Formula 1 - Strona 35

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.

Mistrzem świata zostanie

Fernando Alonso
27
19%
Felipe Massa
12
9%
Kimi Raikkonen
32
23%
Ralf Schumacher
2
1%
Robert Kubica
36
26%
Jenson Button
3
2%
Giancarlo Fisichella
6
4%
Nick Heidfeld
2
1%
ktoś inny ...
20
14%
Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 15 kwie 2007, 15:22

Miejsce Roberta jak najbardziej oddaje jego pozycję aktualną w F1, ale mnie martwi strata Roberta do zawodników.jakoś na tą 6 pozycję był skazany.Heidfeld pojechał dobre zawody, zwłaszcza pojedynek z Alonso, który dzisiaj był cieniem samego siebie.Wygrywa Massa, który potwierdza, że w tym roku jest w stanie walczyć z Kimim i Alonso.Jeszcze jakby do tej walki włączył się Heidfeld byłoby całkiem dobrze, no bo Robert jeszcze nie w tym roku, tym bardziej, że każdy wyścig to nie wiadoma, czy bolid dojedzie, czy też nie.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 15 kwie 2007, 15:25

W ogóle ten wyścig jakiś taki nudny był, Na podium chyba nic sie nie zmieniło od startu :? jedynie Alonso stracił 4 miejsce na rzecz Heidfelda. Robert jechał dobrze i utrzymał 6 miejsce. Liczyłem co prawda na jakieś ataki z jego strony, ale trzeba się cieszyć z pierwszych punktów w sezonie. Po tym co było na początku i kłopotach z bolidem - wystep można uznać za bardzo udany.
Uchi_ pisze:Heidfeld pojechał dobre zawody, zwłaszcza pojedynek z Alonso
bardzo ładnie go wyprzdził, aż komentator na RTL orgazmu dostał :lol:

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 15 kwie 2007, 15:27

Gratulacje dla Kubicy, zdobywa bardzo ważne pierwsze punkty w tym sezonie. Oby tak dalej! :wink:
Jedyne co mnie zaskoczyło w tym wyścigu to wyprzedzenie Alonso przez Heidfelda, dziwne że bolid BMW z taką łatwością 'połknął' McLarena... poza tym cały wyścig bez większych emocji (poza atakami na Roberta :P ) co niestety staje się powoli standardem :roll:

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 15 kwie 2007, 15:32

Masz rację, praktycznie miejsca z kwalifikacji przełożyły się na końcowe miejsca.Muszę przyznać, że komentatorzy Mikołaj i bodajże Andrzej, nie są czołówką komentatorską i zaobserwowałem tendecję do oglądania F1 w RTL.Zwłaszcza jak Andrzej przed każdym słowe doda te swoje przeciągnia, to już całkiem miła zabawa. :)

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 15 kwie 2007, 15:35

Rzeczywiście nudny wyścig. Od startu do mety w czołówce nastąpiła tylko zamiana Alonso z Heidfeldem...Wynik Niemca był dla mnie dość sporym zaskoczeniem - jednak w bolidzie BMW da się osiągać niezłe rezultaty. Cieszą w końcu pierwsze punkty Kubicy, bez specjalnego wysiłku obronił to 6. miejsce, ale na coś więcej większych szans po prostu nie miał.

Hamilton nie przestaje zadziwiać. Należą mu się wielkie brawa!

Teraz aż 3 tygodnie przerwy...Mam nadzieję, że mechanikom BMW nie uda sie przez ten czas niczego w tym rezerwowym bolidzie zepsuć :lol: .

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 15 kwie 2007, 15:42

Pisakk pisze:Hamilton nie przestaje zadziwiać. Należą mu się wielkie brawa!

Widzisz do czego on doszedł będąc w Twoim wieku -> :zwała:

;)

Hamilton to jest kozak, ale szkoda, bo liczyłem, że w tym wyścigu będzie 1, tak jak miała by na to wskazywać kolejność zajmowanych miejsc w tym sezonie.Możemy się cieszyć, że jest uważany za młodego, a jest tylko miesiąc młodszy od Kubicy .:)

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 682
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 15 kwie 2007, 15:48

Wyścig strasznie mało ekscytujący aczkolwiek na pewno ważny dla Kubicy, który utrzymał 6 pozycję i dla jego ekipy, która wreszcie nie zawiodła. Zobaczymy co będzie za 3 tygodnie, mam nadzieję że teraz będzie się już piął tylko do góry. Szkoda, że nie było jakichkolwiek emocji no ale w F1 i takie wyścigi się zdarzają. BMW pnie się w górę i to ważne dla kibiców Roberta.

