Bayern Monachium (zbiorczy) - Strona 130

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga, 2. Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
ossy
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 08 kwie 2007, 22:26

olson pisze:
przembal pisze:On ma dopiero 23lata odliczajac kontuzje to daje jakies 4 sezony gry!!!
Umarlem :lol2:.
A ty zrozumiales o co mu chodzi?

Awatar użytkownika
przembal
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: przembal » 09 kwie 2007, 1:03

Olson chyba nie zajazyles o co mi chodzi trudno

Specjalnie dla ciebie wytlumacze Lahm jest eksplatowany nadmiernie od 19 moze 18 roku zycia a wiec od wieku w ktorym pilkarza sie oszczedza zeby go nie zajechac za mlodu!!! i na takich obrotach gra juz co najmniej 4 sezon i nie wiem co w tym jest smiesznego bo jak tak dalej pojdzie to przemeczony organizm zacznie nie wytrzymywac zwiekszy sie podatnosc na kontuzje itd

mniej wiecej w taki sposob potraktowano Daislera w Hercie i jak jest koniec tego wszystkiego to wszyscy widza!!!

Awatar użytkownika
Metal
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Metal » 09 kwie 2007, 8:45

przembal pisze:Specjalnie dla ciebie wytlumacze Lahm jest eksplatowany nadmiernie od 19 moze 18 roku zycia a wiec od wieku w ktorym pilkarza sie oszczedza zeby go nie zajechac za mlodu!!!
Najgłupsza teoria jaką słyszałem :lol:. Czyli według ciebie młody piłkarz już nie może się pokazać bo będzie przemęczony na inne lata ? :badziewie:. :rotfl2: bez komentarza .Błagam... właśnie wtedy piłkarz chce się pokazać, że będzie wartościowy na przyszłość. To czemu Messi gra na wysokich obrotach ? Chyba nie powinien bo może się przemęczyć i potem będzie słaby biedaczek :lol:
przembal pisze:i na takich obrotach gra juz co najmniej 4 sezon i nie wiem co w tym jest smiesznego bo jak tak dalej pojdzie to przemeczony organizm zacznie nie wytrzymywac zwiekszy sie podatnosc na kontuzje itd

:zgon: Mam nadzieję, że lekarzem sportowym nie zostaniesz :lol: to pokazuje, że jest piłkarzem wartościowym, a nie że może potem być kontuzjowany 8). Poza tym mają urlopy. To czemu Makaay gra od lat na wysokim poziomie ? to według twojej teorii to on powinien leżeć w szpitalu :chill:. Bo przecież nie można się przemęczać :lol:
przembal pisze:mniej wiecej w taki sposob potraktowano Daislera w Hercie i jak jest koniec tego wszystkiego to wszyscy widza!!!
To prosi się o pomstę do nieba ... :rotfl4:. Człowieku jak nie wiesz co wykończyło Deislera to się nie odzywaj. Jego wykończyły załamania psychiczne, które były spowodowane ciągłymi kontuzjami. Właśnie te kontuzje wyeliminował go z MŚ w 2002 i 2006 roku co może być załamaniem psychicznym.

Czyli według twojej teorii Deisler nie powinien się nigdy pokazywać z dobrej strony i by nie grał w repie ani by do Bayernu nigdy nie trafił :idzze: :red:

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 09 kwie 2007, 11:23

Metal - :lol: trzymasz poziom :lol: :roll: :angry2:

Lahm gra 99% meczy w sezonie na lewej stronie, do tego dochodza mecze reprezentacji, przydalby mu sie zmiennik w postaci Jansena, raz zeby troche dac odpoczac koscia, dwa dla zwiekszenia konkurencji, co za tym idzie jeszcze lepszej gry Philipa...

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 09 kwie 2007, 11:29

Metal pisze: Najgłupsza teoria jaką słyszałem :lol:. Czyli według ciebie młody piłkarz już nie może się pokazać bo będzie przemęczony na inne lata ? :badziewie:. :rotfl2: bez komentarza .Błagam... właśnie wtedy piłkarz chce się pokazać, że będzie wartościowy na przyszłość. To czemu Messi gra na wysokich obrotach ? Chyba nie powinien bo może się przemęczyć i potem będzie słaby biedaczek :lol:
To czemu Messi gdy pogra nonstop trochę dłużej, to trafia go kontuzja, że miesiąc ma z głowy :?: Zobacz sobie na ,,cudowne dzieci" jak grają mając około 30 lat, czyli najlepszy wiek dla piłkarza :!: Raul wypalony jak zioło Zazy, Ronaldo próbuje walczyc o powrót do wielkiej piłki, na Alexa Del Piero przez pewien czas nie mogłem patrzec z bólu i żalu, bo był cieniem samego siebie, teraz jest o wiele lepiej, ale to też nie to samo (wiadomo kontuzja). Piłkarzy, którzy ciągle eksploatowani ciągle grają na wysokim poziomie jest naprawdę niewielu, więc nie rozumiem co Cię tak śmieszy...

