FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 314

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 21 mar 2007, 12:40

100 lat Ronaldinho :!: zycze Ci byc zaczal grac tak jak potrafisz 8)

krzychu212 pisze:Sevilla już awansowała to możnaby sobie odpuścić mecze z nią w 1/2, bo w tym sezonie nam z nimi nie idzie za dobrze , mi sie marzy Depor.
Byc w polfinale i odpuszczac?chyba kpisz :? i co z tego, ze nie idzie z Sevilla? i dlatego trzeba pokazac, ze duzo gorsi od ekipy Juande Ramosa nie sa; wiecej, trzeba pokazac, ze sa lepsi. Odpuszczac polfinal :angry2: paranoja. To Barcelona juz jest taka slaba, ze nie mozemy pokonac Sevilli? Jezu :? :suicide:

Awatar użytkownika
girlfromipanema
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: girlfromipanema » 21 mar 2007, 13:23

sto lat Ronaldinho!
w końcu coby o nim nie mówić to jeden z najbardziej zasłużonych dla Barcy piłkarzy i nawet jeśli faktycznie miałyby go teraz bardziej obchodzić reklamy Laysów niż gra w piłkę (w co nie wierzę)- nie można o tym zapomnieć. a nawet nie patrząc z punktu widzenia kibica Blaugrany, chyba każdy choć raz zdumiał się tym co on wyprawiał, nawet kibice Realu. pięknie było go dawniej oglądać, ale myślę, że to jeszcze nie koniec ;>

powodzenia, bo wciąż jeszcze może być jednym z największych.

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 21 mar 2007, 13:37

Berik pisze:Byc w polfinale i odpuszczac?chyba kpisz Confused i co z tego, ze nie idzie z Sevilla? i dlatego trzeba pokazac, ze duzo gorsi od ekipy Juande Ramosa nie sa; wiecej, trzeba pokazac, ze sa lepsi. Odpuszczac polfinal Angry2 paranoja. To Barcelona juz jest taka slaba, ze nie mozemy pokonac Sevilli? Jezu Confused Samobójstwo
Odpuścić w sensie żeby ich nie było w 1/2 finału tylko w finale. Nie uważam żeby Barca była słabsza o wiele, ale Sevilla nas albo czasem szczęśliwie, albo po nierównej walce pokonuje (oprócz meczu na CN którego nikt nie widział).

Awatar użytkownika
Barça_Hincha
Ja tu tylko nabijam

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Barça_Hincha » 21 mar 2007, 13:55

krzychu212 pisze:Odpuścić w sensie żeby ich nie było w 1/2 finału tylko w finale.
Nie czaje :angry2:
Trzeba grac o wszystko a nie... Trzeba się zrewanżować Sevilli za tą przykrą przegraną w lidze :!:

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 21 mar 2007, 14:31

nie ma co odpuszczac Pucharu teraz. Tym bardziej, ze odpadlismy z Ligi Mistrzow, a nas zespol stac chyba na to by grac na dwoch frontach, prawda?

W lidze gramy glownie ze slabszymi druzynami dlatego o Pucharze musimy myslec rowniez powaznie.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 21 mar 2007, 15:21

Teraz już nie ma sensu odpuszczać. Odpadliśmy z Ligi Mistrzów. Dawno nie wygraliśmy Copa Del Rey a poza tym jesteśmy już w półfinale a więc teraz trzeba grać o trofeum.

Milion lat Dinho :pijemy: Gdyby nie ten jakże często krytykowany Brazylijczyk to w tym sezonie nie moglibyśmy nawet myśleć o obronie mistrzostwa. Pod nieobecność Eto'o i Messiego to jemu zawdzięczamy bardzo wiele. Można mu zarzucać, że nie gra na miarę swoich możliwości, ale wystarczy spojrzeć na statystyki, aby zauważyć jak wspaniałym piłkarzem wciąż jest i jak wiele znaczy dla drużyny.

