Ogólna dyskusja o polityce

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post autor: bellus » 21 mar 2007, 22:22

franz pisze:bellus w sprawie propagandy homoseksualnej nie chce mi sie juz wypowiadac. Juz ustalilismy ze dla mnie owa propaganda to np. jawne wplywanie na zmiane orientacji z hetero na homo a to jest oczywiscie nie mozliwe, dlatego dla mnie termin propaganda homoseksualna nie ma racji bytu. Jesli dla ciebie jest to dazenie srodowisk gejowskich i lesbijskich do zmiany prawa na rzecz legalizacja związków, wiekszej tolerancji i zmniejszenia homofobii to ok mozesz to sobie nazywac propaganda homoseksualną choc w mojej opinii nie masz racji.
Amen

franz pisze:hodzi ci o osad na temat przewagi wiedzy przecietnego Polaka nad przecietnym mieszkancem U.S.A.?

Tak.
franz pisze:Troche naiwne pytanie przeciez to mozna sprawdzic w wielu zrodlach (np magiczna stronka http://www.google.pl/) nie pokaze to poziomu mojej wiedzy o USA jesli o to ci chodziło.

PS: Stolica stanu Teksas to Austin.

Zgadza się, że naiwne pytanie. Tylko teraz kwestia czy wiedziałeś i ile Polaków by wiedziało. A to przecież prawdopodobnie najbardziej znany stan - również z różnego rodzaju kawałów i naśmiewań się z Amerykanów, że to głównie kowboje z Teksasu co umieją tylko grać w Football amerykański.

edit:

Coś nie skończyłem myśli. Mój kolega twierdzi, że w niekórych kwestiach to stany USA mają większą autonomię niż kraje w UE. Dla Amerykanina mało wazna często jest Europa bo nie odgrywa dla niego takiego znaczenia. Mąło kto wyjeżdza poza Amerykę, jak wyjeżdza to zwykle ten bogatszy i mądrzejszy - lepiej wykształcony.
Ostatnio zmieniony 21 mar 2007, 22:44 przez bellus, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”