Siatkówka - Strona 90

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 13 maja 2007, 0:06

Yukasz pisze:Resovią
To drużyna Sucha (a może już nie Sucha) będzie nas reprezentować w pucharze CEV. Mam mieszane uczucia, ale niech i tak będzie. Jeśli Asseco ma dać dużo kasy, to będzie ku temu okazja.
Rzeszów pokonał Mostostal 3-2 w decydującym meczu.
Jak mówił Such nikt nie ma pewnego miejsca w zespole - nawet on sam. Jego kontrakt wygasa właśnie z końcem tego sezonu.

Wygrało też PZU i tabela jest już niemal znana - poza najważniejszym miejscem.

Tak czy inaczej PZU ma już pewne jakieś puchary - kibicują Skrze zapewne, bo jeśli to Bełchatów wygra PLS to właśnie do Uranii zawitają najlepsze zespoły z Europy.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 13 maja 2007, 9:57

Jam myśle, że przesadzacie z Iwanowem (rozgrywający). On po prostu ma taki styl, że gra głownie skrzydłami. Mając takich środkowych jak Pliński i Kadziewicz to troche dziwnie wygląda jak ktoś tak rzadko korzysta z gry krótką. Gra bardzo szybko, świetnie oszukuje blok przy grze z drugiej lini, potrafi zrobić też użytek z lewej ręki. W sezonie zasadniczym miał trochę kłopotów z dokładnością wystaw i z podwójnymi odbiciami ale w playoffach ja osobiście nie mam mu nic do zarzucenia.

Oczywiście byli lepsi rozgrywający na rynku: Depestele, Freriks czy Pujol. Ale trzeba sobie zdać sprawę, że nasza liga jest jeszcze trochę egzotyczna, szczegolnie dla ludzi z zachodu. Po tym sezonie powinno się to zmienić.

Mecz był słaby w wykonaniu Bełchatowian. Tylko w pierwszym secie podjeli walkę i byli bardzo blisko wygranej. Powiem szczerze, że dziwie się Dobrowolskiemu, że tak mało korzysta z Gruszki, który wydaje się być w dyspozycji konia pociągowego. Jastrzębie grało bardzo zespołowo i wybiło Skre z rytmu zagrywką. Dobrą robotę na bloku robili Kadziewicz i Pliński. Cieszę się, że wszystko rozstrzygnie się w 5 meczu, bo osobiście obiecuje sobie najlepszy mecz w sezonie, pełen walki o każda piłkę i naniesamowitym poziomie sportowym. Niech tak będzie :D

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 13 maja 2007, 18:03

Babel pisze:Jam myśle, że przesadzacie z Iwanowem (rozgrywający). On po prostu ma taki styl, że gra głownie skrzydłami. Mając takich środkowych jak Pliński i Kadziewicz to troche dziwnie wygląda jak ktoś tak rzadko korzysta z gry krótką. Gra bardzo szybko, świetnie oszukuje blok przy grze z drugiej lini, potrafi zrobić też użytek z lewej ręki. W sezonie zasadniczym miał trochę kłopotów z dokładnością wystaw i z podwójnymi odbiciami ale w playoffach ja osobiście nie mam mu nic do zarzucenia.

Ja powiem tak : Mówiąc o Iwanowie jak o gwieździe PLS, jak się mówiło przed sezonem to przesadzona teoria.Wczoraj jak na złość wam zrobił robotę swoją lewą ręką, no i mecz dobry.To zwodnika powiedzmy nie najgorszy, ale dla mnie jego gra trochę psuje ten zespół.Tutaj powinno być jakieś wzmocnienie, bo Diabeł też nie jest zawodnikiem na pierwszego sypacza w drużynie grającej w LM.Tutaj pole do popisu mają działacze JSW, bo oprócz sali na LM to rozgrywający to drugi problem.

Co do samego meczu, to pozytywnie się zaskoczyłem.W zasadzie wiedziałem, że Jastrzębie nie podda się, ale myślałem, że Skra pójdzie za ciosem, a tutaj jednak nie mieli nic do powodzenia.Zasłużone zwycięstwo i czeka nas to, czego dawno nie widzieliśmy w Polsce, czyli mecz 5.To będzie wielkie święto siatkówki, liczę, że , zresztą o czym tu pisać, jest taka stawka, że chyba nikt nie zrezygnuje do ostatniej piłki.