Awatar użytkownika
Meczetinio
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Meczetinio » 21 mar 2007, 16:04

he jakby Bracelona odpadała z Pucharu , zajęła 2 lub 3 lokate w lidze to mozna by mówić o swoistym upadku dawnej Bracy,która w tamtym sezonie była nie do pokonania,mimo wzmocnień Braca gra słabiej ,jest to przykład ze nie zawsze sie wygrywa i że nawet Ronaldihno moze sie zmęczyc :wink: . Mam nadzieje ze Bracelona w tym sezonie nic nie osignie bo podziało by to na graczy jak kubeł zimnej wody, co za rok moze przynieść triumfy na wielu "frontach" :wink:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 21 mar 2007, 16:31

Meczetinio pisze:he jakby Bracelona odpadała z Pucharu , zajęła 2 lub 3 lokate w lidze to mozna by mówić o swoistym upadku dawnej Bracy,która w tamtym sezonie była nie do pokonania,mimo wzmocnień Braca gra słabiej ,jest to przykład ze nie zawsze sie wygrywa i że nawet Ronaldihno moze sie zmęczyc . Mam nadzieje ze Bracelona w tym sezonie nic nie osignie bo podziało by to na graczy jak kubeł zimnej wody, co za rok moze przynieść triumfy na wielu "frontach"

Upadek... Ta i jeszcze wszyscy beda chcieli odejsc. Upadek to miala pewna druzyna w zeszłym sezonie(a moze i wiecej ekip).

Wracajac do tematu, została liga i CdR, wiec wypadałoby ja wygrac. Nie wazne na kogo wpadnie Barca w półfinale, bo pewnie i tak z Sevilla sie spotkac bedzie trzeba. Co gorsza ewentualnie w dinale beda chcieli sie odgryzc za porazke w lidze :twisted: Wiec teoretycznie lepiej grac z nimi w półfinale.

Ronaldinho nalezy zyczyc czarowania na boisku, strzelania i asystowania jak to mialo miejsce od czasu jego przejscia do Barcy...

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 21 mar 2007, 18:00

Barça_Hincha pisze:Nie czaje Angry2
Trzeba grac o wszystko a nie... Trzeba się zrewanżować Sevilli za tą przykrą przegraną w lidze Exclamation
Czy napisałem, że odpuścić CdR czy (mało przejżyście ale jednak) to że wolałbym Seville w finale niż w 1/2 finału? Wydaje mi sie że to drugie. Więc cała dyskusja o odpuszczaniu CdR dzięki mnie :glass: chociaż był temat do ponabijania :P Oczywiście tak jak każdy cule chce rewanżu ale chodziło mi o to że lepiej zrobić to w finale.

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 21 mar 2007, 18:52

Txiki się IMO wygłupił trochę z tymi tekstami o przesadnych żądaniach Sevilli za Daniela Alvesa - del Nido bardzo drogo opychał Reyesa, Ramosa i Baptistę a teraz ma w składzie piłkarza jeszcze lepszego od tych w/w więc nie ma co oczekiwać że będzie się liczył z jakimikolwiek próbami obniżania ceny, bo niby dlaczego skoro bez problemu dostanie w końcu kwotę jaką żąda a nawet jeśli nie to zatrzyma u siebie doskonałego gracza na dłużej.

Trzeba się po prostu pogodzić, że jeśli chce się zakontraktować Brazylijczyka koniecznym jest przełknąć wydatek nieczęsto spotykany przy transferach obrońców.

Jednak biorąc pod uwagę wiek gracza i jego już ogromne umiejętności może się okazać, że w perspektywie wielu lat, transfer taki może się zwrócić.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 21 mar 2007, 19:10

Txiki się wygłupił? Raczej angielskie brukowce się wygłupiły bo jakoś nie zauważyłem, aby taka wypowiedź pojawiła się w prasie hiszpańskiej nie mówiąc już o jakichkolwiek źródłach zbliżonych do klubu :roll:

Awatar użytkownika
Rokos
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rokos » 21 mar 2007, 21:39

