FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 312

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
herdek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: herdek » 14 mar 2007, 7:12

vakabayashi pisze: prawda jest taka żę GD Barcelona nie przegrała ani przez sędziego ani przez Rijkarda, czynnikiem który zadecydował był Oleguer

zamiast wininć sędziego pora sie zastanowić co Oleguer robi w jeszcze w Barcelonie :?:

to przez jego nieudolność i odstawanie poziomem plus głupi faul:
Barcelona przegrała i kropka

gdyby nie Oleguer smiem twierdzić ze mogło by sie potoczyć inaczej złaszcza ze w okresie przed faulem hiszpana na Gago ,Barcelona miał swój najlepszy okres gry
Vakabayashi remis był, może nie oglądałeś do końca :) Messi strzelił w 91 minucie <lol> :lol: :lol:

Awatar użytkownika
carekk
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: carekk » 14 mar 2007, 8:57

Ale remis z Realem na Camp Nou jest jak porażka :!: przynajmniej dla mnie.
ale po to jest przyznawana nagroda za MŚ dla zawodników którzy grali dobrze na MŚ. A nie nagrode dla najlepszego piłkarza sezonu dostaje zawodnik który na MŚ zagrał 2 czy 3 mecze dobre a przez pozostałe ok 60 spotkań ( LM, liga, puchary krajowe) nic wielkiego nie pokazywał i jeszcze przegrał w finale. Nagrode powinnien dostać ktoś kto przez cały sezon prowadził drużyne od zwycięstwa do zwycięstwa wyróżniał się na tle innych i nie musiał tu być wcale Ronaldihno

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 14 mar 2007, 9:28

herdek :oops: post pozno pisany stąd przeinaczenie
chodziło mi o oczywiście remis i to jak go odbieraja kibice Barcelony

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 14 mar 2007, 14:12

w ramach rozluznienia :D

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 16 mar 2007, 15:51

Kod: Zaznacz cały

Valdés, Jorquera, Puyol, Xavi, Belletti, Saviola, Zambrotta, Iniesta, Ronaldinho, Messi, Gudjohnsen, Gio, Edmílson, Sylvinho, Eto'o, Thuram, Deco y Giuly.
Rijkaard powołał zawodnikow na spotkanie przeciwko Recreativo. Wreszcie kadra wyglada normalnie i mozna byc pewnym, ze nie wystapi Barcelona z 3 środowych obroncow, a byc moze nie bedzie takze dziury pomiedzy obrona a pomoca(Edmilson)... Ofensywa w pełnym zestawieniu, czyli mozna sie spodziewac poraz kolejny trio Ronaldinho-Eto'o - Messi od pierwszyc minut. Brak niespodzianek = spokoj.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 16 mar 2007, 16:10

Wreszcie na trybuny poleciał Marquez. Czas najwyższy bo widać, że męczy siebie i nas swoją grą. Zambrotta ostatnio nie grał więc teraz powinien sobie zaszaleć trochę :wink: Jeżeli wyjdziemy w normalnym ustawieniu z czwórką obrońców to jestem dobrej myśli.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 17 mar 2007, 16:02

rkoeman kiedys wspominał o Marquezie jako DM dwa sezony temu, ile on wtedy rozegrał spotkan na tej pozycji... Chyba rkoeman wspominał o ilosci 2-3 spotkan :?: Moze ktos sobie przypomina jaka to było(zblizona) ilosc.

Znany jest rywal Barcy w Pucharze Gampera, bedzie nim Boca Juniors z Riquelme, Palermo na czele... Osobiscie mam naidzeje, ze bedei to pierwszy mecz Rodrigo Palaciosa przeciwko swojemu byłemu juz klubowi :twisted: Zawodnik ten ostatnio coraz bardziej mnie przekonuje, ze byłby wzmocnieniem(wreszcie) lini napadu.

Co do dzisiejszego spotkania, wiele wskazuje, ze Ryjek zagra bez prawdziwego DM, a środek Blaugrany bedzie stanowiło trio Deco-Iniesta-Xavi :wink:
Valdes
Zambrotta- Thuram- Puyol- Gio
Xavi- Deco- Iniesta
Ronaldinho - Eto'o - Messi
Zobaczymy. Napewno najwieksze zagrozenie to duet Pongolle-Uche i oby Puyol z Thuramem poradzili sobie z nimi.

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 17 mar 2007, 20:20

Sytuacja w tabeli robi się ciekawa. Valencia traci na Mestalla punkty z Santander :lol: . Blaugrana prowadzi po bardzo ładnym golu Eto'o.

herdek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: herdek » 17 mar 2007, 22:00