Awatar użytkownika
przembal
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: przembal » 09 kwie 2007, 11:42

kurde mi chodzi o to ze Lahm musi miec zmienika bo zaden pilkarz czy to stary czy to mlody nie powinien grac tylu meczy co on!!!

Maakay nie gra tylu meczy co Lahm, ma kilka meczy w sezonie ktore rozpoczyna z lawki,jest wczesniej sciagany z boiska nie gra w reprezentacji itd Lahm klepie 90 min w kazdym meczu

Daislera wykonczylo to ze od euro 2000 byl typowany na gwiazde rep. Niemiec, ciagla presja liczne kontuzje ledwie zaleczone i juz wystawiany do pierwszego skladu udzial w tamtym czasie Herty w LM i presja ze strony trenera Daisler byl tam najwieksza gwiazda i motorem napedowym tamtej druzyny. Cos takiego dzieje sie teraz z Messim tylko jemu przytrafiaja sie mniej powazne kontuzje ale tez haslo "nowy Maradona" mu nie pomaga ma tyle szczecia ze w Barcelonie ma kto za niego grac Seba w Hercie takiej sytuacji nie mial.

Podobna sytuacja z Owenem gra w rep. Angli od chyba 17 roku zycia w Liverpoolu najwieksza gwiazda i co teraz ma 27 czy 28 lat i go nie widac caly czas kontuzje, forma nie ta itd w zasadzie odkąd odszel z FCL to nieistnieje

Mlodzi zawodnicy powini grac jak najwczesniej ale uwazam ze tak jak to robiono z Bastianem powini byc stopniowo wprowadzani do druzyny i stopniowo podawani wiekszym obciazeniom!!! Im wiecej ich jest tym lepiej bo jestem zwolenikiem mlodych pilkarzy a szczegolnie wychowankow ale nie w sposob ktory by mieli potem przyplacic zdrowiem.

Zreszta Lahm nie jest juz mlodym zawodnikiem ( w sesie nieopierzonym) ma juz spore doswiadczenie MS za soba i wiek( wg rocznika 24l) odpowiedni zeby byc najlepszym lewym obronca na swiecie ale nie powinien tylu meczy klepac. W tym sezonie nie ma pilkarza w Kadrze Bayernu ktory by mial wiecej minut na boisku od Philipa i tyle!! nawet Kahn ma mniej jako bramkarz!!! do tego dodac jeszcze rep. Lahm jest super zawodnikiem jednym z najlepszych jakich mamy w kadrze ale chce zeby gral tak jak Liza do 35 roku zycia bez powaznych kontuzji w wysokiej formie itd i tylko o tomi w tych postach chodzi

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 09 kwie 2007, 18:46

Nie wiem dlaczego niektorzy wyśmiewają cytaty z postów przembala, który pisze samą prawdę. Lahm to nasz najbardzej wyeksplatowany zawodnik, dlatego musimy kupić zmiennika dla niego. Oczywiście najlepszym rozwiązaniem byłby Marcell, mam nadzieję, że wybierze naszą ofertę kiedy to Gladbach poleci do 2 ligi. On ma wielki talent i w ostanich atach rozwinął go i stał się jednm z najwazniejszych ludzi w zespole.
Faktycznie, "złote dzieci" , które grają wiele meczy w wieku 19-20 lat w póxniejszym etapie kariery nie pokazują tego co na początku jako, że ich organizm jest już w dużej części wyeksplatowany i to nie pomoże 2 miesiączne kuracja, tutaj będzie trzeba dłuższego odpoczynku. Dlatego Lahm, Poldi, Schweini muszą mieć dobrych zmienników. Właściwie to nie mamy tylko zmiennika dla Phillipa. Dałoby radę wcisnąć kogos, ale byłby on typową 'zapchajdziurą'. Potrzebujemy kogoś kto mógłby godnie zastąpić Lahma kiedy ten ma kontuzję, jest zmęczony. Takim kimś miałby być Marcell Jansen :wink:

Awatar użytkownika
brazzo
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brazzo » 09 kwie 2007, 19:07

Ale bzdury...

