AS Roma (zbiorczy) - Strona 111

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Roma w lidze?

1-2
0
Brak głosów
3-4
1
20%
5-6
4
80%
7-8
0
Brak głosów
Poniżej 8
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Einar
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Einar » 20 mar 2007, 19:45

Nieładnie, nieładnie, mamy jedną z najlepszych mlodziezowek we Wloszech, a ci chca sprzedawac... Nawet nie ma takiej opcji! Rozumiem jeszcze Curci'ego (mamy swietnego mlodego Pipolo), ale Virga i Palermo?! Toż to śmiech na sali!

Co do bramki to zdobyta jak najbardziej prawidlowo. Sedzia albo beznadziejnie obeznany w przepisach albo gapa totalna... Jak można takiego liniowego dopuscic do sedziowania Serie A? Nie powiem, ze sedziowie nam przeszkadzaja, ale na pewno nie pomagaja :P

Iaquinta i Di Natale?... Jak dla mnie pomyłka, nie ma co trzydziestolatkow kupowac, juz lepiej Aeroplanino z wypozyczenia sciagnac :) Bardziej by mi sie podobal Suazo albo Elmander (pojawily sie ostatnio ploty odnosnie jego przejscia do Romy).

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 20 mar 2007, 19:53

Yukasz pisze:gol głową zdobyty przez Amantino jak najbardziej prawidłowy

Niestety Yukasz musze ci powiedziec ze nie masz racji :roll: ... chociaz bardzo bym chcial zeby tak bylo jak ty chcesz. W takiej sytuacji przepisy mowia ze jesli zawodnik wyszedl za linie koncowa nie specalnie( czyli w tym przypadku wylecial bo byl rozpedzony i probowal zablokowac wrzutke ) to nie bierze on udzialu w grze i nie moze byc liczony jako ostatni obronca przy rozpatrywaniu spalonego :roll:

Wogole nie ma sie co doszukiwac winy u siedziego tylko zalowac tych niewykorzystanych sytuacji bo bylo ich naprawde spooooooooooooooro :?
Yukasz pisze:Znowu pojawiło się info o rozmowach w celu przedłużenia umów z Chivu, Mexesem i Macinim a klub jak się zapowiada gdy sami nie będą chcieli odejść ich nie sprzeda
Juz nawet nie zwracam uwagi na te ich szumne zapowiedzi ... od kiedy oni zapowiadaja ze przdluza te kontrakty :?: :roll: ... od lipca ... od sierpnia ... z calym szacunkiem dla obecnego zarzadu za to co ostatnimi czasy zrobili dla klubu ale jak oni maja tak zalatwiac inne sprawy na ostatnia chwile ja te kontrakty to nie wroze nic dobrego :roll:
Yukasz pisze:Jednym z nich miałoby byc pozyskanie Iaquinty i/lub Di Natale... w wymianie Vucinica lub Curciego, Freddiego, Palermo i Vigry
Tia ... moze chociaz mercato bedzie ciekawsze od obecnego sezonu w Serie A :P

Awatar użytkownika
Einar
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Einar » 20 mar 2007, 20:20

goofii pisze:Niestety Yukasz musze ci powiedziec ze nie masz racji :roll: ... chociaz bardzo bym chcial zeby tak bylo jak ty chcesz. W takiej sytuacji przepisy mowia ze jesli zawodnik wyszedl za linie koncowa nie specalnie( czyli w tym przypadku wylecial bo byl rozpedzony i probowal zablokowac wrzutke ) to nie bierze on udzialu w grze i nie moze byc liczony jako ostatni obronca przy rozpatrywaniu spalonego :roll:
Hm, to trzeba by zobaczyc powtorke dokladnie. Bo mi sie wydawalo (choc moge sie mylic), ze wstal i sobie stanal zamiast wbiec na boisko. A wobec takich sytuacji przepisy wyrazaja sie jednoznacznie :).

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 01 kwie 2007, 11:41

Co czuje po dzisiejszy meczu :?: N I E D O S Y T :roll:

Co do samej gry to naprawde podobalo mi sie jak chlopaki wczoraj grali. Niedosc ze jak ruszali do ataku to wszytsko wydalwalo sie przebiegac z takim polotem i duza doza kreatywnosci ... natomiast jak przechodzili do defensywy to dominowala zelazna taktyka i nie bylo miejsca na blad 8)

Jeszcze jakis czas temu ...szczegolnie po tym meczu z w SuperCoppa z Interem gdzie nieutrzymalismy 0-3 ... mialem wrazenie ze Roma grajac z silniejszymi przeciwnikami i prowadzac w kazdej chwili moze stracic bramke, ze kazda akcja przeciwnika moze smierdzeic bramka po jakims prostym bledzie naszego obroncy.
Dzis natomiast nabralem juz takiego zaufania do zespolu ze nawet jak przeciwnik jedzie z akcja to czuje ze predzej czy pozniej to albo De Rossi przejmie pilke w srodku pola, Chivu z Mexesem na bank nie przegraja glowki czy pojedynku 1 na 1 a jak pilka pojdzie na skrzydlo to Tonetto czy Panucci zabklokuja dosrodkowanie jak nic 8)
Widac ze druzyna nabrala przez obecny sezon kupe doswiadczenie, pewnosci siebie i wiary we wlasne umiejetnosci. To moze tylko procentowac i wplywac na wzrost umiejetnosci naszych asow.

