Liga Europy (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 181

Post autor: Michał M » 27 kwie 2007, 10:55

Ebi pisze:Poza tym jestjeszcze rewanż, choć jak pisałemw cześniej szanse są raczej iluzoryczne.
No to teraz ja odwrócę kota ogonem :P , bo twierdzę, że Werder w normalnej dyspozycji może odrobić to 3:0. Sięgam tu teraz do finału P. UEFA z 88 r (wtedy były jeszcze dwumecze finałowe), w którym nomen-omen Espanyol (!) zmierzył się z inną niemiecką drużyną, Leverkusen. W pierwszym meczu, też rozgrywanym w Barcelonie, Hiszpanie wygrali 3:0 (mały zbieg okoliczności, co nie? :lol: ), w drugim rzecz jasna nikt nie dawał szans Niemcom, ale "Aptekarze" wznieśli się na wyżyny swoich umiejętności i dokopali Hiszpanom 3:0. W karnych tez byli lepsi (3:2), także Puchar pojechał do Leverkusen :wink:
Ebi pisze:UEFA jest tak samo dobvrze punktowany jak LM, a grają tam słabsze drużyny.
Wiem i uważam że to porąbany system - dlatego np. Rumunia jest tak wysoko w rankingu, chociaż w LM nie istnieją. Chyba jednak LM powinna być punktowana lepiej.

No tak i co - zdobędziemy P. UEFA i poprawimy sytuację Niemców w rankingu, czyż nie? :> Tylko, że zarobimy mniej niż w LM, i przez to nie będziemy tak silni jak moglibyśmy być z kasą z LM. A moja teza (i nie tylko moja) to:"Silny Bayern to silna Bundesliga i odwrotnie". ale to chyba nieodpowiedni temat na wchodzenie w szczegóły... :wink:

Zresztą, proponuję do przeczytania komentarz w Sport Bildzie:
http://www3.sport-bild.de/sportbild/meinung/home.html
Ostatnio zmieniony 27 kwie 2007, 11:17 przez Michał M, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Puchary Europejskie”