na boisko będą się zachowywać niezgodnie z obowiązującymi zasadami, wówczas otrzymają surowsze kary.

Czyli nie jest źle. Jakoś wytrzymamy pierwsze spotkania bez obu. Najgorzej oczywiście sprawa ma się z Burdisso, który w LM będzie mógł zagrać dopiero w fazie pucharowej.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”