Zapodam jeszcze wyniki jakby ktoś chciał 8)

1. Felipe Massa Brazylia Ferrari 1:33.27,515
2. Lewis Hamilton W. Brytania McLaren + 3,000
3. Kimi Raikkonen Finlandia Ferrari + 8,000
4. Nick Heidfeld Niemcy BMW Sauber + 13,000
5. Fernando Alonso Hiszpania McLaren + 14,000
6. Robert Kubica Polska BMW Sauber + 45,000
7. Jarno Trulli Włochy Toyota + 1.19,000
8. Giancarlo Fisichella Włochy Renault + 1.20,000
9. Heikki Kovalainen Finlandia Renault + 1.27,000
10. Nico Rosberg Niemcy Williams + 1.28,000
11. Alexander Wurz Austria Williams + 1 okr.
12. Ralf Schumacher Niemcy Toyota + 1 okr.
13. Rubens Barrichello Brazylia Honda + 1 okr.
14. Christijan Albers Holandia Honda + 2 okr.
15. Adrian Sutil Niemcy Spyker + 4 okr.

Nie ukończyli:
Jason Button (Wielka Brytania/Honda) - 1. okrążenie
Scott Speed (USA/Toro Rosso) - 1. okrążenie
Vitantonio Liuzzi (Włochy/Toro Rosso) - 21. okrążenie
Takuma Sato (Japonia/Super Aguri) - 34. okrążenie
David Cpulthard (Wielka Brytania/Red Bull) - 36. okrążenie
Mark Webber (Australia/Red Bull) - 41. okrążenie
Anthony Davidson (Wielka Brytania/Super Aguri) - 52. okrążenie

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 15 kwie 2007, 16:00

Wypadałoby podkreślić bardzo dobrą jazdę Davida Coulthard'a. Szkot startował z ostatniej linii startowej a w pewnym momencie znalazł się już za Kubicą (co prawda ze znaczną stratą ale zawsze to coś). Dopóki bolid działał dobrze to David jechał wyśmienicie co rusz wyprzedzając kolejnych kierowców, a Fisichellę to objechał niemal jak pierwszego lepszego kierowcę Poldka.

Szkoda, że już po pierwszym wirażu z wyścigu wypadł Jenson Button bo może się on cieszyć z faktu, że go lubię.

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 15 kwie 2007, 16:45

Pisakk pisze:Szkoda, że już po pierwszym wirażu z wyścigu wypadł Jenson Button bo może się on cieszyć z faktu, że go lubię.
Niedawno widziałem Top Gear w którym dali mu się przejechać i zrobił okrążenie gorzej od chociażby Simona Cowella nie mówiąc już o Stigu ;) Ale to tak na marginesie.

Wyścig jak już wszyscy chyba mówili najciekawszy nie był. Zgodnie z oczekiwaniami mieliśmy możliwość oglądania parę wypadków i widoku silnika nieradzącego sobie z zbyt wysoką temperaturą. Fajnie że Kubica w końcu zdobył jakieś punkty. Największym zdziwieniem była dla mnie słaba jazda Alonso :roll: To co zrobił z nim Heidfeld to było naprawdę mistrzostwo. Widać że póki co Niemiec jest w znakomitej dyspozycji i po raz koleiny udowodnił że mimo wszystko BMW może zamieszać w czołówce. Po 3 wyścigach śmiało już można powiedzieć żę Sauber stało się trzecią siłą w formule w tym sezonie. Dziwi mnie strasznie słaba postawa Reanulta. Wiem że opony nie te co w poprzednim sezonie ale mając taki budżet i broniąc tytułu mimo wszystko oczekuje się czegoś więcej.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 15 kwie 2007, 17:21

Jak było widać wszyscy dzisiaj obawiali sie Kubicy, jedni szybko od neigo uciekli, drudzy bali sie zblizyć. :P

Po śtarcie i lekkim zachaczeniu fisico, myślałem, ze Robert ponownie coś rozwalił. Na całe szczęście nic się nie stało.
Faktem jest, ze wiele dzisiaj sie nei działo, przynajmniej w czołowce bo na dalszych miejscach świetnie radził sobie Coulthard, dobrze jechał Wurz czy Trulli. Troche walki było. W czubie tylko początkowa świetnie zaatakował Alonso wyprzedzając Kimiego, pozniej było juz nacznie słąbiej, coś musiało sie stać podczas pit-stopu Fina, a realizatorzy za bardzo tego nei pokazali, bo Hiszpan zdecydowanie na tamtym okrązeniu zwolnił. Pożniej łatwo wyprzedził go Heidfeld, pokazując, ze wielkiej przepaści pomiedzy BMW, a Ferrari i McLarenem nie ma.

