Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 129

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
35%
2
5
25%
3
1
5%
4
3
15%
Poniżej 4
4
20%
Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 788

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 03 cze 2007, 11:56

Wbrew pozorom Ranieri nie jest trenerem M.City i niestety jest ciągle łączony z Juventusem. Boję się tylko, żeby u nas nie było takiej karuzeli trenerskiej jak w Romie 3 sezony temu, gdzie mieli realną groźbę degradacji.

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 04 cze 2007, 17:18

No i stało się, oficjalna strona potwierdza, że Claudio Ranieri podpisał 3-letni kontrakt z Juventusem. Wolałem Lippiego ale ostatecznie wybór nie jest zły. Ranieri ma dużo wspólnego z włoskim futbolem, ma parę ciekawych osiągnięć, doświadczeń i tylko czekać co zaprezentuje Juventus pod jego wodzą. Jeśli nie Lippi, to dobrze się stało, że Ranieri ;) Ptaszki ćwierkają, że jego osoba może przyciągnąć Sissoko i Lamparda. O ile prawdopodobne jest, że ten pierwszy trafi do Juve, to nie łudzę się o Lamparda :P Jeśli przyjdzie, będzie pięknie ale póki co podchodzę do tego z dużym dystansem. O 18 prezentacja- powodzenia Claudio :!: :)

http://www.juventus.com/uk/news/detail. ... 0&ID=11454

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 04 cze 2007, 20:32

Ranieri jest średnim trenerem, nie ukrywajmy. Pewnie w sprawie transferów nie będzie miał dużo do gadania, w końcu mówi się, że Vialli był dla Juventusu za drogi, a z Ranierim negocjowano długość kontraktu. Sissoko i Lampard? Zobaczymy. Ja osobiście cieszyłbym się z Desseny z jego byłego klubu. Może po ostatnich zakupach ManU uda się sprowadzić także Rossiego, wątpię niestety.
Ogólnie - o Lippim marzyłem, z Ranierego się cieszę, Vialliego chciałem.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 04 cze 2007, 21:47

Jestem sceptycznie nastawiony do naszego nowego trenera, ale mam nadzieję, że się milo zaskoczę. Mam nadzieję, że nie zrobi u nas tego co w Valencii, ale myślę, że włoskie klimaty bardziej mu służą. Kiedy przejmował Parmę, to już byłem pewny, że spadną, a to co on z nimi zrobił to się nikomu nie śniło. Na oceny jego działań u nas przyjdzie jeszcze czas.

Aha, dla mnie lepszy jest Ranieri niż Vialli, tym bardziej, że ten drugi od dłuższego czasu nie miał nic wspólnego z trenerką.

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2850

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 04 cze 2007, 21:55

ano zobaczymy co to się będzie działo..Na chwilę obecną Claudio ma u mnie czystą kartę, oby nie zawiódł. Zresztą zobaczymy kim będzie dysponował, bo im bliżej mercato tym zarząd mniej zawodników potrzebuje :roll:
Co do transferów...to Sissoko jak najbardziej, ale co do Lamparda mam już mieszane uczucia...zawodnik pierwsza klasa, tylko czy na ligę włoską odpowiedni?? i czy wogóle w najnowszej historii Serie A, grał jakiś piłkarz z Wysp we Włoszech??

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 07 cze 2007, 20:35

Wy tu o jakichś Riberych i Maloudach gadacie, a tu Gigi przedłużył kontrakt do 2012 roku :!: Stwierdził, że przekonał go projekt przedstawiony mu przez zarząd, który zresztą za dzień dzisiejszy ma u mnie dużego plusa :D. Ciekawe jaki wpływ na decyzję Buffona miała zmiana trenera :think:.

Dobrze jest, ale czekamy na jeszcze więcej :].

EDIT

Proszę o ankietę ,,Czy jesteś zadowolony z wyboru Ranieriego na stanowisko trenera Juventusu"... czy coś w tym stylu :P
Ostatnio zmieniony 07 cze 2007, 20:41 przez maciek_88, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 07 cze 2007, 20:40

najlepszy bramkarz swiata zostaje u nas.

Tak tak tak tak tak.

co za piekny dzien.

Gigi, my love :*

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 07 cze 2007, 20:54

To jest najważniejsza informacja tego okna transferowego :!: :!: :!:
Dla mnie może odejść Camor nawet Treze, ale JUVE bez Gigiego w bramce sobie nie wyobrażam :!: :!: :!:
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 07 cze 2007, 21:21

(L)oczkerson pisze:To jest najważniejsza informacja tego okna transferowego

"Mowa" :twisted:

O to sie najbardziej bałem, no moze podobnie przerazajl mnie Frings :?

Teraz już mnie nic nie martwi, zatrzymanie Buffona to jak 10 mln w Lotto 8) , Innych można zastąpić, Buffon jest jedyny, nie to żebym nie chcvial DP, Camora, Nedveda czy Trezegueta, ale Wiadomo o co chodzi :)

Awatar użytkownika
Bobohawk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bobohawk » 07 cze 2007, 21:32

Najważniejszą postać naszego klubu mamy na dłużej i to najbardziej cieszy, bowiem Juve bez Gigiego to nie byłby już ten sam zespół. Z Juve z kolei raczej na pewno odejdzie Camoranesi, cóż z niewolnika nie będzie pracownika. Lepiej jeśli odejdzie niż miałby na siłę grać w Turynie. Teraz pozostaje nam czekać na kolejne rozstrzygnięcia na rynku transferowym. Lista obserwowanych jest bardzo duża.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 10 cze 2007, 18:49

Juventus-Spezia 2:3 :lol:

Oglądałem tylko 2 połowę i z tego co widziałem to Giovinco ma papiery na grę, dobrze też Mirante :). Warty odnotowania jest pierwszy gol w seniorskiej karierze strzelony (powiedzmy, że to był strzał :P) oraz... moment zejście Trezeguet. Sposób w jaki to uczynił praktycznie całkowicie utwierdza mnie w przekonaniu, że to był ostatni sezon Davida w Turynie. No cóż... czekamy na ruchy transferowe. Gdyby sprawdziły się przewidiywania prasy o środku obrony Barazagli-Milito to nikt by chyba nie narzekał. Jako ,,pewniaki" podawani są również Almiron i Iquanita. Ciekawe czy zarząd nas czymś zaskoczy.

