Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post autor: Loczek » 29 maja 2007, 10:23

Owszem jest on niezłym zawodnikiem ale trochę mało bramek strzela, umie podać rozegrać ale taki typowy egzekutor to z niego nie jest. Jeśli chodzi Teveza to jestem strasznie na tak za jego transferem ale pewnie wiele klubów sie będzie o niego biło. Słyszałem że najpoważniejsze zamiary na kupno gracza West Hamu ma Chelsea. A jak Romek się uprze to już ciężko będzie ich ofertę przebić, natomiast warto spróbować powalczyć bo jest o co Szpoko

Carlos Tevez przechodząc z Mascherano do West Hamu miał ponoć podbić stadiony Premiership. Skoro nie zrobił tego w " cieńkim " klubie, to tym bardziej nie pójdzie mu w Manchesterze. A to, że końcówkę miał niesamowitą, ok, chwała mu za to, ale jedna jaskółka wiosny nie czyni. A co słow BaSsa - Szewczenko okazał się tak samo pomocny w niezdobyciu mistrzostwa i odpadnięciu z CL jak Wright-Philips, czy Hilario. W mediach codziennie wyczytuje się banialuki o prawdopodobieństwie wielkiego powrotu Ukraińca do Milanu. Dlatego Tevez akurat może zostać ściągnięty w jego miejsce.

A na Old Trafford znów multum spekulacji. Powoli staje się to nudne, że codziennie jakaś kaczka dziennikarska spaceruje po murawie. Molestowanie Heinze'go stało się ulubionym kąskiem. Teraz ponoć rozmawia z Realem Madryt o podpisaniu kontraktu. Na listę transferową oprócz Argentyńczyka powędrował wieczny rezerwowy Silvestre, oraz Richardson. Tak, wiem, że większość maniaków FM'a uważa Kierana za dobrego piłkarza, ale ile można grać ogony w rzeczywistości ? Tylko teraz trzeba zacząć płakać nad rozlanym mlekiem. Chcica na Bale'a została zmiażdżona. Nie ma i w długo nie będzie Walijczyka w Manchesterze. Kretynizm totalny działaczy, bo Tottenham zrobił fantastyczny interes. Kupił piłkarza, który w wieku 17 lat jest ( można to chyba powiedzieć ) gwiazdą. Ferguson powoli staje się bardziej krzykaczem, niż człowiekiem dopinającym swego. Co roku słyszymy nazwiska co najmniej 20 zawodników, z czego jak na Old Trafford zawita chociaż jeden, to cud na cudami.
Jeżeli Heinze odejdzie, Silvestre i Richardson też, to mamy osłabioną lewą flankę. Evra jest podatny na kontuzje, a kolejna pozycja dla O'Shea - na lewej flance, to chyba nie jest dobry pomysł. Skoro alternatywa w postacie Bale'a spaliła na panewce ( gdzie dwóch się bije, tam trzeci korzysta ), to ciekawe kto teraz załata ową dziurę.
Podobno Nani znów czeka na oferty. Wchodzę na stronę Manchesteru i średnio raz na 3 dni widzę zdjęcie młodego Portugalczyka, który szyderczo uśmiecha się do mnie, a pod nim napis - czekam na oferty. Przypomina mi się pewien " pub " gdzie panie za szybą miały podobny napis. Mało tego, oferty ofertami, a na dniach nowy kontrakt ze Sportingiem. I gdzie tu logika ?
Nie jestem zwolennikiem ściągania Haergravesa do United. Uważam, że jest piłkarzem, który będzie przeciętny. Podobnie mówiłem o Carricku wprawdzie i myliłem się, jednak co do Owena chyba się nie pomylę. Ale dobrze, dziura w środku " powiedzmy " załatana. Co dalej ?
Foster powrócił, Kuszczak na wypożyczenie. Totalne kuriozum według mnie. Bramkarz, który puszcza takie babole można powiedzieć " wygryza " Polaka ze składu. Nigdy nie byłem zwolennikiem Anglika i chyba to się nie zmieni. Parady iście z maxiora.

Wróć do „Anglia”