Co do Szymańskiego, to fakt, jego zachowania są conajmniej żenujące, chyba z Lewisem miał poważniejsze starcia słowne, a czapy zakładane przez Grześka na kanadyjczyku to już całkiem wyzwalały w nim taką radość, że mało co by nie eksplodował.Zresztą to dziwny gracz, niby jego zachowanie na boisku to oaza spokojności, ale chya jednak musi jakoś te emocje z siebie wyrzucić, tylko nie koniecznie w ten sposób.Ale i tak go kocham za styl gry, atakując z niemożliwych piłek z łatwością omija blok, bądź obija sobie go jak chce.Naprawdę w tym momencie jest lepszy niż Wlazły, chociaż zagrywkę musi poprawić.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 16 maja 2007, 18:18

Ta wiadomość była podawana przez serwisy siatkarskie 1 kwietnia. Nie mineły dwa miesiące jest rzeczywistością: Antiga od nowego sezonu bedzie grał w Skrze Bełchatów :D Zawodnik takiej klasy w PLS, podoba mi się to. Nawet na oficjalnych stronach Skry i Portolu Majorka potwierdzają informacje.

Inne transfery w europie: Nikołow w Trento, Igor Omrcen w Lube, Andre Nascimento odchodzi z Itas Trentino prawdopodobnie do beniaminka z Milanu. Kuszą naszych wicemistrzów świata z najlepszych i najbogatszych klubów Europy. Ciekawy będzie to okno trensferowe :P

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 16 maja 2007, 22:52

Babel pisze:Andre Nascimento odchodzi z Itas Trentino prawdopodobnie do beniaminka z Milanu. Kuszą naszych wicemistrzów świata z najlepszych i najbogatszych klubów Europy. Ciekawy będzie to okno trensferowe

Na dodatek, ten beniaminek z Mediolanu chce bardzo a przynajmniej interesuje się też Polakami.

Co do Antigy to cud miód. :) Koleś może i ma już swoje lata ale mimo to jest czołówką europejską. Jakby Grucha został, to duet stworzyli by raczej conajmniej wymietny, jak na PLS. :] Czekamy dalej, ale z tego co widzę, to Wungiel może się rozsypać... Kadziu, Plina mogą uciec, nie wiadomo co z Siezieniewskim, Gelem.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 17 maja 2007, 9:25

Uchi_ pisze:Jakby Grucha został
Grucha ma chyba dwuletni kontrakt. Z tym, że pieniądze Rosjan mogą być kuszace. Teraz ciekawe co zrobi Wlazły. Wg mnie powinien odejść, ale to tylko jego wybór.
Uchi_ pisze:Czekamy dalej, ale z tego co widzę, to Wungiel może się rozsypać... Kadziu, Plina mogą uciec, nie wiadomo co z Siezieniewskim, Gelem.
Siezieniewski pewnie zostanie, Gelu, Kadziewicz i Pliński mogą odejść choć trudno przypuszczać aby wszyscy odeszli. W tej sytuacji ważny personą bedzie Murek. On tez ma oferty z zagranicy. Za kasę, którą kasuje Murek mozna było by sciągnąc dwóch dobrych obcokrajowców, ale wiadomo o limicie 3 w druzynie. Wiec jak widać gdy odejda wszyscy, nie bedzie za ciekawie z wartościowymi Polakami. Jeszcze jest Żygadło, ale on będzie rozchwytywany nie tylko przez polskie zespoły. Moim zdaniem w takiej sytuacji warto postawić na juniorów. Kamiński, Jarosz, Bartman, Janeczek nie są przeciętniakami a przyszłość rysuje im się świetlana.

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 17 maja 2007, 12:59

Babel pisze:Siezieniewski pewnie zostanie, Gelu, Kadziewicz i Pliński mogą odejść choć trudno przypuszczać aby wszyscy odeszli. W tej sytuacji ważny personą bedzie Murek. On tez ma oferty z zagranicy. Za kasę, którą kasuje Murek mozna było by sciągnąc dwóch dobrych obcokrajowców, ale wiadomo o limicie 3 w druzynie. Wiec jak widać gdy odejda wszyscy, nie bedzie za ciekawie z wartościowymi Polakami.