Podsumowac sezonu Serie B szczerze mówiąc nie chce mi się. To było zło konieczne. Prawdziwy sprawdzian zacznie się od końca sierpnia (:?:) i zobaczymy jak poradzi sobie nieco odmieniony (mam nadzieję) skład.

Aha, warto wspomniec o tytule króla strzelców Serie B, który zdobył Il Capitano :D :!: Trezeguet na 3 miejscu, czyli mimo dośc chimerycznej formy też niezły wynik.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 10 cze 2007, 21:48

Sam niewidzialem ze wogule jest taki gest :P
Obrazek
Pozostaje tylko pytanie gdzie Trezegol odejdzie :?: Chyba raczej nie Wlochy :roll:

Awatar użytkownika
Bobohawk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bobohawk » 11 cze 2007, 9:17

Szkoda trochę będzie Davida, ale przecież na siłę go nie zatrzymamy. Mówi się, że zarząd za niski kontrakt mu zaproponował, ale może on sam za dużo wymaga? Ciężko stwierdzić. Niemniej Treze zawsze strzelał bramki dla Juve w swoim stylu, był lisem pola karnego i takiego samego piłkarza będzie nam potrzeba w jego zastępstwie. Teraz zarząd ma okazję do wykazania się, aby ściągnąć do Turynu klasowego napastnika. Toni już odpadł z gry, może Huntelaar? Bo nie sądzę, że Iaquinta zapełni lukę po Trezegolu.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 12 cze 2007, 21:23

pilka.pl pisze: Tak, zakontraktowaliśmy Vincenzo Iaquintę - powiedział nowy trener Juventusu Turyn Claudio Ranieri w wywiadzie dla portugalskiej gazety Record. Były menedżer włoskiej Parmy wypowiedział się również na temat zawodnika Starej Damy Fabrizio Miccoliego, który ostatnie dwa sezony spędził na wypożyczeniu w Benfice Lizbona.

- Lubię Miccoliego. Grając w Portugalii bardzo dojrzał piłkarsko i jest teraz świetnym zawodnikiem, na którego dobrą grę liczę w przyszłym sezonie - powiedział Ranieri. Wszystko zatem wskazuje, że zawodnik od nowego sezonu znowu będzie grał na Stadio delle Alpi.

Portugalskie media spekulowały, że Miccoli może w kolejnych rozgrywkach występować nadal w portugalskiej ekstraklasie - ale tym razem w FC Porto. Jednak po wypowiedzi Ranieriego przesądzone jest, że zawodnik otrzyma szansę w drużynie Starej Damy.

Tylko jak będzie wyglądał nasz atak???
:arrow: Na razie jest Del Piero, Iaquinta, Palladino, Miccoli, Zalayeta (nie biorę pod uwagą młodych: Giovanico, Volpato, Paolucciego)

:arrow: Zalayeta odejdzie więc pozostaje "tylko" pięciu

:arrow: Treze też ma odejść, wiec było by 4 (Del Piero, Palladino, Miccoli, Iaquinta), jak nikt w jego miejsce nie przyjdzie, a to chyba mało prawdopodobne bo:
-Jean Claude Blanc powiedział że JUVE stara się w tym sezonie o klasowego napastnika: "Po pierwsze Alex i Pavel muszą z nami zostać. Musimy mieć ich w swoich szeregach jeśli chcemy zakwalifikować sie do Ligi Mistrzów. Następnie siegniemy po defensywnego pomocnika, który stylem gry będzie przypominał Patricka Vieire, ofensywnego pomocnika oraz klasowego napastnika."<----wypowiedź z dzisiaj

-Jean-Claude Blanc powiedział że Iaqiunita przychodzi do JUVE bez względu na negocjacje z Treze, więc Iaquinta tym następcą i "klasowym napastnikiem" raczej nie będzie jeśli wierzyć Blancowi

-No i media spekulują o Huntelaarze, że dogadał się z JUVE w sprawie kontraktu, więc może coś jest na rzeczy...

Więc jak??? Del Piero, Huntelaar, Iaquinta, Miccoli, Palladino??? Dla mnie trochę za mocny ten atak bo połowa zawodników będzie grzała ławę, a wszyscy są bardzo dobrymi piłkarzami, no chyba że wypożyczymy Palladino (oby nie), albo będziemy grali 3 napastników :shock:
Albo to wszystko jedna wielka bujda i już w ogóle nie wiadomo o co chodzi...

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 12 cze 2007, 21:35

(L)oczkerson pisze: Albo to wszystko jedna wielka bujda i już w ogóle nie wiadomo o co chodzi...
Dobrze kombinujesz cycu :P :wink:. Jak dla mnie ta wypowiedź to jedna bujda. Jeżeli Blanc mówi, że wzmocni klasowymi zawodnikami pomoc i atak a po obronie nie mówi nic to to raczej nie ma o czym gadac.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”