Kto bedzie mistrzem Hiszpanii? - Strona 10

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Kto Twoim zdaniem zostanie mistrzem Hiszpanii w sezonie 2007/2008?

FC Barcelona
33
43%
Real Madryt
29
38%
Valencia
6
8%
Sevilla
2
3%
Atletico
3
4%
Saragossa
1
1%
Villareal
0
Brak głosów
Inny klub
2
3%
Awatar użytkownika
mihalinho
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mihalinho » 20 mar 2007, 21:34

Krzysztof Jarzyna pisze:A mistrzem bedzie Real. Z taka gra przeciez to oczywiste.
Po tych kilku chudych latach ironia nasuwa się sama (Słynne "Frustru, Frustru" mówi samo za siebie i jest w danej chwili jak najbardziej na miejscu).
Również przerabiałem ten problem(?) po wielokroć. Jednak jestem niezłomnym Madridistą i Królewski klub z Madrytu jest zawsze moją królewską myślą.
Real zawsze będzie mistrzem. 8) 8) 8)

Juz niedługo w gąszczu pracy REAL(iści) ze stolicy Hiszpanii znajdą takie natchnienie, że wszystkim buty spadną.

KaMyL
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KaMyL » 20 mar 2007, 22:32

zaden real, zadna barca!!!!!!!lige wygra SEVILLA!!!!!!!!!!!

Regulamin przeczytaj sobie. Nazwy klubów pisz wielkimi literami i staraj się pisać bardziej rozbudowane posty. To nie czat // fieldy

Awatar użytkownika
jezzo
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jezzo » 22 mar 2007, 11:04

Jarzinho pisze:

Kod: Zaznacz cały

Jeśli wygra Barca, ja sobie rezerwuje. Juz nawet znam tytuł: "Kolejny kupiony tytuł Mistrza Hiszpanii przez sędziowski klub z Camp Nou" :)
Słowa zostały te napisane przez niejakiego jezzo na rm, a dotyczył felietonu na koniec sezonu w PD, czy cos w tym stylu... Uzytkownik o takiej nazwie pisze takze na tym forum. Zbieznosc nazw:?: bo teorie głoszone sa tak samo idiotyczne.
Wow, błysnąłeś. Radzę na przyszłość zapoznać się ze znaczeniem pojęcia "ironia". Uwierz, myślenie nie boli.

Jarzinho pisze:
Czytałem jego wypowiedz jak i poprzednie komentarze i to nie jest ironia, nawet nie wskazuje na jej proba. Widac ty masz problem z łykaniem czy rozroznianiem takich rzeczy.

Wiekszosc stawia na Real, ze zakonczy sezon na 2 pozycji, nie wiem dlaczego, narazie musza odrobic strate, a wiedzac ze graja z Sevilla na SB mozna wybiegajac w przyszłosc postawic, ze dostana lanie. :lol:
:haha: :rotfl:

Pisz na temat , :ot: są karane // fieldy

A dygresje na temat moich komentarzy na innej stronie (debilne na dodatek) to co, rozmowa na temat? :) (i czemu mogę edytować wasze dopiski? :] - jezzo)

The Football Player
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: The Football Player » 05 maja 2007, 11:15

Moim zdaniem triumfatorem Primera Division w tym sezonie będzie Barcelona, ale po ciężkiej walce.

Awatar użytkownika
mihalinho
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mihalinho » 07 maja 2007, 14:41

W moim jakże przeskromnym mniemaniu sprawa mistrzostwa rozwikła się w ostatnim spotkaniu. PD jeszcze nigdy nie była tak emocjonująca i jestem przekonany, że jej zwieńczeniem bedzie Mistrzostwo dla Realu. Byłby to z pewnością "najbrzydziej" wywalczony Championat od dziesiątek lat w historii Królewskiego klubu. Ale wielkie drużyny rozpoznaje sie po tym jak kończą. Real już udowodnił, że mimo trwającej budowy szkieletu drużyny, jest w stanie utrzymac się w ścisłej czołówce PD :)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 07 maja 2007, 15:08

jezzo pisze:Wow, błysnąłeś. Radzę na przyszłość zapoznać się ze znaczeniem pojęcia "ironia". Uwierz, myślenie nie boli.

Ciekawe, ktore słowo w tym zdaniu miało o tym świadczyć...

mihalinho pisze:PD jeszcze nigdy nie była tak emocjonująca i jestem przekonany, że jej zwieńczeniem bedzie Mistrzostwo dla Realu.