Zeby sie jednak nie rozplywac to chce zauwazyc ze nadal nasi rezerwowi ktorzy niby mieli od teraz tak duzo nam dawac jednak nie spelniaja pokladanych w nich nadziei ... bo oni Mirko ani Tavano jeszcze nie zagrali tak jakbysmy se tego zyczyli :roll:

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 01 kwie 2007, 19:03

Jak dla mnie mecz mógł się podobać bo praktycznie cały czas coś się działo mimo że obie drużyny czekają ciężkie mecze w LM. Roma dała z siebie co mogła choć na początku II poł niepotrzebnie tak bardzo oddaliśmy inicjatywę Milanowi który zawzięcie dążył do wyrównania. Próbowaliśmy wygrać ale tym razem się nie udało :( Najpierw my dominowaliśmy później jak dla mnie zasłużona bramka Milanu bo to on przejął inicjatywę a gdy już się otrząsnęliśmy po tym golu to pod bramką Didy znów było gorąco. Szkoda tych niewykorzystanych sytuacji i mam nadzieję że w środę będziemy grali z większą skutecznością. Cieszy jak napisał goofi pewność w naszych poczynaniach a także widok broniącego się Milanu :P Z drugiej strony za próbę dążenia do zwycięstwa mogliśmy zostać skarceni a strzał Gilardino już widziałem w naszej siatce. Tak wiec w meczu w którym mogliśmy zdobyć trzy punkty a także zero ostatecznie jest jeden :roll: Mam nadzieję że po słabym pod względem skuteczności meczu z Violką i teraz wreszcie się wstrzelimy bo nawet w lidze Lazio jak dziś wygra to niebezpiecznie się zbliży :wink: Ogólnie meczyk fajny a gdyby nie czekające nas emocje w LM byłoby jeszcze lepiej bo trenerzy rzuciliby wszystko co najlepszego co mają aby zdobyć trzy punkty. Ostatnio jak na boisko w końcówce meczu za Tottiego i jeszcze kogoś wchodzi Tavano i Vucinic to mam wrażenie że w ataku już nic nie zdziałamy mimo że teoretycznie zagrożenie pod bramką rywali nie powinno zmaleć :roll:
goofii pisze:N I E D O S Y T Rolling Eyes

Awatar użytkownika
Paweuu
Pseudoforumowicz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Paweuu » 01 kwie 2007, 19:26

Mam nadzieje, że Roma wyeliminuje Man Utd z LM.
Według mnie Roma to jeden z faworytów tych rozgrywek.
Luciano Spaletti zrobił z tej drużyny maszynę do wygrywania
i to jeszcze w jakim stylu. Podoba mi się styl w jakim grają zawodnicy Romy
Mam nadzieje, że Milan, który także kiedyś grał piękny i ofensywny futbol znowu zacznie tak grać
:wink:

Awatar użytkownika
Einar
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Einar » 18 kwie 2007, 19:28

Piekny mecz! :P I Inter plany mistrzostwa musi sobie odlozyc do nastepnej kolejki ;]. Naprawde fantastyczne zwyciestwo i chyba pierwsza bramka Cassetti'ego w barwach Romy ;].

Inter - Roma 1-3

0-1 Perrotta 44'
1-1 Materazzi 52'
1-2 Totti 89'
1-3 Casetti 90'

8)

Procz fantastycznego odrodzenia (4-0 z Sampą, teraz to) cieszy oczywiscie kolejne trafienie Il Capitano, ktory korone krola strzelcow ma juz chyba zapewniona ;].

FORZA AS ROMA!!!!!

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 18 kwie 2007, 19:31

No i w koncu mozna reaktywowac ten temat 8)

Ogolnie mecz wyrownany ... 1 polowa z przewaga Romy, 2 z przewaga Interu. Roma jednakze wykazala sie wieksza skutecznoscia i tym samym zaaplikowala Interowi 3 bramki :P
Karny dla Interu to jeden wielki dramat :shock: ... zenujacy blad ze strony sedziego :?
Co do ustawienia to kolejny raz Spal ustawia Chivu na lewej obronie i Rumun szczegolnie w 1 polowie prezentuje sie bardzo solidnie ... wogole caly zespol gral na bardzo wysokim poziomie w 1 polowie. Niestety w 2 polowie troche oddali pola i stad sie wziela przewaga Interu ... tak jakby nie mozna bylo prowadzic gry tak jak w 1 polowie :roll:

Jednym slowem :arrow: Feta Interu odlozona do odwolania :P

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 18 kwie 2007, 20:04

Totti 21 rete :P

mecz o pietruszke ale mimo wszytsko zwyciestwo bardzo cieszy bo Roma dawno nie wygrala zadnego prestizowego meczu i nie pozwolismy zeby Nam przed nosami swietowali. Oby to byl dorby prognostyk przed CI i nastpenym sezonem. GRAZIE ROMA !!

p.s sedzia zlodzej !