Szkoda, bo jak się mylę to JSW też się rozsprzedał podczas ostatniego awansu do LM i ich występ był klapą.Naprawdę teraz stworzyli fajny zespół, jeszcze tylko gdyby mieli Żygadłę na rozegraniu.Plina ma raczej ostatni dzwonek by uciec za granicę, Kadziewicz mógłby rok jeszcze się pomęczyć w Polsce.Wlazły dla mnie był pewniakiem od 2 sezonów, a raczej przerw letnich do opuszczenia Polski, jednak nadal się trzyma.Może by poszedł tak do Trento, gdzie odszedł Andre, a Winiar gra pierwsze skrzypce.Fajnie by było i aklimatyzacja lepsza.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 18 maja 2007, 14:31

W Rosji Dynamo Kazań, we Włoszech Sisley Treviso, w Grecji Irakli Saloniki. Dziś rozstrzygną się losy mistrzostwa w Polsce. Skra czy Jastrzębski? Kto wygra? Niech zwycięzy lepszy. Ja licze na emocjonujący pięciosetowy mecz, obitujący w walkę i niesamowite akcje, stojacy na wysokim poziomie sportowym.

Wlazły zostaje w Skrze. Niby budują silną ekipe, ale Mariusz juz 2 lata temu przewyższał swoich kolegów z PLS-u. Życze mu aby nie rozmienił swojego talentu na drobne, aby przestał słuchac podpowiadaczy i aby boiskowa odwagę i ryzyko przeniósł na życie prywatne. A osiagnie wiele w karierze.

LookAsh
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LookAsh » 18 maja 2007, 15:13

Dla Jastrzebia jest to wlasciwie ostatnia szansa, zeby zdobyc tytul, bo za rok nie maja szans na to. Skra jako jedyna druzyna nie dosc, ze sie oslabia, to jeszcze sie wzmacnia gwiazda swiatowych parkietow i jednym z najlepszych przyjmujacych swiata - Stephane Antiga. Z Wegla wiadomo, ze odejda Kadziewicz, Szymanski i Plinski chyba tez. Nie wiadomo co z Murkiem, ktory tez ma szanse sporo zarobic w Rosji. Wiec o ile ten sezon jest calkiem wyrownany, bo mielismy 4 rownorzedne druzyny + 2 ekipy potrafiace grac tymi najlepszymi - Mostostal i Resovie, to nastepny juz moze stac sie dominacja Belchatowian, ktory bedzie mial budzet zblizony do budzetow czolowych klubow wloskich. Wiadomo, ze oslabnieciu ulegnie tez Olsztyn, z Czestochopwy wyfruna Amerykanie, a i z Resovii odchodza czolowi gracze - Pilarz i chyba Jozefacki. Z Mostostalu odchodzi Gromadowskki, choc to trudno nazwac oslabieniem ogladajac jego ostatnie poczynania...

Tak naprawde trudno jeszcze mowic o tym, ze Antiga na 100% wzmocni Skre, bo podobno ma tez lukratywna oferte z Rosji, no ale badzmy dobrej mysli :wink: Gdyby tak jeszcze pozyskac jakiegos dobrego rozgrywajacego - marzy mi sie Pujol albo Zygadlo... ale to raczej marzenia, oraz srodkowy, bo Ivanov chyba jednak nie spelnia oczekiwan.

Babel pisze:Wlazły zostaje w Skrze. Niby budują silną ekipe, ale Mariusz juz 2 lata temu przewyższał swoich kolegów z PLS-u. Życze mu aby nie rozmienił swojego talentu na drobne, aby przestał słuchac podpowiadaczy i aby boiskowa odwagę i ryzyko przeniósł na życie prywatne. A osiagnie wiele w karierze.

Mam mieszane uczucia co do jego pozostania w Skrze. Niby sie ciesze, bo kibicuje zespolowi z Belchatowa, ale z drugiej strony tez mi zalezy na jego rozwoju i nie chce zeby byl takim Markiem Citko polskiej siatkowki. Chociaz w Polsce tez moze sie rozwinac, tym bardziej, ze nasza liga staje sie coraz silniejsza. Mamy pelno zagranicznych trenerow, coraz wiecej swiatowej klasy zawodnikow przyjezdza do Polski - Plamen przetarl slady, za nim pojdzie Antiga i to bedzie tez znak dla innych, ktorzy niechca sie pchac do Wloch, czy Rosji. Bo zreszta po co skoro zarobki u nas sa coraz bardziej zblizone do tych z Seria A czy Superligi a dodatkowo nadrabiamy to cala ta otoczka jaka znajduje sie wokol siatkowki w Polsce.