No i Barca pojechała Recreativo 4:0. Zdecydowana przewaga Azulgrany udokumentowana czterema trafienami. Eto'o po przerwie znowu zdobywa dwie bramki, a po jednej dorzucają niezawodny Messi i...Zambrotta:) Zambro zdobył swoją pierwszą bramę w La liga, teraz czas na Thurama. Co do Frncuza, to bardzo dobry mecz dzisiaj w obronie, razem z Puyolem czyścili wszystko, natomiast boczni defensorzy grali bardzo ofensywnie, co przynosiło pożytek (m.in. asysta Sylvinho, gol Zambro). Środek pola również dzisiaj poprawnie. Xavi, Iniesta i Deco zagrali na swoim poziomie i mieli duży wklad w wygranie tego pojedynku. Ronaldinho w porównaniu z meczem z Realem czy Liverpoolem to zagrał dzisiaj dobrze, był aktywny, więcej biegał i prawie strzelił bramkę. Poza tym zaliczył upadek, zaplątując się o siatkę, jak wjechał wślizgiem dobijając strzał Zambro. Messi koncertowo, jeździł na skrzydle był bardzo niebezpieczny i bramka w końcówce piękna. Zjechał czterech kolesi i przebiegł około 15 metrów szerekości by wpakować gałę z lewej strony do siatki rywali. Eto'o, jak już mówiłem w końcu strzela, bramka pierwsza bardzo ładna, druga nie była już tak piękna, ale również dobre wykończenie precyzyjnej wrzutki od Sylvinho.

Valencia straciła punkty z Santander, a Real i Sevilla grają jutro. Dzisiejszy dzień dla kibiców Azulgrany udany, a jutro Real i Sevilla polegają i świętujemy weekend, pijąc wino za 3.60 :) Visca El Barca!!

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 17 mar 2007, 22:04

Jaki mily dzien... Lech mnie nie zawiodł Kobe +65 wracam do domu, a tu 4-0... 8) Z tego co wyczytałem i po szybkim skrocie nie mam watpliwosci, ze Barcelona wygrała po dominacji.
Eto'o X 2 :P chyba spełni sie moja teoria, ze szybko odrobi strate do Torresa :lol: Zambrotta pierwsza bramka w La Liga :twisted: na deser przypomniał sie Messi.
Wazne, ze Frank wrocil z świetnym efektem do 1-4-3-3. Efekt widac, choc niespodzianka był wystep Sylvka od pierwszych minut.
Recreativo konczy sezon w spotkaniach z Blaugrana na 0-7 :? a przeciez po drodze łatwo ogrywali czołowkę... Na koniec Valencia na 0 dzisiaj :)

Awatar użytkownika
revan
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: revan » 17 mar 2007, 22:10

Nieszczególnie ciekawy mecz, ale wynik i zrywy, dzięki którym strzelaliśmy bramki doprawdy imponujące. Praktycznie cała drużyna zagrała dobrze, ale na szczególne uznanie zasłużyli Eto'o, Iniesta, Zambro, Deco i Victor. Niestety słabiutko zagrał Dinho, strasznie był irytujący z tym zwalnianiem akcji w drugiej połowie. Czekałem, aż Ryjek zdejmie w końcówce Leo, bo prawdę mówiąc Argentyńczyk grał w dzisiejszym spotkaniu na pół gwizdka. Pewnie liczył na mały przebłysk geniuszu w wykonaniu Messiego i się nie zawiódł.
Z wyniku jestem bardzo zadowolony, z gry także, bo wygrać na tak cięzkim terenie tak zdecydowanie jest naprawdę dużym osiągnięciem. W dodatku widać było, że niezbyt forsowaliśmy tempo i w związku z tym myślę, że pomału wszystko wraca do normy.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 17 mar 2007, 22:19

Mecz srednio ciekawy jak dla mnie. Szczegolnie w 2 polowie, gdzie gracze grali juz bardziej na luzie. Cieszy dobra gra Eto`o i powrot do ustawienia 4-3-3. Eto`o juz widocznie moze grac przez pelne 90 minut. Messi tez sie przypomnial, chociaz pewnie nikt o nim nie zapomnial po Gran Derby :D Podsumowujac łatwe zwyciestwo, a spodziewalem sie trudniejszej przeprawy. Zła passa na wyjezdzie przerwana, a 3 pkt ciesza, tym bardziej ze Valencia przegrala :)

Awatar użytkownika
girlfromipanema
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: girlfromipanema » 17 mar 2007, 22:37

dokładnie tak jak niektórzy już napisali, mecz niezbyt porywający, ale liczy się pierwszy tak dobry wynik na wyjeździe od dawna ;) pozytywnie zaskoczył mnie Rijkaard, bo wszystkie jego decyzje przypadły mi do gustu /zarówno przed spotkaniem jak w trakcie/. cieszy, że atak wreszcie funkcjonuje jak trzeba /głównie Eto'o i Messi dziś/. no i kolejny raz- brawo Valdes! gratulacje dla tych wszystkich, którzy już kilka razy wyrzucili go z klubu.

Awatar użytkownika
jezzo
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jezzo » 17 mar 2007, 23:40

Ale brawo za co? Za to, że przez 1 połowę stał w bramce?

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 17 mar 2007, 23:57

Ale brawo za co? Za to, że przez 1 połowę stał w bramce?

Nie tylko za to, jeszcze mozna dodac fakt, ze przed nim stał Puyol 8) Mial kilka dobrych interwencji, zarowno w pierwszej jaki i drugiej połowie, w ktorej takze stał miedzy słupkami. :lol:

Tak poza tematem spotkania z Huelva, kto nalezy do bandy Ronaldinho, a kto do Eto'o. :?:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”