Kiedyś na pozatku lat 90 były podobne dwa sezony, kiedy Real dwukrotnie tracił na rzecz Barcy mistrozstwo w ostatniej kolejce. Oczywsicie ja tego nie widziałem, ale były to lata nei tak bardzo odległe i łatwo tego sie doszukać.
Tym razem jest troche inaczej, bo jest i trzeci zespoł(Sevilla), a nawet czwart(Valencia).
Co do samego mistrzostwa wg. mnie przed ostatnia kolejka wszystko będzie juz wiadome. Barca jesli wywiezie choć punkt z Madrytu, będzie świętować poraz trzeci z rzedu w derbach Barcelony.
Real ma nadal trudny terminarz, mimo tego, ze pokonał i Valencie i seville. Teraz czeka ich rewanż min. za upokorzenie na SB z Recreativo i na Romaleda z Saragossa. Oba zespoły walcza nadal o europejskie puchary. Saragossa nawet o el. Ligi Mistrzów. Dodaktowo jeszcze będący ostatnio w bardzo dobrej formie Espanyol. Jadynie Mallorca i Depor wydaja sie łatwymi przeciwnikami, choć nigdy łatwo z Deportivo Realowi nie było.
Barca kolejno u siebie walczacy nadal o utrzymanie Betis, bardzo cięzkie spotkanie z Atletico, ktore walczy o UEFA, Getafe na CN, ktore pewnie nadal będzie się liczyło w walce o europejskie puchary, jednak to ekipa swojego stadionu i na zakońzenie Derby na CN z Espanyolem oraz kolejne Derby z Nastic. teoretycznie jedynie Atletico powinno urwać punkty, choc i oni ostatnio nie sa w dobrej formie.

Awatar użytkownika
assurbanipal
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: assurbanipal » 07 maja 2007, 15:27

Czyli jak nasz "anioł" powyżej wyliczył:
Jarzinho pisze:Barca jesli wywiezie choć punkt z Madrytu, będzie świętować poraz trzeci z rzedu w derbach Barcelony.
oczywiście przy założeniu, że my tracimy jakieś pkt. :) Dla mnie czym trudniejszy przeciwnik tym lepiej. Co do Saragossy, to do meczu z nami straci już szanse na el.CL, bo wcześniej ma mecz na wyjeździe z Sevillą :) Co do Espanyolu to liczę na oszczędzanie drużyny przed meczem w finale P.EUFA. Wam natomiast raczej nie odpuszczą w derbach. Betis również może być groźny, bo po ostatnim mancie z Getafe u siebie dryfuje do SD :P Getafe również jak sam zauważyłeś ma o co walczyć, a to "boska" druzyna i nie wiadomo co im wypali ....przypomnij sobie wyjazdowy mecz pucharowy z Valencia. Zgodzę się, że przed ostatnią kolejką już się wszystko wyjaśni.
Ja natomiast liczę na komplet pkt. z naszej strony. Jest to możliwe, bo forma radykalnie rośnie i wystarczy wasz remis z Atletico i mamy majstra (mamy lepszy bilans bezpośrednich spotkań z wami) ..... rozmarzyłem się :lol:

Oto rozkład jazdy czołówki na ostatnich 5 kolejek:

Real Madryt - Espanyol Barcelona
Recreativo Huelva - Real Madryt
Real Madryt - Deportivo La Coruna
Real Saragossa - Real Madryt
Real Madryt - Real Mallorca

Sevilla FC - Recreativo Huelva
Deportivo La Coruna - Sevilla FC
Sevilla FC - Real Saragossa
Real Mallorca - Sevilla FC
Sevilla FC - Villarreal

FC Barcelona - Real Betis Sewilla
Atletico Madryt - FC Barcelona
FC Barcelona - Getafe CF
FC Barcelona - Espanyol Barcelona
CG Tarragona - FC Barcelona

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 07 maja 2007, 15:38

Mecz w Madrycie wszystko wyjasni. Jezeli chcemy aby tytul zalezal tylko od nas trzeba go wygrac i nie liczyc na potkniecia Realu. Akurat nasi przeciwnicy sa na gazie a zwyciestwa z Valecia i Sevilla ich tylko podbudowaly.
Osobiscie teraz dopiero licze ze zawodnicy Barcy pokaza klase i udowadnia swoja klase i charakter

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 07 maja 2007, 16:35

Konfrontacja Barcelony z Atletico już od dawna zapowiadała się na bardzo ważny w kontekście mistrzostwa, ale teraz wygląda na to, że będzie to po prostu kluczowe spotkanie. O tym jak ciężko się gra Barcelonie z Atletico wiedzą wszyscy zainteresowani. W tym sezonie Rojiblancos znowu nie błyszczą i są jak najbardziej do ogrania, ale trzeba zagrać dobry mecz. Jeżeli wygramy to będzie dobrze.