Co do dzisiejszego meczu, to uwazam oczywiscie, ze wygra Skra. Maja w koncu szanse, by siegac po puchar przed wlasna publicznoscia i raczej tego nie zmarnuja.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 18 maja 2007, 20:04

No i wygrała Skra :( Pewnie byłem jedyną osobą na forum kibicującą Jastrzębiu :lol: Powiedziałbym że zawody bardziej przegrał Węgiel niż wygrała Skra choć pewnie powiecie mi że Skra wygrała sety gdy je teoretycznie przegrała :P Ale to Węgiel miał ogromną szansę wygrać pierwsze dwa sety a szczególnie ten drugi. Mieli szansę której nie spodziewałem się że będą mieli ale nie wytrzymali w decydujących momentach. Gdyby mecz rozgrywał się w Jastrzębiu to wynik pewnie byłby odwrotny ale cóż :maruda: ANwet gdyby lepiej rozgrywane końcówki to w Bełchatowie Jastrzębie mogłoby wygrać 3:0. Komentatorzy krytykowali Iwanowa (wiadomo którego) ale on zagrał w zasadzie tak samo jak w meczach poprzednich - z tym że w tym spotkaniu i tak często grał środkiem. A tak widzieliśmy jeszcze wrzucanie partnerów na siatkę. Ale Dobrowolski też grał głównie skrzydłami :roll: W pierwszym secie bardzo dobre wejście w mecz miał Szymański do którego seryjnie były posyłane piłki. Później Iwanow upatrzył sobie Siezieniewski który pokazał się z lepszej strony niż w poprzednich meczach w których był niewidoczny. Nie wiem jak można było przegrać drugi set ale faktycznie Totolo powinien był wcześniej zareagować czy to wzięciem czasu, czy zmianą rozgrywajka. Na trzeci set wpływ miały poprzednie dwa przegrane. Za to dobrze w nich Yudin który też może mógł pojawić się na parkiecie we wcześniejszej fazie bo wniósł sporo ożywienia.Słabo na przyjęciu grał Rusek, nieźle rozgrywał Bednaruk. W zasadzie to nie wierzyłem że Skra może przegrać mecz ale i tak byłem miło zaskoczony grą Jastrzębia bo myślałem że mecz będzie wyrównany ale z lekką przewagą gospodarzy. Jednak Węgiel planowo nie wytrzymał końcówek a w ostatnim secie się spalił :(

Mam nadzieję że nie potwierdzi się wasz czarny scenariusz wg którego Jastrzębie się rozpadnie. To są pewne informacje :?: Bo dominacja drużyny która nie jest moją ulubioną jak w każdej dyscyplinie wychodzi mi bokiem.

Co do Wlazłego to uważam że powinien zmienić otoczenie i wyjechać za granicę.

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 18 maja 2007, 20:41

Jestem bardzo, ale to bardzo zadowolony z dzisiejszego wyniku. Nie spodziewałem się wielkich akcji - takiego meczu jak Olsztyn - Skra, była walka i to się chwali. Chwalę też wynik.

1. Tak jak powiedział Bosek jakby Jastrzębie miało taką silę psychiczną jak Skra to było by drużyną nie do zatrzymania. Działa to oczywiście w drugą stronę również.
2. Fantastyczny do końcowych momentów seta Szymański. On trzymał atak - tak jak w zeszłym sezonie Wlazły zapewniał zwycięstwa Skrze, tak tutaj bardzo bliski był tego Gelu.
3. Chyba brak doświadczenia u Totolo i brak zmiany w odpowiednim momencie - jakiejkolwiek w 2 secie. Nie zmienił nic i drużyna przegrała.
4. Lewis świetny mecz, zastanawiał bym się czy to nie on zasłużył na MVP.
5. Wlazły włączył się do gry w najważniejszym momencie. Chwała mu za to.
6. Nie będę się pastwił nad frajerską przegraną JSW. Wolę twierdzić, że SKRA jest wielka.
7. Jeśli SKRA utrzyma skład i wzmocni sie odpowiednio to może być kolejny sezon dominacji. Oby Antiga złożył ten podpis i tak sobie myślę, że może Lebl? (ktokolwiek przyjdzie wierzę, że będzie to wzmocnienie)
Yukasz pisze:Mam nadzieję że nie potwierdzi się wasz czarny scenariusz wg którego Jastrzębie się rozpadnie. To są pewne informacje Question Bo dominacja drużyny która nie jest moją ulubioną jak w każdej dyscyplinie wychodzi mi bokiem.
Tylko ta dominacja z czegoś wynika, nikt im niczego nie dał za darmo. Ciężka praca i talent. Bo skoro SKRA mając 3 budżet w lidze (wg niektórych źródeł drugi) jest w stanie zdominować PLS - bo tak to trzeba nazwać, jak się przegrywa raptem 3 mecze w sezonie - to znaczy, że nie chodzi o pieniądze, a przynajmniej nie tylko o pieniądze.

