Flamini był postacią pierwszoplanową chociażby w ubiegłym sezonie w Lidze Mistrzów. Kiedy nie mielismy kim grać w defensywie, Flamini pomimo tego, że wolał grać w środku pomocy, występował na lewej obronie i nie marudził [do czasu, co prawda, ale jednak piszemy o tamtym okresie] radził sobie bardzo dobrze i pewnie nei miałeś tęgiej miny, gdy w meczu rewanżowym z Villarreal odniósł kontuzje już po 7 [czy 9 ] minutach gry. Wtedy wszedł Clichy i po jego faulu Riquelme mógł z karnego wyrównać i doprowadzić do dogrywki. Oczywiscie faulu nie było wtedy, sedzia się pomylił, ale Flamini nie dawał wtedy nawet takich okazji sedziemu do popełnienia błędu.piorun13 pisze:1. Flamini - chce odejsc niech odchodzi, nigdy nie byl zawodnikiem pierwszoplanowym i mysle ze druzyna na tym wogole nie ucierpi a miejsce jakie po sobie pozostawi wedlug mnie godnie uzupelni DIABY
Oczywiście można mówić, że nie jest nam on potrzebny, ale zastanówmy sie dobrze - jak on nie jest potrzebny to trzeba mieć kogoś w jego miejsce. Diaby wypadnie z powodu kontuzji i dupa zbita. Flamini jest idealnym zmiennikiem, który jest uniwersalny i co wazne bardzo młody.
Chłopak ma 21 lat, gra w młodzieżowej reprezentacji Francji [zaliczył także występ u Domenecha] - będa z niego ludzie. Gdy się go teraz pozbędziemy - możemy sobie stzrelić "samobója", gdyż za kilka lat może on być dużo więcej wart niż obecnie. Jesli sam chce odejsć to oczywiscie nic go nie zatrzyma. Ale na siłe bym go nie sprzedawał.
Dlaczego mało strzela ? Pewnie i dlatego, że zmieniliśmy troche system gry, kiedyś z Piresem biegali osbie po flankach, wymieniali się pozycjami od czasu do czasu - ciągle grali to samo i tym samym składem. Nadeszła pora na zaminy, kilku doświadczonych graczy odeszło [Pires, Sol, Vieira] przyszli nowi. Po drugie - kontuzje, niestety wszyscy znamy sytuację panującą w Arsenalu. Freddiego też one nie oszczędzają, co wiecej - w dalszym ciągu ma problemy z migreną, w pewnym momencie nawet było podejrzenie, ze ma nowotwór [o ile dobrze pamiętam]. Zdrowy Freddie jest nam niezbedny. IMO nie możemy sobie pozwolić na jego sprzedaż, pomijając już formę, nie możemy pozbyć sie tak doświadczonego piłkarza, który także odgrywa dużą rolę w budowaniu atmosfery w drużynie.piorun13 pisze:2.Ljungberg - przykro mi to pisac ale niestety jego czas w druzynie Arsenalu chyba nadszedl. To juz nie jest ten Freddy z sezonu 2004/05 gdzie mial 15 bramek w sezonie. W sezonie 05/06 mial 2 bramki a w obecnym znowu az 2 bramki za sezon, niestety ale to za malo. W ManUnited gra taki pedalek z 7 nie pamietam jak on sie nazywa ale wiecie o kogo mi chodzi:) on potrafi to co Freddy za dwa sezony strzelic w jednym meczu!!! i takiego skrzydlowego nam brakuje.
Senderosa bym się też nie pozbywał - młody jest, ciagle się uczy. I tak jest u nas rezerwowym, a warto mieć na rezerwie reprezentantów róznych krajów. Mamy dwóch na srodku obrony i to obu z tego samego kraju. Czego chcieć wiecej. Wielkie nazwisko nam nie potrzebne na dzień dzisiejszy, bo mamy Gallasa + Toure. To są wielkie nazwiska. Djourou i Senderos IMO wystarczą jako "zabezpieczenie"piorun13 pisze:3. Senderos- chlopak ma mecze ze rece same sie skladaj do oklaskow ale jeden mecz na 4 to troszke malo, w meczach o stawke jak pilka do niego leci to az mi serce szybciej bije ze strachu co on zrobi. Lubi sie uciac i oddac pilke przeciwnikowi.
Zresztą Wenger zapowiedział, ze max jeden transfer przeprowadzi, wiec nie bedzie kupował obrońcy, skoro nie musi.
To, że potrafi grać na najwyższym poziomie udowodnił choćby w meczu o którym piszesz przy okazji Bestii. To on nam głównie wygrał ten mecz. Sam nie jestem wielkim fanem jego talentu, jednak w tym sezonie pokazuje się z dobrej strony. Bardzo dużo walczy na boisku, jak ma dobry dzień to jest ciężki do zatrzymania. Kapitalnie potrafi sobie wypracować sytuacje strzelecką - gorzej jest z wykończeniem akcji. Jako joker się sprawdza, zawsze jakieś zamieszanie wprowadzi. Szkoda, że dobre mecze ma rzadziej, ale też nie ma wielu okazji do wykazania się - rzadko gra od początku, w lidze w ogóle. I nic się nie zanosi na to, aby mieło się to zmienić. Wiec jako joker może zostać.piorun13 pisze:4. Aliadiere- to ze on nie jest zawodnikiem mogacym grac na najwyzszym poziomie to chyba kazdy kto oglada mecze Arsenalu wie.
Ja widzę tylko jednego kandydata - bramkarza CSKA Moskwa. Niestety Wenger się nim chyba nie interesuje, wiec takie gadanie nie ma sensu. Pewnie kupi jakiegoś młodego zdolnego bramkarza, który za rok [jak odejdzie Jens] lub teraz [jak odejdzie Jenspiorun13 pisze:Bramkarza musimy kupic bo czy teraz czy za rok Jens odejdzie napewno.
Wedlug mnie idealnym wzmocnieniem bylby bramkarz Espanyolu IDRISS KAMANI, choc nad Borucem tez moznaby sie zastanowic.