Przecież Lahm ma teraz pierwszy sezon w profesjonalnej piłce kiedy to występuje praktycznie w każdym meczu. Przecież on będzie miał w tym roku 24 lata...

A tak poza tym Bayern ma sztab lekarzy i fizjoterapeutów, którzy na temat ich zdrowia, kondycji i ludzkiego ciała wiedzą na pewno więcej od Was...

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 09 kwie 2007, 19:15

Bzdury? Jego pierwszy cały sezon? To co on przez ostatnie lata robił? W bierki dla niewidomych grał?
brazzo pisze:A tak poza tym Bayern ma sztab lekarzy i fizjoterapeutów, którzy na temat ich zdrowia, kondycji i ludzkiego ciała wiedzą na pewno więcej od Was...
oczywiście, my natomiast widzimy co się dzieje z innymi zawodnkami mocno eksplatowanymi kiedy byli młodzi :wink: dlatego potrzeba kogoś kto może zastapić Lahma w każdej chwili, bez wyraźnego ubytku na jakości. Dlatego potrzeby nam jest Marcell :wink: I nikt tu nie mówi, że jesteśmy mądrzejsi od fizjoterapeutów itd. Również klub widzi potrzebę sprowadzenia Marcella, a jak wspomniałeś oni mają statsy dotyczące jego zdrowia i zapewne wiedzą na co go stać, faktem niezaprzeczalnym jest, że Lahm rozegrał w poprzednim roku 60 spotkań i należu mu się odpoczynek :wink: fizjoterapeuci o tym wiedzą :wink:

Awatar użytkownika
brazzo
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brazzo » 09 kwie 2007, 19:28

Akarin pisze:Bzdury? Jego pierwszy cały sezon? To co on przez ostatnie lata robił? W bierki dla niewidomych grał?
Mam wrażenie, że nie znasz statystyk dotyczących występów Lahma na boiskach Bundesligi.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 09 kwie 2007, 19:32

Nie mam zielonego pojęcia :płacze: jak jesteś już taki dobry to mógłbyś je wrzucić, ok?

ba501 pisze:Wygra Lige Mistrzów.
[']

Awatar użytkownika
brazzo
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brazzo » 09 kwie 2007, 19:36

Akarin pisze:Nie mam zielonego pojęcia :płacze: jak jesteś już taki dobry to mógłbyś je wrzucić, ok?
Prowadzicie dyskusję o tym jaki to Lahm nie jest wyeksploatowany, a nie sprawdziliście ile to czasu spędzał na boisku? :)

Odsyłam na www.kicker.de

Awatar użytkownika
przembal
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: przembal » 09 kwie 2007, 19:47

Co do czasu Lahma na boisku w tym sezonie w BL to musze przyznac ze w minutach nie powiem ale z tego co pamietam to tylko raz nie wybiegl w podstawowej 11 w tym sezonie wiec troszke tych minut jest!!

Sle podziekowania dla Akarina&co poniewaz rozumieja o co mi chodzi w tej calej sprawie z PL21 (uklon w strone nostrady.... :P) pozdro

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 09 kwie 2007, 19:56

brazzo pisze:Prowadzicie dyskusję o tym jaki to Lahm nie jest wyeksploatowany, a nie sprawdziliście ile to czasu spędzał na boisku?
dobrze wiem ile czasu Lahm spędzał na boisku, to była ironia, ale widocznie jej nie wyczułeś :roll:
brazzo pisze:Odsyłam na www.kicker.de
aha, ma statystyki, ale nie pokarze ich, tylko odeślę na jakąś stronkę, nieładnie :naughty:

masz tu statysktki za ten sezon:
:arrow: http://transfermarkt.de/de/spieler/2219 ... daten.html

spójrz ile meczy rozegrał, ile minut był na boisku :wink:

tu masz z oficjalnej strony:
:arrow: http://www.philipplahm.de/statistik/verein/

jeszcze jedna taka fajna stronka :arrow: http://www.footballdatabase.com/index.p ... ilipp_Lahm

Radzę przeglądnąć i dopiero zarzuca komuś, że pisze bzdury, lub, że nie wie o czym mówi.

Awatar użytkownika
brazzo
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brazzo » 09 kwie 2007, 20:10

aha, ma statystyki, ale nie pokarze ich, tylko odeślę na jakąś stronkę, nieładnie
Na jakąś stonkę? To powinna być biblia dla Ciebie.

OK czyli sprawdziłeś statystyki i nawet nie na jednej, a trzech stronach. :roll: Dalej masz takie samo zdanie?

PS. Ironia trudna do wyczucia, gdyż mogłem się już po Tobie wszystkiego spodziewać.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”