II LIGA - Strona 24

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8706
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 04 cze 2007, 7:02

Czy to jest ten sam cloner, ktory swego czasu na forum pisal, ze nie chodzi na emcze bo szkoda mu kasy na bilety? Czy cos pomylilem?
juz kiedys piwus mi to wypomnial, dajcie link do tego bo wg mnie nie pisalem tych slow o klubie, tylko o reprezentacji, a wiecie jakie sa ceny na repre

co do Polonii - badzcie spokojni :!: starczylo nam kasy na 2 lige, w OE tez sobie poradzimy :!:
skazywali nas wszyscy 2 razy z rzedu na spadek z ligi :!: a co ? AWANS :!: :

:mike: :mike:

Awatar użytkownika
limansky
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: limansky » 04 cze 2007, 9:26

piwus pisze:Jakie są szanse, że jednak to Lechia wskoczy do pierwszej ligi?
Szanse marne, ale szanse. Nie wiem dlaczego, ale wszyscy zapomnieli, że PB ma jeszcze nieprawomocną karę. Jeśli odejmie się im 3 punkty a w ostatniej kolejce przegrają na wyjeździe z Miedzią przy jednoczesnej wygranej Lechii ze Stalową Wolą to my będziemy w OE :roll:. Szanse iluzoryczne, ale zawsze są.

Szkoda, że Ruch wczoraj wpadł na ostatnie 30min.

kyloloko
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kyloloko » 04 cze 2007, 11:12

Nikt dla Poloni Bytom punktów nie odejmie... jak zauważyłeś wspaniały WD oddał punkty chyba wszytkim zespołom grającym w 2 lidze... z drużyną z Bytomia niepowinno być innaczej...

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 04 cze 2007, 13:23

cloner pisze:

a i najwazniejsze : CHWDP :twisted:

nie jesteś na swoim blokowisku. wp // fieldy
Firma Scorpion czy Policja? :wink: Trzymiąc się tematu to jeszcze raz gratuluję Polonii awansu. 5 zespołów z regionu górnego śląska w ekstraklasie. Kto by pomyślał :) W przyszłym sezonie nie licząc Odry, GKS-u i Dyskobolii to liga pod względem kibicowskim bardzo silna 8) Derbów Śląska będzie co nie miara :wink:

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 04 cze 2007, 14:01

cloner pisze:juz kiedys piwus mi to wypomnial, dajcie link do tego bo wg mnie nie pisalem tych slow o klubie, tylko o reprezentacji, a wiecie jakie sa ceny na repre
Tak cloner, poczekaj juz za chwile przekopie 3000 Twoich postow, zeby znalezc Ci linka. Momencik, daj mi jakies 5 minutek.

I widze, ze strasznie Ci do glowy uderzyl ten awans :] Poki co sie cieszcie, ale bez wzmocnien to ta 1 liga bedzie na kilka miesiecy. Przepasc miedzy II liga a I jest ogromna. Co najlepiej bylo widac po grze Widzewa w tym roku. Zaznaczam - grze, nie wynikach, bo te styl gry przerosly kilkukrotnie.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 04 cze 2007, 16:43

I widze, ze strasznie Ci do glowy uderzyl ten awans
Jakby Twoj ulubiony klub mial najmniejszy budzet w lidze i awansowal klase rozgrywkowa wyzej, tez by Ci "cos" uderzylo do glowy :wink:

Awatar użytkownika
AgaD
I am the Special One

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AgaD » 04 cze 2007, 19:37

Bobohawk pisze:Agnieszka co to za premie miały być dla piłkarzy Piasta? Z jakiego źródła i za co?
Ma się znajomości w klubie, to się wie ;). Premie miały być za samo zwycięstwo w meczu. Nie zdradzę kwoty ;) Dodatkową premię piłkarze mieli otrzymać za zajęcie siódmego miejsca w lidze.

Awatar użytkownika
Bobohawk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bobohawk » 04 cze 2007, 23:55

Agnieszka pisze:Premie miały być za samo zwycięstwo w meczu. Nie zdradzę kwoty Wink

Pytam dlatego, że przed tym spotkaniem w Bytomiu pojawiły się plotki, że wiceprezydent Bytomia próbował zmobilizować piłkarzy Piasta do zwycięstwa by Polonia nie awansowała...

Krzysztof Jarzyna pisze:Poki co sie cieszcie, ale bez wzmocnien to ta 1 liga bedzie na kilka miesiecy. Przepasc miedzy II liga a I jest ogromna. Co najlepiej bylo widac po grze Widzewa w tym roku. Zaznaczam - grze, nie wynikach, bo te styl gry przerosly kilkukrotnie.

