Bayern Monachium (zbiorczy)

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post autor: olson » 27 kwie 2007, 17:32

Po pierwsze witam po calkiem sporej przerwie, niestety, nie zaleznej ode mnie.

Jezeli chodzi o wzmocnienia na przyszly sezon, to chyba nikt nie ma watpliwosci, ze sa one potrzebne. I nie wystarczy jeden czy dwa transfery. Ale, szczerze mowiac, daleki jestem od zgodzenia sie co do slusznosci 8 ewentualnych wzmocnien, co zapowiedzial Hitzfeld.

Na pewno nie mozemy sprowadzac zawodnikow typu Khedira czy Gomez, ktorzy tak naprawde rozgrywaja obecnie swoj pierwszy dobry sezon. Jezeli aktualna, bardzo dobra dyspozycje utrzymaja przez nastepne 2 czy 3 lata, bedzie mozna z pewnoscia pokusic sie o ich angaz. Na razie dajmy sobie z takimi kandydaturami spokoj.

Na chwile obecna, po sezonie zegnamy Salihamidzica, Scholla, Karimi'ego i Santa Cruza. Bardzo prawdopodobne wydaja sie przenosiny Pizarro i Hargreavesa. Zaklepane mamy juz 3 transfery, jednak trzeba tez zalatac dziure po zawodnikach, ktorzy nas niedlugo opuszcza. Czyli w szczegolnosci postarac sie o transfer przynajmniej jednego wysokiej klasy napastnika [chociaz na pewno sprowadzenie dwojki nie zaszkodziloby], a takze rozgrywajacego. Bo brak takiego zawodnika dal nam sie najbardziej we znaki w mijajcym sezonie.

Kandydatury Toni'ego czy van der Vaarta wydaje sie byc juz skreslone, jednak ja bym sie na razie pohamowal z takimi opiniami. Wszystko jest jeszcze mozliwe.
przembal pisze: myślę, że Toni powinien dostawać szansę gry w końcówkach spotkań w przyszłym sezonie. Na pełne spotkania nie jest jeszcze gotowy.
Litosci. Chlopak ma 17 lat. Chcesz, zeby w wieku 28 byl calkowicie wypalony [o ile zajscie do tego momentu kariery pilkarskiej nie zablokuja mu kontuzje].

Wróć do „Niemcy”