Chciałbym usłyszeć cenę za Alvesa, cholernie by nam się przydał na prawą stronę obrony :? Dziś pojawiła się informacja o Albeldzie, który ma dość sztabu szkoleniowego (nie chcą mu zaproponować nowego kontraktu) bez problemów do Barcelony ;)
Nie jestem bardzo przekonany co do Robbena, czy nam się w ogóle przyda. Troche na pewno, ale nie będzie to jakieś kosmiczne wzmocnienie.
Co sądzicie o bieżących transferach Barcelony? Piszcie :)

błąd popełniłeś // fieldy

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 21 mar 2007, 22:04

Rokos pisze:Nie jestem bardzo przekonany co do Robbena
Robbena to ja nie lubie, dlatego jak przejdzie do Barcy to nie będzie to dla mnie najlepsza wiadomość. Jest bardziej samolubny niż Ronaldo, a to już sztuka (nie mówie że Ronaldo w tym sezonie jest samolubem, zmienił sie chłopak)
Rokos pisze:Chciałbym usłyszeć cenę za Alvesa
Coś koło 30 - 35 mln €. Na pewno nie będą to łatwe negocjacje, jeśli wogóle do nich dojdzie między Del Nido i Laportą. Sternik Sevilli jeśli już zdecyduje się sprzedać swoją IMO największa gwiazdę to wyciśnie z rywala ostatnie pieniądze.

Edit: Barca - Getafe w 1/2 finału Copa del Rey. Stało sie to czego chciałem prawie w 100%. Getafe to nie jest na pewno łatwy przeciwnik, ale myśle że jeśli podejdziemy profesjonalnie do tego dwumeczu to spokojnie można szykowac się na finał, chyba z Sevillą.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 22 mar 2007, 22:47

The Sun czyli brukowiec podał informacje o zainteresowaniu MU Eidurem... Podobno chca nawet dac tyle ile Barca przed sezonem. Jesli dobrze pamietam to przed transferem do Barcy spekulowano o mozliwym jego przejsciu do Manchesteru, wiec moze zirenko prawdy w tym jest. Osobiscie płakac po jego odejsciu nie bedę, gra przyzwoicie, jednak ilosc jego bramek nie przekonuje. Nowy napastnik przyjdzie i jestem tego pewien, czyli miejsca dla Islandczyka nie bedzie, a jesli potwierdzi sie, ze Saviola otrzyma nowy kontrakt to nie widze sensu trzymania trio Ezquerro, Saviola, Eidur na ławce czy na trybunach. Kasa sie przyda, a on zaliczy przynajmniej epizod jak Mark van Bommel. :lol:

Kolejnym zawodnikiem, ktory jest łaczony z odejsciem z Barcy jest... Motta, a jego usługami zainteresowana jest Fiorentina :) Pozycja DM wymaga wzmocnien, a jesli dojdzie do takiego(mam taka nadzieje) ktos z dwojki Edmilson/ Motta powinien liczyc sie z odejsciem. Niby Thiago mlodszy, ale i tak mnie nie przekona nigdy do siebie. Jeszcze ostatnio te wyskok.

Mozna postarac sie o usługi Luccina, ktory bedzie dostepny za free... Ostatnio to świetne roziwazanie dla wielu klubow, wiec mozna i tak, a ten sezon Francuz ma bardzo udany.

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 23 mar 2007, 9:24

Jarzinho pisze:Kolejnym zawodnikiem, ktory jest łaczony z odejsciem z Barcy jest... Motta, a jego usługami zainteresowana jest Fiorentina Smile Pozycja DM wymaga wzmocnien, a jesli dojdzie do takiego(mam taka nadzieje) ktos z dwojki Edmilson/ Motta powinien liczyc sie z odejsciem. Niby Thiago mlodszy, ale i tak mnie nie przekona nigdy do siebie. Jeszcze ostatnio te wyskok.

Jak dla mnie to obaj nie pokazują w tym sezonie że zasługują na gre w barwach Barcy. Thiago czasem ma takie odpały, że ja nie wiem. I zbiera te żółte kartki. Jak dostaje jeszcze w pierwszej połowie to wiadomo, że Ryju go zmieni w drugiej, bo to za duże ryzyko trzymać go z żółtkiem.Edmil też poziomu nie pokazuje w tym sezonie. DM to zdecydowanie pozycja do silniejszego obsadzenia na przyszły sezon.
Jarzinho pisze:Mozna postarac sie o usługi Luccina, ktory bedzie dostepny za free... Ostatnio to świetne roziwazanie dla wielu klubow, wiec mozna i tak, a ten sezon Francuz ma bardzo udany.
Jakoś mi się nie widzi ten jego transfer. Wątpie żeby to był gracz takiego formatu, aby grać DMa w Barcie. Jakoś mnie nie przekonuje.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”