Co do postawy Renaulta, to zdecydowanie najwiekszym narazie minusem tego sezonu jest postawa Kovalainena, który nie spełnia pokładanych nadzieji, dośc łatwo daje sie wyprzedzac, popełnia łatwe błedy. Mogli zainwestować w Davidsona.

Awatar użytkownika
Sasha
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sasha » 15 kwie 2007, 20:32

Renault jedzie słabo. Niedoświadczony Kovalainen i Fisichella który już wie że nic nie zdziałają. Taka postawa nie buduje. Ale jak sam zawodnik tak mówi to tak jest. Każdy wie ze walka rozegra sie pomiędzy Ferrari a McLaren'em ale żeby nie mieć ambicji do walki. Wyglada na to że team Fisichelli był pod działaniem Alonso :P presja spadla na 2 kierowcow i cieżko. Jedyne miejsca jakie mogą zdobywać to 8 i dalsze ;/ bo dają sie mijać jak dzieci. Inni robią na nich manerwty jak z treningu. A text że sie zagapił ;> to co on robi w tym bolidzie ;/

Honda też nie zachwyca świetni kierwocy dobrze obeznani w tym fachu a tak cienko ;/ lipa

Szkoda tych z RED BULL'a bo szli jak burza. Przynajmniej coś sie działo jak komuś sie palił silnik.

Niezbyt wyścig oby takich jak najmniej

Awatar użytkownika
limansky
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: limansky » 11 maja 2007, 13:25

Wyniki pierwszej piątkowej sesji treningowej pisze: 1. Lewis Hamilton McLaren 1:21.880
2. Fernando Alonso McLaren 1:22.268
3. Kimi Räikkönen Ferrari 1:22.291
4. Robert Kubica BMW 1:22.446
5. Felipe Massa Ferrari 1:22.565
6. Anthony Davidson Super Aguri 1:22.665
7. Jarno Trulli Toyota 1:22.740
8. Ralf Schumacher Toyota 1:22.843
9. Nico Rosberg Williams 1:23.048
10. Jenson Button Honda 1:23.114
11. Alexander Wurz Williams 1:23.131
12. Nick Heidfeld BMW 1:23.170
13. Takuma Sato Super Aguri 1:23.316
14. Heikki Kovalainen Renault 1:23.322
15. Giancarlo Fisichella Renault 1:23.397
16. David Coulthard Red Bull 1:23.428
17. Mark Webber Red Bull 1:23.444
18. Rubens Barrichello Honda 1:23.479
19. Adrian Sutil Spyker 1:23.954
20. Vitantonio Liuzzi Toro Rosso 1:24.104
21. Scott Speed Toro Rosso 1:24.179
22. Christijan Albers Spyker 1:24.396
No no Kubica ładnie na pierwszym treningu, niska pozycja Heidfelda. Myślę, że Robert wywalczy kilka punktów na tym torze. Ah ten Hamilton...

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 11 maja 2007, 13:41

limansky pisze:No no Kubica ładnie na pierwszym treningu, niska pozycja Heidfelda. Myślę, że Robert wywalczy kilka punktów na tym torze. Ah ten Hamilton...

W zasadzie z czołowej szóstki wypadł tylko Nick.Podoba mi się, że Robert już praktycznie na dobre tam wszedł.Ale jeżeli to jest pierwszy sezon Lewisa, to ja nie chcę wiedzieć jak ten chłopak będzie jeździł za kilka lat.Pierwszy murzyn w F1 i już robi furorę.Może więcej trzeba ich sprowadzać ? Znów pewnie ta sama czwórka będzie wydaje mi się jechać po zwycięstwo, tj. Massa, Kimi, Alonso i Hamilton.

Awatar użytkownika
limansky
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: limansky » 11 maja 2007, 22:28

Sasha pisze:Renault jedzie słabo.
Dzisiaj i Kovalainen i Fisichella przede wszystkim pokazali się naprawdę z bardzo dobrej strony na drugim treningu. Coś mi się wydaje, że powalczą jeszcze, jak nie z McLarenem i Ferrari to z BMW.

Robert w dniu dzisiejszym wypadł bardzo poprawnie, biorąc pod uwagę to, że przez większość czasu jeździł na twardych oponach.

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 12 maja 2007, 18:25

W dzisiejszych kwalifikacjach Massa wygral. Alonso byl drugi, a Kimi trzeci. Hiszpanscy kibice byli chyba najlepsi. Dawno nie widzialem czegos takiego. Kiedy Alonso przejerzdzal obok trybun bylo slychac jak ludzie wrzeszczeli i dopingowali. Normalnie slychac tylko bolidy. Kubica wypadl dosyc dobrze. Napewno bedzie walczyl o podium. Mysle ze Fernando wygra. :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”