Atketico przegrało w tym sezonie na własnym stadionie tylko trzy mecze. Z Valencią, Saragossą i Espanyolem.

Real Madryt w obecnej formie może wygrać nawet wszystkie mecze do końca. Sevilla być może straci punkty w meczu z Depor i/lub w meczu z Saragossą.

Za tydzień liczę bardzo na Espanyol.

Awatar użytkownika
mihalinho
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mihalinho » 07 maja 2007, 17:15

Mentor pisze:Real Madryt w obecnej formie może wygrać nawet wszystkie mecze do końca. Sevilla być może straci punkty w meczu z Depor i/lub w meczu z Saragossą.
Mam nadzieję, że masz rację szanowny Mentorze, chociaz nie zapominajmy, że na przestrzeni całego sezonu Real o wiele lepiej radził sobie z druzynami wiodącymi prym w lidze.

Szczerze wierzę, że Realiści dadzą radę nie ogladajac sie na poczynania innych teamów.

Moofasa
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moofasa » 07 maja 2007, 17:36

Całą czołówka tabeli jest blisko siebie, i niewątpliwie będzie ciekawie w tym sezonie. Kluby które walczą o puchary grają z klubami które walczą o Mistrzostwo, więc musi być ciekawie.
Póki co to my jesteśmy a fotelu lidera i nie my muismy się martwić o innych, tylko inni o nas. My musimy tylko konekwentnie iść do przodu, wygrywać mecze i nie patrzeć się za siebie.
No niewątpliwie najbliższy mecz z Atletico będzie jednym z najważniejszych. Coś nie mamy szczęścia do zespołu z Madrytu :? Oni nie wygrali chyba od trzech (?) kolejek i szlag mnie trafi jak akurat w meczu z nami coś ich tknie i naspują nam krwi. Sądze zę jeśli ich pokonamy, to mistrzostwo już będziemy mieli pewne.
Najbliższy mecz z Betisem powinien być łatwy, bo klub nie gra już o nic, a to nie ten sam klub co sezon/dwa temu kiedy to po prawej stronie szalał Joaquin, i klub pokonywał Chelsea :]
Z Espanyolem, derby zawsze były trudne, i mam nadzieje że Espanyol urwie punkty Realowi, i że w meczu przeciwko nam Kameni, nie będzie rozgrywał meczu życia :roll: Po ostatnich meczach widać że są w dobrej dyspozycji, i mogą nieźle namieszać. Chociaż mogą też koncentrować się raczej na finale UEFA... W sumie to Hugo wie :lol:
No i może Saragossa powstrzyma Real :] Nie mówie o powtórzeniu wyniku z Copa del Rey, ale 3pkt z pewnością im by sie przydały.

Awatar użytkownika
assurbanipal
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: assurbanipal » 07 maja 2007, 17:51

moofasa pisze:Najbliższy mecz z Betisem powinien być łatwy, bo klub nie gra już o nic, a to nie ten sam klub co sezon/dwa temu kiedy to po prawej stronie szalał Joaquin, i klub pokonywał Chelsea
... Jak to o nic :?: Przecież ich przewaga nad 18 Celtą Vigo wynosi zaledwie 5 pkt. :roll:

Awatar użytkownika
Pietri
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pietri » 16 cze 2007, 22:53

Szczeże mówiąc to jeszcze niejestem do nikogo przekonany..większą szanse ma Real lecz niemoże zgubić jutro pkt bo Barca gra z teoretycznym słabym przeciwnikiem..Ale i Sevilla ma szanse jak Real i Barca przegrają :P

TS borys IFC
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 74

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 16 cze 2007, 22:56

Pietri pisze:.Ale i Sevilla ma szanse jak Real i Barca przegrają Razz

serio? a to sie narobilo

Wymiana na poziomie :roll: Darujcie sobie. Obaj. // Mentor

z mojej strony to byla ironia. wiem ze o tym wiesz ale jakos napisac to ci sie tego juz nie chcialo mentor

Awatar użytkownika
iceald
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: iceald » 28 lip 2007, 10:49

Może warto by już urządzić nową ankietę :?: Co prawda do rozpoczęcia sezonu jeszcze trochę pozostało, ale chyba głównych faworytów można wymienić - a co za tym idzie, zrobić ankietę

Kod: Zaznacz cały

1. FC Barcelona
  2. Real Madryt
  3. Valencia
  4. Sevilla
  5. Saragossa
  6. Villareal
  7. Atletico
  8. Inny klub
Mówisz - masz. // Toure Yaya

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”