Ricardo strzelił w swoim stylu. Ile to on goli w Portugalii strzelił zewnętrzną częścią stopy? Nawet kiedy wygodniej jest mu uderzyć prostym podbiciem, to strzela zewnętrzną częścią stopy. Ma to opanowane do perfekcji. Nie robi mu różnicy czy jest wystawiany na lewej czy na prawej pomocy, bo z obu stron potrafi tak strzelić, tylko że piłka zatacza inny łuk.Rossi pisze:Quaresma-świetna asysta i bramka że-
Nani razem z Joao Moutinho to najbardziej utalentowani gracze występujący w reprezentacji Portugalii. Nani ma niesamicie szybkie dryblingi, obrońca nawet nie może zauważyć kiedy on go minął. Łatwo radzi sobie z dwoma obrońcami na raz. Będą z niego ludzieRossi pisze:Nani
Nie wiem czy sie cziszyć czy płakać. Na MŚ już sam Ronaldo potrafił wkurzać kibiców grą chamską i pod publiczkę, a teraz dojdzie jeszcze Quaresma. Niby Figo był podobnym typem pomocnika, ale na pewno nie grał tak samolubnie, dlatego chciałbym, żeby na lewej pomocy grał Nani. Drybling+szybkość+dokładność, ale przy tym nie jest taki samolubny. Scolari będzie musiał trochę porozmawiać z Christiano i Ricardo o ich stylu gry, bo akurat teraz Portugalia jest w bardzo trudnej sytuacji w grupie, nawet mimo zwycięstwa z Belgami.Rossi pisze:Ronaldo+Quaresma bedzie funkcjonować
Sądzę, że w środe Portugalczycy rozjadą załamaną psychicznie Serbię. Serbowie jadąc na ten dwumecz nastawili się wyłącznie na mecz z Portugalią, zapominając o Kazach. Clemente jest słabiutkim motywatorem co pokazał wczoraj, więc nie wiem jak tchnie ducha w Serbów. Mam wrażenie, że ta reprezentacja jest dalej skonfliktowana