Sevilla FC (zbiorczy) - Strona 4

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 15 sty 2007, 0:33

No i Sevilla sie udławiła...
2 porażki pod rząd i to w ważnym momencie sezonu, o ile tą z Zaragossa można jakoś wytłumaczyć wiadomo drużyna braci Milito to silny zespół tak dzisiejsza porażka z Mallorcą u siebie to jeden wielki szok :shock:

a z drugiej strony co tam niech tracą punkty :P

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 15 sty 2007, 1:48

sevilla musiala w koncu spuchnac. do tej pory nie mieli fizycznego dolka. najwyzszy czas. nie da sie grac dobrze przez 10 miesiecy. szczegolnie jak sie szczyt formy szykowalo na poczatek sezonu

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 17 sty 2007, 0:06

rkoeman pisze:szczegolnie jak sie szczyt formy szykowalo na poczatek sezonu
ten szczyt formy niestety ale teraz by sie im przydał trudne mecze teraz przed nimi teraz Villareal na wyjezdzie Levante(tu bedzie łątwiej) i derby Sevilli z raczej słabym Betisem ale derby to derby.

Strata punktów i moze być nieciekawie, zwłąszcza ze Valencia bedzie napierać, Barcelona odzyska Etoo i Messiego a Real może( i bedzie ) sie również poważnie liczyć.

Zobaczymy czy tak rozpedzona na początku roku Sevilla, bedzie pedzic tak dalej

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 20 sty 2007, 23:59

no i Sevilla remisuje z Villareal.

Ogladalem tylko 2 polowe, wiec wypowiem sie tylko o niej. Lekka przewaga Sevilla, kilka dobrych sytuacji zmarnowanych jednak przez Kanoute. Jednak Villareal tez mial swoje okazje. Ladny strzal z owlnego zapadl mi w pamieci. Ogolnie bardzo brutalna gra.

Czyli Sevilla jednak nie dala rady utrzymac dluzej tej swietnej formy. Dodatkowo jeszcze strata Fabiano i juz nie jest tak latwo strzelac bramki.

Rumcek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rumcek » 27 sty 2007, 19:25

Ale pokona Levante i to wyraźnie. Niby nie ma Fabiano,ale jest Chevanton!

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 30 sty 2007, 9:43

Antonio Puerta z tego co wiem, to młody lewoskrzydłowy, reprezentant hiszpanii U 21.
Znajdzie się chętny, który mi jego sylwetke trochę przybliży ?
Jak gra, ile gra, czy jest podstawowym graczem i takie tam. Jego mocne strony i słabe :P no - do dzieła ...

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 30 sty 2007, 12:23

fieldy pisze:Antonio Puerta z tego co wiem, to młody lewoskrzydłowy, reprezentant hiszpanii U 21
wszystko sie zgadza plus to ze może grać też jako lewy obrońca

jest wychowankiem Sevillli urodził sie w 26 grudnia 1984

grał w reprezentacji U-20

mierzy 1.83cm waży 73 kg

w tym sezonie zagrał w 17 meczach Sevilli zdobył 2 gole

dane z footballdatabase.com

nie widziełęm ze wielu meczy w jego wykonaniu: z tych które widzałem to
Puerta jest dobry technicznie, ma niezłe warunki fizyczne, jest dość szybki
b. dobra lewa noga, dobrze trzyma sie na nogach

ktoś inny musi pokazać nam wady Puerty :wink:

o ile sie nie myle to najprawdopodobniej zaliczył tez debiut w 1 rep. Hiszpanii :?:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 04 lut 2007, 20:13

5 spotkan w tym roku i zaledwie 1 zwyciestwo jeszcze niedawno lidera La Liga. Dzisiaj remis z Przedostatnia ekipa w tabeli Realem Sociedad...
Okazje Sevilla miala, a szczegolnie Fabiano, Kerzakov i Adriano. Nie grał Kanoute to i nie mial kto skutecznie wykorzystywac podan.
Lusi Fabiano miał chyba 5 spotkan zawieszenia, dzisiaj wystapił. Ciekawe.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 27 mar 2007, 21:24

