NHL

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post autor: Duch » 24 kwie 2007, 9:22

Pierwsza runda play off w NHL już za nami. Tak jak się spodziewałem, świadkami najbardziej zaciętych spotkań byliśmy w starciach Vancouveru z Dallas i New Jersey z Tampa Bay. W pierwszej z tych par dopiero mecz numer 7 rozstrzygnął kto będzie grał dalej. Canucks wygrali 4:1, z tym że wynik jest troszkę mylący (dwa ostatnie gole wbili już do pustej bramki). Troszkę szkoda Dallas, bo zebrali w tym sezonie naprawdę ciekawy zespół, ale gorsza dyspozycja po koniec sezonu sprawiła, że trafili na teoretycznie najmocniejszego rywala z tych, na których trafić mogli :roll:

Muszę też przyznać, że przed pierwszymi starciami Devils z Tampa Bay troszkę się obawiałem i w sumie miałem trochę racji po po czterech grach było 2:2. Dwa ostatnie mecze to już jednak popis graczy z New Jersey, którzy wygrali kolejn 3:0 (tu ukłony w stronę Brodeura :wink: ) i 3:2 (to znowu świetne zawodu zagrał Gionta, który zdobył dwa gole). Teraz przed Diabłami Ottawa, która co by nie mówić, raczej gładko poradziła sobie z młodym zespołem z Pittsburgha. W sezonie zasadniczym New Jersey wygrało trzy razy, w tym raz pamiętne 8:1 - przegrało tylko jeden mecz. Tak naprawdę dopiero w tej fazie będziemy się mogli przekonać o prawdziwej sile Senatorów :roll:

W innych parach wielkich niespodzienek nie było Buffalo pewnie pokonało Islanders, Rangers rozbili Atlantę. Dalej grają także Detroit, San Jose i Anaheim, czyli faworyci do przodu. :P

Pary ćwierćfinałowe NHL:

Buffalo Sabres - New Jork Rangers
New Jersey Devils - Ottawa Senators

Detroit Red Wings - San Jose Sharks
Anaheim Ducks - Vancouver Canucks

Będzie się działo :twisted:

Wróć do „Inne sporty”