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 18 maja 2007, 21:01

Od przyszłego sezonu w barwach Skry Bełchatów będzie grał czołowy siatkarz Francji, Stephane Antiga. Dziennik sports.fr informuje, że zawodnik ten zdecydował się na przenosiny do polskiej ligi.

Dość niespodziewaną informację w dniu wczorajszym, powołując się na gazetę L'Equipe, podał popularny francuski dziennik sportowy - sports.fr. Stephane Antiga, przyjmujący i kapitan reprezentacji Francji, po trzech sezonach gry w Hiszpani, zdecydował się na przenosiny do Polski, do zespołu aktualnego mistrza kraju - BOT Skry Bełchatów.

Transfer ten wydaje się być wielkim zaskoczeniem, gdyż w zeszłym sezonie Stephane odmówił gry dla PZU AZS Olsztyn, argumentując to swoim przywiązaniem do barw klubu z Majorki, które reprezenotwał od 2004 roku.

Jest to niewątpliwie jeden z pierwszych hitów transferowych w Polsce. Przejście tak znanego zawodnika do polskiego klubu, może przyciągnąć innych, równie znanych zawodników, którymi zainteresowanych jest przynajmniej jeszcze kilka innych drużyn, na codzień grających w Polskiej Lidze Siatkówki.

31-letni Stephane Antiga ustalił już warunki kontraktu z najlepszą polską drużyną. Pozostało jeszcze podpisanie umowy. Informację tą potwierdził w dniu dzisiejszym wiceprezes Skry - Konrad Piechcocki.

Jeden z najlepszych siatkarzy świata będzie grał w Bełchatowie. Rozmowy Skry z Antigą rozpoczęły się po półfinałowych spotkaniach w Lidze Mistrzów, w których Portol okazał się lepszy od drużyny z Bełchatowa. Brązowy medalista mistrzostw świata z 2002 roku pokazał wtedy wszystkie swoje walory - przede wszystkim znakomite przyjęcie zagrywki. W tym elemencie gry w rankingu po fazie grupowej zajął trzecie miejsce, ustępując tylko dwóm libero.

Przeciwko Skrze dwa razy zdobył po 12 punktów, ale w meczu na Majorce miał aż 88 proc. przyjęcia. - To świetny zawodnik. Jeśli podpisze kontrakt, będzie wielkim wzmocnieniem - twierdzi Daniel Castellani szkoleniowiec bełchatowskiej drużyny.
Tak więc, Skra już się buduje na Ligę Mistrzów. Ciekawe jest to, że w tym sezonie odpadła z Mallorcą. czyli z poprzednim klubem Antigi, który niejako pogrążył Bełchatowian. Jeżeli plotki o przybyciu Lebla potwierdzą się, to będzie także bardzo dobra wiadomość. Czeski środkowy, wg. mnie jest lepszy na przykład od Ivanova, który dzisiaj a propos zagrał bardzo słaby mecz.

Jeżeli chodzi o Wlazłego, to jeżeli chłopak ma okazję przejścia do innej, silniejszej ligi (patrz. włoska, rosyjska) to powinien zdecydować się na ten transfer. Podobno miał wiele lukreatywnych propozycji, ale wszystkie poodrzucał. Włosi kusili Wlazłego występami w najsilniejszej lidze świata, a Rosjanie ogromnymi pieniędzmi (nawet 500 tysięcy euro za sezon). Nie wiem o co mu chodzi, przecież dzięki temu mógłby rozwinąć swoje skrzydła, w innej lidze. Jeżeli Skra zdobyła mistrzostwo to na pewno Castelani zostanie na stanowisku.

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 18 maja 2007, 21:13

lisek_chz pisze:Jeżeli plotki o przybyciu Lebla potwierdzą się, to będzie także bardzo dobra wiadomość. Czeski środkowy, wg. mnie jest lepszy na przykład od Ivanova, który dzisiaj a propos zagrał bardzo słaby mecz.
To o Leblu wymyśliłem - wymarzyłem sobie sam. Wcześniej o tym nic nie słyszałem, ale może nie tam gdzie trzeba podstawiałem ucho.

