Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 178

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 24 mar 2007, 22:10

piwus pisze:pomijając 11 Azerów
To chyba oczywiste, że pisałem o naszych zawodnikach. Indywidualne ocenianie Azerów sobie dzisiaj opuściłem.
piwus pisze:Chciałem pokazać tylko, że błędy można każdemu wytknąć, ale wyszukiwanie ich w meczu na 5:0 jest zadaniem dla trenera, w przypadku kibica świadczy chyba o zbyt dużym malkontenctwie.
Oczywiście po meczu na 5-0 mamy wszystkich kochać i wychwalać pod niebiosa , po przegranej mamy po wszystkich równo jechać. W innym wypadku jesteśmy malkontentami. :roll:

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 24 mar 2007, 22:16

Oczywiście po meczu na 5-0 mamy wszystkich kochać i wychwalać pod niebiosa , po przegranej mamy po wszystkich równo jechać.
Kochać nie musisz, ale zawierać w poście głównie krytykę stylu i szukać najgorszego zawodnika meczu, to chyba nie jest normalne zachowanie po wygranej różnicą pięciu bramek. A z drugim założeniem wyszło Ci jeszcze gorzej, to się nazywa nadinterpretacja.

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 24 mar 2007, 22:39

Ja skomentuję krótko. Polska zagrała dobrze i po 5 minutach byłem pewien 100%, że już 3 punkty mamy. Mam jedynie zastrzeżenie do Żurawskiego za egozim oraz do...Szpakowskiego (wiadomo) :wink: Oby w Kielcach kolejne 3 punkty :)

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 25 mar 2007, 9:48

Trochę dziwny mecz do oceniania, bo skończyl sie już w 5 minucie po świetnie bitych dwóch stałych fragmentach gry. Oczywiście nie mam nic przeciwko temu, ale chciałbym zobaczyć drużynę Polską zmuszoną do większego wysiłku, z takim przeciwnikiem. Po strzeleniu tych dwóch bramek zobaczyłem coś niepokojącego, myślac już w kontekście meczów z silniejszymi rywalami. Niefrasobliwość, częste wybicia piłki w okolice 20-30 metra wprost pod nogi Azerów, beznadziejne straty w środku pola (brylował w tym Lewandowski), niedokładności. Całe szczescie trwało to tylko chwile i skończyło się wraz świetnym podaniem Garguły do Łobodzińskiego. Jak dla mnie troche pasywnie grał Lewandowski, po dobrych meczach z Portugalia czy Serbią w jego wykonaniu oczekuje, ze bedzie wywierał piętno na gre ofensywna. Same próby z dystansu to za mało. Ale potraktujcie to jako polskie krytykanctwo :wink:

Nie zgodzę się także z określeniem, że Żurawski był najgorszy na boisku. Taki zawodnik daje wiele drużynie nawet nie strzelając bramek. A chyba nie mozna miec pretensji do zangażowania czy pracy jaką włożył Maciek. Pisze to jako osoba zupełnie bezstronna w sporach na linii Kraków-Warszawa. Oczywiście w tej pierwszej sytuacji powinien zachwać się o wiele lepiej(podawać do Jelenia(?)), ale przy stanie 5-0 nie bede mu tego wypominać, druga sam na sam to centymetrowa pomyłka. Porównując do Wasilewskiego który poza ciosem rodem z K1 lub tekwondo i kilkoma faulami nic nie pokazał, to Żuraw zagrał rewelacyjnie.

Awatar użytkownika
p.szerge
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: p.szerge » 25 mar 2007, 16:13

No cóż można powiedzieć, Polacy zagrali bardzo dobry mecz, widać że trener ma duży wpływ na tych zawodników. Jednak, przeciwnie temu co mówili Szpakowski i Trzeciak, Żurawski grał bardzo słabo moim zdaniem, a te dwie akcje końcowe, tylko mnie w tym umocniły. Matusiak również nie pograł dobrze.

Co do Garguły świetny mecz, mam nadzieje, że będzie grał tak ciągle, albo chociaż jak najczęściej. Mimo, że Kazimierczak nie grał zbyt długo to bardzo mi się podobała jego gra, i sądzę że w meczu z Armenią powinien wyjść w pierwszej jedenastce.

Awatar użytkownika
MaWiK
malwinka

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaWiK » 25 mar 2007, 19:05

Wydaje mi się że Kaźmierczak powinien zagrać z Armenią bo nadaje się do ostrej walki w środku pola z takimi walczakami jakimi są niewątpliwie Ormianie. Aczkolwiek nie wiem za kogo miałby zagrać- Lewandowski...mimo kilku strat zaliczył poprawne spotkanie...Garguły nikt nie chce sie pozbywać z pierwszej 11stki...Być może Leo zmieni ustawienie i zagramy 3-5-2 ??
Widziałbym w środku pola tercet Lewy-Garguła-Kaz z tym że Kaźmierczak z Lewandowskim graliby bardziej z tyłu. Zobaczymy co zrobi Benhakker ale jestem dobrej myśli- ufam jego pomysłom :).

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 26 mar 2007, 20:55

Łukasz Piszczek zastapił w kadrze Grzegorza Rasiaka, ktory podobniej ak Radomski zostali odesłani do domu i nie wystapia z Armenia nie zagraja.

Wyglada na to, ze jedyna roszada w środe bedzie występ Błaszczykowskiego w miejsce Wojtka Łobodzińskiego, ktory podobno uskarża sie na jakiś uraz... Jednak zmiana była do przewidzenia.
Chetnie zobaczyłbym takze Basczyńskiego w miejsce Wasilewskiego, albo przynajmniej wystep MArcina przez kilkanaście minut oraz Jelenia od pierwszych minut w miejsce kogos z dwójki Matusiak/ Żurawski....