Tu się z Tobą jak najbardziej zgodzę bowiem różnicy jest bardzo widoczna. Aczkolwiek mam nadzieję, że pojawi się sponsor, a Polonia wypożyczy kilku piłkarzy niechcianych w I- ligowych klubach.

kyloloko
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kyloloko » 05 cze 2007, 8:07

W zdecydowanie w najlepszej sytuacji finasowej jest Jagiellonia... fakt Ruch ma stadion, który spełnia wszytkie wymogi poza podgrzewaną murawą... na Słonecznej brakuje za to zadaszenia, oświetlenia i czegoś jeszcze, ale nie wiem czego :wink: ... z tego co wiem drużyna z Chorzowa ma też niespłacone długi, Jagiellonia niema żadnych zaległości finasowych... pozatym w jednym numerze tygodnika "Piłka Nożna" był artykuł o kandydatach do awansu... porównywana była m.in. sytuacja finasowa tych klubów... Jagiellonia w tym aspekcie gniotła wszytkich...

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 05 cze 2007, 8:29

Jagiellonia w tym aspekcie gniotła wszytkich...
Nie ma sie za bardzo kolego czym chwalic, bo na boisku ciezko Wam sie gralo, mieliscie duzo szczescia w lidze. Chocby w meczu z Polonia, gdy pauzowalo 5 podstawowych zawodnikow :wink:

Ja jestem optymista co do licencji dla wszystkich 4 klubow 8)

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 05 cze 2007, 11:09

cloner pisze:
Jagiellonia w tym aspekcie gniotła wszytkich...
Nie ma sie za bardzo kolego czym chwalic, bo na boisku ciezko Wam sie gralo, mieliscie duzo szczescia w lidze. Chocby w meczu z Polonia, gdy pauzowalo 5 podstawowych zawodnikow :wink:

Ja jestem optymista co do licencji dla wszystkich 4 klubow 8)
Zgadzam się. Wystarczy podać za przykład odejście Sobolowskiego. Jagiellonia bez niego męczyła się jakby wszystkie mecze grała w 10. Teraz jest ekstraklasa, więc pewnie kilku klasowych zawodników samych się zgłosi 8)

kyloloko
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kyloloko » 05 cze 2007, 13:39

cloner pisze:Nie ma sie za bardzo kolego czym chwalic, bo na boisku ciezko Wam sie gralo, mieliscie duzo szczescia w lidze. Chocby w meczu z Polonia, gdy pauzowalo 5 podstawowych zawodnikow
Aaahhhh... dla kolegi nadal nie przeszło ?? :wink: To ja przypomne że Jaga też była pokiereszowana przez kontuzje... z tego co pamiętam też mieliśmy ok. 5 kontuzjowanych graczy...

Jagiellonia napewno wzmocni skład... pieniądze na transfery i kontrakty dla nowych zawodników napewno będą... Aleksander Puchalski za długo czekał na awans dlatego nie będzie chciał szybko wrócić w szeregi 2 ligi... zadba on o to... 8) 8)

Dawid_ASR
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dawid_ASR » 11 cze 2007, 0:12

Zdjęcia z meczu Ruch-Podbeskidzie (niebiescy.pl)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Bobohawk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bobohawk » 11 cze 2007, 9:27

Te zdjęcia to chyba nie w tym temacie...

Tak więc mamy już wszystkie rozstrzygnięcia czyli w Ekstraklasie zobaczymy Ruch, Jagiellonię, Polonię B. i Zagłębie Sosnowiec. Wszystkie te kluby jak najbardziej sobie zasłużyły na ten awans poprzez wyniki na boisku. Nie można powiedzieć, że ktoś awansował szczęśliwie. Były to najlepsze zespoły w minionym sezonie na zapleczu Ekstraklasy.

Po degradacji KSZO i Górnika Polkowice trochę się namieszało odnośnie spadków z II ligi, ale według najnowszych informacji wygląda to następująco:
w barażach zagra Miedź, Stal, Unia Janikowo i Kmita Zabierzów, a więc sami beniaminkowie. Bezpośrednio spada wycofany wcześniej Zawisza i dwa zdegradowane kluby. Wszystko może się zmienić gdy uwzględnione zostanie odwołanie Górnika Łęczna i wcielony zostanie do II ligi. Przez całe to bagno zrobiło się niezłe zamieszanie. Dodać przy tym należy, że żadna z drużyn III-ligowych nie otrzyma wolnego losu.

Kiedy jest losowanie par barażowych i pierwsze mecze?

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 11 cze 2007, 10:30

Wiem tylko, że mecze barażowe odbywają się 20 (III ligowiec gospodarzem) i 23 czerwca. Czekamy na losowanie :wink: Kto z tych 4 wymienionych zespołów prezentuje najsłabszy futbol? :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”