CO do Wlazłego to mówił dość do rzeczy:
1. odejdzie jeśli będzie grał w nowym zespole w pierwszej 6.
2. chciał odejść do Winiarskiego - łatwiejsza aklimatyzacja - ale tam wzieli Nikołowa
3. finansowo raczej nie straci

Jakkolwiek zgadzam się z wami z tymi mieszanymi uczuciami...

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 18 maja 2007, 21:48

bellus pisze:To o Leblu wymyśliłem
Raczej. Lebl na 90% bedzie grał w Maceracie. Alternatywa to Roma. A jesli chciałby odejśc z Włoch, to Rosjanie mają za dużo ropy i gazu aby wybrał Polskę. Takich zawodników trzeba wyłapywać jak mają 20-21 lat. Proponowałbym kusic Krasimira Gajdarskiego, Murraya Grapentina lub przy dobrych wiatrach Michała Raka czy Daniela Howarda.
bellus pisze:CO do Wlazłego to mówił dość do rzeczy
Tylko, żeby nie było tak jak z Papke. Papke też mówił, że ma czas i teraz nie ma kolan. Nie chce krytykować, ale Wlazły nawet ze względu na specyficzną budowe powinien odejść. A to, że się niby boi rywalizacji z Nikołowem to tzw. public relations, bo jeśli ktoś miał by się tej rywalizacji obawiać to tylko Bułgar.

Odniosę się jeszcze do dzisiejszego meczu. Jastrzębie mimo iż miało przewagę 2-5 punktową w środkowych częsciach setów bardzo łatwo ja trwoniło, niepotrzebna nerwowość po ich stronie, bo to oni powinni sytuacje kontrolować. Skra wygrała wszechstronnością, a Jastrzebie miało w jednym secie tyle błedów własnych co Skra w trzech setach. Co do Iwanowa to oczywiście gra za mało środkiem, ale przecież działacze powinni miec rozeznanie kogo ściągają. Pewnie fantastycznie sprawdził by się w drużynie gdzie musiał by ukrywać środkowych. Skra bardziej zasłużyła na mistrzostwo w przeciągu całego sezonu. Gratulacje.

Jeszcze się odniosę to taktyków wsród komentarzy. Dziwie się panu Drzyzdze, bo jego wiedza jest bardzo duża w tym temacie. Siatkówka to gra w której przyjmuje się pewne założenia. Trener Skry założył odpuszczenie prostej tylko z tytułu, że prędzej czy poźniej Szymański będzie musiał zaatakować po przekątnej. Własnie w kluczowym momencie. Sól siatkówki. Podobnie bezzasadna krytyka Totolo, który nie mógł zdjąc Iwanowa z tytułu przewagi 2 punktów i checi zrobienia rotacji z Yudinem.

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 18 maja 2007, 22:41

Babel pisze:Raczej. Lebl na 90% bedzie grał w Maceracie. Alternatywa to Roma. A jesli chciałby odejśc z Włoch, to Rosjanie mają za dużo ropy i gazu aby wybrał Polskę. Takich zawodników trzeba wyłapywać jak mają 20-21 lat. Proponowałbym kusic Krasimira Gajdarskiego, Murraya Garpentina lub przy dobrych wiatrach Michała Raka czy Daniela Howarda.
No właśnie, marzenie...
Z tych co wymieniłeś to chyba odpada Kanadyjczyk z racji przygotowań olimpijskich. Co do środkowych jednak to środkowi Resovii są do wyjęcia - kontrakty się kończą, więc może nie trzeba szukać tak bardzo daleko. Chociaż Australijczyk jeśli ufać statystykom to ma największy zasięg na świecie...

Tak czy inaczej każdy z nas życzy sobie jak najwięcej pięknych transferów to PLSu.

A jeszcze coś, rozśmieszyło mnie to co zrobili na stronie JSW:
http://www.ksjastrzebskiwegiel.pl/ pisze: Jastrzębski Węgiel obronił tytuł wicemistrza Polski ulegając w finałowym spotkaniu Skrze Bełchatów 0:3 (27:25, 28:26, 25:18).
Żeby nie było, że sam to wymyśliłem http://www.ksjastrzebskiwegiel.pl/"

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”