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 26 mar 2007, 21:27

Skład może być jednak ja bym widział Kazimierczaka za Lewandowskiego, ale każdy może mieć słabszy dzień. Dla mnie jedynie atak do poprawki bo Żurawski nie miał słabego dnia, tylko nie gra od dwóch miesięcy i dlatego widzieliśmy w Warszawie co oznacza taka przerwa w graniu. Najważniejsze wygrać, nawet te 1:0, byle 3 punkty były i dobra zaliczka punktów przed wyjazdem na Serbię i Portugalię.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 26 mar 2007, 21:47

Do Piszczka nie jestem przekonany, ale widać postęp w jego grze i jego powołanie mnie wcale nie dziwi. Błaszczykowski zagra za Łobodzińskiego tu nie ma zdanych wątpliwości.
Chetnie zobaczyłbym takze Basczyńskiego w miejsce Wasilewskiego, albo przynajmniej wystep MArcina przez kilkanaście minut

Daj spokój... :? Jeżeli Wasyl jest zdrowy to nie ma co na sile robić "głupich" eksperymentów. W ostatnim meczu zagrał średnio, ale na pewno wyciągnie jakieś wnioski. :wink:
oraz Jelenia od pierwszych minut w miejsce kogos z dwójki Matusiak/ Żurawski....
Za tego pierwszego. Duzo ludzi zrobiło najazd na Zurwaskiego po ostatnim meczu. :roll: Kosmosu nie zagrał, ale na pewno nie był tak żenujący jak niektórzy piszą. Duzo pracował, asystował, wracał sie... Wiemy, ze nie jest w formie, bo nie gra w klubie, ale jego doświadczenie jest niezbędne w drużynie. Lepiej sie czuje jak on gra. :wink:

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 26 mar 2007, 22:24

guru pisze:Jeżeli Wasyl jest zdrowy to nie ma co na sile robić "głupich" eksperymentów. W ostatnim meczu zagrał średnio, ale na pewno wyciągnie jakieś wnioski. :wink:
Zagral dobrze w obronie, ale troche malo angazowal sie w akcje ofensywne. Nie jest to jednak powod, by mial wypasc z podstawowego skladu. Ogolnie rzecz biorac, nic nie zmienialbym w skladzie, w stosunku do sobotniego meczu. Jesli nie bedzie mogl zagrac Lobodzinski, to w jego miejsce powinien wyjsc Jelen i to wszystko. Zwycieskiego skladu sie nie zmienia :wink:

Awatar użytkownika
Paweuu
Pseudoforumowicz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Paweuu » 27 mar 2007, 21:16

Jeżeli Polska nie awansuje do ME 2008 to moim zdaniem Don Leo
powinien zostać na funkcji selekcjonera.
Gość mimo zaawansowanego wieku wprowadził wiele świeżego powietrza w tę drużynę
nie mówię tego natchniony meczem Polska - Portugalia. Widzę, że Holender zna się na swoim fachu, powołuje dużo młodych i zdolnych grajków z polskiej ligi.
Gdyby został Janas to w pomocy na pewno dalej by grał Szymek (dziś emeryt) a Garguła zmarnowałby talent.

Co do meczu z Ormianami. Myślę, że powinni wygrać, ale wymęczą 1:0 tak jak rok temu z Irlandią północną.
Ostatnio zmieniony 28 mar 2007, 16:51 przez Paweuu, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Einar
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Einar » 27 mar 2007, 21:35

Paweuu pisze:Co do meczu z Azerami. Myślę, że powinni wygrać, ale wymęczą 1:0 tak jak rok temu z Irlandią północną.
Niestety mecz z Azerami już się odbył i wygralismy go 5-0... :roll:

Co do jutrzejszego spotkania to jestem dobrej mysli. Armenia jest moze nieco lepsza od Azerbejdżanu ale problemow byc nie powinno, liczę na wysokie zwycięstwo. Historyczne pierwsze ME coraz blizej... IMO wszystko rozstrzygnie sie w wyjazdach z Portugalią, Finlandią i Serbią.

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 27 mar 2007, 21:53

Einar pisze:Historyczne pierwsze ME coraz blizej
Nie wiem z kąd taki optymizm. Narazie zagraliśmy wszystkie mecze u siebie z czego 2 mecze z 4 zostały wygrane. Jutro zapewne będzie ten trzeci, ale potem czeka nas ostra przeprawa. W czerwcu już nie będzie tak z górki, a co dopiero na jesień.

Podejrzewam, że spotkanie z Armenią będzie kopią spotkania z soboty. Obrona może będzie miała troszke więcej roboty i to by było na tyle. Znów pewnie zagra Lewandowski jako jedyny defensywny pomocnik, a Garguła będzie robił za Zidane'a. Żurawskiemu życze bramki :pray:

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 27 mar 2007, 21:54

Na pewno bedzie trudniej niz w sobote, ale jesli szybko strzelimy bramke, to powinno grac nam sie bezproblemowo. Jestem ciekaw, jak zagraja Ormianie - czy ogranicza sie tylko do obrony, czy beda grali bez kompleksow i zmusza kilka razy Boruca do interwencji. Z tego, co udalo mi sie wyczytac, nikle sa szanse na to, by zagral jutro Lobodzinski. Zastapi go pewnie ktos z dwojki Blaszczykowski - Jelen. Innych zmian w skladzie raczej nie nalezy sie spodziewac.

Awatar użytkownika
p.szerge
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: p.szerge » 27 mar 2007, 23:44

Sądzę, że Ormianie od początku zagrają ofensywnie, więc na pewno będzie trudniej aniżeli w meczu z Azerami, choć nie sądzę by wyszła z tego jakaś niespodzianka. Mam nadzieję, że Żurawski nie zagra w tym meczu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”