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 19 kwie 2007, 0:51

Ale fajnie :jupi: Niby mecz dla nas o pietruszkę ale dla mnie nie. Po klęsce na OT teraz nasi piłkarze mieliby jeszcze patrzeć na tą całą radość i stać z boku - to ja mówię NIE :!: Na to na pewno tym dobrym sezonem nie zasłużyliśmy. Już jakieś Ascoli czy inna drużyna lepiej by tu pasowała ale na pewno nie Roma. I poł. nie oglądałem i podobno mieliśmy w niej przewagę. W drugiej części momentami już było bardzo gorąco pod naszą bramką i jeszcze ten karny, który tak mnie... Później przez tą decyzję sędziego gra się zaostrzyła, mieliśmy sporo szczęścia i przyszła 89' - TOTTI GOL :!: :P Tym samym Totti coraz bliżej pierwszeństwa wśród strzelców na koniec sezonu. A co sie potem działo? - szok i cisza na stadionie pewnych siebie kibiców gospodarzy :P No i jeszcze kolejny cios, tym razem Cassettiego :mike: Co nie zmienia faktu że to Inter zdobędzie tytuł :(

Fajniejsze fotki z meczu, poklikajcie sobie bo nie chcę rozwalać strony:

1 2 3 4 5 6 7 8 9

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 22 kwie 2007, 18:34

W cieniu sukcesu Interu pozostaje tylko nadmienic ze Roma dostala tegie baty od Atalanty ... teoretycznie powinienem niz juz nie napisac bo mnie dzis nasze gwiazdki zniesmaczyly swoja gra ... ale powiem tylko ze jesli ktos zamierza w Rzymie wykupic Tavano czy Willhelmsona to niech obejzy jeszcze raz kasete z dzisiejszego meczu i na bank zmieni zdanie . Ogolnie :arrow: zenada :roll:

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 22 kwie 2007, 19:19

Kto dzisiaj nie widzial protokolu meczowego, do 87 minuty nie widzial ze Tavano w ogole gra.. w ww minucie zszedl z boska, gdzie ku zdziwienu wiekszosci okazalo sie ze nie gralismy jednak w 10 a tym 11 ktorego brakowalo byl wlasnie Francesco...ehhh az zal pisac.... za to Willy, byl czesto widoczny...tyle ze dlatego ze kazdy jego kontakt z pilka konczyl sie strata... i jeszcze ta bzdurna czerwona kartka 3 sekundy przed koncem Ferrariego..

z takim oto optymistycznym watkiem oczekujemy sobotnich derbow...

FORZA ROMA :!:

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 09 maja 2007, 18:50

Wow! Widzicie co się dziej w finale Pucharu Włoch? 4-1 do przerwy! Toż to koszmar Interu. Roma odbija sobie za Manchester.

Awatar użytkownika
Einar
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Einar » 09 maja 2007, 20:00

Roma - Inter 6-2!!! Co to był za mecz :shock: Pełna rehabilitacja za Manchester i CI już praktycznie nasze. Znakomite zawody praktycznie całego zespołu, wtopę jedną tylko Pizarro zaliczył (pierwsza bramka), ale wyniku na szczęscie to nie zmieniło. Tym samym finał Coppa Italia stał się świetnym uwieńczeniem, bądź co bądź fantastycznego, sezonu. Grazie Roma!

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 09 maja 2007, 20:15

Jakos od pamietnego meczu z MU na OT temat ten przygasl ... wiec teraz chyba najwyzsza pora ze olsnil 8) Wszyscy sie pytali wtedy jak mozna tyle przegrac na takim poziomie ... dzisiejszy mecz pokazal ze nietylko Roma moze przegrac w podobnych rozmiarach :P

Co do meczu to prawda jest taka jak w meczu MU ... tyle ze dzis to Romie wszytsko wychodzilo a Interowi nic 8) Zajebiscie sie ciesze z tego CI (drugi mecz mam nadzieje bedzie raczej formalnoscia nawet jak przegramy) ... to jest ukoronowanie sezonu w ktorym sporo osiagnelismy ale niektorym pozostal niedosyt ... i mysle ze ten puchar bedzie wlansie taka wisnienka na torcie ktora sprawi ze ten sezon bedzie jednak zwycieski w naszym wykonaniu :king:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”