Wyglada na to, ze Daniel Alves doznal dzisiaj kontuzji w meczu towarzyskim z Ghana. Mam nadzieje, ze to nic powaznego (wygladalo na skrecenie kostki), bo szkoda by bylo gdyby taki swietny pilkarz wypadl z gry na dluzej. No i rywalizacja w PD bylaby mniej ciekawa :)

grabek
Niereformowalny :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grabek » 05 kwie 2007, 9:54

Dzisiaj mecz z Totenhamem myślę, że Sevilla wygra, ale bedzie trudno. Ciekawie się zapowiada, emocji spewnoscią nie zabraknie. A transmisja w TVP 2 od godz. 20.35.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 05 kwie 2007, 11:08

Nie mogłem uwieżyć, ze TVP pokaże UEFA... Zmiana, tylko ciekawe kto bedzie komentował :think:
Ramos ostatnio oszczedzał Kanoute 8) Alvesa i Palopa :wink: wiec dzisiaj beda napewno w dobrej formie. Szczegolnie Frederic, chetnie sie bedzie chciał przypomnieć. Sama forma Sevilli raczej ostatnio nie powala i myśle, ze moga mieć spory problem aby dograć tezn sezon i wygrac przy tym UEFA i CdR... Terminarz takze maja bardzooo nieciekawy. Same pozytywy.

kyloloko
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kyloloko » 05 kwie 2007, 13:14

grabek pisze:Dzisiaj mecz z Totenhamem myślę, że Sevilla wygra, ale bedzie trudno. Ciekawie się zapowiada, emocji spewnoscią nie zabraknie. A transmisja w TVP 2 od godz. 20.35.
Nie sądze że Sevilla wygra raczej będzie remis dlaczego ?? Tottenham jest w bardzo wysokiej formie szczególnie napastnicy w ostatnich 4 kolejkach ligowych strzelili 12...

grabek
Niereformowalny :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grabek » 06 kwie 2007, 19:49

grabek pisze:Dzisiaj mecz z Totenhamem myślę, że Sevilla wygra, ale bedzie trudno. Ciekawie się zapowiada, emocji spewnoscią nie zabraknie. A transmisja w TVP 2 od godz. 20.35.
kyloloko pisze:Nie sądze że Sevilla wygra raczej będzie remis dlaczego ?? Tottenham jest w bardzo wysokiej formie szczególnie napastnicy w ostatnich 4 kolejkach ligowych strzelili 12...
I się pomyliłeś myślałem, że będzie 2:0, ale mogło być gorzej. Wkurza mnie tylko postawa Sevilli w obronie zbyt dużo błędów.

kyloloko
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kyloloko » 07 kwie 2007, 12:46

Sevilla zaskoczyła, ale popełniała straszne błędy w obronie na początku meczu... tylko w pierwszych minutach Tottenham mógł prowadzić dwoma lub trzema bramkami... pozatym mecz bardzo ciekawy, a na rewanż już zacieram ręce będzie na co popatrzeć. 8) 8)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 08 kwie 2007, 19:52

Sevilla dzisiaj zaledwie zremisowała z Racingiem Santander 0-0. Samo spotkanie przypominała nawałnice i seryjne ostrzeliwanie bramki Martineza... Dominacja Sevilli była widoczna, jednak, zaden z 4 napastnikow nie potrafil wykorzystac kapitalnych sytuacji. Ze skutecznościa jak widać w Anadluzjii ostatnio nei jest odbrze, i dobrze. Juande chcial troche oszczedzić sily na rewanz z Tottenhamem nie wprowadzajac od pierwszych minut min. Kanoute i Kerżakova, jak widać zmiennicy nie sa wystaraczjaca dobrzy nawet na Racing... Sam RAcing ograniczał sie do niewielu kontr z ktorych nie wynikało i tak wiele zagrożenia.

Sevilla ostatnio dość czesto traci punkty ze sredniakami czy outsaiderami La Liga( co mnie oczywicie cieszy). Widocznie nie sa jeszcze na tyle klasową i przygotowana druzyna, aby wlaczyc na kilku frontach. Trzeba jeszcze dodać, ze do zakonczenia spotkaja sie na wyjazdach z Valencia, Realem czy Deportivo...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”