Lech Poznań (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post autor: Jarzinho » 12 kwie 2007, 17:55

Zbliżaja sie jedyne jakie pozostały w OE Derby Wielkopolski. Widaomo, ze w Lechu nie zagra z powodu kontuzji Reiss, do treningow powrócił Quinteros, wiec z ofensywa, a przedewszyskim z rozgrywnaiem pilki moga byc spore problemy. Jedyna pozytyw to to fakt, ze mecz bedzie rozegrany w Poznaniu, a to obecnie najwiekszy argument w Lechu. Widownia napewno poniesie pilkarzy, oby oni sie odwdzieczyli tak jak z Korona.
Franciszek zapowiedział, ze zmian nie wliczajac braku Reissa nie nalezy sie spodziewac i to martwi :lol: Ponownie Tanevski i Kikut w defensywie i Zając na prawej pomocy. Chetnie zobaczyłbym duet bocznych defensowrów Dobrev :roll: i Wojtkowiak a Kikuta w pomocy. Marcin dośc przyzwoicie sie prezentuje w defensywie jednak ja mam spore zastrzezenia.

Zbliza sie takze zakonczenie i narastaja spekulacje transferowe... Najważniejsze, ze pozostanie Smuda i to mnie cieszy, bo jego ewentualne odejscie to raczej wymysł prasy. choc gdyby Janas zawitał do Poznania nie mialbym nic przeciwko.
Wreszcie pojaiwaja sie zawodnicy, ktorymi Lech ponoć sie interesuje. Najcześciej pojawia sie Dolha i Giza. Obu chetni zobaczyłbym w Poznaniu, jednak Dolha jest poza zasiegiem, przynajmniej patrzac na dotychczasowa polityke. Sporo by musial zarabiac, jednka jesli włądze naprawde chca o cos walczyc to pora sypac kasa za transery a nie brac zawodnikow za free i jeszcze nieogranych w Polsce. Karty w przypadku Dolhy rozdaje Wisła i jesli osoby nia zarzadzajace mysla to zatrzymaja Rumuna na długo.
Gdzies tam napewno pojawi sie poraz kolejny Janukiewicz, jedno pewne nowy bramkarz, solidny jest potrzebny, bo Kotor juz osiagnal sukces rozgrywjac taka liczbe spotkan w Kolejorzu.
Sporo łatwiejszy do wyrwania bedzie Giza i to takze dobry kierunek, ostatnie spotkania pokazały, ze Lech bez Quinterosa nie potrafi rozegrać piłki i dobrze bedzie miec dwoch takich zawodników. Oby ewentualny transfer nie okazał sie drugim Pawłem Bugałą...

Wróć do „Polska”